Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

בעצתו של Buki אני פותח שרשור מכיוון שהצטברו אצלי מספר שאלות טכניות.

הרכב הוא מאזדה לאנטיס 2003 עם מנוע 1.6 ובדרך לקילומטר ה-158,000.

1, לאחורה התגלה שהממיר הקטליטי החזיר את נשמתו לאלוהיו היפנים. האם אתם ממליצים להחליף ממיר - כשהשיקול היחידי הוא צריכת דלק - ואם כן האם ממיר מפירוק יעשה את העבודה?

הוצע לי ממיר מפירוק ב-700₪ ממאזדה בשנתון 03 שעבר. רק 60,000. נשמע תמוה, לא?

2. במהירות 105 ומעלה האוטו מתחיל לרעוד. האם זה נורמלי? יש צורך בהחלפת תושבות?

3. לא ידוע לי אם הוחלף שמן גיר אי פעם. בהעברה להילוך שלישי אני מרגיש מכה קטנה. יש צורך בהחלפת שמן? הבנתי שצריך לבדוק אם יש בשמן גרגירים. איפה אני בודק את זה?

4. הטיפול האחרון היה ב-150. מתי עליי לגשת לטיפול שוב?

5. אני מחפש קוד צבע. בספר רכב רשום שהוא על דלת הנהג אבל שם נמצאים רק לחצי ניפוח. הוא לא נמצא בתא המנוע גם כן. איפה אפשר למצוא את הקוד? הצבע הוא בז׳ מטאלי.

6. האוטו כאמור עבר כמעט 8 אלף ק״מ מאז הטיפול שלו. הוספתי בחודשיים האחרונים כחצי ליטר נוזל קירור במס׳ פעימות. האם זה נורמלי? מפלס שמן המנוע נמצא על 3/4. האם יש סיבה לדאגה? אני משתמש בנוזל קירור של דלקור בצבע ירוק. האם להחליפו?

7. רצועת תיזמון הוחלפה ב-90,000. ההחלפה הבאה היא ב-180,000?

8. ארצה לרדת לאילת מהצפון עוד כשבועיים. מהם הדברים שעליי לבקש מהמכונאי לבדוק או להחליף ע״מ למנוע הפתעות והרפתקאות בדרך?

כל בדיקות הנוזלים התבצעו במישור כאשר המנוע קר ולא מונע.

כמו שאתם רואים זה הרכב הראשון שלי ואני מאוד פדנט.

אני מאוד מאוד מודה לכם חברים אתם מקצועיים מאוד ועזרתם לי לא פעם. המון המון תודה על האיכפתיות, על התשובות האיכותיות, וההשקעה יוצאת הדופן.

אלון

פורסם

1. לא כדאי לקנות ממיר מפירוק, עדיף ממיר חליפי שיעלה אותו הדבר ויחזיק יותר.

2. לגבי הרעידות יכול להיגרם מכמה סיבות, אך רעידות במהירות בדר"כ לא קשור לתושבות אלה לצמיגים\כיוון פרונט\כיוון גלגלים

3. אם הרכב טופל במוסך מורשה תתקשר למוסך לבדוק האם הוחלף שמן גיר כל 60K , בכל מקרה מומלץ להחליף שמן גיר.

4.טיפול בכל 15K

5.קוד הצבע נמצא על הקורה של דלת הנהג ולא על הדלת עצמה(תסתכל איפה שהחיישן\כפתור של האור)

6. מערכת הקירור זאת מערכת סגורה ולא אמור להיות חסר מים, יש לבדוק נזילות, יצירת מים מהאגזוז,עירבוב מים עם שמן וכדומה.

7. כן טיימינג הבא ב 180K

8. בעיקר מצב צמיגים, בלמים ולאן הנוזל קירור נעלם.

עוד דבר: קנית רכב מצוין, תעשה לו יישור קו טוב, תשקיע בחלפים מקוריים והוא ישרת אותך נאמנה.

