Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי סקודה רומסטר 1.2 TSI ידנית. לאחר טיפול שנתי ראשון בהם התבצעו לי שני עדכוני תוכנה, שמתי לב שצריכת הדלק של הרכב עלתה באופן די משמעותי.

נסיעות קבועות שצריכת הדלק בהם הייתה 5.5-6.2 ליטר ל 100 ק"מ, לפי מחשב הרכב (1:17 בממוצע), עכשיו עלתה ל 6.6-7 (1:14-15 בממוצע). אני חייב לציין שאילו נסיעות קבועות שאני עושה ללא פקקים או תנועה מיוחדת.

אני די בטוח שהסיבה לכך או לפחות אחת הסיבות היא עלייה של סל"ד סרק של המנוע. מחשב הרכב לפני הטיפול היה מראה לי צריכת דלק של 1.2 ליטר לשעה במצב סרק (מנוע חם ומזגן דולק). לאחר הטיפול, המחשב מראה לי צריכה של 1.7 ליטר לשעה.

מישהו נתקל בתופעה הנ"ל? זה נשמע הגיוני?

תודה!

פורסם

הערכה כללית כי לי אין רומסטר או TSI משודרג תוכנה :-)

לפי הדברים שלך אתה ממש מחובר לרכב ולביצועים שלו אבל יש "אבל" גדול מאוד..... אתה מסתמך

על נתוני מחשב הדרך וכן יתכן שעידכון התוכנה גרם לשינויים האלו.

אני מקווה שביצעת מדידות צריכת דלק אמיתיות לפני עידכון התוכנה כדי שתוכל להשוות נתונים אמיתיים

לאחר העידכון.

סתם דוגמא: בפאביה שלי (לא TSI :cry:) מחשב הדרך לאחר מילוי מיכל מראה על 840 ק"מ עד לתידלוק הבא.

בפועל אני ניכנס לתדלק באיזור ה-650-700 ק"מ.

פורסם
הערכה כללית כי לי אין רומסטר או TSI משודרג תוכנה :-)

לפי הדברים שלך אתה ממש מחובר לרכב ולביצועים שלו אבל יש "אבל" גדול מאוד..... אתה מסתמך

על נתוני מחשב הדרך וכן יתכן שעידכון התוכנה גרם לשינויים האלו.

אני מקווה שביצעת מדידות צריכת דלק אמיתיות לפני עידכון התוכנה כדי שתוכל להשוות נתונים אמיתיים

לאחר העידכון.

עשיתי בדיקה של נתוני צריכת הדלק רק לפני עדכון התוכנה, בו נתגלה שהמחשב מזייף מעט, אבל לא בצורה משמעותית (פחות מ 1 ק"מ לליטר). בנוסף, הרכב מרגיש יותר יציב (פחות רועד) במהירות אפסית, בהילוך. מה שגם גורם לי לחשוב שמהירות סיבובי המנוע עלתה בצורה מסוימת.

מחשב הדרך לאחר מילוי מיכל מראה על 840 ק"מ עד לתידלוק הבא.

אל תשכח שאתה לא מתדלק כשנגמר לך הדלק לגמרי...

פורסם
עשיתי בדיקה של נתוני צריכת הדלק רק לפני עדכון התוכנה, בו נתגלה שהמחשב מזייף מעט, אבל לא בצורה משמעותית (פחות מ 1 ק"מ לליטר). בנוסף, הרכב מרגיש יותר יציב (פחות רועד) במהירות אפסית, בהילוך. מה שגם גורם לי לחשוב שמהירות סיבובי המנוע עלתה בצורה מסוימת.

אל תשכח שאתה לא מתדלק כשנגמר לך הדלק לגמרי...

אוקיי אז:

- נצא מנקודת הנחה שעידכון תוכנה אמור להיטיב עם המוצר ולא להרע. ככה זה בעולם הטכנולוגי ואני מתקשה להאמין

שעידכון זה פגע נואשות בפרמטר משמעותי כמו צריכת דלק.

