Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תשלום מע"מ על רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי סקודה פאביה במבצע, ולמרות הפרסומים שהמבצע הוא עד סוף אוגוסט הסוכן טען שאני חייבת להעביר את הכסף עד ה-20 לחודש, אחרת מחיר הרכב לא יהיה במבצע + המע"מ החדש יחול עליו. טרחתי, ביצעתי את ההזמנה עד ה-20 לחודש + שילמתי את מלוא הכסף. השבוע, מודיעים לי שהרכב הגיע ואני חייבת לבוא לקחת אותו עד סוף השבוע - אחרת אצטרך להוסיף את המע"מ. לטענתם, המע"מ הוא רק אחרי מסירת הרכב. אני ממש לא יכולה להגיע לקחת את הרכב מאחר ועוד לא מצאתי ביטוח לשביעות רצוני ואני לא רוצה לבצע החלטות פזיזות בנושא. למיטב ידיעתכם - העניין חוקי?

תודה רבה :-)

פורסם
רכשתי סקודה פאביה במבצע, ולמרות הפרסומים שהמבצע הוא עד סוף אוגוסט הסוכן טען שאני חייבת להעביר את הכסף עד ה-20 לחודש, אחרת מחיר הרכב לא יהיה במבצע + המע"מ החדש יחול עליו. טרחתי, ביצעתי את ההזמנה עד ה-20 לחודש + שילמתי את מלוא הכסף. השבוע, מודיעים לי שהרכב הגיע ואני חייבת לבוא לקחת אותו עד סוף השבוע - אחרת אצטרך להוסיף את המע"מ. לטענתם, המע"מ הוא רק אחרי מסירת הרכב. אני ממש לא יכולה להגיע לקחת את הרכב מאחר ועוד לא מצאתי ביטוח לשביעות רצוני ואני לא רוצה לבצע החלטות פזיזות בנושא. למיטב ידיעתכם - העניין חוקי?

תודה רבה :-)

חובה עליהם לדרוש 17% מע"מ החל מה-1.9, תאריך המסירה הוא הקובע.

פורסם

בדיוק היתה על כך כתבה בעיתון, תאריך מסירת הרכב הוא הקובע ולא התשלום בעבורו. לכן קחי את הרכב מייד.

מלבד זאת כמה זמן לוקח לבחור ביטוח, חצי שעה של השוואות לכל היותר. את יכולה לעשות ב- 9 מיליון זה הכי מהר ופשוט והם גם בד״כ בין הזולים והפרש של אפילו כמה מאות ש״ח לכאן או לכאן לא באמת משנה, את רכשת רכב בעשרות אלפי ש״ח להזכירך.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אם הרכב שוחרר כבר מהמכס והוא שוחרר, אז שולם עליו המע"מ הנמוך. אין סיבה בעולם לשלם מע"מ בשיעור גבוה יותר.

אבל אם למשל שילמת את מלוא הכסף לפני השינוי והרכב ישוחרר מהמכס אחרי ההעלאה אז יש לשלם את המע"מ בשיעור הגבוה , ולזה התכוונו בעיתונים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הרכב אני מניחה כבר שוחרר שכן הוא ממתין לי בסוכנות עצמה. לגבי הביטוח - הלאתי את חברי הפורום בסאגה הזו כבר... אין לי עבר ביטוחי ולכן העסק מתייקר ודורש מיגון שונה ומשונה. מכיוון שאני יודעת שיש אנשים שהצליחו לקבל ביטוח ללא מיגון כלל אני מנסה להשיג ביטוח שכזה בסכום סביר (כבר שבוע שאני מתעסקת בזה ועוד לא הצלחתי לעשות זאת).

פורסם

למה אי אפשר פשוט לנסוע לשם, להוציא את הרכב לחניה הקרובה ובזה לסיים את הבעיה ?

היום אפשר לעשות ביטוח גם ליום אחד.

