Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם אפשר בבקשה להגיד לי מה זה ראם אייר זה יהיה מצויין.

תודה למשיבים :wink:

מצטרף לבקשה..... :oops:

ואני מצטרף לתשובה - מנוע החיפוש ייתן לכם הרבה מאוד תשובות. :idea::evil:

בנוגע לעניין הדחיסה - ראם אייר דווקא כן דוחס יותר אוויר למנוע , אולם הרבה פחות ממגדש כלשהו ,וגם זה בתלות במהירות הרכב ובתכנונו של הכונס.

לכן , MUSH השור היקר , לבנות קופסה שתשמש ככונס אוויר בלבד זה ממש ,אבל ממש לא ראם אייר.

ראם אייר משתמש בעקרונות אווירודינמיים (ו-ונטורי) על מנת ליצור לחץ שיאפשר לכמות אוויר (וחמצן) גדולה יותר להיכנס למנוע.

אגב ,אני חושב שאתה מבזבז את זמנך על הפליסיה. סע בה כך , וכשתוכל החלף למשהו עם מנוע חזק יותר.

פורסם

ram air זו יחידה שמותקנת מסביב לפילטר הפתוח. היחידה הזו בנויה כמו משפך ומתעלת אויר משטח פנים גדול יחסית ישירות לפילטר הפתוח מה שיוצר לחץ אויר קר

על הפילטר וכתוצאה מכך כניסת אויר משופרת בלחץ. למעשה זה סוג מסוים של מערכת גדישה [לעניים].

[בסיס המשפך פתוח ומופנה לכיון הנסיעה במקום שיאפשר כניסת אויר קר ובחופשיות מקסימלית].

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם
ram air זו יחידה שמותקנת מסביב לפילטר הפתוח. היחידה הזו בנויה כמו משפך ומתעלת אויר משטח פנים גדול יחסית ישירות לפילטר הפתוח מה שיוצר לחץ אויר קר

על הפילטר וכתוצאה מכך כניסת אויר משופרת בלחץ. למעשה זה סוג מסוים של מערכת גדישה [לעניים].

שזה בדיוק מה שכתבתי הודעה אחת לפניך. :?

אתה חושב שאתה מסוגל לתכנן מערכת כזו בעצמך ,ללא מכשירי מדידה וכו' ?

גם RAM קנוי שהושקעו בתכנונו כמה שקלים (רמז ,הרבה) לא נותן שיפור היסטרי. על אחת כמה וכמה ה"כונס" שאתה מתכנן.

פורסם

דעתי בעניין

לא יתן שום שיפור משמעותי יתן לך משהו כמו 5 סוסים במקרה הכי מטורף.. מה שאומר שנניח שאתה עם עוד מישהו באוטו ה 5 סוסים שהשגת הלכו להם כדי לסחוב את המשקל של הבחור/ה הנוספ/ת...

השיפור הזה הוא בדיוק שווה לשיפור למשל... למה שלא ניקח את ה"קופסא" של הפילטר אוויר ואת המשפך אוויר שמגיע מחזית האוטו לפילטר עצמו ופשוט לצבוע אותם בלבן במקום בשחור הרי שחור זה צבע שקולט חום יותר מצבע לבן... (ממממ... רעיון טוב דווקא..)

זה שיפור קטנטן ביחס למה שאתה צריך באמת ולא יורגש...

אם אתה רוצה לשפר את הסחיבה של הרכב שלך אתה צריך לעשות כמה דברים.. שחלקם לא עולים לך כסף בכלל!!!

לדוגמא:

לנסוע עם מיכל לא מלא במיוחד... הרי זה משקל לא... (40 ליטר דלק לא הולך ברגל)

חלונות סגורים - אווירודינמיקה (יחד עם השאר אולי יתן תוצאה טובה יותר)

מזגן - מן הסתם כבוי - למרות שקשה "בחום של ת"א"

צמיגים - ככל שיש יותר אוויר האוטו סוחב יותר טוב בדוק את הלחץ

(לא יותר מידי -מוריד אחיזה מהכביש ובנוסף שחיקה מואצת)

ואז אתה יכול להוסיף פילטר אוויר פתוח ... ואגזוז פרי פלואו ... קרבורטור כפול של אלפא וכו' וכו' תזכור שזה לא אוטו ספורט הרכב שלך.... בהצלחה

מוכר את המערכת רמה גבוהה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2685354#post2685354

פורסם
דעתי בעניין

לא יתן שום שיפור משמעותי יתן לך משהו כמו 5 סוסים במקרה הכי מטורף.

