Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שים לב שהקנס שלך יורד מהברוטו, אז בנטו הוא הרבה יותר קטן. משהו כמו 4500.

אני הבנתי שהקנס מהנטו..

חוץ מזה שהקנס יורד בכל מקרה. לכן אי אפשר להחשיב אותו כחלק ממחיר הרכב.. כל רכב שאקנה, עדיין הקנס יירד (לא מוכנים לוותר עליו)

פורסם

אולי תפרסם את שם חברת הליסינג ומספר הרישוי ופרטים של הרכב ולפחות כאן ננסה לראות מה עלה בגורלו?

אם הוא נמכר בפחות כסף, או הוחכר מיידית לחברה אחרת, עבר להשכרה או ישמש כרב חלופי

אם כבר מנסים לאנוס אותך אז לפחות שנראה במי מדובר ונדע להתייחס בהתאם

ד.א.

אתה עוזב ואף אחד לא מחליף אותך? אולי הוא ירצה את הרכב? או שהמעסיק זרק מילה לכולם בשביל שתידפק בכל מקרה(יותר מידי פסימי?)

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אם הקנס יורד בכל מקרה אז ברור שלא שווה לך לקנות את הרכב. תגיד לחברת הליסינג שאתה קונה אותו ב-105 כולל הקנס. להם הוא עלה פחות... לא מסכימים? תמשיך הלאה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אם הקנס יורד בכל מקרה אז ברור שלא שווה לך לקנות את הרכב. תגיד לחברת הליסינג שאתה קונה אותו ב-105 כולל הקנס. להם הוא עלה פחות... לא מסכימים? תמשיך הלאה.

אני מנסה לחשוב מה שווה לי - זה בסהכ רכב חדש במחיר 110, שזה לא רע (הם מוכרים כאלה עם 0 ק"מ, לא סטיישן ב 114000).

את הקנס אין מה להחשיב כי הוא יורד ככה או ככה...

פורסם

אני ממליץ לך לשקול את לקיחת הסכם הליסינג על שמך - העברתו מהחברה אליך באותם תנאים:

1. לא תשלם קנס

2. סביר להניח שהחוזה של החברה הנוכחית סביר ואפילו טוב יותר מזה שתוכל להשיג לבד

3. אתה נשאר אם הרכב שאתה מכיר ואוהב

4. מהווה מימון לרכישה

5. פוטר את בעית המכירה בסוף תקופה

6. בגלל הקילומטרג' הגבוה שאתה עושה ליסינג עשוי להיות כלכלי יותר מרכישה (טיפולי מוסך ורכב חלופי)

7. ביטול חוזה הליסינג בעוד מספר חודשים (אחרי שנה או לפי התקופות הרשומות בחוזה) מקטין בדרך כלל את הכנס.

פורסם

אני לא מבין משהו מאוד בסיסי בהתנהלות של המעסיק\חברת הליסינג.

הקנסות האלו של הפסקת חוזה ליסינג לפני סוף התקופה (שלושה תשלומים חודשיים בשנה הראשונה, שניים בשנה השניה ואחד בשנה האחרונה) באה כדי לפצות את חברת הליסינג על כך שהם צריכים למצוא חוכר אחר לרכב שהיה לך או למכור אותו (יכול להיות שהרכב יעמוד חודש חודשיים עד שימצא עבורו פתרון ורכב עומד=הפסד כסף).

אם אתה קונה את הרכב מחברת הליסינג, כלומר אתה מוציא להם את הקוץ והם לא צריכים למצוא פתרון לרכב אז למה שלא יבואו לקראתם עם הקנס?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אני לא מבין משהו מאוד בסיסי בהתנהלות של המעסיק\חברת הליסינג.

הקנסות האלו של הפסקת חוזה ליסינג לפני סוף התקופה (שלושה תשלומים חודשיים בשנה הראשונה, שניים בשנה השניה ואחד בשנה האחרונה) באה כדי לפצות את חברת הליסינג על כך שהם צריכים למצוא חוכר אחר לרכב שהיה לך או למכור אותו (יכול להיות שהרכב יעמוד חודש חודשיים עד שימצא עבורו פתרון ורכב עומד=הפסד כסף).

