Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה כנראה ממש נואש לרכב זול עם טכנולוגיה של שנות ה80 הא?

מילא היתה קונה רכב זול אבל בטיחותי.

מילא היתה קונה רכב ישן יותר אבל טוב יותר.

אבל אתה קונה כאן רכב שחוץ מלנסוע ולשמור על אמינות ועלויות אחזקה אין בו כלום ואתה מסתמך לגמרי על עצמך ועל המזל שלך.

עזוב את צריכת הדלק - אתה תהיה בסדר גמור אם תיסע בו רגוע.

אבל עצירת חירום או הפתעה של כביש רטוב או כתם שמן על הכביש זה משהו שאי אפשר למנוע.

אם אתה הולך על הרכב הזה, תשתדל לנסוע בו רגוע כל הזמן כי להגן עליך בזמן עצירה או בכביש רטוב - הוא לא. וזו אחת הפעולות הכי בסיסיות שאתה עושה בנהיגה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
השאלה היא אם ללכת על גטס עם ABS או לא ...

כאילו מה הסיכוי שאני באמת ירצה את זה?

זו אופציה , כמו אופציה לקחת רכב עם מראות נשלטות ידני או שלט , אם לקחת רכב עם גג שמש או לא, אם לקחת עם פנסי ערפל או לא, אלו אופציות שקיימות ואפשריות,

יש כאלו שיגידו לך שאי אפשר לקחת רכב בלי ABS , יש כאלו שלא יהיה אכפת להם כל כך,

מאז ומעולם אני העדפתי רכב עם מינימום אלקטרוניקה מקסימום מכניקה. = פחות אלקטרוניקה - פחות תקלות.

כל אחד צריך לעשות את הבחירות שלו.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
זו אופציה , כמו אופציה לקחת רכב עם מראות נשלטות ידני או שלט , אם לקחת רכב עם גג שמש או לא, אם לקחת עם פנסי ערפל או לא, אלו אופציות שקיימות ואפשריות,

מאז ומעולם אני העדפתי רכב עם מינימום אלקטרוניקה מקסימום מכניקה. = פחות אלקטרוניקה - פחות תקלות.

ABS זה לא מכניקה ואלקטרוניקה. זו מערכת בטיחותית שמצילה חיים. כמו חגורת בטיחות. אולי תגזור את החגורות, בכ"ז, פחות מכניקה ופחות תקלות.

מי שחוסך באביזרי בטיחות, חוסך בחיים שלו.

פורסם
ABS זה לא מכניקה ואלקטרוניקה. זו מערכת בטיחותית שמצילה חיים. כמו חגורת בטיחות. אולי תגזור את החגורות, בכ"ז, פחות מכניקה ופחות תקלות.

מי שחוסך באביזרי בטיחות, חוסך בחיים שלו.

דוגמא די טפשית הבאת, חגורות בטיחות אינן אלקטרוניות או קשורות במערכת אלקטרונית כלשהי.

מה שמעניין , שעד שנת 2000 , שהרוב המכריע של הרכבים שהיו על הכביש לא ידעו מה זה ABS זה היה בסדר. מצילה חיים לא הייתי אומר , מסייעת לבטיחות הנוסע באופן חלקי , זה כן.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

והאם ABS זה דבר הכרחי לנהג חדש? כי הגטס הולך להיות הרכב הראשון שלי ..

בתור מי שהיה נהג חדש לא מאוד מזמן הייתי אומר שכן. למדתי נהיגה על הרכב הראשון שלי מכיוון שלא יצא לי לנסוע עם מלווה וגם טסט עשיתי אחרי שלא למדתי יותר משנה והABS חשוב לטעמי. נהגים מנוסים רבים יודעים לבלום גם בלי ABS יותר טוב מה-ABS, אני בתור מי שהיה נהג חדש נהניתי מאוד ממנו. יש לי (עדיין) פונטו ספייס ELX 1.25 2002 והABS בה תרם לי הרבה.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם
דוגמא די טפשית הבאת, חגורות בטיחות אינן אלקטרוניות או קשורות במערכת אלקטרונית כלשהי.

מה שמעניין , שעד שנת 2000 , שהרוב המכריע של הרכבים שהיו על הכביש לא ידעו מה זה ABS זה היה בסדר. מצילה חיים לא הייתי אומר , מסייעת לבטיחות הנוסע באופן חלקי , זה כן.

א. אמרתי "מכניקה" על חגורות בטיחות. תלמד לקרוא.