יש אופטימיות אה?

לאוטו של איזה 70-80 כ"ס 5 כ"ס זה הבדל מורגש.

בא נגיד שאם זה היה באמת 5 כ"ס אני עם רכב של 150 כ"ס הייתי שוקל את זה במחיר הזה.

שלא לדבר על כל בעלים של 106 ראלי.

ליביו.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

5 HP זה משמעותי ברכב שמייצר 58 HP לפי היצרן. משהו כמו שיפור של 8% דיי הרבה.

בכל מקרה הבנתי שישנם מספר דגשים שאני צריך לקחת בחשבון :מיקום, שטח פנים, פיברגלאס, ללא זויות חדות.

יש עוד דגש כל שהוא?

להזכיר לכם שמדובר ברכב ישן יחסית ללא מחשב והטכנולוגיה דיי ישנה אז אני מאמין שבכל מקרה שיפור יהיה. השאלה היא אם אני צריך לעשות משהוא בקרבורטור [החלפת דיזה או כיוון]מהו עיקרון ונטורי?

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

לפני שרם אייר יצליח לדחוס אוויר למנוע (ברמה כו שצריך לערוך שינויים במערכת הפליטה!) הוא יצליח להקל על פעימת היניקה וכך אולי נפסיד פחות כח .

בקשר לצינור וונטורי ורם אייר- איפה לעזזל יש צינור וונטורי ברם אייר ???

צורתו היא כמו של משפך לא כמו של צינור וונטורי

(למי שלא מבין על מה אנחנו מדברים- צינור וונטורי בנוי רחב צר רחב וכאשר זורם גז או נוזל בצינור שבנוי כך בחלק הצר נוצרת יניקה.)

פורסם

אשר ,לא דיברתי על צינור הונטורי עצמו ,אלא על עיקרון האצת זרימת האוויר ללא אמצעים מכניים.

עוד דבר חשוב ,בקשר לפליסיה.

יתרונו של הראם נבנה עם עליית המהירות , שכן במהירות נמוכה לא נאסף מספיק אוויר כדי לתת שינוי משמעותי.

למיטב ידיעתי , תוספת הכח המשמעותית מגיעה בערך במהירויות של 150 קמ"ש וצפונה.

את המהירויות הללו ניתן לראות בפליסיה רק בנפילה חופשית.

בקיצור - צא מהסרט. אתה מבזבז את זמנך.

פורסם

מוש אני רואה לנכון לציין לפניך מספר עובדות בטרם אתה הולך להשקיע מזמנך ומכספך -

ראשית לפייבוריט יש 54 כ"ס - אבל העובדה הנ"ל נכונה לרכב חדש שזה עתה יצא את שערי המפעל, לאחר שימוש ברכב יורדת התפוקה של המנוע ולהערכתי היום לאחר כ-10 שנת שימוש יש לרכבך במקרה הטוב כ-40 כ"ס (הערכה שלי בלבד ולא מחייבת).

לרכב עם נתוני פתיחה כאלו אני חושב שלא יעזור - פורטינג, רם אייר, כונס אחורי (גדול ככל שיהיה) ועוד הרבה שיפורים טובים ויקרים.

לסיכום - דעתי האישית היא שעליך להשאיר את הרכב כמו שהוא (מה גם שערכו הכלכלי כבר לא מצדיק השקעה - שהרי קיים סיכוי גדול שעל כל תיקון יקר שתגיע, תשבית את הרכב).

באם הינך אוהב את הרכב פשוט תשקיע בטיפוחו החיצוני - משמע אולי פוליש וקס רציני שיגרום לך להנות ממנו יותר (ואפילו יש צידוק תיאורטי - שהרי אחרי פוליש וקס הרכב יהיה יותר אווירודינימי עקב התנגדות פחותה של הבודי לאוויר :lol: )

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

ירון פ, מנהל הפורם וכולם עזרתם לי מאוד נראה לי שלעת אתה השים את הרעיון בצד תודה על הטיפים אם יהיו חידושים העדכן אותכם.

תודה

אבל עדיין לא הבנתי מהו צינור ונטורי ולמה צריך אותו???

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

• תוכן חדש...