Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

VAG עבדו קשה בכדי להסביר את יתרונות המעבר מרצועה לשרשרת תזמון בדור האחרון, עכשיו

הטוויסט האחרון חזרה לרצועה לפחות בכל המנועים שישודכו לדגמים שמשתמשים ב MQB.

מצאתי את המידע הזה במבחן הכי קרוב לטעם הישראלי, עם הכי פחות התחנפויות ל VAG מעיתונאי אוסטרלי

http://news.drive.com.au/drive/motor-news/first-drive-new-vw-golf-20121002-26x7v.html

פורסם

שים לב שבכתבה מציינים שאורך החיים של הרצועת תזמון החדשה הוא עד 300 אלף ק"מ בדיוק כמו בשרשרת תזמון -

לא כמו בעבר שרצועת תזמון דרשה החלפה (=טיפול יקר) כל 60 אלף.

כמו שדובר פה כבר, כנראה שמבחינת היצרני רכב מעורב פה הרבה עניין של רצון, לעומת יכולת, לייצר חלקים שהם עמידים יותר.

פורסם

לא כמו בעבר שרצועת תזמון דרשה החלפה (=טיפול יקר) כל 60 אלף.

רצועה כיום כל 120K או 5 שנים, המוקדם מביניהם.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

לא ממש מבין את הרציונאל מאחורי החילוף. :|

אורך חיים של שרשרת תזמון (ע"פ הכתבה) הוא 300,000 ק"מ. בנוסף, היגיון בריא מצהיר ששרשרת הרבה יותר אמינה מרצועה.

בטח עוד מקרה של עלות\תועלת :? .

לא נורא- את השרשרת שלי אף אחד לא יחליף ברצועה 8).

זמין 8)

פורסם
בנוסף, היגיון בריא מצהיר ששרשרת הרבה יותר אמינה מרצועה.

אינטואיציה לא תמיד תואמת את המציאות. יש הרבה חסרונות בשרשרת -

כבדה יותר, רועשת יותר, דורשת שימון מתמיד, דורשת יותר מערכות תומכות סביבה.

ד"א - ישראל החמה והלחה היא ידידותית יותר לרצועות תזמון מאירופה הקרה והיבשה.

פורסם

שרשרת תזמון אינה אמינה יותר מרצועה, וכשמגיעים לתיקון, במותח לדוגמא, לרוב העלות גבוהה בהרבה.

במכוניות רבות ההנחיות להחלפת הרצועה הם כל 6 שנים או 90K, וזה ממש לא אסון, בטח לא אסון כלכלי.

סביר להניח שזה עוד טרנד אופנתי ותו לא.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

^ נניח שכל הנאמר נכון.

למה יצרני הרכב התחילו להתקין שרשרת תזמון מלכתחילה ? :|

בנוסף, נהגי המוניות איתם דיברתי תמיד מתגאים בכך שברכבם (KIA בעיקר) מותקנת שרשרת תזמון ולא רצועה :-).

זמין 8)

פורסם

גחמה אופנתית ותו לא.

הרעיון היה יותר שיווקי - הוזלת התחזוקה השוטפת - מטכני גרידא.

עד תחילת שנות ה 2000 כל היצרנים השתמשו ברצועות תזמון, וטויוטה היא זו שסימנה את הכיוון כשהציגה את מנועי ה VVTI שלה.

לאט לאט כל היצרנים, למעט רנו, סובארו וחלק ממכוניות VAG, יישרו קו עימה והחלו להשתמש בשרשראות תזמון.

אמנם השרשרת חוסכת את הצורך בהחלפת רצועה, אך תקלה במותח, לדוגמא, יקרה לתיקון.

פורסם

עד תחילת שנות ה 2000 כל היצרנים השתמשו ברצועות תזמון,

אתה רוצה לספר את זה גם לסאאב שלי משנת 1995 שיש בה שרשרת תזמון?!

שרשרת תזמון עדיפה משמעותית על רצועה, מבחינת אחזקה שוטפת.

בד"כ לא תצטרך להחליף אותה לאורך כל חיי הרכב.

החלפת רצועת תזמון היא כן אסון כלכלי, ביחוד ברכבים מסויימים.

ההחלפה אולי על פי הספר היא אחת ל-6 שנים, אבל במציאות - מחליפים אחת ל-3-4 שנים בגלל "מזג האוויר הקשה בארץ" או שטות אחרת של היבואן לקחת יותר כסף.

