Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם פקקי התנועה הענקים שיש היום, זאת טעות לקנות רכב ידני,

היאריס והסוויפט הם מהטובות בקבוצתם והם גם חסכוניות למרות

הגיר האוטומטי , כדאי לך לעשות נסיעת מבחן ואז להחליט.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טעות??

לקנות את האוטומטי ולשלם עוד 20 אלף שקלים רק בשביל הגיר האוטומטי זאת טעות.

הידני יהיה זריז יותר וחסכוני יותר וכמובן זול יותר לרכישה.

לדעתי בקרוב אנשים ישימו לב לפערים העצומים האלה בין הגיר האוטומטי לידני בקבוצת הסופר מיני הם עצומים וזה חייב להתאזן איכשהו, אני מקווה שהמגמה של עליית המחירים בטיפוס איטי מ-70 ל-80 תיפסק ומחירי האוטומטיות ירדו.

פורסם

אני לא חושב שצריך להתנהג כמו נהג טרקטור בפקק עם גיר ידני, בעמידה משלבים לניוטרל ולוחצים על הברקס בדיוק כמו ברכב אוטומטי, כמתחילים לזוז קלאץ', ראשון, שני וכן הלאה ונגמר הסיפור.

יש לו את האפשרות לקנות אוטומט, אבל יש לו גם אפשרות לקנות סוויפט ידנית ולצאת לחופשה נחמדה או לעשות שיפוץ בבית או "סתם" לחסוך 20 אלף שקלים שזה המון המון כסף.

ואני לא אמרתי שיש צורך ברכב זריז לפקקים, רק ציינתי את היתרונות של הגיר הידני על האוטומט.

אני לא מבין למה בישראל לנהוג בגיר ידני זה כזה סיפור, יוצא לי המון לשמע אנשים שמשבחים כאלה שנוהגים בהילוכים במשפטים כמו "את נוהגת בהילוכים? כל הכבוד לך אני לא יודע איך אפשר" ומשפטים בסגנון, ברוב מדינות אירופה רוב הרכבים הם ידניים והאמן לי גם שם ברכזי הערים הגדולות פקקים זה לא משהו נדיר. אבל אתה יודע מה, מה הם מבינים, לא רק שהם קונים יותר ידני מאוטומט, הם מעדיפים דיזל ולא בנזין :roll:.

פורסם

רפול, כשנוהגים על ידני ומתרגלים אליו, אתה לא תרגיש את העברות ההילוכים גם בפקקים. זה לא שיש לך כאן פקקי ענק של 3-4 שעות סטייל ארה"ב. בסך הכל לעמוד באיילון חצי שעה - שעה במקסימום והגזמתי.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

שלום לכולם :)

אני נהג חדש ולקראת יום הולדת 18 אבא החליט לקנות לי ולאחותי הגדולה אוטו חדש (הכיוון הוא אוטו עם גיר ידני).

אני מחפש אוטו עם נוחות נסיעה טובה, זריז, חוסך בדלק ושהתחושה ברכב תהיה איכותית ככל שניתן ובין היתר שהרכב יראה טוב זה בונוס גדול. יש לי רשימה של ארבע מכוניות. המחיר שלהן נע בין 75-90 אלף שקל. מה אתם ממליצים?

חשבנו על פורד פיאסטה, פולקסווגן פולו 3 דלתות, קיה ריו, יונדאי אי 20 (הצלחנו להוריד את מחירה ל90,000) ואחרונה חביבה ויחסית יקרה יונאי וולוסטר.

תודה רבה לכל העונים!!

פורסם

הי, הייתי היום בסוכנות פולקסווגן. אכן צדה את עיני מכונית פולקסווגן פולו, דגם 3 דל', גיר רגיל, הרכב מגיע בגרסה מאובזרת של ג'נטים מגנזיום, נראית אחלה.

האמת, לא התעניינתי ברכב הספציפי אז לכן גם לא יודע להגיד לך מה מחירו. אבל נראית פצצה.

ממליץ בחום, אני יודע שזה מגיע בגרסת גיר רגיל, במיוחד לצעירים.

פורסם

אז ככה..אחרי מספר ימים שבהם הלכתי ובדקתי את המכוניות המדוברות עד כה הגעתי למספר מכוניות שהייתי שמח אם הייתם אומרים לי מה דעתכם עליהם. ממה שאמרתי כבר קודם אני מחפש אוטו נוח קודם כל, לאחר מכן חיסכוני בדלק ובשלב הסופי שיהיה מאובזר/מעוצב/מעודן..בקיצור אוטו עם יופי ומראה צעיר.

המכוניות שבהם עצרתי הן(כולן ידניות):

1) פורד פיאסטה

2) פולקסווגן פולו

3) קיה ריו (?)

4) יונדאי אי 20 - אני מזכיר אותה רק בגלל שקיבלתי הנחה ל90,000 שקל.

5) יונדאי וולוסטר - יקרה, אני יודע אבל מאוד מאוד מיוחדת. בגרסה הידנית שלה יחד עם אבזור נותנים לי אותה בעבור 110,000 בגרסה הידנית.

