Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה,

אז כפי שכתבתי בכותרת, אני רוצה להחליף את השם משפחה בן 8 האותיות והמסובך שלי למשהו קצת יותר קצר ואלגנטי.

כרגע לא ממש חשוב על אילו שמות משפחה חשבתי, יותר חשובים לי הסיכונים והבעיות שיכולות להיגרם כתוצאה מהחלפת שם משפחה.

לכן, אם מישהו שינה בעבר או מכיר כאלה שעשו את זה, אני אשמח לשמוע האם זה השפיע עליהם בצורה שלילית?

ועוד שאלה:

אם הייתם מחליפים שם משפחה, האם הייתם משאירים זכר מהישן שהייתם מחפשים משהו חדש לגמרי?

תודה.

Polo 2012

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא השפיע בשום צורה שלילית. החיסרון היחיד הוא שאתה לא יכול לשנות את השם המשפחה במשך שבע השנים הבאות, מרגע השינוי עצמו.

גם אני "סבלתי" משם משפחה ארוך וקיצרתי אותו.

אתה חייב לזכור לעדכן בכל המקומות הרלוונטים, כגון הבנק וקופת החולים, את שם המשפחה.

פורסם

ומה קרה אז?

היו איזה שהם בלבולים? חוסר בהגעה של מידע? זה שיפר משהו חוץ מחיסכון בדיו?

אני פשוט לא יודע אז אני זורק ספקולציות של מה שיכול לקרות

Polo 2012

פורסם
ומה קרה אז?

היו איזה שהם בלבולים? חוסר בהגעה של מידע? זה שיפר משהו חוץ מחיסכון בדיו?

אני פשוט לא יודע אז אני זורק ספקולציות של מה שיכול לקרות

שני שלבים חשובים, שאתה צריך לעשות באופן עצמאי :

1. עדכון כל נותני השירותים, שהחלפת שם משפחה (אל תשכח אפילו אחד!), כפי שציינתי למעלה.

2. הדבקת שם המשפחה החדש ליד שם המשפחה הישן בתיבת הדואר. השאר את השם המשפחה הישן לכמה חודשים נוספים, רק כדי למנוע אי נעימויות.

חיסכון בדיו? אתה רציני? אצלי זה שיפר את הביטחון העצמי.

פורסם

תראה, לא מדובר בדבר נדיר, זה קורה לכמה עשרות אלפי נשים שמתחתנות כל שנה, ושינוי השם לא מפריע להן. בחלק מהגופים (למשל - קופת חולים) העדכון יתבצע ישירות מתוך מרשם התושבים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ועוד שאלה:

אם הייתם מחליפים שם משפחה, האם הייתם משאירים זכר מהישן שהייתם מחפשים משהו חדש לגמרי?

תודה.

יש כאלה שמנצלים את ההזמנות וקוראים לעצמם בשם שבכלל לא קשור לשם משפחה המקורי.

אך שני שיטות נפוצות הם: תרגום מלולי של השם או שימוש בצליל שמזכיר את שם המשפחה הישן.

אני הייתי משתדל להצמד לתרגום מילולי כלל שניתן, אפשר קצת לחמן ןךעגל פינות אך עדיין להצמד ככל שניתן.

פורסם

על נושא השינוי, כבר ענו לך, אז לא ארחיב מילים ורק אציין כי אין עם זה בעיה מהותית בחיי היום היום.

במילוי טפסים "רשמיים" של גופים ממשלתיים (בארץ או בחו"ל), תמיד ישנה רובריקה לציון השם הקודם. לרוב זה מסתכם בזה.

אני רוצה להתייחס לנושא אחר בשינוי השם, שאולי יגרום לך לחשוב עוד דקה לפני שאתה מבצע את השינוי.

שם המשפחה הולך עם בני משפחתך עשרות שנים (ואולי אף מאות שנים). אני רואה בו מורשת עם ערך היסטורי.

גם שם משפחתי הוא מסובך, ארוך ומורכב להגיה. אדם אחד מתוך מאה מצליח להגות ולבטא אותו נכון. אדם אחד מתוך מאתיים מצליח גם לרשום אותו נכון :lol:.

בבית הספר, בצבא ובאוניברסיטה, תמיד הייתה שתיקה של כמה שניות לפני שקראו את שמי וגם אז עשו זאת לא נכון :wink:.

