Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם המיים נעלמים מהרדיאטור אתה חייב לבצע בדיקת לחץ למערכת הקירור שאת זה אתה יכול לבדוק בכל מכון רדיאטורים שייגבה כמה שקלים בודדים רק על הבדיקה ומשם לפי התקלה שתאותר תשקול לאן לגשת לתקן ובלי קשר תעלה לפה את העידכון מה מצאו בבדיקת הלחץ כדי שנוכל לחוות דעתינו ולתת השערה של מחיר שתדע לקראת מה אתה הולך...

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפי דברייך נשמע שהם לא מקצועים בכלל, מה זה הדבר הזה שים לו פלג אחר? במוסכים המורשים יש מחשב עם קטלוג חלפים, שלפי מספר רישוי מופיע מקט לכל חלק. מה שאומר שעם הוא עבד עם המחשב אין מצב לטעויות. לפי מה שאתה מתאר עושה רושם שהם סתם הורידו חלקים מהמדף מבלי לראות בכלל. זה שהפלג היה מפוייח לא מחייב שהוא ישן ושלא החליפו אותו. יכול להיות שהפלאג פשוט לא מתאים ומהסיבה הזאת זה קרה. לי אישית קרתה תופעה כזאת אחריי קצת יותר מ500 קמ" והפלאגים היו חדשים אני בעצמי החלפתי אותם. אל תמהר להסיק מסכנות שלא באמת החליפו. פשוט כנראה לא בדקו לפי מקט". או שפשוט מישהו התבלבל.

אני לא טענתי שלא החליפו בכלל, ציינתי מה קרה.

לדעתי הם החליפו ופשוט לא הרכיבו אותו טוב (קורה), הבעיה היא קודם כל שלפי מה שהבנתי לאחרונה 600 שקל ל4 פלאגים זה מוגזם, (כנראה זה שאני סטודנט לבנבן בן 27 עם כפכפים לא פועל לטובתי - אולי אם היו יודעים כמה אני קורע את התחת בתשלומים לאוטו הזה... נו נו) וכמובן שבמקום פשוט לבדוק את הפלגים כשחזרתי, הם ניסו להחליף חלקים אחרים ולחייב אותי עליהם.

אני מאד מאד לא רוצה להאמין שהם שמו לי פלאג משומש.

פורסם
אם המיים נעלמים מהרדיאטור אתה חייב לבצע בדיקת לחץ למערכת הקירור שאת זה אתה יכול לבדוק בכל מכון רדיאטורים שייגבה כמה שקלים בודדים רק על הבדיקה ומשם לפי התקלה שתאותר תשקול לאן לגשת לתקן ובלי קשר תעלה לפה את העידכון מה מצאו בבדיקת הלחץ כדי שנוכל לחוות דעתינו ולתת השערה של מחיר שתדע לקראת מה אתה הולך...

ת ו ד ה !!

פורסם

קודם כל תסלחו לי אם דברי הוצאו מהקשרם, לא זאת הייתה כוונתי כלל.

אין לי שום נסיון עם אף אחד מהמוסכים, אך אני בדיוק לפני הכנסת סקודה 1.2TSI לטיפול ראשון, לכן עשיתי לא מעט חיפושים על איזה מוסך מומלץ, ואחרי קריאת שלל תרדים ואפילו פתיחת תרד חדש עם שאלה לאן כדאי (שלא נענתה סופית), החלטתי להגיב כאן ולנסות לקבל תשובה.

כל מה שכתבתי קראתי באתר, ולמיטב הבנתי זהו המצב, אני עדיין מחפש להבין אצל מי כדאי (כאשר הרכב עדיין באחריות) ועדיין אין תשובה מוחצת לעניין.