ב. יש היום גם נפצים בחגורות בטיחות שהם עם טריגר אלקטרוני. יצאת חומוס פעם שנייה.

ג. עד שנת 1987 לא היו חגורות מאחורה במכוניות, וזה היה בסדר והיית שם את הילד שלך מאחורה בלי בוסטר ואם היית דופק בלימת פתע רצינית הילד שלך היה מתפצלח ומת.

ד. עד שנות ה-60 היו עושים הגה עצום מימדים במכוניות אמריקאיות ובשעת תאונה ראשים של אנשים היו נכנסים לתוך ההגה ולאחר מכן הראש היה נקטע או שהמפרקת הייתה נשברת. וזה היה מה זה בסדר, עד שהגיע ראלף ניידר ועשה קצת סדר בתעשיית הרכב ומאז אין הגה עצום כזה.

ה. כשאתה תצטרך לעשות בלימת פתע ותצטרך להחליט בין התנגשות במכונית\עמוד\ילד מולך לבין פנייה לצד במהירות גבוהה, אתה תקלל את הרגע שלא יהיה לך ABS. זה ההבדל בין רכישת פנס ופחחות לכנף למתן עדות במשטרה.

פורסם

אתה כנראה ממש נואש לרכב זול עם טכנולוגיה של שנות ה80 הא?

מילא היתה קונה רכב זול אבל בטיחותי.

מילא היתה קונה רכב ישן יותר אבל טוב יותר.

אבל אתה קונה כאן רכב שחוץ מלנסוע ולשמור על אמינות ועלויות אחזקה אין בו כלום ואתה מסתמך לגמרי על עצמך ועל המזל שלך.

עזוב את צריכת הדלק - אתה תהיה בסדר גמור אם תיסע בו רגוע.

אבל עצירת חירום או הפתעה של כביש רטוב או כתם שמן על הכביש זה משהו שאי אפשר למנוע.

אם אתה הולך על הרכב הזה, תשתדל לנסוע בו רגוע כל הזמן כי להגן עליך בזמן עצירה או בכביש רטוב - הוא לא. וזו אחת הפעולות הכי בסיסיות שאתה עושה בנהיגה.

תודה על התגובה, והאמת היא שלא ממש הבנתי את השורה האחרונה ("אם אתה הולך על הרכב הזה" והמשך השורה)

תודה רבה על התגובה

השאלה היא מה זה "מצילה חיים",

באיזה מקרה אני אצטרך אותה והאם אפשר להסתדר בלעדיה במקרה שיהיה צורך בה?

בתור מי שהיה נהג חדש לא מאוד מזמן הייתי אומר שכן. למדתי נהיגה על הרכב הראשון שלי מכיוון שלא יצא לי לנסוע עם מלווה וגם טסט עשיתי אחרי שלא למדתי יותר משנה והABS חשוב לטעמי. נהגים מנוסים רבים יודעים לבלום גם בלי ABS יותר טוב מה-ABS, אני בתור מי שהיה נהג חדש נהניתי מאוד ממנו. יש לי (עדיין) פונטו ספייס ELX 1.25 2002 והABS בה תרם לי הרבה.

תודה רבה.

פורסם

השאלה היא מה זה "מצילה חיים",

באיזה מקרה אני אצטרך אותה והאם אפשר להסתדר בלעדיה במקרה שיהיה צורך בה?

תודה רבה.

במידה ויהיה לך צורך בה, לא תוכל להסתדר בלעדיה.

כבר הסבירו לך כמה פעמים - שמדובר במצב שבו אתה צריך להזיז את האוטו תוך כדי בלימה.

בלי ABS - אתה רק בולם ומקווה לטוב. זה מתאים לאנשים שממש, אבל ממש סומכים על בורא עולם - ואם אתה משוכנע שפתק בכותל או שפשוף של מנורת קסמים יציל אותך כשאתה תתקע ברכב שבחר לעצור באמצע הכביש או בסלע או ביחמור, אז יאללה, לך על זה.

לכל היתר, אני ממליץ על רכב עם ABS.

פורסם

כמה שטויות בשרשיר אחד זה מדהים.

להשוות ABS למראות צד מכאניות או ידניות - ABS זו מערכת שנועדה להציל חיים - לא רק את שלך אלא גם את זה שאתה עלול לפגוע בו או זה שאתה עלול לסטות על אחד הצדדים ולהרוג אותו.

