Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
המגאן מדגישה עד כמה פולקסווגן מפקששים בענק עם ה R בתמחור שלא קשור לכלום.

ברור שכל אחת עושה את זה בסגנון שלה, אבל לפחות בהיבט של ביצועים הם מתאימות יותר להשוואה מאשר ה GTI.

גרסאות ה R של VAG לא מוצלחות כל כך.(לא נהגתי בהם ,ממבחנים שיש ברשת) נראה שסחטו מהרכבים האלו את המיטב ושום שיפור כזה או אחר כבר לא יתרום בצורה טובה.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לאחר נהיגה על ה-RS, גולף GTI ולאון קופרה R, ה-RS פשוט הרבה יותר ספורטיבית, אין פה מקום לספק.

הבקרות מתנתקות בניגוד לשניים האחרות, וגם כשהיא דלוקה (יש 2 מצבים), היא נותנת הרבה יותר חופש מהאחרות. ההגה טוב יותר, האחיזה גבוהה, הבלמים מדהימים, מתחברים לאוטו מהר והקצב שמייצרים איתו, הווו הקצב.. פשוט מדהים. תת היגוי כמעט ולא קיים, היגוי יתר לפי דרישה, פשוט מושלמת!

ביומיום אגב, היא נוחה יותר מהלאון ודומה לגולף, אולי אף מעט נוחה יותר. מאחור המקום סביר ותא המטען מסוגל לאחסן עגלה, בשבילי זו ההוט האצ' המושלמת.

פורסם
הואת את האבארט, הוצאת את ה-205GTI

הגולף, האבארט ושות' הן הוט האצ' אמיתיות, כלומר, מכוניות משופרות במידה שיקרות קצת מהרגילות.

המגאן היא כבר משהו אחר. קיצוני יותר ויקר יותר.

אתה צודק, אני מקבל את התיקון שלך.

ניקו, אני לא חושב שיש ויכוח על היכולות של המגאן. לדעתי האמרה שלך מוגזמת. הסגמנט הזה קיים ורחב יחסית.

אתה צודק. אני גם לא סתרתי אותך. מה שניסיתי להגיד זה שהסגמנט הוא רחב מדי בשבילי (מה לעשות כזה איד*וט אני). אני לא מדבר עכשיו על הגדרה נכונה, כי כל הרכבים שציינת הם כן הוט האטצ'ס בהגדרתם (כמו שציינתי בהודעתי), אבל כמו שכבר אמרתי בשבילי הוט האצ' "אמיתית", תמיד הייתה משהו שמרגש אותי, משהו משעמם ושבלוני מאוד, שברגע הופך להנאה מוחלטת (את המשפט המודגש אמרו בקול של אייל שני).

בסוף, וכנראה שהבעיה היא אצלי, יש כל כל הרבה הוט האצ'ס "לא אמיתיות", והן כל כך לא מרגשות אותי, שבשבילי לראות מגאן RS זה לראות הוט האצ' "אמיתית".

וזה כל מה שניסיתי להגיד.

נ.ב. מישהו כאן נהג על גולף R? אשמח לשמוע.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ביומיום אגב, היא נוחה יותר מהלאון ודומה לגולף, אולי אף מעט נוחה יותר. מאחור המקום סביר ותא המטען מסוגל לאחסן עגלה, בשבילי זו ההוט האצ' המושלמת.

אז תקנה לך.

אני מתקשה להאמין שישבת שם מאחור בזמן נסיעה ואמרת לעצמך שזה מקום נחמד לשבת בו, לילד או למבוגר, ואני בסה"כ 184 ס"מ (לפני הברית מילה ;-) ). אין חולק שהרכב נראה יותר טוב, שהוא כיפי, ושהוא נשמע יותר טוב. אבל לא צריך לכתור לו כתרים לא לו...