לגופו של עניין, אין ספק שיש שלל דעות וחלק מהאנשים יהיו מרוצים, אבל למוסכים הנ"ל מצאתי הרבה דעות חריפות כנגד, אני מחפש מוסך שבו יש סיפור בלאות אחד או שתיים ולא יותר כי סה"כ אנחנו בני אדם ואנחנו עושים טעויות, השאלה היא כמובן איך אנחנו מתמודדים עם הטעויות, בסיפור של פותח השרשור, נראה כי הטיפול הוא מחפיר, גם אם הייתה טעות, יש דרכים להתמודד איתה, והכי חשוב לדעתי לבדוק יסודית את הבעיה לפני שיוצאים בהצהרות "החלק X צריכים להחליף אותו ואתה צריך לשלם".

אני בעצם מחפש את הרוב המוחץ שיוצא מרוצה, כי הרי אין 100% מושלם - גילוי נאות - על מוסך רון לא מצאתי ולו חוות דעת אחת רעה בשעה וחצי של חיפושים וקריאה.

פורסם
קודם כל תסלחו לי אם דברי הוצאו מהקשרם, לא זאת הייתה כוונתי כלל.

אין בעיה. מבחינתי, ישרת את ההדורים. להבא אני בטוח שאתה תכתוב ברור יותר.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

ממליץ בחו ללכת למוסך המרכזי של סקודה בפתח תקווה ,שירות מקצועי מחירים לא בשמיים והכי חשוב -אחריות ומוניטין

טיפלתי שם בייטי של אישתי ,הם אפילו התקשרו לפני כן לגבי ריקול . הייתי מרוצה מהטיפול והשירות.

אין ארוחות חינם אתה רוצה זול תשל וביוקר.

לגבי הרכב תבדוק טוב איזה טיפול מדובר ואיזה חלקים בדיוק החליפו לך, לעיתים גם אנחנו כלקוחות טועים.

fly low drive fast

zx volcane- c4 vts-B4 spec b -Leon fr-Bmw e46 330i-Mustang gt 4.6

פורסם
מתוך סעיף 2א. לכללי התנהגות בפורום:למען הסר ספק, תגובות כמו " נותן השירות הזה (או חבר פורום אחר שהגיב בתרד') רמאי/ גנב/ לא מקצועי/ לא מבין /לא יודע/ הזהרו ממנו/ או כל השמצה אחרת, וכו.. אסורות בתכלית האיסור וחושפות את כותביהם לתביעות הוצאות דיבה / לשון הרע. יד קשה תונהג כלפי עוברים על הוראה זו, ויוכנסו למעקב, לא יוכלו לפרסם תגובה / לפתוח תרד' ללא אישור ההנהלה.

אני אמנם לא צריך את הסעיף הזה, אבל שמחתי לגלות שהוא קיים. מבחינתי אדם שקוטל עסק בלי לנמק מהתנסות אישית מתנהג בצורה חמורה. מין הראוי כשיש לך מידע ביקורתי חשוב אך לא מהתנסות אישית, לפחות לציין זאת ועדיף להפנות לדוגמא.

אני חוזר שוב, אני מתרשם שממש מתאמצים שם בקטע של השירות. אני יכול לספר גם על אירוע מלפני מספר חודשים בו התרשמתי מייחס מקצועי והוגן.

שי, אתן לך דוגמה קטנה, רק לצורך העניין. שרטו לי את הרכב במוסך (חריטה לא קטנה - עד עומק הפח), טענו שאני עשיתי זאת (והרכב בכלל היה בחזקתם מספר שבועות) - רבו איתי על כך (למרות שהרכב הוכנס נקי משריטות / כל דבר אחר), לא הסכימו לתקן / לפצות או להודות בכך. מנהל המוסך "היקר" ברח מלקיחת אחריות כמובן, גם הוא המשיך לטעון שכך הוכנס הרכב, למרות שבדפים שלהם סומן כי הרכב נקי משריטות או פגיעות.

הסיפור שלי איתם ארוך ומסובך. חלק מהחברים הנכבדים מכיר ויודע - וחלק לא. אין לי את הכוחות והחשק להכנס שוב - יקח שעות - לכל הסאגה שהייתה עימם בתקופת הפאביה 1.6 (אפור / לבן) הלימונית. לבסוף הרכב הוחלף ב-1.2TSI חדשה וכך בעצם נפתרו הבעיות ומאז נפרדתי מהם לשלום ובשמחה רבה. אני לא אפרנס את המוסך הזה, בעיקר לא את מנהלו ה"יקר" - המאוד "חביב" ו"ישר".

