Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5143 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קל להם יותר לומר את השם.

אם זה היה פאביה: "שקודה באביה".

פולו: "בולו".

לעניין.

הגיר DSG עוד מעט יתחיל עם התקלות, ומין הסתם בשטחים יהיה זול יותר לתקן אותו, אז הם מכינים מלאי.

חוץ מזה שאני חושב שהרכבים האלה חולקים מערכות דומות לאוקטביה.

פורסם
גניבות הרכב יפסקו כשהיהודים יפסיקו לקנות חלקי חילוף זולים. תסתכלו על הפרק הראשון של "עבודה ערבית" ותבינו לבד. כל אחד מתפתה לשלם פחות על חלקי החילוף שלו ולא מבין שברגע שהוא קונה חלקים זולים מחאפרים הוא בעצמו מעודד את המשך הגניבות. כל זמן שיהיה ביקוש ודרישה יהיה היצע וישתלם לגנבים ולסוחרי החלקים לעסוק בזה. האיביזה גניבה כי זה רכב מאוד פופולארי בדיוק כמו שהיה בזמנו עם סובארו' date=' מאזדה או מיצובישי מאגנום. להאשים את המבצעים של איביזה זה כמו להאשים בחורה שאונסים אותה. אל תקנו חלקי חילוף זולים ממקורות לא ידועים ואז לא יגנבו פה מכוניות. אבל הרי זה יכנס לכולם מאוזן אחת ויצא מהשנייה והעיקר לחסוך 100 שקל. אז בגלל זה נמשיך לשלם מחירי ביטוח מטורפים.[/quote']

הבעיה היא המערכת הכלכלית , שהעשירון העליון חשב עליה לטובתו האישית ולא לטובת האזרח הרגיל.

הפתרון שלך הוא לשלם יותר ? זה לא פתרון.

אנחנו התוצר של הסביבה שלנו , אם הסביבה היא עויינת ( יקרה ) זה לגיטימי עבורנו למצוא תחליף הולם , הבעיה היא שזה מה שקורה לטווח הארוך , אבל להגיד לצרכן שהוא זה שאשם זה בולשיט מצטער , כי הוא לא אשם בכך שהוא נגרר לפעולות כאלה. כל המערכת דפוקה והיא אשמה במצב הכללי ששרוע בארץ , שהדרך הכי טובה שאני יכול להגדיר אותו היא בית ז**** אחד גדול.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם
מה שאתה אומר לא סביר.

רוב הרוכשים רכב חדש מהחברה מבטחים אותו בביטוח מקיף, ובעת הצורך מממשים את הביטוח לרכישת חלקי חילוף חדשים.

אני לא רואה מצב שבו רוכש אדם איביזה חדשה והולך לחפש לה בקלית בכפר ערבי.

לא מדוייק. בגלל העלות של ההשתתפות עצמית ותוספת על הפרמיה של הביטוח בשנה הבאה, רבים לא מפעילים את הביטוח במיוחד במקרים של תאונות קטנות (פנסים פגוש וכו') ולכן גם במכוניות חדשות יש דרישה לחלקי חילוף זולים.

פורסם
הזול הוא הביוקר ולא אני המצאתי את זה. מה שווים החלפים הסינים כולם יודעים ולקנות חלקים גנובים אז זה באמת יוצא זול יותר ואז את ההפרש אנחנו משלמים במחירי הביטוח שעולים. אם יעבדו רק עם מוסכים מורשים וחוקיים לא יהיו גניבות ומחירי הביטוח ירדו. אנשים לא מבינים שההוצאות שיש ליבואן הם לא כמו של מוסך מדרכה והוא צריך לגלם הכל במחיר החלק כדי לא להפסיד כסף וכן' date=' גם להרוויח. יבואנים זה לא מוסד פילנטרופי ואף אחד לא עובד לשם שמיים. יש ארנונה על המקום הגדול ומשכורות לעובדים כולל הפקידה והמנקה. בפנצ'ריות זה יכולצ לעבוד שמי שמחליף לך את הגלגל הוא גם המחסנאי וגם הפקידה אבל במוסך זה לא יכול לעבוד ככה. אז הכל נכנס בתוך המחיר של החלק פלוס רווח ובגלל זה יוצא הרבה יותר יקר אבל אתה יודע מה שמים לך ובעיקר יש לך אחריות על החלק והעבודה. גם לזה יש מחיר.[/quote']

אל תעשה מהיבואנים צדיקים גדולים. אין בעיה להרוויח ואני מבין את ההוצאות של המוסכים המורשים, אבל יש הבדל גדול בין להרוויח לבין להיות חזיר. כשאתה פתאום רואה הוזלות משמעותיות כמו בסיאט ב-bmw (המיני) ובכל הקטנות, אתה מבין שעשקו אותך בשנים שעברו ועכשיו בגלל התחרות הם מורידים למחירים נורמליים וסבירים.

פורסם
אל תעשה מהיבואנים צדיקים גדולים. אין בעיה להרוויח ואני מבין את ההוצאות של המוסכים המורשים, אבל יש הבדל גדול בין להרוויח לבין להיות חזיר. כשאתה פתאום רואה הוזלות משמעותיות כמו בסיאט ב-bmw (המיני) ובכל הקטנות, אתה מבין שעשקו אותך בשנים שעברו ועכשיו בגלל התחרות הם מורידים למחירים נורמליים וסבירים.

יבואנים הם לא צדיקים לא אמורים ולא מתימרים להיות כאלה - הם עסק כלכלי לכל דבר וזה משהו שקשה לאנשים להבין ולקבל. כל עסק רוצה ומנסה למקסם את הרווחים שלו וכך גם יבואני הרכב. הסברתי למה יש הבדלים גדולים במחיר וזה בעיקר בגלל גודל המערכת שלפעמים זה יוצר סיאוב אבל לפעמים ובעיקר לרוב גם שרות טוב יותר כולל חלקים מקורים כשרים ואחריות. מחירי יבוא בארץ כמעט בכל תחום הם חסרי פרופורציה ביחס למחירים בחו"ל, אבל אנחנו בשוק חופשי ולא מדובר במוצרי יסוד או שמכריחים מישהו בכוח. עניין של היצע וביקוש וכלכלת שוק פשוטה. אני תמיד העדפתי ותמיד העדיף לשלם יותר ולדעת מה אני מקבל. כל זמן שיהיו כאלה שיחליטו לפלבל בעיניים לשחקים כאילו הם לא יודעים מאיפה השיגו את החלק הזה במוסך העלוב שנמצא על קו התפר, ימשיכו לגנוב לנו מכוניות לפרוק ולעשוק אותנו במחירי הביטוח. למה על חברות הביטוח אף אחד לא מתלונן שהם חזירים?!

פורסם

בשוק חברות הביטוח אני לא מבין לכן קשה לי לדעת אם הם אכן חזירים. אך בשוק הרכב אני בטוח שהם חזירים. אך כמו שנעשה בשוק הסלולר שפתאום מגלים שאפשר לקבל חבילה ללא הגבלה גם ב89 ש"ח במקום מאות שקלים ששילמנו בשנים שעברו, אז גם זמנו של שוק הרכב יגיע ואני מקווה שבמהרה. אפילו הנסיון העלוב של משרד התחבורה שאמר שלא חייב לטפל המוסכים מורשים בתקופת האחריות לא צלח. ולמה? כי היבואנים מטרפדים את זה ולאף אחד אין אומץ לטפל לא במורשה כי הוא מפחד על האחריות. לאט לאט הציבור מתפכח ואני מקווה שגם שוק הרכב יעבור מהפכה.

• תוכן חדש...