מה דעתכם על זה? יש משהו שהייתם מעדיפים יותר ואם כן מה היתרונות והחסרונות שלהן?

מודה לכם מאוד חברה..אתם עוזרים המון בהחלטה.

טל

פורסם

1. פיאסטה ידנית היא מכונית טובה מאוד, וזולה - 75000 שקלים.

2. פולו יקרה יותר ולא טובה יותר (בדוק רק הבדלי אבזור).

3. ריו גם יקרה יותר אם אני זוכר נכון. בצע נסיעת מבחן על שלושתן ובחר מה שאתה מעדיף.

4. 90000 שקל לידנית כשיש לך פיאסטה ב-75000? מיותר.

5. משהו אחר לגמרי. אתה צריך להחליט אם חשוב לך החסכון או שאתה רוצה רכב מגניב.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ולוסטר ידנית לא תהיה קרובה לצריכת דלק של הקטנות, אבל היא בפני עצמה לא שתיינית דלק (אני עם האוטומטית עומד על ליטר ל-12.5 ק"מ בממוצע כשרוב הנסיעות הן עירוניות).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
למייק

בפקקים לא צריך רכב יותר זריז, צריך לשבת בנוחיות ולא לעבוד

כל הזמן עם רגל שמאל ויד ימין כמו נהג טרקטור , חוץ מזה יש

לו את האפשרות לקנות אוטומט ,אז למה לא ?

אני לא מתחבר למה שאתה אומר. מה הבעיה לנהוג בגיר ידני? תודה לאל יש לי ארבע גפיים.

גם בעבור אותו המחיר אבחר בגיר ידני מסיבות שכנראה לא רלוונטיות אלייך.

אז ככה..אחרי מספר ימים שבהם הלכתי ובדקתי את המכוניות המדוברות עד כה הגעתי למספר מכוניות שהייתי שמח אם הייתם אומרים לי מה דעתכם עליהם. ממה שאמרתי כבר קודם אני מחפש אוטו נוח קודם כל, לאחר מכן חיסכוני בדלק ובשלב הסופי שיהיה מאובזר/מעוצב/מעודן..בקיצור אוטו עם יופי ומראה צעיר.

המכוניות שבהם עצרתי הן(כולן ידניות):

1) פורד פיאסטה

2) פולקסווגן פולו

3) קיה ריו (?)

4) יונדאי אי 20 - אני מזכיר אותה רק בגלל שקיבלתי הנחה ל90,000 שקל.

5) יונדאי וולוסטר - יקרה, אני יודע אבל מאוד מאוד מיוחדת. בגרסה הידנית שלה יחד עם אבזור נותנים לי אותה בעבור 110,000 בגרסה הידנית.

מה דעתכם על זה? יש משהו שהייתם מעדיפים יותר ואם כן מה היתרונות והחסרונות שלהן?

מודה לכם מאוד חברה..אתם עוזרים המון בהחלטה.

טל

אמנם ברמות מחיר שונות אבל גם הולוסטר וגם הפיאסטה עסקאות מצויינת.

ממכוניות הסופר מיני, לטעמי הפיאסטה נותנת הכי הרבה. הפולו טובה ואיכותית אבל לא שווה את תוספת הכסף.

הולוסטר הידנית אומנם יקרה יותר אבל מהווה שדרוג משמעותי משאר הרכבים.

פורסם

דוד שלי רכש לפני מספר חודשים פורד פיאסטה והוא מאוד מרוצה ממנה. ובעיניי, גם הפיאסטה נראית הרבה יותר טוב משאר הרכבים שציינת (אבל זה כבר עניין של טעם אישי). והיא יחסית זולה ככה שתוכל לחסוך כמה גרושים.

בכל אופן, במידה וזה אפשר, קח את הרכבים לנסיעות מבחן ותחליט.

פורסם

אבא טוב יש לך. התברכת. אני ליומולדת 18 קיבלתי כרטיסיה של אגד (לא היה אז חופשי חודשי). לעצם העניין, שתי הרלוונטיות מהרשימה שנתת הן הפורד והפולו. הריו עגלה, הוולסטר נחמדה ושיקית אבל יקרה הרבה מעל התקציב שציינת והיונדאי לא חסכונית ונופלת מהשתיים הראשונות בביצועים.

בין השתיים כאמור תבדוק מפרטי אבזור מה מקבלים ותעשה נסיעת מבחן בכל אחת לראות לאיזה מהן אתה מתחבר יותר. קח בחשבון מגבלה בולטת בפיאסטה חוסר היכולת לכוון את מושב הנהג לגובה מה שיוצר בעיה בנוחות ותנוחת הנהיגה לבעלי 180 ס"מ ומעלה.

פורסם

מה עם הסוויפט הידנית? נראית לא רע, בטוחה, מרווחת וגם דיי חסכונית. לדעתי הבחירה הכי טובה בסגמנט הסופר מיני הידניות.

• תוכן חדש...