בעבר, אי שם לפני כ-3+ שנים, השירות בהחלט היה מצויין. ואם ניקח בחשבון את הימים בהם שמעון ניהל את המוסך - תשבוחות רבות עוד יותר. לצערי את שמעון העבירו לנהל את הבונדד בראם (בכל הנוגע לרכבי שקודה), את מקומו בניהול המוסך תפס אופיר - קצין לשעבר, הוא עדיין חושב שהוא בימי הצבא כנראה, היחס שלו פשוט לא ראוי ומזלזל להחריד.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
שי, אתן לך דוגמה קטנה, רק לצורך העניין. שרטו לי את הרכב במוסך (חריטה לא קטנה - עד עומק הפח), טענו שאני עשיתי זאת (והרכב בכלל היה בחזקתם מספר שבועות) - רבו איתי על כך (למרות שהרכב הוכנס נקי משריטות / כל דבר אחר), לא הסכימו לתקן / לפצות או להודות בכך. מנהל המוסך "היקר" ברח מלקיחת אחריות כמובן, גם הוא המשיך לטעון שכך הוכנס הרכב, למרות שבדפים שלהם סומן כי הרכב נקי משריטות או פגיעות. זה אכן היה משגע אותי ולא הייתי מוותר!

לצורך איזון - לפני מספר חודשים החלה תופעה מוזרה ברכב שלי. בבוקר בקטע נסיעה מסויים, כשהחלפתי הילוך, נשמע רעש של דפיקה, הדבר חזר על עצמו הרבה פעמים ומדי פעם הופיע גם בקטעים אחרים. פשר הדבר הטריד אותי ופשוט התחלתי לנסות לחפש במה מדובר. מניסיון שהיה לי לפני למעלה מעשרים שנה בבעיה דומה הגעתי למסקנה שמדובר בתושבת מנוע או גיר. פניתי למוסך המרכזי של צ'מפין בבני ברק, שם כאמור אני מטפל ברכב. הצגתי את הבעיה ליועץ השירות (שעליו ארחיב בהמשך)וגם את מסקנתי והרכב הוכנס לבדיקה. נקראתי לליפט לבוחן שכבר ערך בדיקה. הוא כמובן שאל אותי מספר שאלות ועשה סדרה של בדיקות. הוא טען שמהבדיקות האלו הוא לא מתרשם שיש בעיה בתושבת. הוא המליץ לי לחזור מאוחר יותר כי הוא רוצה לשתף גורם בכיר יותר. הוא בפירוש אמר לי שחבל שיתחילו בהחלפת תושבות כי העלות של זה תהיה X (לא זוכר במה מדובר). בשלב מאוחר יותר נתבקשתי לחזור ואותו בוחן (מרק שמו, אם איני טועה) אמר לי שהוא לא מצא שום בעיה. הוא לקח אותי לנסיעה והראה לי שאין שום רעש. הוא המליץ שאני אנהג כי אולי יש "משהו מיוחד בהנהיגה שלי". גם בסיבוב שאני עשיתי לא חזרה התופעה. שוחררתי ללא כל עלות ובסיכום שאם זה יחזור אשוב אליהם ויערך ברור נוסף.

חייב לציין, שאין לי ספק שלא חסרים מוסכים שהיו קופצים על ההזדמנות של הדיאגנוזה שלי ומחליפים תושבת או תושבות.

סיכומו של דבר - המקור של הרעש היה מטף כיבוי האש בתא המטען שלי שבשינוי האצה של הרכב שקורה במיוחד בקטע נסיעה מסויים בעומס מסויים (תקופה שבבוקר הייתי מקפיץ את הילדים לביה"ס - וחוץ מזה תמיד נוסע ריק, כי יש רכב נוסף גדול יותר במשפחה), היה מתנגש באוזן מתכת שיש בתא המטען. הרעש משום מה לא נשמע מתא המטען אלא מהחלק הקידמי. גיליתי את זה במקרה לחלוטין.

