Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא זו אף זו - אצלי ברכב ישנה מידה שונה של לחץ אוויר (גבוהה יותר...) אם הרכב נוסע במהירות גבוהה, של 170 קמ"ש+.

על איזה רכב מדובר ?

איזה כייף לי :)

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מרק, זה ויקוח מיותר. אף אחד מאיתנו לא יודע אם זה ה"רוב" או לא ה"רוב".

עברתי אתמול בלילה על כמה דגמי רכבים באוטודטה - יש דגמים עם לחץ ניפוח זהה לכל המידות ויש כאלו עם הפרשים של כמה PSI.

התעייפתי ולא הצלחתי להשתכנע האם יש יותר מהסוג הראשון או מהשני.

למה זה כ"כ חשוב?

הרי ברור שזה לא חד משמעי, וחלק מהיצרנים כן ממליצים על לחצי ניפוח שונים למידות שונות.

אני בהחלט מסכים איתך שהויכוח מיותר.

פורסם

היום כמדומני ברוב הרכבים כבר לא משתמשים בחיישני RF אלא במידע המתקבל ממערכת ABS/ESP לחישוב לחץ האוויר בצמיגים.

אני הייתי מוותר על התקנה מקומית של חיישנים מסוג זה.

פורסם

הוויכוח מתעלם מנקודה חשובה, לחץ האוויר האופטימלי תלוי בדרישות הנהג (לאלה שאכפת) ולא לפי המדבקה שבמכסה תא הדלק.

לקח לי לא מעט זמן להגיע ללחץ האופטימלי בצמיגים הקודמים שלי והוא היה כ 5 PSI מעל המלצת היצרן, תוספת הלחץ הזאת איפשרה לי היגוי מדויק יותר ופחות זווית גילגול. כשעברתי לצמיגי חתך נמוך גיליתי כי האופטימום מושג בתוספת של 3 PSI מעל המלצת היצרן כך שלהבנתי שינוי חתך דורש שינוי בלחץ האוויר.

מרק, אני חושב כי המידע המתקבל ממערכת ABS/ESP מאפשר זיהוי שוני בלחץ האוויר בין הצמיגים ולא לחישוב לחץ אוויר מוחלט בצמיגים.

פורסם

את הצמיגים שלי אני מנפח 30 PSI, אני לא זוכר כמה כתוב במדבקה (אעדכן מחר) אבל עם הצמיג מנופח פחות מהמומלץ, לא יכול להיגרם נזק לג'אנט בכניסה לבור בכביש? :roll:

אם הצמיג מנופח 2-3 PSI יותר והרי הכבישים בארץ לא ברמה הכי טובה לא נרגיש את הרכב מקפץ מכל בור או שינויים בכביש?

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

בפעם הראשונה שהסתכלתי על המדבקה אצלי הייתי בשוק.

43 PSI מאחורה ו-32 מקדימה.

(בעומס של עד 3 אנשים). עד אותו רגע הייתי ממלא 30 בכל הארבעה.

החלטתי שהיפנים יודעים יותר טוב ממני וכך עשיתי. צריכת הדלק השתפרה - במחיר שהיה אז (8.25) זה היה מספיק לי כדי שככה הלחץ יישאר עד עכשיו.

אני בודק לחץ כל שבוע.

פורסם

עדכון: אצלי במדבקה זה לא סיפור גדול, normal load 30psi, maximum load 33 psi.

כמו שהייתה ההרגשה שלי, 30 psi לכל גלגל וסוגרים עניין. אני לא עושה הסעות עם רכב מלא, ככה שלשתי נוסעים במקסימום זה בסדר.

אגב רשום אצלי במדבקה כך: (pressure, kPa (psi מה זה אומר ה kpa?

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

אם הצמיג קר, ולא נסעתי הרבה לתחנת דלק, אני ממלא את הלחץ שרשום לי (אם אני זוכר טוב זה 32 מקדימה ו29 מאחורה)

אם הצמיג חם, ונסעתי יחסית הרבה, אוסיף לעצמי עוד 3-4PSI, כדי לכסות את המחסור שיוצר החום.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
עדכון: אצלי במדבקה זה לא סיפור גדול, normal load 30psi, maximum load 33 psi.

כמו שהייתה ההרגשה שלי, 30 psi לכל גלגל וסוגרים עניין. אני לא עושה הסעות עם רכב מלא, ככה שלשתי נוסעים במקסימום זה בסדר.

אגב רשום אצלי במדבקה כך: (pressure, kPa (psi מה זה אומר ה kpa?

kPa = kilo Pascal

פסקל היא יחידת לחץ ששווה לניוטון למטר מרובע.

100,000 פסקל שווים ל-בר אחד, קילו-פסקל שווה למאית בר ול-0.145 PSI

פורסם
בפעם הראשונה שהסתכלתי על המדבקה אצלי הייתי בשוק.

43 PSI מאחורה ו-32 מקדימה.

(בעומס של עד 3 אנשים). עד אותו רגע הייתי ממלא 30 בכל הארבעה.

החלטתי שהיפנים יודעים יותר טוב ממני וכך עשיתי. צריכת הדלק השתפרה - במחיר שהיה אז (8.25) זה היה מספיק לי כדי שככה הלחץ יישאר עד עכשיו.

אני בודק לחץ כל שבוע.

מוזר שיש כזה הבדל בין קדמיים לאחוריים, לא?

אלא אם כן זה רכב מסחרי.

באיזה רכב מדובר?

פורסם

בשיטוט באינטרנט מצאתי את הניסוי החמוד הבא:

http://ecomodder.com/forum/showthread.php/experiment-coast-down-distances-rolling-resistance-various-tire-2721.html#post265379

הבחור העלה לגבעה את הרכב שלו ונתן לו להידרדר כל פעם בלחץ אחר ורשם את המרחק שהרכב הצליח לעבור:

חלילה לא מייעץ לאף אחד למלא לחצים מטורפים אלא- רק שימו לב להשפעת הלחץ הנמוך על התוצאה- לכל אלא שלא טורחים ללחץ תקין- חבל על הכסף!.

vehicle placard recommends 32 PSI front/rear @ max load.

Raw results for PSI/feet travelled

20 / 479.3

25 / 524.8

30 / 621.0

35 / 621.0

40 / 639.6

45 / 687.5

50 / 702.0

55 / 699.3

60 / 702.0

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
kPa = kilo Pascal

פסקל היא יחידת לחץ ששווה לניוטון למטר מרובע.

100,000 פסקל שווים ל-בר אחד, קילו-פסקל שווה למאית בר ול-0.145 PSI

תודה על המידע

• תוכן חדש...