אם אתה קונה את הרכב מחברת הליסינג, כלומר אתה מוציא להם את הקוץ והם לא צריכים למצוא פתרון לרכב אז למה שלא יבואו לקראתם עם הקנס?

זה די פשוט, וזה מאפיין לצערנו יותר מדי את תרבות העסקים כאן:

בגלל התחרות המטורפת, וההתמקדות בהשוואות המחיר השוטף, את הרווח עושים על כל ההתחכמויות האלו.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
זה די פשוט, וזה מאפיין לצערנו יותר מדי את תרבות העסקים כאן:

בגלל התחרות המטורפת, וההתמקדות בהשוואות המחיר השוטף, את הרווח עושים על כל ההתחכמויות האלו.

איפה שיש תחרות אמורה גם להיות גמישות במקרים כאלו. ענף הליסינג סופר תחרותי כך שנראה לי שהמעסיק או מחזיק הרכב צריכים ללחוץ בכיוון הזה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אני ממליץ לך לשקול את לקיחת הסכם הליסינג על שמך - העברתו מהחברה אליך באותם תנאים:

1. לא תשלם קנס

2. סביר להניח שהחוזה של החברה הנוכחית סביר ואפילו טוב יותר מזה שתוכל להשיג לבד

3. אתה נשאר אם הרכב שאתה מכיר ואוהב

4. מהווה מימון לרכישה

5. פוטר את בעית המכירה בסוף תקופה

6. בגלל הקילומטרג' הגבוה שאתה עושה ליסינג עשוי להיות כלכלי יותר מרכישה (טיפולי מוסך ורכב חלופי)

7. ביטול חוזה הליסינג בעוד מספר חודשים (אחרי שנה או לפי התקופות הרשומות בחוזה) מקטין בדרך כלל את הכנס.

בשורה התחתונה - נשארה ההתלבטות:

1. לקנות את הרכב שלי מהליסינג. כרגע זה עומד על 110K לרכב בן חודשיים עם כ 9000 - 6000 ק"מ (שכחתי שעוד אסע החודש על הרכב עד שאחזיר אותו.... יתרונות: רק אני נסעתי עליו, חסכוני בדלק, סטיישן, ק"מ נמוך. חסרונות: יד שנייה מליסינג, יקר, לא מוותרים לי כרגע על הקנס (8000ש"ח)

2. לקנות מליסינג פוקוס סדאן 4 2012 0 ק"מ ב 113000. אותם שיקולים כמו למעלה, לא סטיישן, אבל חדשה עם 0 ק"מ.

3. I30CW שנת 2012 מליסינג 0 ק"מ 104,000 ש"ח. יתרונות - זול יחסית, מע' מולטימדיה. חסרונות: אני לא אוהב את הרכב הזה, לא חסכוני, מיושן, יש מחליף.

4. פוקוס 2011 מליסינג, ק"מ נמוך (20000ק"מ ומטה). 85000 ש"ח. יתרונות: זול. חסרונות: זולל דלק בטירוף (אני נוסע הרבה), בגלל שנדפקתי בעבר אני ממש מפחד ליפול שוב במשומש. יד שנייה מליסינג.

5. פוקוס האצ'בק חדשה מהיבואן - 120000 ש"ח (אם אני לא טועה). חסרונות: יקר, אישתי לא מוכנה(פסיכולוגית) לשים כ"כ הרבה כסף. ירידת ערך

אשמח לחוות דעת....

פורסם

באמת לא ברור, זה לא הגיוני בשום קנה מידה ולעולם לא שמעתי על זה מקודם, אם אתה רוכש את הרכב מחברת הליס, אתה משלם עוד קנס למעסיק? על מה ולמה? על הניירת והטרחה? סכום מטורף לחלוטין ומנותק מאחיזה במציאות לדעתי במקרה הזה.

הסכום הגיוני (בד"כ זה קנס של חודש השכרה על כל שנת התחייבות, ככה ששלוש שנים הם הסכום הזה בערך, אבל לא אם אתה מציע לרכוש...)

