Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמא שלי רכשה ג'יפ חדש (CX-5), בחברה חיישני רוורס קדמיים בלבד עולים 1300 ש"ח (קיבלנו כהטבה), וכעת אני שוקל לבקש התקנה של חיישנים קדמיים, הבנתי שזה ממש חופר אבל מנגד אמא שלי מכרה את הרכב הקודם שלה דפוק כולו (קשה לה לאמוד את המרחק מכל הכיוונים, על אחת כמה וכמה ברכב גדול ממה שהיא רגילה) וככה זה ישמור גם על הרכב שלה וגם על רכבים אחרים (למרות שהיא כמעט בחיים לא דפקה רכב אחר, בעיקר עמודים וכו').

השאלה שלי היא אם זה מומלץ, אם זה חופר מדי וכמה מסובך יהיה לבטל את החיישנים הקדמיים?

פורסם

תלוי בהתקנה. לי יש כזה מובנה. הוא לא חופר. למעשה הוא לא עובד במרחק יותר ממטר, בניגוד לאחורי.

נחמד, אבל לא שימושי במיוחד.

פורסם

1300 ש"ח זה מחיר מופרז לחלוטין. אפשר בשליש עד חצי אלא אם כן מדובר במשהו ייעודי שמתחבר למערכת המולטימדיה.

אני בהחלט בעד חיישנים קדמיים במיוחד לאור מה שתיארת אבל:

1. חשובה איכות ההתקנה שכן התקנה במקום לא נכון תגרום לצפצופים בירידות וכדו'...שזה בלתי נסבל.

2. גם התקנה טובה לא מבטיחה מניעת צפצופים מיותרים כמו למשל בגשם. ליתר ביטחון, כדאי מאוד שתהיה אופציה לניתוק החיישנים ע"י מתג.

פורסם

גם אני אמרתי שזה מחיר מופרז, מאזדה טוענים שאלו חיישנים שמאזדה יפן מורה להם להתקין (שקר כל שהוא הנוגע במערכת החשמל ברכב) והם נותנים עליהם 3 שנות אחריות, הבאסה שאלו חיישנים ללא מסך, רק צליל מרחק, לא הכי תורם בעולם ודי מעצבן שלא ניתן לאמוד מרחק בצורה מדוייקת.

חיישנים קדמיים ואחוריים עולים יחד 2500 ש"ח (לי הם יעלו יחד 1200), ההתקנה היא התקנה של מאזדה, רק בגרסא המאובזרת ביותר החיישנים מגיעים מובנים ברכב, עוד לא קיבלתי תשובה אם ניתן לבטל את החיישנים הקדמיים בקלות, אני לא שמח שיקדחו בטמבון הקדמי חורים לחיישנים.

פורסם

שאלה שמעניינת אותי,

אם לאמא שלך יש בעיה עם אמידת מרחקים, לא עדיף לקנות אוטו קטן יותר?

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

אני לא מצליח להמנע מלשאול, מדוע היא רוכשת ג׳יפ אם היא לא מכירה את המידות וקשה לה איתן?

אמא שלי למשל נהגה ביונדאי אלנטרה ופגשה קירות רבים ורכבים, לכן הרכב הבא שלה הולך להיות קטן משמעותית.

הפעלת שיקול דעת לפני רכישה - חובה

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

לא מצאה אף רכב שמוצא חן בעינייה במימדים קטנים יותר והחליטה ללכת על ג'יפ, זכותה להנות בנהיגה, יהיו לה חיישנים מקדימה ומאחורה שיבטיחו שהיא תזהר ותלמד את הרכב.

פורסם

אם כך, תוצאות חוסר הפעלת שיקול דעת הן רכישה של החיישנים האלו שתעלה לכם ביוקר.

אני הייתי משלם את הסכום החד פעמי הגבוה ומסיים עניין. גם ככה נרכש רכב בעלות מאות אלפי שקלים.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

לא אכפת לנו לשלם עוד 2000 ש"ח על חיישנים יקרים, העיקר שיספקו את הסחורה ולא יעצבנו, מאחר ואין לי נסיון עם חיישנים כאלו, פתחתי שרשור כדי לקבל מידע.