כמו תמיד, לאחר כיומיים צילצל אלי נציג השירות לשאול האם הבעיה חזרה ואם אני שבע רצון מהשירות.

לגבי יועץ השירות - בעקרון מדובר באיש לקוחות ולא במומחה למכונאות. מן הסתם הידע והניסיון שלו עולים על זה של מרבית הלקוחות. הוא מוודא שתהליך הקליטה, דיווח, מסירה ילך חלק נעים ונקי. לי זה לא מספיק. אם אני מגיע עם בעיה ולא בגלל טיפול שוטף, אני מרגיש חובה להיות מעורב וגם לראות מי ואיך נוגעים במכונית שלי. במוסך הזה זה באמת די חריג וניתן לראות שיש הקפדה על הרחקת לקוחות ממשטח העבודה. בכל אופן, כשזה היה חשוב לי, הייתי איפה שצריך.

השירות במוסך מצויין. הרכב תמיד חונה במקום מסודר ולא ממתין במסדרון כניסה או במדרכה או כל סידור אחר שקיים במוסכים אחרים שגורם להתעסקות בהזזת רכבים (דבר שאני אלרגי אליו). חדר ההמתנה נקי ממוזג, עם כיבוד (שאני בחיים לא נוגע), יש כמובן את אולם התצוגה. תמיד מארגנים לי הסעה או מונית (לי זה חשוב). כשמגיעים לשירות, אפשר להזמין תור מראש ואף פעם לא מחכים וגם כשמגיעים ללא הזמנה הקליטה היא עניין של דקות. אני מתרשם שממש מנסים ומצליחים בקטע של השירות.

פורסם
לכל אלו שהמליצו על 'מוסך רון'.

תראו, אני אמנם כבר לא תחת אחריות של סקודה אבל יש לי אחריות של הליסינג (סיקסט) - עד 400 השתתפות עצמית.

העניין הוא שהם ישלמו רק אם אטפל ב'סבנה' או 'בדק'. (אציין שהם מצהירים, שבמסגרת האחריות שלהם הם משתמשים רק עם חלפים משומשים... כן)

האם ללכת למוסך רון ולקוות שאצא בפחות מ-400, או פשוט לחזור ל'סבנה' או 'בדק' ולהכין מראש שני שטרות אדומים.

להזכירכם הבעיה ברכב:

המים מהרדיאטור (האדומים) נעלמים, וצריך למלאת כל יומיים. (בהתחלה זה היה אחרי שבוע, זה הולך ונהיה צפוף)

מה דעתכם?

אחלה פורום שבעולם אגב, תודה על התמיכה

השאלה העיקרית היא האם אתה רוצה השתתפות עצמית וביקורים אין סופיים במוסך,

או שאתה מעדיף ביקור חד פעמי (ולא כ"כ יקר או אפילו זול) במוסך מקצועי?

אצל רון אתה תבקר פעם אחת בשביל הבעיה הנוכחית, ופעם ב... בשביל טיפול שוטף.

לא חושב שהיה אצל רון ביקורים חוזרים על תקלות כמו שקיים במוסכים אחרים לפעמים.

הבחירה בידך, אני את ה-VAG שלי לוקח רק לרון.

פורסם

אני דווקא לא ממליץ על המוסך המרכזי בפתח תקווה.

הכנסתי לא מזמן את הפאביה לטיפול ראשון שם וההתרשמות שלי הייתה שאני לא מעוניין לחזור לשם.

הבחור שעבד לי הרכב אכל סנדביץ תוך כדי עבודה.

אפילו שהודעתי על כך לסוכן השירות כלום לא נעשה בנידון.

