Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק בפקקים-מכוניות מיני

melnik85
שימו לב! השרשור הזה בן 4148 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם

נושא צריכת הדלק חוזר על עצמו פעמים רבות.

כשהתייעצתי עם כמה מחברי הפורום לגבי רכב עתידי, שמעתי רעיון שלא חשבתי עליו -

פעמים רבות חסכון בדלק הוא שיקול מרכזי מדי למרות שהנסיעות הן קצרות, ולכן אני מנסה

לשער עד כמה החסכון יצטרך להיות שיקול שלי. אשמח לעצתכם.

הנסיעות המתוכננות שלי הן מראשון לציון לתל אביב וחזרה, על איילון אבל בשעות הפקוקות ביותר (וכנראה שזה יהיה רכב

אוטומט, וכנראה שבקיץ המזגן יעבוד :-))..

לכאורה, נסיעה קצרה , אך פקוקה ביותר. האם מדובר בצריכת דלק גבוהה או שנסיעה הקצרה אומרת

שכדאי ללכת על רכבים חסכוניים מעט פחות אך אמינים/נוחים/מעוצבים יותר ?

עד כה התמקדתי ביונדאי I10 , סיריון, ודומותיהן.

דעתכם?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לכזה סוג נסיעות עדיף רכב מיני,גם יהיה יוותר חסכוני,אין שום טעם במשפחתית,כוח עודף לא תרגיש בפקק,נוחות גם לא,מה שכן תרגיש זה ביטוח יקר יותר,רכב ישן יותר.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לכאורה, נסיעה קצרה , אך פקוקה ביותר. האם מדובר בצריכת דלק גבוהה או שנסיעה הקצרה אומרת

נסיעה סופר בזבזנית מבחינת צריכת דלק.

ממליץ לקורא את המדריך הזה, שעלה לא מזמן לאתר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נתחיל מזה שזה לא רבע שעה, זה קצת יותר מ20 דקות, נעבור לזה שצריך להגיע לתחנת רכבת, אתה לא יודע מה המרחק של הבחור מהתחנה, ואתה לא יודע מה המרחק של העבודה שלו מהתחנה בת"א + המתנה לרכבת בהלוך ובחזור, זה בקלות יכול להגיע לשעה (ואני עדין), גם אני חשבתי להיות חכם ולקחת רכבת (אני גר בחולון כך שזה אפילו קרוב יותר) וזה לא עבד, בטח לא במזג האוויר ה"נעים" שיש לנו בארץ ועוד לא התחלתי לדבר על נוחות של להגיע ברכב פרטי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איך שלא תהפוך את זה, נסיעה כזאת לא תהיה חסכונית בדלק. אבל יש שלושה סוגים עיקריים של רכבים שיוכלו לצמצם את צריכת הדלק בנסיעות כאלו -

1. רכבי מיני עם מנוע קטן במיוחד, 900 או 1,000 סמ"ק לכל היותר.

2. רכבים היברידיים.

3. רכבים חשמליים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נסיעה פקוקה צורכת יותר דלק מנסיעה בין עירונית רציפה.

ככל שהרכב חסכוני יותר - כך צריכת הדלק שלו תהיה נמוכה יותר.

לדוגמה - יונדאי i10 תצרוך פחות דלק ממאזדה 3, אך היונדאי תצרוך בנסיעה כזו יותר מאשר בנסיעה בין עירונית.

גיל מאוויס

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על כל התגובות. הורדתי את המדריך ואקרא אותו.

בנוגע לרכבת - יש לי היכרות קצרה עם רכבת ישראל. בוא נאמר שמקצועיות ודייקנות הן לא מילות המפתח

שם. כבר שנה שאני מסתמך על תחבורה ציבורית כדי להגיע לעבודה, ונכון להיום, מהנקודה שאני יוצא ממנה אל הנקודה

שאני יורד (מערב ראשון לציון עד לרחוב המסגר תל אביב) מדובר ב 55 דקות נסיעה במינימום . ברכב, כולל הפקקים בבוקר,

מדובר בכעשרים וחמש דקות בפעם האחרונה שמדדתי. מה שכן, כאן נכנסות למשוואה עלויות דלק וכו'.