- אוקיי אז ישי לך מדידה ישנה, אל תתייחס להפרש הישן של ליטר\ק"מ. תמדוד מדידה ידנית אחרי העידכון ותשווה.

- כמובן שהייתי פונה לשירות בכל מקרה לברר את הסוגייה.

- אצלי הרכב משמש למסלול קבוע של בית-משרד כך שיוצא לי לתדלק בד"כ באותה נקודה בערך. זה אומר על המחשב

עוד 20-40 ק"מ לתידלוק כך שעדיין יש פער למספרים שכתבתי קודם.

קח תחיים בקלות :-)

פורסם
יכול להיות שהחלפת תחנת דלק?

לדעתי הבדל בין "איכויות" שונות של דלק עלול לגרום להפרש בצריכה

לא, אותה תחנת דלק....

קח תחיים בקלות :-)

אני ממש משתדל, אבל השינוי בצריכת הדלק ברומסטר שלי, מכביד עלי מאוד! :wink:

פורסם

בעל הרומסטר, לדעתי עדכון התוכנה האחרון גורר עלייה קלה בצריכת הדלק (ומצד שני - תגובות מנוע טובות משמעותית).

עוד לא בדקתי זאת לעומק עם היטי, אך לאחרונה יש לי התחושה שצריכת הדלק עלתה קלות. אבדוק זאת בקרוב ואעדכן בשנית.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
בעל הרומסטר, לדעתי עדכון התוכנה האחרון גורר עלייה קלה בצריכת הדלק (ומצד שני - תגובות מנוע טובות משמעותית).

עוד לא בדקתי זאת לעומק עם היטי, אך לאחרונה יש לי התחושה שצריכת הדלק עלתה קלות. אבדוק זאת בקרוב ואעדכן בשנית.

אכן גם אני שמתי לב לתגובת מנוע טובה יותר בסל"ד נמוך מאוד. אשמח אם תוכל לעדכן.

פורסם

סתם דוגמא: בפאביה שלי (לא TSI :cry:) מחשב הדרך לאחר מילוי מיכל מראה על 840 ק"מ עד לתידלוק הבא.

וואוו, ואני באקסטזה שהיום הצלחתי לסחוט 420 ק"מ ממיכל. מצד שני כנראה שהרגלי הנהיגה שלנו מעט שונים.

מה גודל המיכל?

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מתנצל על עדכון הפוסט אך אני חושב שזה מאוד נחוץ.

רכשתי באפריל אוקטביה 1.2

צריכת דלק מדהימה של 1:16

ביום שישי האחרון נכנסתי לטיפול 15,000 ועשו לי עדכון תוכנה שאני מקלל את הרגע הזה שנגעו ברכב.

מאז שיצאתי מהמוסך החלפת ההילוכים עד הילוך 3 נעשית בסל"ד מאוד גבוה ולא כפי שהיה.

תיצרוכת הדלק השתנתה לרעה 1:11, חוויית הנהיגה לא כמו שהיתה, המנוע צועק ולא שקט עד שמגיע להילוך 3

נכנסתי אליהם שוב היום ונאמר לי במילים פשוטות, "זה מה יש"

זהו אכן ריקול שלא חובה להוציא מכתב לכל הלקוחות, מי שמגיע לטיפול אכן צריך לעבור עדכון זה, אם לא עושים הם מחתימים את הלקוח על טופס שאין אחריות על הגיר.

במשך חצי שנה המלצתי אין ספור על הרכב למכרים שלי, היום זה התהפך.

את "השרות" קיבלתי במוסך החדש בפ"ת, אנסה במהלך השבוע להיכנס למרכז השרות בבני ברק, אולי משם תצא הישועה.

נ.ב על מיכל הגעתי ל-889 ק"מ לפני העדכון !!!!!

• תוכן חדש...