Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה דברים מעבר למה שהועלו פה:

1) הנומרולוגיה טוענת שלשם יש כח שמשפיע על כיוון חייך. אם אתה מאמין בדברים כאלה, תכניס את זה לשיקולים.

2) מישהו פעם אמר לי (או לידי ושמעתי את זה במקרה) ש"להחליף שם משפחה זו סטירת לחי לאביך, לאביו ולכל הדורות שקדמו לו".

3) במקרה, אבי עברת את שם משפחתו לשם קצר של 4 אותיות. ועדיין, רק 3 מתוך 10 קולטים את השם בצורה נכונה. לך תבין.

4) אותו עברות שמר על המשמעות של השם המקורי.

קיצר, אני עם ספרי. אל תשנה. גם שם ארוך, מורכב וקשה מסמל משהו. בעתיד, יהיה יותר קל לאנשים לקלוט אותו היטב, כי כבר שמות "מתוסבכים" יהיו נורמה כלשהי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אספר אנקדוטה

המשפחה מצד אימי עלתה לישראל מטעמים ציוניים לפני 90 שנה , וחלק מתוך תהליך ההיפרדות מהגלות שינו את שמם לשם מקורי:

ישראלי

לפני כמה שנים נפגשתי עם רב ( קורה ) והשיחה התגלגלה לשמותהמשפחה מצד האם .

מספר את הסיפור והרב צוחק ואומר השם שהיה, היה הכי עברי ובעל משמעות עמוקה .

השם היה קצר ולך , וזה ראשי התיבות של

ו אהבת ל חברך כ מוך

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אבי בחר בשם עברי (גם פרטי וגם משפחה) ביום בו עלה ארצה. פורמלית זה לקח עוד 10 שנים (כאשר קיבל תעודת זהות ישראלית ב-1948), אבל כל המשפחה שלו (מדובר בבני דודים ורחוקים יותר) עברתה את השם, וכולם בחרו אותו שם עברי, וכל בני המשפחה ממין זכר מוכרים בחברה בשם זה, עד כדי כך שכאשר מישהו מתקשר ומבקש לדבר עם **** צריך לשאול אותו במי מדובר.

מדובר בשם פשוט, 2 הברות ו-4 אותיות, שכנראה תרם לגיבוש הזהות הישראלית שלו וכמובן של הדורות הבאים.

המגוחך הוא שלמרות שמדובר בשם פשוט, ממקור תנ"כי, שקיים בשפה העברית אי אילו אלפי שנים יש לא מעט אנשים שמתקשים לקלוט אותו ומרבים לשגות בכתיבתו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בטח התכוונת ל: רמפולסטינסקי

מה שמוכיח שכנראה יש שמות משפחה מסובכים שבחיים לא לומדים לכתוב אותם נכון (בטח, גם לא לבטא אותם).

לא, דווקא לא התכוונתי ל "רמפולסטינסקי" כפי שאתה כתבת אותו. הצורה בה אתה כתבת את השם גם היא שגויה.

אם אתה כבר מתעקש, התכוונתי ל-רמפלסטילטסקין, האיות המלא והנכון הוא רמפלסטילטסקין Rumpelstiltskin.

:wink:

אתה מחזיק עדיין ברכב עם מנוע TSI שנגמר לו האחריות? שמע, ביצים של שור.

תברח מהבית, תפיל הכל על אישתך.
פורסם

רמפלסטילטסקין (Rumpelstiltskin) באנגלית, או רומפלשטילצכן בגרמנית, הוא שמו המקורי של עוץ לי גוץ לי (במקור אגדת עם גרמנית)

אני הייתי שומר שם כזה :lol:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אז ככה,

כל מה שאנשים אמרו פה נלקח בחשבון, חלק מהם היה ידוע מראש כמו: המשך של דורות, מבחינת דתית זה לא להיט, ושם ארוך הוא ייחודי.

אבל אני מרגיש שזה לא משמעותי עבורי, ועדיין לא נלקחה ממש החלטה, בכל זאת זה משהו מאוד משמעותי.

אבל תודה רבה לכולם על העזרה.

Polo 2012

פורסם

אבל אני מרגיש שזה לא משמעותי עבורי, ועדיין לא נלקחה ממש החלטה, בכל זאת זה משהו מאוד משמעותי.

אבל תודה רבה לכולם על העזרה.

:roll::?:

פורסם

אז כל שנותר הוא לספר לנו את השם הקיים ולבקש הצעות לשם חדש.

יהיה מעניין. :wink:

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

גוזל אחמדינידג'אד?

:wink:

פורסם
אז כל שנותר הוא לספר לנו את השם הקיים ולבקש הצעות לשם חדש.

יהיה מעניין. :wink:

1+

ממתין לשרשור - ייעוץ בבחירת שם משפחה ראוי :wink:

(או שאולי, אתה יכול למכור את הזכויות לקבוע את שם המשפחה שלך באיביי... בטח תסיים בתור, גוזל "אורנג' " / קוקה קולה / השלם את החסר ... :lol:)

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

מדובר בשם פשוט, 2 הברות ו-4 אותיות, שכנראה תרם לגיבוש הזהות הישראלית שלו וכמובן של הדורות הבאים.

המגוחך הוא שלמרות שמדובר בשם פשוט, ממקור תנ"כי, שקיים בשפה העברית אי אילו אלפי שנים יש לא מעט אנשים שמתקשים לקלוט אותו ומרבים לשגות בכתיבתו.

בסוף עוד יסתבר שלשנינו אותו שם משפחה :lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מסיבות אישיות החלפתי שם משפחה לפני כ-3 שנים. חלק מהגופים דרשו פקס עם צילום ת״ז ורק אז הסכימו לשנות, חלק שינו בלי לבקש הוכחת שינוי וגוף אחד הגדיל לעשות ודרש את נוכחותי האישית ואת הסיבה שהחלטתי לשנות את השם.

איך לא, הגוף היה לא אחר מאשר הצבא.

כשאני מסתכל על זה במבט לאחור זאת הייתה החלטה מאוד לא פשוטה אבל בין הטובות ביותר בחיי.

אפילו חברים שלי שהיו סקפטיים (אבל פירגנו) כשהחלטתי לספר להם שאני מתכוון לשנות את השם חושבים כמוני שזו הייתה החלטה טובה מאוד. אף אחד מהם לא זוכר אותי בשם הקודם.

במשטרה הרישום מתעדכן אוטומטית אבל יש סעיף (במסוף בניידות תנועה לפחות :) ) שנקרא משפחה 2 ובו רשום השם הקודם שלך.

נב

אז הייתי קטין ללא משפחה בארץ ונדרשתי להגיש תביעה נגד משרד הפנים. נדרשתי גם לשלם על עו״ד. השופט שלח אותי לעובד סוציאלי כדי לבדוק שזו לא גחמה של נער ואז כשזה אישר שבקשתי מוצדקת כבוד השופט פקפק בחוות דעת זו ושלח אותי שוב לעובד סוציאלי.

הבקשה/״תביעה״ נידונה במשך שנה, ועל פני 4 התכנסויות של בית המשפט. עוכרת הדין גבתה 7,000₪ שכר טרחה.

הכסף הכי טוב שהוצאתי עד היום.

המון בהצלחה

אלון

פורסם

אני שיניתי מאטיאסקובסקי לאטיאס.

להיות אשכנזי זה כבר לא מגניב.

פשוט, קליט, ובאנגלית אף אחד לא קורא את זה נכון

Attias

haters will hate

• תוכן חדש...