ברנו מגאן 2 עד כמה שזכור לי הוצגה לראשונה מערכת חגורות בטיחות שבזמן תאונה נמתחות אחורה בכדי להדק את היושב בכסא לגב המושב.

לנסוע ברכב בלי ABS משול היום להליכה על קרטון ביצים - רצוי שתלך עליהם לאט ובזהירות וזה מסביר את המשפט האחרון שרשמתי בתגובה האחרונה שלי לגבי "אם אתה הולך על ה..." אז רצוי שתיסע בצורה רגועה רוב הזמן כי אין לך שום מערכת ברכב הזה שמגינה עליך משום דבר כמעט למעט כרית אוויר.

הרכב כרכב הוא טוב.

הוא פשוט.

הוא מרגיש זריז ובעיני הישיבה בו גם די נוחה למעט הדיפון שנמצא קרוב מידי לרגל שמאל - בעיני.

אני למען השם מצאתי את הרכב הזה אפילו מהנה לנהיגה - אני נוהג מאוד רגוע ואין לי שום הנאה בלהפוך כביש מנהלתי לדייטונה 500.

ואם הנסיעות שלך הן משולבות ואתה מאיץ בצורה מתונה ושומר על מהירות שיוט קבועה - הוא אפילו יהיה חסכוני או לפחות בעל צריכת דלק שפויה.

אבל דבר אחד בטוח שהרכב הזה לא עושה - וזה לשמור על החיים שלך.

מדהים אותי לגלות עד כמה אנשים מוכנים לזלזל בחיים שלהם - אם הרכב זול מספיק.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
במידה ויהיה לך צורך בה, לא תוכל להסתדר בלעדיה.

כבר הסבירו לך כמה פעמים - שמדובר במצב שבו אתה צריך להזיז את האוטו תוך כדי בלימה.

בלי ABS - אתה רק בולם ומקווה לטוב. זה מתאים לאנשים שממש, אבל ממש סומכים על בורא עולם - ואם אתה משוכנע שפתק בכותל או שפשוף של מנורת קסמים יציל אותך כשאתה תתקע ברכב שבחר לעצור באמצע הכביש או בסלע או ביחמור, אז יאללה, לך על זה.

לכל היתר, אני ממליץ על רכב עם ABS.

אני ממש מצטער על הבורות אני כאן כדי ללמוד ואני לא ממש מבין בזה כרגע אז סליחה מראש :p

ולא אני סומך רק על עצמי האמת. (בערך..) חח.

כמה שטויות בשרשיר אחד זה מדהים.

להשוות ABS למראות צד מכאניות או ידניות - ABS זו מערכת שנועדה להציל חיים - לא רק את שלך אלא גם את זה שאתה עלול לפגוע בו או זה שאתה עלול לסטות על אחד הצדדים ולהרוג אותו.

ברנו מגאן 2 עד כמה שזכור לי הוצגה לראשונה מערכת חגורות בטיחות שבזמן תאונה נמתחות אחורה בכדי להדק את היושב בכסא לגב המושב.

לנסוע ברכב בלי ABS משול היום להליכה על קרטון ביצים - רצוי שתלך עליהם לאט ובזהירות וזה מסביר את המשפט האחרון שרשמתי בתגובה האחרונה שלי לגבי "אם אתה הולך על ה..." אז רצוי שתיסע בצורה רגועה רוב הזמן כי אין לך שום מערכת ברכב הזה שמגינה עליך משום דבר כמעט למעט כרית אוויר.

הרכב כרכב הוא טוב.

הוא פשוט.

הוא מרגיש זריז ובעיני הישיבה בו גם די נוחה למעט הדיפון שנמצא קרוב מידי לרגל שמאל - בעיני.

אני למען השם מצאתי את הרכב הזה אפילו מהנה לנהיגה - אני נוהג מאוד רגוע ואין לי שום הנאה בלהפוך כביש מנהלתי לדייטונה 500.

ואם הנסיעות שלך הן משולבות ואתה מאיץ בצורה מתונה ושומר על מהירות שיוט קבועה - הוא אפילו יהיה חסכוני או לפחות בעל צריכת דלק שפויה.

אבל דבר אחד בטוח שהרכב הזה לא עושה - וזה לשמור על החיים שלך.

מדהים אותי לגלות עד כמה אנשים מוכנים לזלזל בחיים שלהם - אם הרכב זול מספיק.

ועכשיו השאלה שלי היא .. מתי הוא לא שומר על החיים שלי?