בברכה,

שי.

פורסם

שי תודה רבה לך.

הרכב טופל במוסך מורשה רק עד 90 אלף ואז עבר למוסך מדרכה של בחור רוסי. כשקניתי אותו בוצע טיפול גדול - פלגים, שמנים, פילטר אוויר, גומייה של צירייה ימין ועוד מספר ירקות. אין לי מושג לגבי שמן גיר, איפה נמצא השמן ואיך לבדוק אותו? החלפת השמן לא תעשה נזק?

לגבי הקירור-

אין נזילות ואין יציאת מים מהאגזוז. האם הנוזל של דלקור הוא איכותי?

לגבי הרעידות-

שני הצמיגים האחוריים הוחלפו לפני חודשיים. הקדמיים הם מ-2010. פרונט ואיזון בוצע ב-150,000.

אני רוצה לעשות לו יישור קו רציני אבל לא יודע מה לחפש. תודה!

ושוב, תודה רבה לך שי!

פורסם

לא ממליץ לגעת בגיר אם הצבע של השמן עכור (חום ). תחיה עם מה שיש עד שישבוק חיים.

כמובן שאם תשאל במכון גירים הם יגידו לך להחליף . מכסימום מבחינתם תגיע יותר מהר לשיפוץ ...

סה"כ רכב מעולה.

אשתי נוהגת על הלאנטיס (מרגע שהוצאנו מהסוכנות ב 97) ואינה מעוניינת שאחליף לה לרכב חדיש יותר למרות שהיא עם 270 אלף קמ'.

פורסם
1. 7. כן טיימינג הבא ב 180K

שי.

נכון רק חלקית !!

טיימינג עושים כל 90,000 או כל 5 שנים,המוקדם מביניהם.

הרכב הזה מודל 2003 כבר צריך להגיע בקרוב לטיימינג שני (עשו ב-90,000 כשהרכב היה בן 5) והרכב עוד מעט בן 10.

לא כדאי לנסוע עם הרצועה מעבר לשנת 2013 כי קריעה שלה יעלולה לגרום לנזק כבד.

לגבי חוסר נוזל קירו- לבדוק בלחץ את מערכת הקירור,במיוחד את הרדיאטור- נקודה ידועה לשימצה במאזדות האלו,הם רדיאטורים שנוטים להיסדק/להתפוצץ ומשם להתחממות מנוע ושאר נזקים קשים הדרך קצרה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לא כדאי לנסוע עם הרצועה מעבר לשנת 2013 כי קריעה שלה יעלולה לגרום לנזק כבד.

בלאנטיס, כאשר הרצועה נקרעת לא קורה שום דבר מלבד זה שהמנוע כבה.

פותח השרשור, מניסיון שלי ושל מספר חברים לא ממליץ לשים ממיר חלופי / מפירוק, יחזיק לך במקרה הטוב 4-5 חודשים ושוב יחזיר את נשמתו לבורא. בזמנו עלה לי ממיר מקורי 4.5K.

לדעתי, הכנס את הרכב לטיפול יישור קו, שיבדקו מה שצריך ויחליפו. כמו כן, שוב מניסיון, כאשר תחליף את הרצועה החלף על הדרך משאבת מים.

שים לב המחלה של הלאנטיס היא סלילי הצתה (1.8 ש"ח אם אני זוכר נכון) וממיר קטליטי, בדרך כלל הולכים הסלילים ולאחר מכן הממיר.

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם

בטיפול הבא אבדוק מערכת קירור בלחץ, אאזן גלגלים, ואבצע יישור קו רציני.

אבי פארטס הציעו לי 1000 ₪ על ממיר קנדי תחליפי. האם אתם ממליצים לא להחליף?

פורסם

קבל תיקון חשוב: שרצועת הטיזמון נקרעת בלאנטיס 323 נגרם נזק לסתומים, מה שכרוך בפירוק ראש מנוע מה שאומר שהנזק הוא כבד כמו שנאמר בתחילה...

