Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קופיף - אם מגיעים למעגל תנועה בכביש דו נתיי פונים לתוכו משני הנתיבים - מהימני לנתיב החיצוני ומהשמאלי לנתיב הפנימי של המעגל. בהמשך, כדי לצאת מהמעגל, יש צורך לחצות את הנתיב החיצוני, למרון המצריך זהיות וערנות. בעולם נפוצים מעגלי תנועה עם יותר משני נתיבים - בספרד נהגתי במעגלים עם 3-4 נתיבים, ואכן יש בעיה קשה של חצית נתיבים לצורך יציאה מהמעגל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ההבנה שלי ממעגלי תנועה עם שני נתיבים היא מאוד פשוטה; ימני משמע ישר וימינה, שמאלי משמע ישר ושמאלה.

אם הרכב שנמצא בשמאלי פתאום קלט שהוא צריך ימינה ואין לו אפשרות\זמן לעבור לנתיב הימני, מה שהוא צריך לעשות לולאה דרך כל המעגל ולצאת ישר בלי לסכן אף אחד, שהרי מגיע לו זכות קדימה בתור מי שנמצא במעגל ופונה שמאלה דרכו.

ככה לימדו אותי לנהוג לפני לא-כל-כך-הרבה-שנים, הייתכן שמורה הנהיגה שלי טעה?

עריכה: צירפתי אילוסטרציה.

attachment.php?attachmentid=305184&stc=1&d=1347470926

roundabout.jpg

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אין לי בעיה עם דו"ג.

אני מצהיר בזאת שאני שונא ערסים.

כיון שנהיגה בסגנון ערסי היא הנורמה בארץ אין לי ברירה אלא להכנע להם. הבעיה היא שנהגי בדו"ג מביאים את הערסיות לשיאים גבוהים מאוד - עם ההשתחלות והזגזוג, העצירה מעבר לקוי העצירה ובצורה החמורה ביותר - הנהיגה על המדרכות, אי התנועה ומעברי החציה כאילו הם הולכי רגל.

סיכמת את זה יפה מאד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ההבנה שלי ממעגלי תנועה עם שני נתיבים היא מאוד פשוטה; ימני משמע ישר וימינה, שמאלי משמע ישר ושמאלה.

אם הרכב שנמצא בשמאלי פתאום קלט שהוא צריך ימינה ואין לו אפשרות\זמן לעבור לנתיב הימני, מה שהוא צריך לעשות לולאה דרך כל המעגל ולצאת ישר בלי לסכן אף אחד, שהרי מגיע לו זכות קדימה בתור מי שנמצא במעגל ופונה שמאלה דרכו.

ככה לימדו אותי לנהוג לפני לא-כל-כך-הרבה-שנים, הייתכן שמורה הנהיגה שלי טעה?

בכניסה צפונית לק. אונו (בין בר-אילן לשיבא) יש כיכר בעלת שני נתיבים.

אם אני בימני אני יכול להמשיך ישר.

אם אני בשמאלי אני יכול להמשיך ישר, לדעתך.

שים לב ביציאה השניה של הכיכר (ישר) אין שני נתיבים, אלא רק אחד.

כלומר, אם אתה בשמאלי וממשיך ישר יוצא שאתה חותך רכב שרצה להמשיך ישר ולצאת מהכיכר בנתיב הימני.

עקב כך, אני מבין כיכר כזאת בצורה יותר פשוטה. היציאה מהכיכר אך ורק מהנתיב הימני. אין לצאת מהכיכר בשמאלי.

כמו כן, בהרבה כיכרות כאלה, סימון הנתיב הימני ממשיך בלולאה 360 מעלות, כלומר אם אני בימני לפי הסימונים אני יכול לעשות פרסה.

משומה, אף אחד לא מבין את זה ומשומה זה כמעט בטוח שבכל כיכר כזאת כאשר אני נכנס אליה מישהו מהשמאלי יחליט לצאת מהכיכר מבלי להתייחס שאני נוסע מימינו.

פורסם
טרי טרי מאתמול: בכניסה לשכונה שלי יש מעגל תנועה עם 2 נתיבים. משהו סטנדרטי.

אני מגיע לשם בנתיב השמאלי, ומאותת ימינה. מצד ימין שלי יש אוטובוס, גם הוא מאותת ימינה. שנינו מתחילים לפנות ואז שליח בן-אמו אחד עוקף ישר באמצע :x והוא נסע על טוסטוס מצ'וקמק שאי אפשר לשמוע כשיש אוטובוס ליד. מזל שהוא הגיע עם אופנוע כבד (שכן שמעתי, והוא לא חתך אלא נסע כמו בנאדם) אחרת הייתי מורח אותו על צד האוטובוס

טרי משבוע שעבר, אני נוסע עם הקטנוע של העבודה מאחורי רכב בצד ימין של הנתיב, ממש כמו שלימדו אותי בשיעורי נהיגה, הרכב שמולי, פתאום החליט שבא לו להיכנס לחניית הבניין שלו, אז שיאותת? שיאט? שיראה סימן כלשהו שהוא רוצה לפנות? מה פתאום! אז הוא פנה ימינה ואני פגשתי את הצד של האוטו שלו ואת הכביש מקרוב.. החצוף עוד ניסה להאשים אותי.

יצויין שזה קרה בסביבות ה30 קמ״ש.

