Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

הזמנתי מEBAY זוג נעלי ריצה ASICS GEL-PULSE 3 בצבע שחור\לבן\כחול רויאל בעלות של 70$ + משלוח חינם (בשקלים 266+עמלת אשראי כמה שקלים), זו הנעל:

http://www.directrunning.co.uk/Product.aspx?Category=Running&Dept=mens-running-shoes&Section=asics-running-shoes&ProductID=3832

(אין קשר לאתר, סתם מצאתי בגוגל).

ההזמנה בוצעה ב14.6.12 והיום כבר הגיע הפתק לאסוף אותם בדואר.

להפתעתי קיבלתי ASICS GEL-PULSE 2 בצבע לבן\שחור\צהוב לימון, אלו הנעליים:

http://www.finishline.com/store/catalog/product.jsp?productId=prod665188

יצרתי קשר עם המוכר בצהריים כמה דק' אחרי שקיבלתי את הנעליים והוא התנצל והציע 3 אפשרויות:

1. להחזיר את הנעליים והוא ישלח את מה שהזמנתי + משלוח הכל כלול.

2. לקבל ממנו 20% הנחה ברכישה הבאה ממנו.

3. לקבל זיכוי לפייפאל של 10$ עכשיו ונגמר הסיפור.

הסתכלתי על הנעליים טוב והם מאד מצאו חן בעיני ככה שאני מעוניין להישאר איתם אבל לא לצאת "פראייר"(לא כלכך פראייר כי גם ככה המחירים בארץ לנעליים כאלו הם 500-600+שח) ולשלם 70$ על דגם "מיושן" (בלשון המעטה לחלוטין). ואפילו יצאתי לריצה איתם היום ובכללי אני מרוצה מאד.

מבירור שעשיתי באינטרנט גיליתי שבאתר AMAZON הנעליים שהייתי אמור לקבל עולות בין 70$ ל120$ והנעליים שקיבלתי בפועל עולות שם בין 55$ ל85$.

*אני לא מתכוון להחזיר את הנעליים האלו, בלי קשר אם רצתי בהם או לא, הם מאד נוחות ונראות מעולה.

מה אתם הייתם עושים?

אולי קצת לא "מוסרי" מצידי, חשבתי ללחוץ עליו להחזיר 15$ ובתמורה לכך הוא יקבל פידבק חיובי, אם ישאר ב10$ אז יקבל נייטרלי\שלילי ואני אספר את מה שקרה.

המוכר הוא:madoggs בעל 99.5% רייטינג.

אוהד.

פורסם

תכתוב לו שזה לא משתלם לך להחזיר לו את הנעליים, בגלל עלויות משלוח גבוהות,

ושגם זה יגרום לו להוצאות משלוח נוספות. תציין שלמיטב ידיעתך הדגם שקיבלת ממנו

זול משמעותית, כיוון שזה דגם ישן, אבל כדי לחסוך את כאב הראש, אתה מוכן לקבל

פיצוי, אבל שאתה חושב שהסכום שהוא הציע קצת נמוך. תכתוב בנימוס, יש מצב שהוא

יעלה את הסכום.

פורסם

מעניין מאוד, אחר כך מתפלאים למה לא שולחים לישראל. באמת הפלא ופלא. נכון הבן אדם טעה אבל מה לעשות כולנו אנושיים. הוא התנצל והציע לבוא לקראתך בכל דרך אפשרית שיש ואתה עוד חושב לשחק איתו משחקים בצורת סחיטה? מה זאת אומרת לנהל איתו משא ומתן אחרת הוא יקבל פידבק שלילי? "היי שמע חבוב, לא מתאים לי 10 דולר, מה דעתך על 15 או אולי 20"? אני לא מאמין שאתה אפילו חושב "לשכנע" עליו שישלם 15 דולר ולא 10.

אתה יכול לכעוס, להתעצבן ולרדת עליי שאני מותח עלייך ביקורת אבל מה לעשות, אני מודע לזה שזוהי הדרך הישראלית.

מקסימום, אם גלית שבמקום אחר יותר זול אתה יכול לשלוח לו את הנעליים ולבקש זיכוי מלא בטענה שזה יקח המון זמן ואתה לא יכול לחכות כי אתה צריך את הנעליים כבר.