מעבר לכך היועץ שירות התנהל מולי בצורה בזויה ושקרית (מכתב נשלח לשירות הלקוחות של צ׳מפיון ואף מנהל המוסך התקשר לברר/להתנצל ולהסביר ולשלוח מכתבים שהיו בהגדרת היועץ ״פליליים״... תודה ולא תודה לך

מבחינת רמת העבודה אין יותר מידיי מקום לטעויות כך שהרכב יצא כמו שהוא חזר ואפילו ״פינקו״ לי אותו בשטיפה (חבל שלא שאלו לפני כן כי אני שוטף אותו רק ידנית והאוטו נשטף יום לפני)

תנחומיי לבעל האוקטבייה/פאסאט לבנה שאחד העובדים קרע לו את המערכת לצלילי אייל גולן תוך כדי שהוא החזיר את האוטו מהשטיפה לחניון הקרקעי.

תעשה את שיקולייך... לכל מוסך יהיו כמה חוות דעת לשני צדדים קיצוניים...

פורסם
לצורך איזון - לפני מספר חודשים החלה תופעה מוזרה ברכב שלי. בבוקר בקטע נסיעה מסויים, כשהחלפתי הילוך, נשמע רעש של דפיקה, הדבר חזר על עצמו הרבה פעמים ומדי פעם הופיע גם בקטעים אחרים. פשר הדבר הטריד אותי ופשוט התחלתי לנסות לחפש במה מדובר. מניסיון שהיה לי לפני למעלה מעשרים שנה בבעיה דומה הגעתי למסקנה שמדובר בתושבת מנוע או גיר. פניתי למוסך המרכזי של צ'מפין בבני ברק, שם כאמור אני מטפל ברכב. הצגתי את הבעיה ליועץ השירות (שעליו ארחיב בהמשך)וגם את מסקנתי והרכב הוכנס לבדיקה. נקראתי לליפט לבוחן שכבר ערך בדיקה. הוא כמובן שאל אותי מספר שאלות ועשה סדרה של בדיקות. הוא טען שמהבדיקות האלו הוא לא מתרשם שיש בעיה בתושבת. הוא המליץ לי לחזור מאוחר יותר כי הוא רוצה לשתף גורם בכיר יותר. הוא בפירוש אמר לי שחבל שיתחילו בהחלפת תושבות כי העלות של זה תהיה X (לא זוכר במה מדובר). בשלב מאוחר יותר נתבקשתי לחזור ואותו בוחן (מרק שמו, אם איני טועה) אמר לי שהוא לא מצא שום בעיה. הוא לקח אותי לנסיעה והראה לי שאין שום רעש. הוא המליץ שאני אנהג כי אולי יש "משהו מיוחד בהנהיגה שלי". גם בסיבוב שאני עשיתי לא חזרה התופעה. שוחררתי ללא כל עלות ובסיכום שאם זה יחזור אשוב אליהם ויערך ברור נוסף.

חייב לציין, שאין לי ספק שלא חסרים מוסכים שהיו קופצים על ההזדמנות של הדיאגנוזה שלי ומחליפים תושבת או תושבות.

סיכומו של דבר - המקור של הרעש היה מטף כיבוי האש בתא המטען שלי שבשינוי האצה של הרכב שקורה במיוחד בקטע נסיעה מסויים בעומס מסויים (תקופה שבבוקר הייתי מקפיץ את הילדים לביה"ס - וחוץ מזה תמיד נוסע ריק, כי יש רכב נוסף גדול יותר במשפחה), היה מתנגש באוזן מתכת שיש בתא המטען. הרעש משום מה לא נשמע מתא המטען אלא מהחלק הקידמי. גיליתי את זה במקרה לחלוטין.

כמו תמיד, לאחר כיומיים צילצל אלי נציג השירות לשאול האם הבעיה חזרה ואם אני שבע רצון מהשירות.