לגבי זה שדיבר על 95-100 , אף אחד לא ימכור לך פוקוס בת חודש על הכביש במחיר כזה, שלא תחיה באשליות.

פותח השרשור, אתה צריך להחליט מה מול מה. בכל מקרה אתה עושה ק"מ גבוה מאד. בכל מקרה תרכוש עם עבר ליס. ככה ש"תפסיד" המון בכל מקרה, השאלה אם אתה מוכן לשלם 110 - 115 כולל הקנס (זה היה יכול להיות הלימיט שלי) עבור רכב שהוא עולם אחר מהדגם הקודם, או לשלם סביב ה90 כולל הקנס על שנה- שנתיים אחורה עם ק"מ לא בעננים.

בכל מקרה, אין מצב שהייתי משלם על פוקוס 118 עם עבר של ליסינג, גם אם היא בת חודש וחצי.......

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

הקנס הולך לחברת הליסינג, לא למעסיק, והוא בא כדי לפצות אותם על אובדן ההכנסה הצפוי מהחכירה של הרכב.

הם קנו רכב על בסיס תוכנית מסויימת של X רווח כל חודש על החכירה למשך 3 שנים + רווח מהמכירה.

מעבר לזה שהוא לא עושה להם טובה שהוא קונה את הרכב.

זה רכב שהם יכולים למכור בקלות במחיר הזה בשוק, אז למה להם לוותר על ההכנסה הנוספת מהקנס ? הם חושבים עסקית בלבד.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
בשורה התחתונה - נשארה ההתלבטות:

1. לקנות את הרכב שלי מהליסינג. כרגע זה עומד על 110K לרכב בן חודשיים עם כ 9000 - 6000 ק"מ (שכחתי שעוד אסע החודש על הרכב עד שאחזיר אותו.... יתרונות: רק אני נסעתי עליו, חסכוני בדלק, סטיישן, ק"מ נמוך. חסרונות: יד שנייה מליסינג, יקר, לא מוותרים לי כרגע על הקנס (8000ש"ח)

2. לקנות מליסינג פוקוס סדאן 4 2012 0 ק"מ ב 113000. אותם שיקולים כמו למעלה, לא סטיישן, אבל חדשה עם 0 ק"מ.

3. I30CW שנת 2012 מליסינג 0 ק"מ 104,000 ש"ח. יתרונות - זול יחסית, מע' מולטימדיה. חסרונות: אני לא אוהב את הרכב הזה, לא חסכוני, מיושן, יש מחליף.

4. פוקוס 2011 מליסינג, ק"מ נמוך (20000ק"מ ומטה). 85000 ש"ח. יתרונות: זול. חסרונות: זולל דלק בטירוף (אני נוסע הרבה), בגלל שנדפקתי בעבר אני ממש מפחד ליפול שוב במשומש. יד שנייה מליסינג.

5. פוקוס האצ'בק חדשה מהיבואן - 120000 ש"ח (אם אני לא טועה). חסרונות: יקר, אישתי לא מוכנה(פסיכולוגית) לשים כ"כ הרבה כסף. ירידת ערך

אשמח לחוות דעת....

אם יוצאים מנק' מוצא שאת הקנס אתה משלם (אני הייתי מתווכח איתם על זה, אבל זו כבר החלטה שלך) אז:

פוקוס 2011- רד מזה

I30 בפחות 6000 ש"ח מהרכב "שלך"- בשביל מה אם אתה לא אוהב את הרכב?

פוקוס 2012 סדאן מליסינג- אתה אוהב את הסטיישן שתהיה יותר זולה עבורך, אז בשביל מה לחשוב על הסדאן?

פוקוס האצ'בק מהיבואן- ירידת הערך בטלה בשישים לעומת המכירת של רכב עם עבר בליסינג ויד שניה ועוד עם ק"מ גבוה (הסטיישן שיש לך עכשיו).

אם אתה נעול על פוקוס סטיישן, הייתי במקומך הולך על אחת חדשה מהיבואן וזהו כי יהיה יותר קל למכור אותה בעתיד.

• תוכן חדש...