הנה מקרה שקרה לי, קניתי קסדה לאופנוע בהנחה משמעותית ובטעות המוכר שלח לי אחת במידה לא נכונה. הוא ביקש ממני לשלוח לו אותה בחזרה והוא ישלח לי חדשה על חשבונו כלומר, הוא ישלם את המשלוח שוב אליי. במקום לשחק אותה קטנוני ולומר לו "היי, טעות שלך ואני לא מתכוון לשלם על המשלוח של הקסדה הלא נכונה בחזרה אלייך אלא תשלם אתה" אז בסוף אני שילמתי את ה 20 דולר שעלה לשלוח לו בחזרה. מה קרה? הוא שלח לי קסדה ששווה לפחות 150 דולר יותר ממה שזו שאני קניתי.

אחרי שחייתי כעשור בין הגויים הבנתי שלנו הישראלים יש עוד המון מה ללמוד בנימוסים והליכות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

למה אתה חושב שזה לא מנומס לבקש פיצוי? אם אתה מקבל נעל שעולה 20-25 דולר פחות, למה שתקבל חזרה

רק 10? נכון שלא צריך לעשות זאת בדרך של סחיטה או איום, ואם אתה כותב להם יפה, המוכר

מבין, והרבה פעמים מעלה את סכום הפיצוי. מקסימום אתה מקבל את ההצעה הראשונה שלו,

ועושה הכל ברוח טובה.

לא שולחים לישראל בגלל נבלות שמקבלים את המוצר, ושולחים הודעה שזה לא הגיע ודורשים החזר.

ואח״כ עוד נותנים פידבק שלילי.

פורסם

תודה למי שהגיב,

אין פה שום קשר לנימוס או לריב על 5$(iluxxxa - כן אני רציני).

התגובה האחרונה של Cerebral Cortex נשמעת קצת "מתחסדת" וותרנית כי "כולנו רק בני אדם ורק טועים מידי פעם".

אני רואה את זה כשחור ולבן, שילמתי עבור מוצר שלא קיבלתי אותו, בתמורה לכך קיבלתי מוצר נחות ממנו ומיושן וגם בצבע אחר.

על פי "מחירון" ולדעתי AMAZON זה בהחלט נתח שוק\מחירון גדול וקובע, הנעליים שקיבלתי שוות 55$ בעוד מה שהזמנתי שוות 70$ (להזכירכם שילמתי בדיוק 70$ = שילמתי את עלות הנעל במלואה).

אני לא הולך לריב עם אף אחד על5$, ואני לא הולך להיות פראנואיד - אבל את המוכר מן הסתם אני לא מכיר, ו"רק" 5$ או טריק כזה נוסף שהוא עושה למי יודע כמה קונים ממנו - תעשו לבד את החשבון כמה כסף הוא מרוויח על אלו "שרוצים להיות מנומסים ומתחסדים כי כולנו בני אדם", שוב- אני לא שולל שאכן נפלה כאן טעות והתשובה שקיבלתי מהמוכר היא בהחלט אנושית ובעלת פתרונות הגיוניים.

אבל זו אינה בעיה שלי, אני שילמתי מחיר מלא ומצפה לקבל מוצר בהתאם.

אני עדיין חושב ש55$ זה מחיר ריאלי לנעל כמו שקיבלתי ולפני שאני פונה אליו, אשמח לשמוע עוד תשובות בעניין.

אוהד.

פורסם

שמע, לגיטימי לקבל פיצוי, והוא גם הציע לך כזה. הוא טעה, לא צריך להרוג אותו בגלל זה.

לא צריכים לאיים ולא כלום, ותן לו פידבק חיובי, גם אם הוא יפצה אותך רק ב 10$.

כמו שכתבתי,תכתוב לו בנימוס, תראה שברוב המקרים זה עובד.

וזה לא שחור לבן לדעתי, אנשים טועים לפעמים וזה הסיכון שאתה לוקח ברכישה מאיביי,

או בכלל מחו״ל.