לגבי יועץ השירות - בעקרון מדובר באיש לקוחות ולא במומחה למכונאות. מן הסתם הידע והניסיון שלו עולים על זה של מרבית הלקוחות. הוא מוודא שתהליך הקליטה, דיווח, מסירה ילך חלק נעים ונקי. לי זה לא מספיק. אם אני מגיע עם בעיה ולא בגלל טיפול שוטף, אני מרגיש חובה להיות מעורב וגם לראות מי ואיך נוגעים במכונית שלי. במוסך הזה זה באמת די חריג וניתן לראות שיש הקפדה על הרחקת לקוחות ממשטח העבודה. בכל אופן, כשזה היה חשוב לי, הייתי איפה שצריך.

השירות במוסך מצויין. הרכב תמיד חונה במקום מסודר ולא ממתין במסדרון כניסה או במדרכה או כל סידור אחר שקיים במוסכים אחרים שגורם להתעסקות בהזזת רכבים (דבר שאני אלרגי אליו). חדר ההמתנה נקי ממוזג, עם כיבוד (שאני בחיים לא נוגע), יש כמובן את אולם התצוגה. תמיד מארגנים לי הסעה או מונית (לי זה חשוב). כשמגיעים לשירות, אפשר להזמין תור מראש ואף פעם לא מחכים וגם כשמגיעים ללא הזמנה הקליטה היא עניין של דקות. אני מתרשם שממש מנסים ומצליחים בקטע של השירות.

שלום.

היו לי 3 ואגיות ב-10 שנים האחרונות.

VW, אודי ועכשיו סקודה.

כולן פרט לאודי נרכשו כחדשות.

ההתרשמות שלי ממספר מוסכי רשת צ'מפיון אינה טובה. וגם הסיפור שלך לא הרשים אותי.

1. העניין הזה שהם לא החליפו לך תושבת סתם - אתה מבחינתך זה הישג עצום - לדעתי זה לא שווה כקליפת השום. רואים תושבת שלמה - למה שיחליפו? הרי הבעיה תחזור ואתה תבוא ותדרוש הסברים. רק נוכל אמיתי יעשה החלפה כזאת.

2. בד"כ היועץ שירות הוא כן מכונאי וכן חייב שיהיה לו רקע במכונאות. ההפך הוא הנדיר.

למה אני קונה VAGית אחת אחרי השנייה? אני מאוד אוהב את התוצרת של הקונצרן. היא לא מושלמת, אבל אני הכי נהנה ברכבים שלהם. ניסיתי אלטרנטיבות ופחות אהבתי. היום יש אלטרנטיבות טובות יותר ואני די משוכנע שאם הייתי מחליף רכב היום והייתי מתבלט בין I30 לגולף -ה-I30 הייתה מנצחת.

פורסם

ממה שיצא לי לחוות וחוותי לא מעט-אני באופן אישי שונא "יועצי שרות".

בד"כ מדובר באיש מבוגר שלא מבין הרבה ברכבים,לא שומע ולא רואה כלום שרוב הפעמים מנפנף אותך ולאחר התעקשות יבדוק את הרכב.

רק אם לרכב ייפלו 4 גלגלים בכניסה למוסך או יתקע כי נשבר הגיר הוא יודה שאז יש בעיה והם יטפלו בה.

עד שלא נשבר משהו לא יטפל.

אני הכי שונא את המשפט המנפנף "הכל תקין סע לשלום".

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם
שלום.

היו לי 3 ואגיות ב-10 שנים האחרונות.

VW, אודי ועכשיו סקודה.

כולן פרט לאודי נרכשו כחדשות.

ההתרשמות שלי ממספר מוסכי רשת צ'מפיון אינה טובה. וגם הסיפור שלך לא הרשים אותי. (הוא לא נועד להרשים...)

1. העניין הזה שהם לא החליפו לך תושבת סתם - אתה מבחינתך זה הישג עצום (ממש לא הישג עצום. אבל היחס לכל אורך השירות וההתרשמות מהבוחן, היו חיוביים)- לדעתי זה לא שווה כקליפת השום. רואים תושבת שלמה - למה שיחליפו? הרי הבעיה תחזור ואתה תבוא ותדרוש הסברים. רק נוכל אמיתי יעשה החלפה כזאת. זה אגב מה שטוענים פה מדי פעם...שהם שקרנים וכד'

2. בד"כ היועץ שירות הוא כן מכונאי וכן חייב שיהיה לו רקע במכונאות. ההפך הוא הנדיר. סביר שאתה צודק אבל זה לא האדם שמטפל ברכב שלך.