דוגמא נוספת,

נסעתי בתמימות עם האונו בנתיב השמאלי, נהג הבמוו סדרה 7 שנסע בנתיב הימני לא אהב שהמכונית שמולו מאטה, אז הוא חתך באגרסביות לנתיב שלי ברמה שאם האונו הייתי פוגשת אותו סביר להניח שלא הייתי פה לכתוב את זה.

ערסים יש אצל כולם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
הנה עוד שרשור שנאה, איזה תענוג!!!

תמשיכו תמשיכו. ואני עוד חי ביניכם, אללה ירחמו.

השנאה היחידה שיש פה היא כלפי התנהגות ערסית בכביש. כל אמצעי תחבורה שמתופעל ע"י ערס ימצא את עצמו שנוא מאד בקרב משתמשי הדרך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לפני כשעה - שיר חדש.

חיפה, כביש פיק"א\רופין, צומת רח' קרן היסוד. תצפתתי מרחוב קרן היסוד, שם המתנתי ברמזור אדום. אוטובוס תיירים יורד מכיוון חורב ומבצע פרסה חזרה לכיוון אחוזה - חוצפה לא קטנה, אבל במפתיע הוא משלים את הפניה במכה אחת. אופנוע שלא ברור לי מהיכן הגיע - כנראה גם ביצע פרסה דומה, מופיע במפתיע לפני האוטובוס משמאלו, וחותך בפראות לחניון של היכל הספורט. מזלו הגדול היה שהאוטובוס עדיין היה איטי, כיון שבצורה שנהג הוא היה בשטח מת מבחינת נהג האוטובוס, שאם היה מוסיף לחיצה קלה על הדוושה היה דורס אותו בכלל בלי להביחין באופנוע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אל תשלה את עצמך יקירי, השנאה פה היא מובהקת ומכוונת לדו גלגלי.

אבל זה בסדר...

כל עוד רוכבי הדוג ימשיכו לחשוב שהם מעל החוק וכל אחד יקח את זה למקום שבא לו, איזה יחס בדיוק אתה מצפה שהם יקבלו?

אני צריך לאהוב את רוכבי הדו"ג על זה שכל בוקר הם כמעט גורמים לי להרוג אותם, כמעט דורסים אותי בכל מעבר חציה שאני מגיע אליו וכו'? כל עוד המנטליות היא "אני קונה דו"ג כי זה חוסך פקקים", או במילים יותר פשוטות "אני קונה דו"ג כי אני יכול לזגזג כמו משוגע בין רכבים בפקקים" איזה יחס רוכבי הדוג כבר יכולים לקבל? איך בדיוק הם שונים מהחוצפנים שרואים שיש פקק בנתיב מסויים לכיוון מסויים ופנוי בנתיב הליד שהולך לכיוון אחר, נוסעים בנתיב הריק ונדחפים לפקק בשניה האחרונה? בזה שיש להם פחות גלגלים?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

רוכבי קטנועים ואופנועים אינם מעל החוק,

יש להם יתרון שהם יכולים לרכב על שול ימים בזמן שיש גודש תנועה,

במהירות סבירה שלא תסכן אותם ולא את שאר משתמשי הדרך.

חוליגנים ניתן לראות משני הצדדים, רוכבי אופנועים ונהגי מכוניות/מוניות/משאיות.

כדי שאף אחד לא יהיה "מלאך המוות" של רוכב מטורף,

ברגע שמבחינים באחד כזה שומרים מרחק ומאטים,

במקרה הטוב לא יקרה לו כלום,

במקרה הרע הוא יצטרף למועדון השיש או למועדון הפלטינות.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
לפני כשעה - שיר חדש.

חיפה, כביש פיק"א\רופין, צומת רח' קרן היסוד. תצפתתי מרחוב קרן היסוד, שם המתנתי ברמזור אדום. אוטובוס תיירים יורד מכיוון חורב ומבצע פרסה חזרה לכיוון אחוזה - חוצפה לא קטנה, אבל במפתיע הוא משלים את הפניה במכה אחת. אופנוע שלא ברור לי מהיכן הגיע - כנראה גם ביצע פרסה דומה, מופיע במפתיע לפני האוטובוס משמאלו, וחותך בפראות לחניון של היכל הספורט. מזלו הגדול היה שהאוטובוס עדיין היה איטי, כיון שבצורה שנהג הוא היה בשטח מת מבחינת נהג האוטובוס, שאם היה מוסיף לחיצה קלה על הדוושה היה דורס אותו בכלל בלי להביחין באופנוע.

היום אני רוכב בנתיב הימני מכיוון מחלף יבנה לאשדוד, רכב שביצע עקיפה משמאל חוזר לימין, אבל תראה איזה קטע, אני נמצא מימינו, למרות שהוא רואה אותי, הוא גולש לנתיב וגורם לי להיצמד למחסום שנמצא לאורך השול הימני.

הבן בליעל ראה אותי, הסתכל עליי ובכל זאת כמעט הוריד אותי מהכביש!! כל הדרך נסעתי אחריו עד לרמזור, כל הדם עלה לי למוח, תמונות של איך אני מרסק לו את הצורה רצות לי בראש, ובכל זאת לא עשיתי כלום בסופו של דבר.

אם אתה רוצה, אפשר להשאיר את השרשור הזה, כשרשור ההרפתקאות בכביש 4, או שפשוט תבין שזבלים יש משני צידי המתרס.

אדם שבאופיו הוא אגרסיבי וחסר התחשבות, יפגין את אותה ההתנהגות גם על הרכב וגם באופנוע.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

• תוכן חדש...