הרכב נרכש בלב שלם ולאחר בדיקת רכבים רבים בסגמנטים שונים.

פורסם

אני התקנתי אצלי בסניק 2005 חיישנים גם אחוריים וקידמיים .

הקדמיים מתחילים לעבוד רק בזמן לחיצה על הברקס, הפלוס מחובר לאור בקרס.

כל עוד הברקס לא לחוץ החיישנים לא יגיבו.

מעצבן זה לא .

Nice to Have זה כן.

פורסם
לא אכפת לנו לשלם עוד 2000 ש"ח על חיישנים יקרים, העיקר שיספקו את הסחורה ולא יעצבנו, מאחר ואין לי נסיון עם חיישנים כאלו, פתחתי שרשור כדי לקבל מידע.

הרכב נרכש בלב שלם ולאחר בדיקת רכבים רבים בסגמנטים שונים.

אז כאמור, מומלץ מאוד, במיוחד לאור הנסיבות ואופי הנהגת ברכב.

יהיה נורא מבאס (אפילו כלכלית) שעל שטות קטנה הטמבון הקדמי יראה זוועה ברכב חדש ויקר לאחר מעט זמן.

עם זאת, בדוק אפשרות של רכישה עצמאית, אולי אפילו דרך איביי, שם חיישנים כאלו עשויים לעלות פחות מחצי מהמחיר שהוצע לך.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
אני לא מצליח להמנע מלשאול, מדוע היא רוכשת ג׳יפ אם היא לא מכירה את המידות וקשה לה איתן?

אמא שלי למשל נהגה ביונדאי אלנטרה ופגשה קירות רבים ורכבים, לכן הרכב הבא שלה הולך להיות קטן משמעותית.

הפעלת שיקול דעת לפני רכישה - חובה

זה בד"כ לא קשור לגודל הרכב :) יומיים אחרי שאשתי קיבלה את הפאביה הקטנה, ראיתי אותה נאבקת קשות ברברס (שמאוד הטריד אותי שכן היא חונה בין היטי החדשה שלי :nono: לבין טנדר שלא אוהב להשאיר לה יותר מדי מקום). שתי דקות וקבעתי תור במוסך רשמי לחיישנים אחוריים. אחרי ההתקנה אשתי התחילה לחייך :).

פורסם

אין לי סימפתיה ואני לא מנסה להיתיפייף למי שעושה נזק לאחרים בטענה שהוא לא יודע לנהוג וקשה לו.

1 אל תקנה רכב שאתה לא מסוגל לנהוג בו, תיקנו רכב אחר שכן מתאים ליכולות שלה.

2 מי שלא יודע לנהוג שיקח שיעורי נהיגה, אין סיבה שאנחנו נשלם את המחיר של הנכות של האחרבמיוחד שאתה מודה שהיא נזק לסביבה ולעצמה ולא יודעת לנהוג כמו שצריך.

3 תרד מהכביש ותפסיקו לגרום נזק לרכוש, כן פגיעה בעמוד רכב זה נזק לרכוש.

גם עושה נזק וגם כותב על זה באינטרנט בגאון ומבקש עצות :oops:

הישראלי החוצפן המצוי.

פורסם
אין לי סימפתיה ואני לא מנסה להיתיפייף למי שעושה נזק לאחרים בטענה שהוא לא יודע לנהוג וקשה לו.

2 מי שלא יודע לנהוג שיקח שיעורי נהיגה, אין סיבה שאנחנו נשלם את המחיר של הנכות של האחרבמיוחד שאתה מודה שהיא נזק לסביבה ולעצמה ולא יודעת לנהוג כמו שצריך.

הישראלי החוצפן המצוי.

כן אדוני, אני מיד מוריד אותה מהכביש :lol:

תקרא שוב את מה שכתבתי.

פורסם

הישראלי החוצפן המצוי.

הפוסל במומו פוסל.

בינתיים החצוף זה אתה.:mm_nah:

• תוכן חדש...