כאילו עזוב עכשיו שטויות וזה כמה פעמים יצא לך להתקע בסוס באמצע הדרך או משהו?

ועכשיו אני מצטער שאני שואל 100 פעם אבל ABS עוזר רק לעצירות חירום, אני מבין נכון?

ובמה רכב אחר כן יגן על החיים שלי? (חוץ מהקטע של הABS)

שוב אני מצטער על הבורות אני כאן כדאי ללמוד אז תודה רבה :)

פורסם

אני לא מבין למה אתה בכלל שוקל לקנות רכב ללא ABS? מה בגלל שהוא יהיה מעט זול יותר מאשר הגרסה המאובזרת יותר? אם זאת הגישה תקנה לך איזו גרוטאה חבוטה ותחסוך לעצמך המון כסף. יש לא מעט מקרים שיכולים לקרות לך ביומיום שהמערכת הזאת תמנע אותך מתאונה. לדוג' אתה נוהג בכביש ישר שמותר לנהוג בו במהירות של 60 קמ"ש. אתה נוסע בכיף שלך ופתאום קופץ לך בן אדם לכביש, לנתיב שלך ואתה צריך גם לדפוק בלימת חירום וגם להפנות את ההגה. הרכב כן יבלום (אם הכביש רטוב אז גם זה לא בטוח) אבל הגלגלים הקדמיים ינעלו לך(!!!) מה שאומר שגם אם תפנה את ההגה שלך הרכב ימשיך בקו ישר ויכנס באיש. דברים כאלו קורים וזה לא מחזה כזה נדיר לצערנו. באותו רגע את תקלל את עצמך למה לא היה לך את המערכת הכל כך חשובה ובסיסית הזאת שקוראים לה ABS...

פורסם
אני לא מבין למה אתה בכלל שוקל לקנות רכב ללא ABS? מה בגלל שהוא יהיה מעט זול יותר מאשר הגרסה המאובזרת יותר? אם זאת הגישה תקנה לך איזו גרוטאה חבוטה ותחסוך לעצמך המון כסף. יש לא מעט מקרים שיכולים לקרות לך ביומיום שהמערכת הזאת תמנע אותך מתאונה. לדוג' אתה נוהג בכביש ישר שמותר לנהוג בו במהירות של 60 קמ"ש. אתה נוסע בכיף שלך ופתאום קופץ לך בן אדם לכביש, לנתיב שלך ואתה צריך גם לדפוק בלימת חירום וגם להפנות את ההגה. הרכב כן יבלום (אם הכביש רטוב אז גם זה לא בטוח) אבל הגלגלים הקדמיים ינעלו לך(!!!) מה שאומר שגם אם תפנה את ההגה שלך הרכב ימשיך בקו ישר ויכנס באיש. דברים כאלו קורים וזה לא מחזה כזה נדיר לצערנו. באותו רגע את תקלל את עצמך למה לא היה לך את המערכת הכל כך חשובה ובסיסית הזאת שקוראים לה ABS...

תוד הרבה על התגובה דבר ראשון.

דבר שני, לא יודע אם שמת לב, אבל לפחות באתר יד 2 אין גטס 2007+ עם הגרסת ABS.. כמובן שאני מחפש רק ידני. לא מוכן לשמוע על אוטומאט כל עוד אני יכול ידני.

למרות שהרגעתם אותי עם הדלק אז אני אתחיל גם לחפש שנתונים נמוכים יותר.

פורסם
תוד הרבה על התגובה דבר ראשון.

דבר שני, לא יודע אם שמת לב, אבל לפחות באתר יד 2 אין גטס 2007+ עם הגרסת ABS.. כמובן שאני מחפש רק ידני. לא מוכן לשמוע על אוטומאט כל עוד אני יכול ידני.

למרות שהרגעתם אותי עם הדלק אז אני אתחיל גם לחפש שנתונים נמוכים יותר.

אין דבר כזה,

תחפש גטס ברמות גימור גבוהות, יש עם גיר ידני,

כשאני חיפשתי גטסים, היו 2007/8 עם רמת גימור GLS שיש לה 4 כריות אוויר וABS.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אין דבר כזה,

תחפש גטס ברמות גימור גבוהות, יש עם גיר ידני,

כשאני חיפשתי גטסים, היו 2007/8 עם רמת גימור GLS שיש לה 4 כריות אוויר וABS.

כרגע יש אחת ידנית GLS.

וחוץ מאתר יד2 יש עוד מקומות שמוכרים? ליסינג או השכרות?

• תוכן חדש...