אני לא יודע אם זה התמחור של קרסו, השם ה"טוב" שיצא להם, או כל סיבה אחרת, אבל העובדה היא, שלא בישראל ולא בצרפת, הידיעה שיש להם רכב טוב עוזרת להם. בישראל את הרכב הזה בקושי רואים, ובצרפת הם נזקקו בכלל לתמיכה ממשלתית. אולי זה מעיד על מגמה כלל עולמית של התכנסות למשהו "מוכר" יותר, "מרובע" יותר (כן, בתור בעלים של GTI אני בהחלט חושב שעיצוב הרכב הוא שבלוני משהו, אני רואה בזה בעיקר יתרון - אבל יש בזה גם חסרון).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

פיליפ תברר עם אריה אם נוח לילדים כול בוקר שלוקחים אותם לגן,בית ספר.

ממה שאני זוכר אפילו לצפון עם המשפחה, הוא העדיף לעשות עם הקאפ ולא עם הסקודה סופרב שיש לו.:-o

פורסם
לא נעים ניקו, אבל החרגת את הגולף GTI וה-205GTI, אלו שהמציאו והגדירו את הז'אנר, מחוצה לו.

זה מגוחך.

זו הרנו, עם המחיר הגבוה מדי שלה (קודם כל) והיכולות המאוד גבוהות שלה שמתחה את עצמה מחוץ לגבולות הז'אנר.

תקרה לזה קומפקטית רותחת...

המחיר הגבוה שלה הוא רק בישראל, ולפני מיקוח. אחרי מיקוח הוא ברמה של גולף GTI.

בשאר העולם המחיר של המגאן זול יותר משל הגולף...

פורסם
אני יודע שרוב הפורום הזה זה פריקים של VAG אבל אני בטוח שיש כאלה שישמחו לדעת שה RS החדשה התחילה להמכר ביום שני השבוע עם תוספת של 15 כ"ס לדגם הקודם:

http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-29004-%D7%A8%D7%A0%D7%95-%D7%9E%D7%92%D7%90%D7%9F-RS-%D7%94%D7%9E%D7%97%D7%95%D7%93%D7%A9%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C.aspx

אמירה ממש שגויה. אולי הפריקים של VAG עושים הרבה רעש, אבל הפורום כל כך גדול ומגוון, שיהיה פשוט לא נכון להגיד שיש כאן מגמה מובחנת של חובבי מותג כזה או אחר.

ה-GTI והקורסה הן אולי האצ', אבל ממש לא הוט, בטח שלא בהשוואה למגאן RS.

על השירוקו לא נהגתי, לכן אינני יכול להגיד עליה דבר.

המיני והאבראת' ממש לא מתאימות לקטגוריה של הוט האצ', כלומר הן מתאימות בהגדרה (מכונית הצ'בק שהיא "חמה"), אבל היופי האמיתי של הרכבים האלה הוא בהפיכת מכוניות משפחתיות ומשעממות למכונות נהיגה מלהיבות, והמיני והבאבארת' זה פשוט רכבים קטנים שהפכו אותם לספורטיווים, כי זה מתבקש, הם קטנים וקלים וזריזות היא תכונה שבאה להן "בקלות".

תבדיל, יש שתי "רמות". סופר-מיני ספורטיביות, וקומפקטיות ספורטיביות. לשתיהן אפשר לקרוא "הוט האצ'" אבל הן לא מתחרות אחת בשנייה.

הוט האצ' קטנות כמו הקורסה, קליאו, אבארת, פולו, איביזה וכולי - מתחרות בקטגוריה משלהן.

הוט האצ' קומפקטיות כמו המגאן, גולף, לאון, ג'ולייטה וכולי - מתחרות בקטגוריה אחרת.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני בכלל חושב שיש קצת בעייתיות בארץ במינוחים והגדרות.

אם מישהו חלילה קורא ל- GTI או קופרה רכב ספורט כולם קופצים עליו ומתקנים זה לא רכב ספורט, זה רכב ספורטיבי...

ואז יבוא מישהו אחר ויגיד - במונחים של ישראל זה כן... :roll:

סה"כ מחזק מאוד את מה שרוני אמר - כולן הוט האץ', כל אחת בקטרוגיה אליה היא מתאימה.

מנהיגה על RS250 (לא קאפ) אני יכול להעיד שהיא מרגישה יותר טוב מהקופרה שלי על הכביש - אוחזת יותר ונוטה פחות לתת היגוי.

באמת רכב מצוין!

אבל אני לא חושב שזה נכון להשוות אותה ל-GTI ה'רגילה'...