פורסם

אם אני הצעתי למכירה פריט ב 100 דולר והקונה קנה ממני ושנינו היינו מבסוטים בזמן המכירה זה נראה לך פייר לנגן לי אחרי זה "היי תשמע, במורד הרחוב מוכרים את הנעליים הללו ביותר זול"? מה זה אמור לעניין אותי? עם כל הכבוד ויש כבוד תפקידו של הקונה לעשות סקר שוק ולמצוא את המחיר הכי טוב. אם הוא קנה ממני זה נראה לך הגיוני שהוא ישלח לי הודעה, "היי אני רוצה קצת כסף בחזרה כי ראיתי אותם יותר זול במקום אחר"?

ודרך אגב, לגבי אלה שטעונים שהם הזמינו לארץ ולא קיבלו, זה חרטא ברטה. כאשר אני הזמנתי חלק מאוסטריה לחבר (שהיום הוא כבר לא חבר כמובן) פתחתי דיספיוט בפיפאל. ברגע שהמוכר סיפק הוכחה שהוא שלח את המוצר בדואר רשום אליי לארץ מבחינת פייפאל אין לי קייס וכך היה. המוכר סיפק מספר תעודת משלוח והם פסקו לרעתי כלומר, המוכר יצא בסדר. רציתי לתת פידבק שלילי אבל המוכר הבטיח שהוא יברר בדואר מה הולך עם זה. בדיוק לאחר שרציתי כבר להרים ידיים זה הגיע אליי בדואר.

דרך אגב, עבדתי בזמנו בתור בעל עסק בארה"ב. שם נהוג ש UPS משאירים חבילות ליד הדלתות של העסקים. וזה מה שהישראלים עושים בדיוק. משה חותם על החבילות ולוקח אותם בעבור ציון ואז ציון מתקשר להודיע שהוא מעולם לא קיבל את החבילות.

לא פלא שלא סובלים אותנו. אני אישית התרחקתי כמה שיותר מהישראלים שם. הם לא היו האיכותיים ביותר בלשון המעטה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

אתה רק טועה במקרה שלו. המוכר שלח לו בטעות דגם שונה מזה שהוא הזמין, וזה דגם ישן,

בצבע אחר והוא זול יותר ממה שהוא הזמין במקור.אם הוא אישית מוכר את שני הזוגות באותו מחיר,

אולי זה בסדר, למרות שעדיין מקובל לתת פיצוי על זה שהלקוח לא קיבל מה שהזמין.

פורסם
אתה רציני? 5$..? זה מה שיעשה אותך "פראייר"?? :roll::|

זה מה שיהפוך עוד אזרח תמים בעולם לאנטישמי.

האמת? בצדק!

כל ההצעות השונות לפיצוי הן סבירות ומעלה. מה שמעבר לכך הוא בצע כסף המשולב בעיוורון מוסרי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

קנית את הנעליים באיביי ב 70 דולר. בדקת באמזון והנעליים שקנית עולות שם מינימום 70 דולר ומקסימום 120 דולר. קיבלת נעליים אחרות שהן עולות מינימום 55 דולר ומקסימום 85 דולר וזה באמזון. כמה הנעליים הצהובות עולות באיביי?

המוכר הציע לך את הפשרה ההיא בגלל שהוא מניח שיש אנשים שמתאימים נעלים לחליפת ריצה שלהם וכיוצא בזה כי דוגרי הזמנת כחול וקיבלת צהוב. גם אם זה נשמע חסר חשיבות זה בהחלט לא. קשה לי להאמין שבן אדם שיש לו כמעט 100 שביעות רצון ילך "להתלכלך" בעבור קומבינה כביכול של להרוויח 5 דולר בכך שהוא שולח "יענו" בטעות נעלים בצבע אחר זולות יותר. רוב רובם של האמריקאים הם מאוד מנומסים ומאוד כנים ואמיתיים. לא יודע אם שמתם לב אבל כאשר אופנוע או רכב מוצעים למכירה באיביי המוכר מצביע על כל פיפס ועל כל שריטה שיש באוטו או באופנוע. איפה בישראל רואים את זה?

בכל מקרה, אם אני הייתי במקומך וזה היה ממש משנה אז הייתי שולח לו את הצהובות ומקבל כחולות במקום שזה מה שהוא הציע לך ואין יותר הוגן מזה.

