Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בכוונתי לרכוש רכב שני לצרכי עבודה, הרכב מיועד לנסיעות על קו חיפה - תל אביב, מספר פעמים בשבוע.

הקריטריון העיקרי מבחינתי הוא צריכת דלק נמוכה, אבל מכוניות מיני מוגזמות למיניהן לא באות בחשבון (לאוטו צריכה להיות אפשרות להכניס לפחות עגלת תינוק לתא המטען מידי פעם)

השנתון המינימלי הוא 2009 והתקציב הוא בין 50-70 אלף שקל, כאשר עלייה במחיר צריכה להיות מוצדקת מאוד.

אין לי בעיה לרכוש רכב מליסינג (אפילו מעדיף אולי, עקב ההנחות הנלוות)

אשמח לקבל המלצות,

תודה רבה,

משה.

פורסם

נסה לחפש סקודה פביה סטיישן דיזל, בתקציב שלך אמורה להיכנס אחת מ-2009 אבל לא קל למצוא כאלה עם קילומטראז' שאינו גדול במיוחד.

בהצלחה.

פורסם

אם אתה מוכן ברצינות לשקול מתיחת תקציב לכיוון ה-70,000 אז יונדאי I30 האצ'בק (לא סטיישן) תפורה עליך בדיוק.

תא מטען גדול יחסית,רכב מרווח גם ל-3 מאחור,יחסית לשאר המשפחתומטיות חסכוני בדלק (יאכל 1:12.5 בממוצע).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

באתר kml בקטגוריית הקטנות, מוזכרות מכוניות כמו הונדה ג'ז וטויוטה יאריס.

האם יש סיבה לא לשקול לקנות אותן?

פורסם

ג'אז מ-2009 לא ממש נכנסת לתקציב שלך ואם כן אז מדובר ברכבים עם גיר רובוטי לא נעים או סתם מחירון מנופח עקב תמחור גבוה כחדש.

היאריס קטנה יותר מהג'אז ועגלה תיכנס לתא המטען בדוחק רב, מקום נוסף לא ישאר כשהיא שם. בנוסף גם היא מצויידת בגיר רובוטי וסובלת מחוסר אבזור.

פורסם

היי

כדאי לך לבדוק רכבים כמו ניסן טידה \רנו מגאן

כדאי לבדוק גם טויוטה קורולה\מזדה 3 מכיוון שרוב הנסיעה שלך היא בין עירונית ,בתקציב שלך תוכל למצוא רכב כזה מליסינג במצב טוב.

פורסם

היי

מאחר ומדובר בעיקר בנסיעה בין עירונית, לדעתי קורולה רובוטית GLI תתן כאן תמורה מצויינת לשקל וצריכה של 1\או 14 1\15

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
ג'אז מ-2009 לא ממש נכנסת לתקציב שלך ואם כן אז מדובר ברכבים עם גיר רובוטי לא נעים או סתם מחירון מנופח עקב תמחור גבוה כחדש.

היאריס קטנה יותר מהג'אז ועגלה תיכנס לתא המטען בדוחק רב, מקום נוסף לא ישאר כשהיא שם. בנוסף גם היא מצויידת בגיר רובוטי וסובלת מחוסר אבזור.

אמנם ליאריס 2009 יש תיבה רובוטית קופצנית (מצמד בודד) אבל לכל המודלים של גא'ז אוטומטית יש תיבה רציפה (cvt) שאין חלקה ממנה.

הג'אז אכן יקרה יחסית במודל החדש מ-2009, אבל מודל 2008 נכנס היטב לתקציב ומלבד הרוחב הלא גדול (הפאביה צרה יותר)

במרווחים לרגליים היא מרווחת כמו מכונית מנהלים והבגאז' מכובד מאוד עם 380 ליטר.

בבינעירוני היא תיתן כמעט 20 ק"מ לליטר בנסיעה הכי רגועה ללא מזגן, או כ-17 ק"מ לליטר בנסיעה "נורמלית" של כ-110 קמ"ש ללא פקקים.

פורסם

אני מאוד מצטער לאכזב אותך אבל הג'אז מהדגם הנוכחי שלפני מתיחת הפנים הגיעה עם גיר ידני או רובוטי בלבד, הרציף הצטרף אחרי מתיחת הפנים ב-2010 אם אני זוכר נכון. הדגמים האוטומטיים האמיתיים של השנים האחרונות כמובן לא מתאימים לתקציב שלו. לחלופין הדגם הישן שכן היה אוטומטי כבר ישן ביחס לתקציב ולמתחרות, יש אפשרויות עדיפות במחיר הגבוה שנדרש עבורו.

הגיר הרובוטי של הונדה גרוע בדיוק כמו זה של טויוטה והוא מקפץ בדיוק כמוהו ולא מחזיק את הרכב בעליה.

