Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתלבט בין 3 סוגי מכוניות וצריך חוות דעת עליהן מאנשים שמכירים ונסעו עליהן

פונטו ספייס HGT , פולו ידני 3 דל' 1.4 100 כ"ס , פיג'ו 206 110 כ"ס XS

אשמח אם תעזרו לי

פורסם

הפולו חלשה משמעותית ולדעתי מחוץ לליגה של השתיים האחרות.

הפיז'ו קצת יותר חלשה מהפיאט, אבל תהיה יותר נוחה ועם הגה מתקשר יותר.

הפיאט זריזה מאוד וכייפית, המנוע מושך לסל"ד גבוה ומכניס אותך למצב רוח קרבי, אבל ההגה מרגיש כמו הגה של פלייסטיישן.

בזמנו, ברכישת רכב חדש, בחרתי בפונטו והיום הייתי מבצע את הבחירה הזו שוב.

השאלה היא האם אתה יכול למצא פונטו במצב טוב. אם מצאת - לך על זה!

דרך אגב, הנקודה הרגישה ביותר בפונטו היא וריאטור התזמון במנוע. זה מתבטא ברעש של מנוע דיזל בהנעה קרה.

לפיכך - כשאתה הולך לבדוק רכב, תעשה את זה על הבוקר ותוודא שהאוטו לא הונע לפני שהגעת אליו (אם אתה יכול).

אם קיים רעש כזה ואם הוא אורך יותר משניות בודדות, הוריאטור זקוק להחלפה וזה לא זול.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

תרשה לי לחדד את עניין הוריאטור, גם את הוריאטור ממשיך להרעיש לאחר ההנעה (רעש המזכיר מנוע דיזל) - אין זה אומר שאתה מחוייב בהחלפתו המיידית, אם לא תחליף אותו מייד לא ייגרם נזק.

אבל, אם קיימת ברכב הרגשה של "קלאץ מחליק" - זהו סימפטום של סוף חיי הוריאטור - והגיע הזמן להחליפו! (מומלץ להחליפו בעת טיפול טיימינג).

בהצלחה

פורסם

ברשותי 206 XS 2004 (אחרי מתיחת פנים). נקנתה לפני שנתיים וקצת (אני יד שניה), עם 118 א' ק"מ. כיום עם 155 א' ק"מ.

את הרכב קניתי עם הסטוריית טיפולים מלאה (פעם ב30 אלף ק"מ, טיימינג בזמן וראיתי שלרכב אין הסטוריה של תקלות).

בזמן שהרכב אצלי הוחלפו:

- טרמוסטט ומי קירור (לא הייתה תקלה, פשוט היה נראה דבר חכם לעשות)

- רדיאטור מזגן, כ1500 ש"ח

- ידית איתות (שכוללת מחשב בתוכה), מחלה ידועה של ה206, 2000 וקצת ש"ח.

- צינור מי קירור לרדיאטור חימום, 200 ש"ח.

טפו טפו טפו, חוץ מזה הרכב מעולם לא אכזב, תמיד הניע, לא מאבד מים, לא אוכל שמן (אני מקפיד להחליף כל 15 אלף, ולא ממלא בינהם).

בפנים הכל עובד, אין בעיות חשמל, אין פלסטיקים רופפים או מתפרקים.

המתלים וההגה לא פיתחו חופשים על אף היות הרכב תל אביבי שנים רבות ומטפס מדרכות על בסיס יומי.

בתוך העיר צריכת הדלק נעה בין 9-11 ק"מ לליטר, תלוי כמובן בעומס, מזגן ועצבים של הנהג.

מחוץ לעיר, באופן רגוע תגיע גם ל16-17 ק"מ לליטר.

אצלי בממוצע, יוצא בין 12-14 ק"מ לליטר תלוי באופי הנהיגה.

לרכב לא חסר כוח, אבל צריך למשוך אותו לטורים גבוהים כדי להרגיש את הכוח.

תפעול הגיר בסדר, לא יוצא לפספס גם בהעברות מהירות, אבל אין בו את ההעברה החלקה של ב.מ.וו או הקליקיות המגניבה שיש בהונדות מסויימות.

אני עברתי לרכב מב.מ.וו 320, הן שתיהן מכוניות כפיות, ה206 מרגישה יותר שובבה. תגובות חדות יותר, ישבן עצבני יותר תחת בלימה, תנועות גוף מרוסנות יותר ואני גם אוהב את הפידבק מההגה, אני כבר מרגיש שהצמיגים שלי התיישנו למרות שהם נראים מצויין ועוד יש להם הרבה בשר רק מתחושת ההגה.

אני מקפיד על צמיגים טובים (שלא לומר מצויינים) ומנופחים ואחיזת הכביש בהחלט טובה, פה ושם התחת קצת יוצא ותמיד נשלט, וגם במנחת בערד זו בהחלט מכונית שאפשר להינות איתה ובזול. בתור אדם שרואה בת-היגוי כאחד מאויביי הגדולים אני בהחלט רווה נחת מההנעה הקדמית הזו.

בחיי היום יום, היא שותפה לא רעה, מרווחת מספיק 4 מבוגרים בלי בעיה, 5 גם נכנסים, בגאז' סביר לגודלה. בוא נגיד שכבר כמה וכמה פעמים נסעתי איתה לטיולים/מילואים בדרום, ברמה/ים המלח. 4 חבר'ה וציוד רב.

אני לא אוהב את המושב, הוא לא מספיק תומך, אבל הוא יותר טוב מהרבה מכוניות חדישות ויקרות ממנו.

המתלים נוקשים ובנסיעות מהירות ארוכות זה לפעמים מציק (תלוי כמובן בפני הכביש).

איבזור לא רע (מ' מקורית עם תפעול מההגה ו-6 רמקולים עם תצוגה עילית, החישמולים הרגילים, מחשב דרך מפורט), איכות החומרים בפנים גם לא רעה הפלסטיקים לא נשרפים ולא מתפרקים.

• תוכן חדש...