Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיישן חמצן לבורה שלי - WTF?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל המומחים שלום.

אני צריך להחליף חיישן חמצן לבורה שלי (מנוע 1.6, דגם AEH, שנת 00).

אני לא מצליח להגיע למסקנה חד משמעית מה מתאים לרכב שלי:

ע"פ חנות חלפים שאני מכיר שנים רבות קיבלתי דגם אחד של בוש, 5 חוטים, שיעלה לי 800 שקלים.

ע"פ חיפוש כללי באיביי לדגם המנוע שלי הגעתי למק"ט שונה לחלוטין של בוש.

ע"פ חיפוש לפי מק"ט VAG מקורי שחבר סיפק לי הגעתי לחיישן שלישי אבל כל האתרים בגוגל מראים שהוא בכלל לא מתאים לבורה.

מישהו יכול להציל אותי? יש לי טסט עוד חודש ואני חייב בדחיפות להזמין חיישן בכדי שאספיק להחליף או לחילופין לרכוש אחד בארץ (במחיר נמוך יותר אולי?)

תודה.

פורסם

עידכון: חבר לעבודה שוחח כרגע ישירות עם בוש.

חיישן אוניברסלי , 4 חוטים + ערכת התקנה יעלה 432 שקלים.

חיישן מקורי, 5 חוטים, אין בארץ ויעלה 1730 שקלים :shock:

אם כך, איך מרכיבים חיישן 4 חוטים במקום חיישן 5 חוטים? אני אמור לוותר על חוט אחד? :roll:

פורסם

1. bosch 0258007351 - יעלה בחנות חלפים בארץ 800 שקלים.

2. bosch 0258006978 לפי חיפוש כללי באיביי - http://www.ebay.co.uk/itm/120786925242?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2648

3. 06A 906 265 E ׁמק"ט מקורי שחבר סיפק לי) - http://www.ebay.co.uk/itm/300715418161?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

לא נראה שבכלל מתאים לרכב ע"פ חיפוש בגוגל.

4. החבר לעבודה לא קיבל מבוש מס' קטלוגי אלא רק מחירים ע"פ נתוני הרכב.

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

לדגם מנוע שלך לא משודך חיישן WB - אלה חיישן 4 חוטים .(לבורה בשנתון הזה הוא היה משודח רק למנוע APF )

מק"ט מקורי (עם קונקטור) - 0258006163

מק"ט חיישן אוניוורסאלי (ללא מחבר) - 0258986615

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

תודה חיים.

אתה בטוח לגבי האוניברסלי? ע"פ חיפוש בגוגל לא נראה שהוא מתאים לדגם המנוע הדרוש.

ואם מותר לי לשאות, מהיכן הוצאת את המק"טים? הרי כל הגורמים שקיבלתי מהם מק"טים הם מהימנים ולכן הבילבול גדל עוד יותר...

פורסם

שלום ךכך חברי הפורום ולמנהלים.

אני עובד רק עם בוש כך שהמקטי"ם הם של חב בוש - הם הוצאו מהמאגרי מידע של בוש אשר ברשותי .

(גם "האנברסאלי") הוא של בוש - חיישן מקורי רק בלי המחבר והוא מגיע עם ערכת חיבור מיוחדת של בוש .

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

אם כך, לסיכום: נראה שהכי משתלם לי לרכוש את החיישן החליפי ישירות מבוש דרך מקום העבודה, לא?

ידוע לך במקרה האם מסובך להתאים את החיישן האיניברסלי או שפשוט צריך לחתוך את החוטים של המקורי, לחבר את החוטים של החדש וזהו?

פורסם

לא מסובך שום דבר עם אתה יודע ,מה גם שהחיישן עם החיבור המיוחד מגיע עם הוראות הרכבה מדוייקות.

אבל לדעתי החיישן המקורי עם המחבר לא עולה בהרבה יותר ואולי גם אותו מחיר בלדיקו כך שכדאי לרכוש אותו ולהחליף בקלות .