בצעירותי זה מאוד הפריע לי וגם בי עברו "מחשבות כפירה" על המרתו.

היום, ברטרוספקטיבה של כמה עשרות שנים, אני אומר לך שזו טעות.

השם שלך מיוחד, לטוב ולרע.

זה לא שתגיד "אבי כהן" או "משה לוי" ויגידו לך "איזה אבי כהן?" או "משה לוי הג'ינג'י או משה לוי הבלונדיני?" (כבודם במקומם מונח ואין פה מקום להעלב, זו רק דוגמה גנרית).

כשיש לך שם יחודי, תמיד ידעו מי אתה ואם אתה אדם חיובי, זה דבר שרק יכול להועיל לך. מצד שני, אם אתה פושע, זה כבר חיסרון...

שמע לי, תחשוב טוב אם אתה באמת רוצה לאבד את הזהות שלך - זו הקשורה עם השם המסובך, בשביל להשתלב בעדר ולהיות עוד "דוד כהן"?

החברים שלך ובני משפחתך לא מסתבכים עם השם שלך, נכון?

עמיתיך לעבודה, יטעו פעם או פעמיים ובסוף גם הם יהגו ויכתבו אותו נכון.

אז מה נשאר לך? אנשים שאתה לא מכיר.

מה איכפת לך, שאדם שאינך מכיר, לא מסתדר עם השם שלך? הבעיה שלו, לא שלך :-D.

אגב, אם שם משפחתך הוא רמפולסטילסקי, אז תשנה :lol:

בהצלחה בהמשך.

אתה מחזיק עדיין ברכב עם מנוע TSI שנגמר לו האחריות? שמע, ביצים של שור.

תברח מהבית, תפיל הכל על אישתך.
פורסם

עקב סיבות אישיות, החלפתי שם משפחה לפני כעשור, ואני לא מתחרט אפילו לרגע אחד על השינוי שעשיתי-אני שמח על כך.

קח בחשבון שבמשך 7 שנים לאחר מכן לא תוכל לשנות אותו ותצטרך ללכת עם השם שנבחר לטוב ולרע.

מומלץ להתקשר ולבצע עדכון של כל אחד ואחד מנותני השירות על מנת למנוע הסתבכויות-דהיינו, גם בקופת חולים, חברת חשמל, חברת הסלולר וכל גוף שאתה מקבל ממנו שירות.

בנוסף, צריך לעדכן את הפרטים בדרכון (או אפילו להנפיק אחד חדש).

וכן, כפי שרשמו קודמיי-קח בחשבון שזהו השם שהולך להמשיך את הגנים שלך לטוב ולרע במשך שנים, גם אחרי שתזדכה על הציוד מול הבוס הגדול למעלה (או תתבשל בקלחת למטה, תלוי כמה חוטא אתה :lol: ).

תחשוב טוב על השם שאתה רוצה, ובהצלחה בשינוי.

פורסם
אגב, אם שם משפחתך הוא רמפולסטילסקי, אז תשנה :lol:

בטח התכוונת ל: רמפולסטינסקי

מה שמוכיח שכנראה יש שמות משפחה מסובכים שבחיים לא לומדים לכתוב אותם נכון (בטח, גם לא לבטא אותם).

פורסם

זה לא שתגיד "אבי כהן" או "משה לוי" ויגידו לך "איזה אבי כהן?" או "משה לוי הג'ינג'י או משה לוי הבלונדיני?" (כבודם במקומם מונח ואין פה מקום להעלב, זו רק דוגמה גנרית).

כשיש לך שם יחודי, תמיד ידעו מי אתה ואם אתה אדם חיובי, זה דבר שרק יכול להועיל לך. מצד שני, אם אתה פושע, זה כבר חיסרון...

שמע לי, תחשוב טוב אם אתה באמת רוצה לאבד את הזהות שלך - זו הקשורה עם השם המסובך, בשביל להשתלב בעדר ולהיות עוד "דוד כהן"?

זה בסדר לא נעלבנו , אנחנו יודעים איפה אתה גר .רשמנו.

זאת הסיבה שגם אנחנו מוסיפים עוד שם :

"אבי קרבורטור" "אבי שפיץ" "דויד מכולת" "יוסי סטלה" , ואז הכהן או הלוי נשארים בלי בעיה.

Gn'f'R

• תוכן חדש...