אבל השתמשת בהם כבר ואי אפשר להחזיר אותם. עכשיו לבוא בקטע למוכר "היי תשמע, לא מתאים לי 10 דולר אלא אני רוצה 15 ותקשיב למה, ראיתי שהצהובות יותר זולות באמזון והן עולות באמת 55 דולר שם ומיכון ששילמתי לך 70 דולר על הכחולות ההפרש צריך להיות 15 דולר ולא 10 ולא רק זה אדוני המוכר, אם תתן לי 15 דולר זיכוי תקבל פידבק חיובי ואם תתן לי 10 אז תקבל פידבק ניטראלי ואני אספר את כל הסיפור". אין דבר יותר ישראלי מזה בחיי.

היו לך 3 אופציות ובגלל שהשתמשת בנעליים יש לך רק 2 אופציות כרגע:

* לקחת את ה 10 דולר זיכוי ולמרות שאתה חושב "שאכלת" אותה לבלוע את הצפרדע על ה 5 דולר.

* לקבל 20 אחוז זיכוי בקנייה הבאה ויכול לצאת מצב שאתה עלול להרוויח יותר מה 5 דולר ש"הפסדת".

אבל לפי מה שהבנתי כבר פתחת איתו במשא ומתן שאתה רוצה 15 אז זה כבר מאוחר. יאללה, ויווה ישראל.

פורסם

סריברל קונטקס , אני באמת לא יודע איפה אתה קונה וכמה אתה משלם , אבל עובדות:

בחור הזמין נעל בשווי 70 דולר ושילם עליה 70 דולר.

הבחור קיבל נעל מדגם נחות יותר , זולה יותר , ואפילו לא באותו הצבע , אני מזדהה עם הבחור וגם אני הייתי משאיר אותן כי אין לי כח לחכות ולשלוח שוב בחזרה ולחכות לנעליים עוד חודש לפחות.

המוכר מציע לו 10 דולר זיכוי , מה שמוריד על מחיר הנעליים ל60 דולרים , עדיין - גבוה ב5 דולרים מהמחיר של הנעל , אני הייתי מתעקש על ה5 דולרים האלה ולא מאיים אבל כן רומז לו שעדיף לו לזכות אותי ב15 דולרים , למה הוא יכול לשלוח לי נעל שלא הזמנתי , אבל אני לא יכול לקבל זיכוי?

ועוד משהו , אם אותו מוכר מוכר את הנעליים ב55 דולר באייבי שלו (לא בדקתי אבל אם זה כך?) אז למה שיזכה רק ב10 דולרים??

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

שים לב ששאלתי כמה הצהובות עולות באיביי.

דבר שני, פותח השירשור לא אמר שמדובר בנעליים נחותות יותר אלא שהן בצבע צהוב והן עולות זול יותר, עובדה שבאמזון יש מצב שמחיר הנעליים הכחולות והצהובות הוא חופף.

המוכר הציע לו שישלח את הנעליים בחזרה על חשבונו וזה ישלח לו בחזרה את הנעליים הנכונות גם כן על חשבונו. כמו כן,

המוכר הציע 10 דולר זיכוי או 20 אחוזי הנחה מהקנייה הבאה שיכול להיות מצב שההנחה שהוא יקבל בפועל תהיה יותר גבוהה מה 5 דולר שהוא הפסיד כביכול.

אם הייתי במקום פותח השירשור הייתי שולח את הנעליים בחזרה ומבקש החזר מלא וזה בהחלט פייר. או אם בכל זאת הייתי רוצה את הכחולות ולא רוצה לחכות עד שהם יגיעו למוכר ואז הוא ישלח לי אותן הייתי כבר קונה ממישהו אחר נעליים כחולות ואז זה היה שולח כבר את הנעליים ובמקביל הנעליים הצהובות ששלחתי היו חוזרות למוכר והוא היה מזכה אותי על מחיר מלא. ככה מי שהפסיד בעצם היה המוכר.

אבל לבוא ולומר למוכר "היי תשמע במקום אחר הצהובות זולות יותר ולכן אני רוצה הנחה יותר גבוהה ממה שהצעת לי ואם תסכים לכך תקבל פידבק חיובי ואם לא תסכים תקבל פידבק ניטרלי ואני אספר את הסיפור" (כאילו שהמוכר הוא איזה גזלן) נראה לי כמאוד לא מנומס והוגן.