גם צריכת הדלק שאתה מציג כאן היא קטלוגית ובחיים האמיתיים קשה לי להאמין שמישהו יצליח לעבור את ה-16 ק"מ לליטר בנסיעה הכי רגועה שאפשר.

מבחינת מרווח הג'אז באמת עדיפה על הפביה במושב האחורי אבל בוא לא נעשה ממנה מה שהיא לא ונשווה אותה למכוניות מנהלים, במקסימום אני יכול להגיד שהיא מרווחת כמעט כמו משפחתית קומפקטית.

פורסם

מייק היקר, גם אני מאוד מצטער על כך שאתה טועה מאוד ו"ממציא" לה גיר רובוטי שמעולם לא היה קיים בג'אז

ולדעתי גם לא היה באף דגם אחר של הונדה...

כמי שמחזיק ג'אז 2008 הגיר הוא גיר רציף (CVT) וחלק לגמרי כמו חמאה

(יש גם אפשרות לתפעול ידני בעזרת "סטיקים" להורדה/העלאה של 7 ההילוכים אבל זה מיותר לגמרי ומבזבז דלק)

אתה מוזמן לשבת בה ולהשוות את מרווחי הרגליים עם מכוניות משפחתיות הגדולות ממנה בהרבה ותופתע עד מאוד

לגלות שהיא יותר מרווחת מהן. נושא זה נכתב גם בסקירות באתרי רכב שנעשו לג'אז כבר לפני שנים.

צריכת הדלק בכביש בינעירוני היא מניסיון אישי, ובנסיעה מאוד רגועה (90-95 קמ"ש) ללא עומס משקל ובלי מזגן

מתקרבים מאוד לנתוני היצרן שהם 21.5 ק"מ לליטר.

רק היאריס יוצרה בעבר עם גיר רובוטי מעצבן כמו בקורולה.

פורסם

הרכב שלך הוא מהצורה הישנה או החדשה? לפי התיאור, זאת צורה ישנה.

לפני 2008 אכן כל הגירים בג'אז היו רציפים.

ב 2008 הגיע צורה חדשה של ג'אז עם גיר רובוטי חד מצמדי, גם סיוויק 5 דלתות באותו השנתון היה עם גיר רובוטי.

מהר מאוד היבואן הפסיק עם הגיר הזה וחזר לגירים רציפים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אוקיי, אז גם אני טועה ולא יודע הכל...הג'אז שלי 2008 היא בצורה הישנה.

הג'אז החדשה הגיעה ב-2009, וכנראה שכבר ב-2010 היא קיבלה בחזרה את הגיר הרציף.

פורסם
מייק היקר, גם אני מאוד מצטער על כך שאתה טועה מאוד ו"ממציא" לה גיר רובוטי שמעולם לא היה קיים בג'אז

ולדעתי גם לא היה באף דגם אחר של הונדה...

כמי שמחזיק ג'אז 2008 הגיר הוא גיר רציף (CVT) וחלק לגמרי כמו חמאה

(יש גם אפשרות לתפעול ידני בעזרת "סטיקים" להורדה/העלאה של 7 ההילוכים אבל זה מיותר לגמרי ומבזבז דלק)

אתה מוזמן לשבת בה ולהשוות את מרווחי הרגליים עם מכוניות משפחתיות הגדולות ממנה בהרבה ותופתע עד מאוד

לגלות שהיא יותר מרווחת מהן. נושא זה נכתב גם בסקירות באתרי רכב שנעשו לג'אז כבר לפני שנים.

צריכת הדלק בכביש בינעירוני היא מניסיון אישי, ובנסיעה מאוד רגועה (90-95 קמ"ש) ללא עומס משקל ובלי מזגן

מתקרבים מאוד לנתוני היצרן שהם 21.5 ק"מ לליטר.

רק היאריס יוצרה בעבר עם גיר רובוטי מעצבן כמו בקורולה.

אז לגבי הגיר כבר סגרנו, היה רובוטי והוא היה גרוע.

לגבי המרווח, זוג חברים קרוב שלי מחזיק כזאת, הרכב מודל 2005 ונסע כבר 200 אלף קילומטרים, בעברו השכרה ואחריה עוד יד שנסעה המון ובאמת מדובר ברכב אמין, זריז ומרווח, לא אמרתי שהג'אז לא טובה.

אבל, גם בנסיעה מאוד רגועה ובין עירונית של בעלת הרכב לא התקבלה מעולם צריכת דלק כמו שאתה מתאר כאן ולעניין המרווח, ובכן ישבתי ברכב בעצמי מאחור לא מעט פעמים והמרווח טוב ביחס לסופר מיני אבל מצטער, קשה לי להשוות אותה למשפחתיות מרווחות אמיתיות כמו יונדאי I30, קיה פורטה, טויוטה קורולה, הונדה סיויק ועוד רבות וטובות.

• תוכן חדש...