בכל אופן זה העניין.

הלוואי שרכבת ישראל הייתה מספקת פתרון אמיתי. בתור אוהד תחבורה ציבורית הייתי נהנה מפתרון כזה, אבל נכון להיום, הסתמכותי על תחבורה ציבורית הופכת את יום העבודה שלי לארוך יותר בכשעתיים...

נקווה לטוב :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם היו מורידים לי 10 שקל במשכורת כל פעם שאיחרתי בגלל רכבת ישראל לעבודה (במשך 3 שנים) הייתי נפרד מכמה אלפים טובים!!

אגב, אני מאוד אוהב את הרכבת ומאוד בעד השימוש בה אבל עד שלא יסדרו את התשתיות לא ניתן להסתמך עליה באמת ולכן לא פתרון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על כל התגובות. הורדתי את המדריך ואקרא אותו.

בנוגע לרכבת - יש לי היכרות קצרה עם רכבת ישראל. בוא נאמר שמקצועיות ודייקנות הן לא מילות המפתח

שם. כבר שנה שאני מסתמך על תחבורה ציבורית כדי להגיע לעבודה, ונכון להיום, מהנקודה שאני יוצא ממנה אל הנקודה

שאני יורד (מערב ראשון לציון עד לרחוב המסגר תל אביב) מדובר ב 55 דקות נסיעה במינימום . ברכב, כולל הפקקים בבוקר,

מדובר בכעשרים וחמש דקות בפעם האחרונה שמדדתי. מה שכן, כאן נכנסות למשוואה עלויות דלק וכו'.

בכל אופן זה העניין.

הלוואי שרכבת ישראל הייתה מספקת פתרון אמיתי. בתור אוהד תחבורה ציבורית הייתי נהנה מפתרון כזה, אבל נכון להיום, הסתמכותי על תחבורה ציבורית הופכת את יום העבודה שלי לארוך יותר בכשעתיים...

נקווה לטוב :)

משהו פרוע - חשבת על קטנוע??

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום לכולם

נושא צריכת הדלק חוזר על עצמו פעמים רבות.

כשהתייעצתי עם כמה מחברי הפורום לגבי רכב עתידי, שמעתי רעיון שלא חשבתי עליו -

פעמים רבות חסכון בדלק הוא שיקול מרכזי מדי למרות שהנסיעות הן קצרות, ולכן אני מנסה

לשער עד כמה החסכון יצטרך להיות שיקול שלי. אשמח לעצתכם.

הנסיעות המתוכננות שלי הן מראשון לציון לתל אביב וחזרה, על איילון אבל בשעות הפקוקות ביותר (וכנראה שזה יהיה רכב

אוטומט, וכנראה שבקיץ המזגן יעבוד :-))..

עד כה התמקדתי ביונדאי I10 , סיריון, ודומותיהן.

דעתכם?

אני ממש לא מאמין שאני עומד לרשום את זה אבל על פניו נראה שמתאים לך רנו פלואנס ZE חשמלית למהדרין.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי קטנוע - אין מצב.

לגבי רנו פלואנס - רחוקה (מאוד) מהתקציב שלי.

האמת היא, אם אני כבר מעדכן, הייתי היום במקום העבודה החדש שלי (יגאל אלון, תל אביב) ומצב החנייה

הבהיר שיכול להיות שכדאי להשאיר נסיעות עם רכב לעבודה כאופציה למקרים מיוחדים - פגישות מוקדמות וכו', וברגיל להמשיך ולבוא עם תחבורה ציבורית.

הרכב שאקנה (סביר להניח שזו תהיה סיריון/I20/I10) ישרת אותי במקרים מיוחדים, וביום יום בשעות הערב - נסיעות לקניות, להורים שלי ושל זוגתי , וכו'. ככה שאם מישהו שומע על איזה סיריון חמודה ושמורה, תזכרו אותי 8), אתן לה בית חם.

בכל אופן - מעריך מאוד את תגובותיכם.תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4148 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...