פורסם

אתה רוצה לספר לשכנה שלי עם מאזדה 3, כמה עולה להחליף מותח שרשרת + משאבת מיים ?

רמז קל - פי 7 מעלות החלפת רצועה.

כל עוד המכונית חדשה, הכל טוב, אחרי 150-160K זה פתח לצרות.

ברור שמבחינת עלויות תחזוקה יש עדיפות ברורוה לשרשרת, אבל לא בתיקונים מקיפים.

ובנוסף, מנגנון השרשרת דורש שימוש בשמן איכותי שמוחלף בזמן.

פורסם

1. אחרי 150-160K הכל פתח לצרות.

2. בוא ניסע עם אוטו שעשוי מפלסטיק חד פעמי והכל יהיה זול להחלפה.

3. ב-150K ק"מ כבר החלפת 1-2 רצועות תזמון, בבורה שלי זה עלה בערך ל-3000 ש"ח כולל עבודה ומשאבת מים וכו' וכו' וכו' וכל השטויות שדוחפים שמה במוסך. אז 2 החלפות זה 6000 ש"ח כולל מע"מ ואלמנט ומים לוישרים חינם.

4. בתיקון מקיף הכי טוב להיות בעלים של סובארו 88, אבל לחיות איתה ביום יום זה חרא.

5. אני לא מסכים עם הניסיון "להפחיד" מפני שרשרת תיזמון, זוהי אופציה עדיפה ללקוח ופחות עדיפה ליצרן, שרשרת יקרה יותר מצד אחד ומצד שני על רצועות תיזמון הוא מרוויח יותר לאורך תקופת חיי הרכב בחלקי חילוף - ככה שממש אין להם סיבה לעשות שרשרת.

פורסם

משאת מים לא חיה לנצח גם במכונית עם שרשרת תזמון - להחליף משאבת מים ביונדאי I30 או במאזדה 3 זה גיהנום בהתגלמותו.

רק לפרק את הפלסטיקה ומותחן השרשרת לוקח יום שלם בדיוק.

היצרן לא מרוויח כלום מהרצועות מאחר ולרוב משתמשים ברצועות תחליפיות.

גם כך, למי שמחזיק מכונית 3-4 שנים אין שום חשיבות, בין כה הוא לא יגיע להחלפת הרצועה.

אגב, במוסך לא מורשה של פולקסווגן החלפת רצועת תזמון עולה בדיוק שליש.

העיניין שבשרשרת, בניגוד לרצועה, יש מרכיבים רבים שתיקונם יקר, ומי שיאכל את הלקרדה הזו הם אלו שיחזיקו במכונית 7-8 שנים.

פורסם

כל אחת מהגישות יכולה להיות אמינה וזולה לטיפול ותיקון או יקרה ובעייתית. הכל שאלה של תכנון וסדרי עדיפויות.

יש מערכות הנעה בשרשרת מאוד אמינות (היה לי רבולבר הידראולי עם הנעה לפוט בוריאטור מבוסס שרשרת מתכת שיצא לפנסיה אחרי 30 שנות עבודה קשה מאוד ועם שרשרת במצב כמעט חדש) ויש בעייתיות מאוד (שרשרת תזמון של מכונה אחרת שלא מחזיקה יותר מ 4 שנים) ואותי דבר עם מערכות רצועה.

אפשר לראות מנועים שהחלפת חגורת טיימינג זה שטויות וכאלה שזה סיפור מהעכוז. הכל שאלה של תכנון.

לגבי המנועים החדשים, השאלה היא כמה זמן הרצוע תחיה (אם זה שנה או 300,000 קילומטר אז זה ממש לא עוזר) וכמה תעלה החלפה.

צריך לבדוק מה עוד היא מניעה ומה אורך חיי המותחנים שלה כי לא תמיד מחליפים טיימינג בגלל שהגיע הזמן אלא בגלל כשל ברכיב אחר (לא סתם בהרבה רכבים מחליפים משאבת מים עם הטיימינג).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
גחמה אופנתית ותו לא.

עד תחילת שנות ה 2000 כל היצרנים השתמשו ברצועות תזמון, .

אתה רוצה לספר את זה גם לסאאב שלי משנת 1995 שיש בה שרשרת תזמון?!

שרשרת תזמון עדיפה משמעותית על רצועה, מבחינת אחזקה שוטפת..

או לספיידר 72 שלי שגם בה יש שרשרת?

• תוכן חדש...