למה אני קונה VAGית אחת אחרי השנייה? אני מאוד אוהב את התוצרת של הקונצרן. היא לא מושלמת, אבל אני הכי נהנה ברכבים שלהם. ניסיתי אלטרנטיבות ופחות אהבתי. היום יש אלטרנטיבות טובות יותר ואני די משוכנע שאם הייתי מחליף רכב היום והייתי מתבלט בין I30 לגולף -ה-I30 הייתה מנצחת.

מסכים איתך שהמשיכה ל VAG לא מגיעה מכיוון השירות, אלא מאופי המוצר שמתאים לי.

יחד עם זאת מניסיון עם אאודי ו 4 VW שטופלו שם לאורך תקופה מאוד ארוכה, לא חוויתי אירוע שגרם לי לברוח משם. בטח לא בעשור האחרון שיותר רלוונטי פה למרבית הסיפורים שעולים.

וכפי שציינתי, במקביל היו לי וולוו, רנו, טויוטה, פורד, מאזדה (אני מקווה שלא שכחתי אף אחת)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אוקי אני מוכרח לעדכן בתפנית בעלילה, וגם לשאול לעזרה.

אז למרות כל ההמלצות שלכם על מוסך רון, הלכתי ל'אוטו בדק' מהסיבה הפשוטה שרק שם (ובסבנה) תקפה האחריות ששלמה סיקסט (מהם קניתי את הרכב לפני 7 חודשים) נותנים לי.

לאחר שהם הפכו והפכו מתחת למכסה המנוע, הם הגיעו למסקנה שיש נזילה ב'מצנן השמן' של המנוע וצריך להחליפו.

וכבונוס, צריך להחליף את כל הפלגים (שהותקנו כזכור לפני כחודש ב'סבנה'), כבלי ההצתה וסליל ההצתה שחטפו כך מסתבר - קורוזיה מהדליפה.

אז קודם כל אני שמח לבשר סופית ש'סבנה' לא חשודים בהתקנת פלאגים דפוקים (כמובן שהם לא איתרו או אפילו לא ניסו לאתר את הדליפה למרות שהיו להם את כל הסימנים לחפש, אבל זה כבר עניין אחר)

עד כאן העדכון, עכשיו אני צריך ייעוץ מקצועי:

"הכי אחריות שיש" של שלמה סיקסט טוענים שהחלק הזה לא כלול באחריות, אני מצרף כאן את הקטע הספציפי בחוזה, אין לי מושג תחת איזו קטגוריה נופל "מצנן שמן". מה דעתכם?

הסכום ש'אוטו בדק' דורשים תמורת ההחלפה - 3000 ש"ח לא כולל הפלאגים, הכבלים, והסליל שגם צריכים להחליף, כך שאני מתקרב פה ל-5000 ש"ח.

מה לעשות, לתקן וזהו? האם אצא ביותר זול אם אעביר את הרכב ל'מוסך רון'?

אציין שאיש השירות ב'אוטו בדק' דיוויד, היה אדיב, יעיל ותומך מאוד בכל ההתנהלות שלי מולם וספציפית מול אנשי האחריות של שלמה סיקסט.

אהה ואחריות היצרן? תמה לפני חודשיים :(

sixt.jpg

פורסם

לדעתי זה מוזר שקולר שמן מנוע ילך כל כך מהר, אבל זאת דעתי בלבד.

החלק הנ"ל שייך למערת הקירור, אצלך כתוב רק הרדיאטור(סעיף4.1 מצנן מי מנוע), לכן אני מבין שאכן אין אחריות משלמה על החלק הנ"ל.

קובי

• תוכן חדש...