Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני מעוניין להחליף ולרענן את מי קירור הרדיאטור שלי

בספר רכב כתוב שצריך להשתמש אך ורק ב G12+ וכך גם כתוב על מיכל מי הקירור מתחת למכסה המנוע

בהצצה באתר הזה כתוב בכלל שצריך להשתמש אך ורק ב G12++ למנועי TSI ולא ב G12+

במה עלי להשתמש? אני מעוניין לרכוש את מי הקירור הטובים ביותר!

ועוד שאלה. כמה ליטר מי קירור יסיפיקו כדי למלא מ 0 עד ה MAX ?

הלינק:

http://www.autostore.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=3154045&seaWordPage=%2B%2BG12

כאן כתוב שאסור לשים G12+:

http://www.autostore.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=3154042&seaWordPage=g12%2B

פורסם

אתה בטוח שאתה צריך בכלל להחליף/לרענן את הנוזל קירור? זה נוזל LONG LIFE למיטב ידיעתי, לא חושב שאתה שנתיים-שלוש יש צורך להחליף, ואם כבר אז אולי לקראת הקיץ החם ולא דווקא בחורף.

השאלה שלי אם זה נחוץ/דרוש בכלל, חבל סתם להתעסק במה שלא צריך. גם אם זה בא מתוך רצון "לפנק" את הרכב, הנוזל קירור בעל אורך חיים ארוך, זה בזבוז כסף מיותר במקרה שאין צורך

פורסם

אני אומר לך למה, הסתכלתי לא מזמן בפנים, פתחתי את המכסה וראיתי כתמים כאלה חומים בתחתית המיכל שנראה לעין.

לא יודע בדיוק ממה זה, זה נראה זניח אבל זה לא בא לי טוב בעין אז חשבתי לשפוך הכל לנקות את המיכל ולמלא מים חדשים.

זה נראה כמו גפשושים של חול כזה שהצטברו, או שאני סתם מדמיין :) בהזדמנות הראשונה אני אעלה תמונה לכאן.

ושוב, כמה מיכלים עלי לקנות בשביל למלא מ 0 עד MAX?

פורסם

אני אבדוק בETKA אם רשום,ואני אעדכן.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם
שלום לכולם

אני מעוניין להחליף ולרענן את מי קירור הרדיאטור שלי

בספר רכב כתוב שצריך להשתמש אך ורק ב G12+ וכך גם כתוב על מיכל מי הקירור מתחת למכסה המנוע

בהצצה באתר הזה כתוב בכלל שצריך להשתמש אך ורק ב G12++ למנועי TSI ולא ב G12+

במה עלי להשתמש? אני מעוניין לרכוש את מי הקירור הטובים ביותר!

ועוד שאלה. כמה ליטר מי קירור יסיפיקו כדי למלא מ 0 עד ה MAX ?

הלינק:

http://www.autostore.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=3154045&seaWordPage=%2B%2BG12

כאן כתוב שאסור לשים G12+:

http://www.autostore.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=3154042&seaWordPage=g12%2B

אפשר את פרטי הרכב המלאים ?

איזה כייף לי :)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מצטער שאני מקפיץ אבל אני מעדיף מאשר לפתוח נושא חדש

אני עדיין מחכה לתשובה בבקשה כמה ליטר נוזל קירור צריך על מנת למלא אחרי שאני מרוקן הכל

ראיתי שיש מוצר מקורי VW G12++ 1.5 ליטר מוכן לשימוש (לא צריך למהול) ב 49 שקל

וראיתי שיש VW G12+ 1.5 ליטר שצריך למהול ביחס של 1:1 ב 48 שקל (סה"כ מתקבלים 3 ליטרים)

אז אני לא מבין בדיוק האם זקוק ל 3 ליטר? 1.5 ליטר?

לא כ"כ מבין את הפרשי המחירים האל G12+ מקבלים 3 ליטרים באותו המחיר של G12++ שמקבלים רק 1.5 ליטר

מישהו יכול בבקשה להסביר לי?

פורסם

אני חושב שאמור להיות לך נתון הקיבולת בספר רכב (כך זה בכול אופן אצלי מופיע ברכבים היפניים והאמריקאית שלי).

אני לא ממליץ לך להחליף. זה יכול להיות פתח לצרות.

הכתמים שמצטברים במיכל העודפים אולי לא אסטטיים, אבל הם טבעיים (משקעי סליקטים או פטריה) ולא מזיקים.

אני הייתי מחליף נוזל כזה אחת ל 5 שנים או 100000 קמ' הקודם מבין השניים.

רענן

פורסם
למה זה יכול ליצור בעיות?

כי עכשיו אין בעיה.

כשפותחים אח"כ צריך לסגור. לעיתים אין אטימה מלאה של הצינור על פיית צינור הרדיאטור, או שמהדקים חזק מדיי את הבנד ופוגעים בצינור.

נתקלתי בעבר שלאחר החלפת נוזל קירור התרמוסטט התחיל לעשות בעיות ושוב נדרש ריקון הנוזל.

וכמובן לא לשכוח את תהליך ניקוזי האוויר שלמיטב זכרוני לא שגרתי במנועי ה TSI (נדמה לי שרון פעם כתב על זה )

בקיצור, חבל לחפש בעיות במקום שאין.

הערה- זה לא שמן מנוע שסופח אליו פיח ולאורך פעולתו מאבד תכונות כימיות ולכן החלפה בתדירות גבוהה שומרת על חיי המנוע.

השינוי הכימי העיקרי בנוזל הקירור הוא פגיעה בגליקול שזה פחות משמעותי בטמפ' שבארץ.

לכן נוזל איכותי כזה יעשה עבודתו כראוי לפחות 5 שנים.

רענן

פורסם
אני יכול להשתמש במתקן שאיבה כזה עם צינורית ולשאוב את הנוזל מלמעלה במקום לרוקן מלמטה

האם זה עדיף?

שאני אבין, אתה רוצה לנקות רק את מיכל העודפים ? אם כן, זה לא קרוב להחלפת נוזל קירור בכול המערכת.

תסיר את כול המיכל, נקה אותו מחוץ לרכב ומלא נוזל קירור (משהו כמו ליטר או ליטר וחצי) עד לקו המכסימום. אין צורך בניקוזי אוויר.

יום למחרת נסיעה, וודא והשלם נוזל קירור למכסימום.

רענן

פורסם

כדי להוציא את האוויר,אאלט,תשאיר את המכסה פתוח ותן לאוטו להתחמם בסרק עד שמופעל המאוור.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
  • תוכן חדש...