89' Citroen Ax Sport 1.6 8v Twin Weber - נמכר.

פורסם
אם הרכב שוחרר כבר מהמכס והוא שוחרר, אז שולם עליו המע"מ הנמוך. אין סיבה בעולם לשלם מע"מ בשיעור גבוה יותר.

אבל אם למשל שילמת את מלוא הכסף לפני השינוי והרכב ישוחרר מהמכס אחרי ההעלאה אז יש לשלם את המע"מ בשיעור הגבוה , ולזה התכוונו בעיתונים.

מה שקובע זה החשבונית שמופקת לאחר שהרכב נמסר ללקוח ונסגר תיק במשרד הרישוי= מסירת הרכב.

לכן, אם הרכב לא ימסר אכן החשבונית תופק עם מע"מ גבוה יותר וההחלטה של היבואן כמובן אם לגבות מהלקוח או לספוג זאת בעצמו.

בקשר למי שרשם לעשות ביטוח ליום אחד כדי לשחרר את הרכב:

מה יקרה אחרי יום? היא תישאר ללא ביטוח עם סקודה גניבה? הרי אומרת שכבר שבוע מחפשת. לדעתי צריכה למצוא מקום לבטח, אין טעם למשוך את זה.

הביטוחים לסקודה יקרים גם כך, אך כעת אין ברירה אלא לבחור את ההצעה הטובה ביותר.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

ההצעה שלי ליום אחד, שתוציא את הרכב בזמן, תשים אותו מתחת לבית ואז תחפש ביטוח שמתאים לה.

כך היא תפתור את הסוגיה שלה של המע"מ.

89' Citroen Ax Sport 1.6 8v Twin Weber - נמכר.

פורסם

ההצעה מובנת ומבין כמובן שאתה מנסה לעזור.

העניין שפאביה נחשבת רכב גניב מאוד. לא הייתי ממליץ להשאר עם רכב כזה דקה ללא ביטוח מקיף, גם אם זה מתחת לבית.

לא שווה את הסיכון פשוט. עדיף להשקיע עוד X שקלים בחודש על הביטוח המבוקש (שגם ככה בסוף ישולם) מלקחת סיכון כזה ואז חלילה להצטער.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם
מה שקובע זה החשבונית שמופקת לאחר שהרכב נמסר ללקוח ונסגר תיק במשרד הרישוי= מסירת הרכב.

לכן, אם הרכב לא ימסר אכן החשבונית תופק עם מע"מ גבוה יותר וההחלטה של היבואן כמובן אם לגבות מהלקוח או לספוג זאת בעצמו.

בקשר למי שרשם לעשות ביטוח ליום אחד כדי לשחרר את הרכב:

מה יקרה אחרי יום? היא תישאר ללא ביטוח עם סקודה גניבה? הרי אומרת שכבר שבוע מחפשת. לדעתי צריכה למצוא מקום לבטח, אין טעם למשוך את זה.

הביטוחים לסקודה יקרים גם כך, אך כעת אין ברירה אלא לבחור את ההצעה הטובה ביותר.

הרכב שוחרר המע"מ שולם בסכום הנמוך הרכב עבר רישוי במשרד הרישוי רשום על שם הגברת ויש לו כבר אישור לנוע בדרכים !!

לכן לא צריכים ליידע אף אחד בשום מקום!!

אז אין סיבה לא להוציא חשבונית היום במע"מ הנמוך.גם אם היא פיזית לא התייצבה לקחת את הרכב.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אפשר גם לעשות ביטוח ולבטל אותו יום/שבוע/חודש אחרי. תשלמי רק על הזמן שחלף ואולי קנס קטן..

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

בביטול ביטוח מקיף חברת הביטוח לוקחת קנס של 10% משווי הפרמיה המלאה ששולמה לכל חודש שהרכב היה בשימוש ו- 10% נוספים.

בביטול ביטוח חובה מזכים לפי ימי השימוש ללא קנס.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...