פורסם

נעשה קצת סדר בדברים,

לא עשיתי סקר שוק לפני הרכישה מהסיבה שהסקר לא רלוונטי בעליל, אין לי אפשרות להזמין משום חנות\אתר אחר מחו"ל מהסיבה שכמעט כולם לא שולחים לארץ והסיבה השניה שאני לא נותן את האשראי שלי לכל חנות זולה ככל שתהיה ובEBAY יש לי אמון, אז המחיר שקובעים בEBAY - מבחינתי זה סקר השוק בין המוכרים שם.

אני לא מזמין מאתר אמאזון ולא נכנסתי אליו אף פעם אבל בהחלט שמעתי עליו ואני יודע שזה "מתחרה" של EBAY, במקרה חיפשתי בגוגל וזה האתר הראשון שקפץ וזה בהחלט אתר "שמחזיקים" ממנו אז לקחתי את ההשוואה משם.

לפני ההזמנה וגם אחרי ההזמנה! לא בדקתי באמזון או בכל אתר אחר, אני יודע שנעליים (באיכות גבוהה ומקצועיות) בארה"ב עולות בין 55-100$ פחות או יותר, סכום של70$ נשמע לי ריאלי והלכתי על זה (למרות שטיפה יקר,בחנויות פיזיות אני בטוח שזה יותר זול, ברור שהמוכר גילם פה גם את מחיר המשלוח אבל ממש אין מה להיכנס לזה).

מחיר הנעליים הכחולות שהזמנתי בEBAY יותר יקר מ70$ אצל מוכרים אחרים (רק בגלל המשלוח) לכן רכשתי מהמוכר הזה בסכום כזה כי הוא הזול ביותר + משלוח.

מחיר הנעליים הירוקות בEBAY לא אובייקטיבי ולא משקף שום סקר שוק כי אין הגיון במחירים שמוכרים אחרים מפרסים (מעל 100$ לחלקם).

- לא היה לי שום עניין להחזיר את הנעליים הירוקות (גם אם לא הייתי רץ בהם היום) חזרה למוכר דבר ראשון כי זה מתחיל לסבך את העניינים והעדפתי לא להיכנס ל"כמה עולה משלוח ומתי זה יגיע", דבר שני זה פשוט יקח יותר מידי זמן ודבר שלישי הנעליים הירוקות אחלה ומאד נוחות, למה לא להישאר איתם.

- עוד לא יצרתי קשר עם המוכר בשנית, התקשורת האחרונה איתו הייתה ממנו בהצעת 3 הפתרונות.

אני מבין שמכיוון שכאן מדובר במוכר פרטי (או חנות פרטית שם בחו"ל) אז העניין בעייתי קצת מבחינת מחיר, הבעיה היא שלנעליים הירוקות שקיבלתי "אין מחיר" כי הוא יכול למכור ב60$ או אפילו 80$ וכל טענה שתהיה לי ש"שם מוכרים בזול יותר" יכולה להיתפס לא יפה, בגלל זה העדפתי להתייעץ כאן.

****אני חושב שאין קשר לשטות הזו שהמוכר יעלב ויותר לא ישלח לארץ, אני סך הכל מביע עמדה מנקודת מבטי ולפי השוואת שוק, אני לא ממציא או משקר בקשר למחיר, יכלתי לכתוב שחנות בארץ מוכרת את הנעליים ב20$, אז שיזכה אותי ב40$?****

עוד סיבות לכאן ולכאן?

אוהד.

*עריכה: Cerebral Cortex, הדגם שקיבלתי הוא דגם שונה, אני הזמנתי GEL-PULSE 3 וקיבלתי את 2, עיצוב שונה, תכונות שונות ותוספות שיש ב3 ואין ב2, תוכל לראות השוואה בYOUTUBE, לפי כך הדגם שקיבלתי הוא נחות יותר ומן הסתם זול יותר לא רק כי הוא "מודל 2011".

פורסם

אפשר לסכם את הפוסט הארוך והמייגע שלך למשפט אחד:

אתה משקר לעצמך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...