Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דייטסו סיריון 2001-2002 מנוע 1.3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מחפש רכב קטן יחסית בתקציב של כ25-30 אלף ש"ח.

הדרישות הם שיהיה אוטומט, שיפגין אמינות גבוהה ובאותם רגעים שהוא כן יבקר במוסך - שהחלפים שלו יהיו זולים.

מחיפוש מצאתי 2 דגמים שעלו הרבה מאוד פעמים בהמלצותיכם.

דייטסו סיריון שנת 2001-2002 (הדגם הרצוי הוא 1.3).

פיאט פונטו ספייס עם גיר רציף.

הפיאט ממה שאני מבין מאוד לא סובלנית כלפי הזנחה, ולגבי נוזל קירור מנוע שהוא לא פאראפלו.

עקב זה אני מעדיף לא לרכוש אותה.

האופציה השניה היא דייטסו סיריון מנוע 1.3.

העניין הוא שהופסק השיווק של דייטסו לישראל (ובכלל לאירופה?)

איך זה אמור להשפיע עליי? ירידת ערך לא הגיונית? חוסר בחלפים? מה זה אומר בעצם?

אני אשמח אם תסבירו לי קצת מה מהשמעות של קניית רכב מדגם שאין לו יבואן.

ובנוסף אם יש לכם המלצות על מכוניות אחרות, אשמח לשמוע :wink:

172

פורסם

לדעתי - נכון, הפיאט יותר רגישה לתחזוקה ובעיקר לנוזל הקירור המדובר,

אבל מצד שני - יש לה גיר מתקדם יותר, יש לה נוחות נסיעה אירופאית, גם בטיחות עדיפה, והמחיר שלה נמוך יותר, כלומר בתקציב שהצבת ניתן למצוא שנתון מתקדם יחסית. אין בעיה למצוא פיאט פונטו ספייס שמורה ומטופלת, תזדקק אולי למעט סבלנות אבל בסופו של דבר תמצא אקזמפלר טוב.

לא הייתי ממהר לפסול אותה, ולטעמי היא עדיפה על הסיריון.

לפי מחירון יד 2 לסיריון למשל אין ABS, נתון פתיחה די גרוע מבחינתי (לא יודע אם מפריע לך, לי כן מפריע באוטו מ2001-2002).

היבואן חייב לספק חלפים למשך מספר שנים, לא זוכר כמה ולא ארשום כדי לא להטעות.

בכל מקרה, הדגם הזה לא נפוץ מדי ולדעתי תהיה קצת בעיה למצוא לו חלקי פחחות בעוד מספר שנים (לא נפוץ כמו הסיריון האחרונה ששווקה כאן בכמויות הזויות לחברות ליסינג והשכרה ולכן יש המון חלקים), לעומת זאת חלקי מנוע וכו' לא תהיה בעיה כי היא חולקת הרבה עם היאריס.

אני הייתי מציע לך לשקול יונדאי גטס 1.4 בתקציב שלך (החל מ2006, לא לקנות 1.35, הוא שתיין לא נורמלי), היא גם תכנס בשנתון גבוה, היא לא רגישה לתחזוקה כמו הפיאט, למעט נוזל קירור איכותי אין לה רגישות מיוחדת מניסיון, צריכת הדלק סבירה ביותר (ממש לא כמו שמגזימים), הטיפולים לא יקרים, התחזוקה זולה, ואם תמצא רמת גימור גבוהה אז תקבל גם בטיחות טובה - 2/4 כריות אוויר, ABS ואולי אפילו ESP.

רוב הרכבים הללו שירתו חברות ליסינג והשכרה ונמכרו ברמת הגימור הנמוכה ביותר - GLF, עם כרית אוויר אחת וללא ABS, עליה אני לא ממליץ.

אם יש מה לדבר על ידני אז אולי יפתחו כאן הרבה אופציות מעניינות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה על התגובה!

רכב ידני הוא לא אופציה בשבילי. רק אוטומט.

בקשר לפיאט - אין לי שום דבר שיבטיח לי שאני לא אתעסק בהחלפת צינורות, רדיאטור, או במקרה הגרוע ראש מנוע.

זה תלוי בהיסטוריה שלו, וגם אם אני אמצא אוטו שיצא תקין בבדיקה, ויש לו ספר טיפולים, שום דבר לא מבטיח לי שלא הייתה תקופה מסויימת שבה לא היה באוטו נוזל קירור תקין.

ומראש לקנות רכב מדגם "בעייתי" כזה זה יותר סיכון לפי דעתי.

אולי אני טועה ויש דרך לבדוק את זה ולצמצם את הסיכון למינימום?

היונדאי היא אופציה שאני אשקול אותה גם.

אגב, ראיתי שדגמי ה 1.4 נמכרים רק משנת 2006 והלאה. האם הדגם הזה התחיל להמכר פה רק משנת 2006?

לגבי הסיריון - חלקים מכניים הם עיקר החלקים שרכב ממוצע דורש החלפה שלהם.

וזה שלא יהיו חלקי פח זה פחות מטריד אותי.

לעומת זאת העובדה שאין שם ABS באמת מטרידה אותי. יש מה להיות מוטרד ברמה של וויתור על רכישת הדגם?

אין רכבים אמינים, אבל עם בטיחות מינימלית שאני יכול לקנות בתקציב שלי?

172

פורסם

האם לדעתכם ההעדפות שלי נכונות?

ואולי מישהו יכול להסביר לי קצת יותר על הנ"ל?

172

פורסם

הגטס נמכרת מ2003,פשוט מ2006 היא עברה מתיחת פנים וקיבלה מנוע 1.4,הוא חזק יותר וחסכוני יותר.

הספייס לא דגם בעייתי,כול הדברים שציינת יכולים לקרות בכול רכב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...