אגב מה יש לחיישן שלך ומה אובחן בו שלא תקין? - האם האבחנה לחיישן חמצן קדמי היא וודאית?.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

בסריקה של המערכת נרשמת תקלה בחיישן החמצן.

צריכת הדלק עלתה בזמן האחרון (אם כי לא ניתן ליחס אותה בוודאות לחיישן. גם המזגן דולק כל הזמן).

בהתנעה של מנוע קר ניתן להרגיש בוודאות ריח של גזי פליטה.

נראה ששינוי המתחים על החיישן איטי מדי (הוא אמור לנוע בקצב מטורף בין מתח מינימלי למקסימלי, נכון?)

כל אלה בצירוף העובדה שהחיישן כנראה מקורי מלפני 12 שנה והרכב עבר 204K ק"מ מביעים אותי למסקנה שכנראה הגיע זמנו.

פורסם

בק"מ הזה זה בסדר להחליף לחדש (אני מחליף אצלי כל 150K ) אבל זה לא אומר שהחיישן לא תקין ואולי התקלה היא תוצאתית לבעיית תערובת כל שהיא ויש לאבחן זאת מקרוב עם סורק .

מה היתה התקלה הרשומה בסורק והאם אובחנו הנתונים האחרים וסיגנאל החיישן?

בברכה.

חיים יוד.

פורסם
אם כך, לסיכום: נראה שהכי משתלם לי לרכוש את החיישן החליפי ישירות מבוש דרך מקום העבודה, לא?

ידוע לך במקרה האם מסובך להתאים את החיישן האיניברסלי או שפשוט צריך לחתוך את החוטים של המקורי, לחבר את החוטים של החדש וזהו?

כפי שכתב לך חיים יוד אצלך ברכב קיים חיישן בעל 4 פינים. בכול מקרה לפני שאתה אץ רץ להחליף את החיישן בצע בדיקה פשוטה של התנגדות אלמנט החימום של החיישן ומתח האספקה (הבדיקה לא כוללת את כול הפרמטרים הנדרשים לבדיקת החיישן).

1. תפרק את הקונקטור של החיישן ותבדוק את ההתנגדות בין פין מספר 1-4 (שני הקיצונים) ההתנגדות צריכה להיות בין 1-5 אוהם בתלות הטמפ' החיצונית (חשוב לחבר מד התנגדות בצורה טובה בכדי שהמגע בין הפרובים לפינים יהייה טוב).

2. כאשר הרכב מונע בדוק את המתח בצד השני של הקונקטור (נקבה) בין פין מספר 1-4 המתח צריך להיות בין 11-15 וולט.

איזה כייף לי :)

פורסם

הכל טוב ויפה רק שברכב שלי אין בכלל גישה לחיישן (ממוקם בצמוד לקיר האש כאשר סעפת היניקה מעליו מחוסמת את רוב שדה הראיה) והקונקטור שלו נמצא אי שם מתחת לרכב או בתוך קיר האש (אני מניח שאם אני אעלה את הרכב על ליפט יהיה לי קל יותר לראות לאן הולך החוט של החיישן).

לצערי היום אין לי זמן להתעסק בדברים לבד ולזמלי (או לא. תלוי איך מסתכלים על זה) אני כרגע בחופשת מחלה ולכן יש לי זמן לבצע את כל הבירורים האלה.

חיים, אני לא זוכר מה בדיוק הייתי התקלה אבל התקלה היחידה במערכת הייתה בחיישן החמצן.

לצערי לא הצלחנו לקבל נתונים של החיישן בזמן אמת (נתקבלה הודעה שה-ECU ברכב לא תומך בפונקציה זו) ויכולנו רק לראות מס' תצוגה דיגיטלית של מתח החיישן. שם ניתן בפירוש לראות שהשינויים במתח הם הדרגתיים ואיטיים מדי. גם הגרף שמציג את מתח החיישן לא נראה ממש תקין (מעברים הדרגתיים בין מתח נמוך לגבוה וההיפך. המעברים אמורים להיות חדים ומהירים).

• תוכן חדש...