השוואה למול קופרה R יותר נכונה לדעתי...

נ.ב. מישהו כאן נהג על גולף R? אשמח לשמוע.

לא נהגתי על גולף R (כמה כאלה בכלל נמכרו כאן?)

אבל סרטון השוואה של טיף נידל בין ה-Rים של ואג (קופרה נגד גולף)

אזהרת ספווילר -

על אף שהגולף מנצחת, (סה"כ בפחות משנייה) טיף ישר מציין שהלאון מרגישה ספורטיבית יותר וכיפית יותר...

מה שכן - טיף מתעצבן קצת על הבקרות בגולף - שלא מתנקות ולא מאפשרות לו לבצע היגוי יתר...

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

גיא, ה R, לפחות בארץ, היא תאורטית לחלוטין. איך ניתן להסביר הפרש כזה במחיר בינה לבין ה RS?

ברמת הביצועים, היא זו שהייתה אמורה לעמוד להשוואה, ולא ה GTI. ועוד יש מי שטוען שה RS יקרה...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

בקלות. חמדנות!

נכון - זו טענתי, ברמת הביצועים צריך להשוות גולף R, קופרה R ו-RS250.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם
המחיר הגבוה שלה הוא רק בישראל, ולפני מיקוח. אחרי מיקוח הוא ברמה של גולף GTI.

בשאר העולם המחיר של המגאן זול יותר משל הגולף...

גולף בלי חיישן אורות,גשם ורוורס,בלי חישוק 18 וברמבו וכמובן בחדשות גם קסנון מתכוון ולדים וכמובן כ50 כס פחות ידנית עולה 10 פחות וזה גם מוצדק בגלל האיבזור הנחות וגם בגלל המנוע.

הפער בביצועים בעיקר מול הקאפ מצדיק לדעתי פער גדול עוד יותר

נ.ב- ומה יש להגיד על המחיר מול הBRZ/GT86 ..?

פורסם
בקלות. חמדנות!

נכון - זו טענתי, ברמת הביצועים צריך להשוות גולף R, קופרה R ו-RS250.

החמדנות הזאת גובלת באיוולת. כי יש גבול לטימטום הלקוחות. ולאחר שהשקעת במה שצריך כדי ליבא, זה אווילות לקבוע מחיר שבו בסוף לא תרוויח. כי למרות השוליים הבלתי שוליים, אתה פשוט לא מוכר...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אמירה ממש שגויה. אולי הפריקים של VAG עושים הרבה רעש, אבל הפורום כל כך גדול ומגוון, שיהיה פשוט לא נכון להגיד שיש כאן מגמה מובחנת של חובבי מותג כזה או אחר.

תבדיל, יש שתי "רמות". סופר-מיני ספורטיביות, וקומפקטיות ספורטיביות. לשתיהן אפשר לקרוא "הוט האצ'" אבל הן לא מתחרות אחת בשנייה.

הוט האצ' קטנות כמו הקורסה, קליאו, אבארת, פולו, איביזה וכולי - מתחרות בקטגוריה משלהן.

הוט האצ' קומפקטיות כמו המגאן, גולף, לאון, ג'ולייטה וכולי - מתחרות בקטגוריה אחרת.

רוני

חוזר בי, בחום הזה לא חכם להרגיז מישהו.

פורסם
גולף בלי חיישן אורות,גשם ורוורס,בלי חישוק 18 וברמבו וכמובן בחדשות גם קסנון מתכוון ולדים וכמובן כ50 כס פחות ידנית עולה 10 פחות וזה גם מוצדק בגלל האיבזור הנחות וגם בגלל המנוע.

הפער בביצועים בעיקר מול הקאפ מצדיק לדעתי פער גדול עוד יותר

נ.ב- ומה יש להגיד על המחיר מול הBRZ/GT86 ..?

אולי מגלל שארץ המוצא היא יפן:roll: ובנוסף ירידת הערך קטנה יותר ,ובנוסף אמינות גבוה יותר:roll:

פורסם

אמנם לא גולף, אבל ראיתי שירוקו R בהרצליה פיתוח (צילמתי אפילו בשביל לוודא אח"כ שלא הזיתי). מישהו אכן קנה.

emotion of motion

• תוכן חדש...