אלון יעקב- ״מוסך איתן״ מכונאות חשמל ומזגנים, רח׳ שרירא הגאון 6 יפו ת״א... [email protected]

פורסם

לא מציע להמר האם יש או אין נזק בקריעת התזמון.לא ממליץ להמשיך לנסוע ברכב,שידוע שמאבד נוזל קירורבאופן קבוע.

ממליץ לבדוק את מערכת הקירור כבר עכשיו בלחץ- במכון לרדיאטורים אמין כדי שלא תמצא עצמך עם רדיאטור מפוצץ בדרך וחסר אונים כמו מקרה,שקרה במשפחתינו לאבי היקר.למזלנו,זה נגמר בעצירה מיידית כאשר הרכב התחמם ולא נגרם נזק נוסף פרט להחלפת הרדיאטור.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אני מבין שרצועת תיזמון אחראית על פתיחת וסגירת השסתומים? ז״א שכשהיא נקרעת הבוכנה שנמצאת בנמ״ע ״דורסת״ את השסתומים?

אני צודק?

אשמח לקבל המלצה למכון רדיאטורים (לא ניתן לעשות זאת במוסך ״רגיל״) באיזור הרצליה רעננה תל אביב.

פורסם

טוב חברים תודה רבה על העזרה. מחר בבוקר אתייצב במוסך רון בת״א אשמע מה יש לו להגיד על כל הנושאים ואתן לו לסבול אותי קצת. אולי על הדרך אחליף גם טיימינג.

אעדכן אחרי שאצא ממנו. תודה רבה לכל מי שעזר.

פורסם

שלום.

היה לי לאנטיס 1800 8.5 שנים עשיתי עליו 150K ק"מ ונמכר עם 185K.

דבר ראשון-לא יודע אם המנוע של 2003 שונה במהותו ממנוע של 1999 .

נקרע לי טיימינג אחרי 4 שנים ו8 חודשים (כתוב בספר 90K ק"מ או 4 שנים)

כמובן שוידיתי במורשה מה קורה לטיימינג אם נקרע לפני כן-ואכן לא נגרם שום נזק

הרכב נגרר למוסך הרכיבו טיימינג חדש וזהו

אבל נא לבדוק במורשה אם במנוע הזה נגרם נזק.

איבוד מים כמו שנאמר-דחוף לבדיקת לחץ-אצלי בדייהטסו היתה נזילה קלה-לא הססתי-החלפתי מיידית

רדיאטור-בזה לא משחקים -כי ילך המנוע רדיאטור חליפי אפשר למצוא עד 1000 ש"ח.

לגבי שמן גיר החלפתי כל 60K ובגלל זה הגיר החליף הילוכים כמו חמאה גם ב185K.

בהצלחה!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם
קבל תיקון חשוב: שרצועת הטיזמון נקרעת בלאנטיס 323 נגרם נזק לסתומים, מה שכרוך בפירוק ראש מנוע מה שאומר שהנזק הוא כבד כמו שנאמר בתחילה...

קבל תיקון חידוד: מאזדה 323 סדאן 92-95, מאזדה לאנטיס 95-98 מנועים 1.8 1.6 לא נגרם נזק לשסתמים.

גם מאזדות עם מנוע 1.5, או בקיצור כל מנועים מסדרת B לא נגרם נזק לשסתומים (B3 B5 B6 BP).

לאנטיס בשנים 99-2004 מנועים 1.8 FP ו ZM 1.6 ו FS 2.0 כן נגרם נזק.

טיימינג מחליפים כל 4 שנים או 90K ק"מ המוקדם מבניהם, אין שום סיבה לקחת סיכון ולא להחליף בזמן.

הנזק בפגיעת שסתומים יקר מאוד לתיקון מדובר במנוע עם 16 שסתומים והעלות של ההחלפה שלהם גבוהה מאוד!

• תוכן חדש...