Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הגברה אקטיבית זה כשאתה מגביר כול אלמנט מערוץ משלו במגבר. עם אתה עובד עם הקרוס של הסט זה נקרא הגברה פאסיבית.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

הבנתי...

אני עדין מנסה להבין את המשמעות של הדבר, תוכל קצת לתת פירוט על כל אחד מהאופציות ומה הם דורשות.

אבל למה קוראים לזה "הגברה"? הקרוס בסה"כ חותך כל רמקולים לתדר מסוים ולא מגביר אותו לא?

האם הגברה פאסיבית היא פתרון טוב לקרוס איכותי ומגבר סטנדרטי עם יכולות חיתוך בסיסיות?

והגברה אקטיבית מיועדת לשימוש בלי קרוס וחיתוך כל אלמנט ממגבר בעל פונקציות חיתוך נרחבות?

כי אני בסט הקודם שלי השתמשתי בקרוס ועשיתי שימוש קל בחיתוך שבמגבר

או שאני סלט מכל העניין?

פורסם

הכי פשוט בעולם-הגברה פאסיבית זה מגבר שמחובר לקרוס שמחלק "פסיבית" או בעצם אנלוגית את התדרים לכל אלמנט.

הגברה אקטיבית-אין קרוס פסיבי אלא קרוס דיגיטלי [יחידות ראש משוכללות יש להן אופציה לקבוע תדר חיתוך גבוה כמו 5000 הרץ]

שמעבירות לערוץ מסויים במגבר סיגנל "חתוך" שאותו המגבר מגביר הלאה אל האלמנט.

למשל עם מגבר וקרוס פסיבי אתה יכול להגביר ארבעה אלמנטים על שני ערוצים.

עם הגברה אקטיבית אתה צריך ערוץ מהמגבר לכל אלמנט למשל - מגבר ארבעה ערוצים יוכל להגביר ארבע אלמנטים בלבד בהגברה אקטיבית.

היתרון בהגברה אקטיבית זה שליטה יותר טובה ויותר גמישות בכיוון מהערכת לטעמך, כמו כן איכות גבוהה יותר מכיוון שמורידים "מכשול" בדרך שהלא הוא הקרוס.

חסרון? [בגדול] הרבה יותר יקר, יותר מסובך להתקנה וכיוון.

~ COMP-morel maximo 6.5 SUB-helix db 12 AMP-helix db four H.U-alpine bt177

פורסם

בסופו של דבר אני מתכוון לעבוד עם מונו ומגבר 4 ערוצים אז השאיפה היא להגברה אקטיבית

אני עדין לא יודע איזה מגבר וסאב אני הולך לקנות ומה העלויות של שאר הרכיבים שירכיבו את שאר הסט ולכן אני לא בטוח בכך

אבל בו נצא מנקודה שזה כן הכיוון...

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=452328

סאב שאני ממליץ עליו.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=412650

או הסאב הזה, 10".

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=447783

מגבר 6 ערוצים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448461

סאב ומגבר JL AUDIO.

יש עוד המון צריך רק לחפש בפורום.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

פורסם

ההמלצות שמעלי טובות מאוד, הייתי הולך על הID [כמו שעשיתי כבר בעבר] סאב מאוד טוב.

כמו כן אל תשכח שצריך להשאיר איזו אלפיה בצד להתקנה טובה+איטום מינימלי אצל מתקין טוב!

מה שמשאיר אותנו עם בערך 2K לסט קומפוננט.

בתקציב הייתי הולך לשמוע את ההיבריד החדש מהסדרה החדשה של מוראל, אודיסון ווצ'ה גם אופציה מעולה ובין היותר מומלצים פה בפורום, קלארוס!

פורסם

מדוע המלצת על מגבר 6 ערוצים? 4 ערוצים לכל אלמנט ושני ערוצים בגישור לסאב?

ואני מעוניין בסאב 12'

ואין צורך בעלות התקנה, אני אעשה זאת בעצמי כמו שעשיתי במערכת הקודמת

ומה ההבדל בין SQל- SQL ?

פורסם

אוקיי אבל עדיין תצטרך לבצע איטום שזה דבר יקר...

כמו כן ממליץ לך לפני שאתה קופץ ל12 אינץ' מגושם, לשמוע דווקא סאבים 10 אינץ ואפילו 8 אינץ'.

סאבים קטנים בתיבות פתוחות שמתוכננות כמו שצריך נשמעים פשוט דבש! סאבים יותר גדולים יכולים להיות טיפה כבדים ופחות מדוייקים, כמו כן אני שמעתי סאב 8 אינץ' של DD בתיבה פתוחה מקורית שמגיעה מהחברה על מונו פשוט של JBL והקטנצ'יק הזה הרביץ כמו הID10 שהיה לי פעם בתיבה אטומה, רק שהיה הרבה יותר מדוייק נעים ופשוט השתלב הרבה יותר טוב בכל המערכת.

מומלץ בחום לנסות!

פורסם

הוא לא חייב לעשות איטום זה ממש לא חובה, לא הייתי משקיע בזה בהתחשב שתחליף את הרכב בשנתיים הקרובות.

מגבר 6 ערוצים, אתה יכול להגביר את הקומפוננט בגישור לכול צד,וסאב בגישור.

אבל זה רק המלצה. בעיקרון למה אתה צריך מגבר 4 ערוצים ומונובלוק? 2 ערוצים לקומפוננט קידמי ומה עוד 2?

פורסם

4 ערוצים - אחד לכל אלמנט (2 טוויטרים ו2 וופרים) לא?

בשימוש בקרוס אקטיבי

ומגבר 6 ערוצים נשמע גם פתרון טוב

ובוא נגיד שזה 800 ש"ח לסאונד של שנתיים - נשמע לא נורא בכלל

פורסם

הבחור שוקל הגברה אקטיבית, בכל מקרה גם אם כן וגם אם לא הוא יצטרך עזרה בכיוונים מבעל מקצוע.

גם איטום זה דבר לא פשוט לביצוע [איכותי], לכן אני אומר שאולי עדיף שמתקין מקצועי יבצע איטום וכיוונים למערכת במידה ופותח השרשיר יבחר בדרך האקטיבית.

איטום אכן לא רלוונטי אם בעל הרכב מתכוון להחליף את הרכב בשנתיים הקרובות.

פורסם
4 ערוצים - אחד לכל אלמנט (2 טוויטרים ו2 וופרים) לא?

בשימוש בקרוס אקטיבי

כן, במידה ואתה מגביר פאסיבית עם הקרוס של הסט אז אתה צריך רק 2 ערוצים. (הוופר והטויטר מתחבר לקרוס והקרוס למגבר לערוץ אחד.)

בכול מקרה שמעתי רק מילים טובות על זטק (החברה של המגבר 6 ערוצים) תבדוק שהוא מתאים לך מבחינת עוצמה.

אם אתה רוצה להגביר אקטיבית אתה צריך גם קרוס אובר שיתמוך בזה. שזה או בHU (רדיו דיסק) או מגבר שתומך בזה (בקרוסים במגבר).

• תוכן חדש...