Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5180 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ביצעתי הזמנה באתר אינטרנט ל 2 כרטיסי טיסה לאיטליה כאשר הנחיתה היא בפיזה, הטיסה היא ביולי השנה. לאחר 3 ימים ביקשתי לשנות את כרטיסי הטיסה כדי לנחות בפירנצה.

כאשר התקשרתי וביקשתי לשנות את הכרטיסים סוכן הנסיעות אמר לי שישנם דמי ביטול של 100 ש"ח לכרטיס, ז"א 200 ש"ח סך הכל. ע"פ מה שאני הבנתי מ"חוק מכר מרחוק", הקנס הוא 5% מערך העסקה או 100 ש"ח.

האם הסוכן טעה? האם אני צריך לשלם 100 ש"ח דמי ביטול לכל העסקה או 100 ש"ח לכרטיס?

תודה,

פורסם

5% או 100 שקל-הנמוך מביניהם, ובתנאי שהביטול תואם את תנאי החוק.

תוצאותיו של ביטול עסקת מכר מרחוק

הוראות החוק מתייחסות לשני סוגים של ביטול, אשר מצויים בסעיף 14ה לחוק. הראשון- ביטול עקב פגם בנכס, או עקב אי התאמה בין הנכס או בין השירות, לבין הפרטים שנמסרו לצרכן בשלב השיווק ובשלב העסקה. בביטול מסוג זה, העוסק חייב להחזיר לצרכן בתוך 14 ימים מהודעת הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, ולא לגבות את היתר. הצרכן חייב לאפשר לעוסק לאסוף את הממכר במקום בו נמסר לו. הסוג השני- ביטול שלא עקב פגם או אי התאמה כאמור; במקרה זה, תוצאות הביטול יהיו זהות למקרה הראשון, מלבד ההבדלים הבאים: העוסק רשאי לגבות דמי ביטול מהצרכן בשיעור של 5% מגובה העסקה או 100 ₪, הנמוך מביניהם; הצרכן חייב למסור את הממכר לעוסק במקום עסקו, ולא במקום בו קיבל את הממכר. בשני המקרים רשאי העוסק לתבוע את הצרכן בשל כך שערך הנכס פחת כתוצאה מהרעה משמעותית במצבו.

סלע

פורסם

תודה סלע, אבל עדיין לא קיבלתי תשובה. אתה מכיר מקרה כזה או מצטט את החוק? גם אני קראתי את החוק.

עדיין לא הבנתי אם אני צריך לשלם 100 ש"ח על כל העסקה או 100 ש"ח פר כרטיס טיסה.

תודה שוב,

פורסם

החוק מאוד פשוט- 100 שקל או 5% -הנמוך מביניהם.זה הכל-לא נתון לפרשנות.

השאלה היחידה היא אם הביטול נעשה במסגרת המגבלות שרשומות בחוק.

אם כן, כמו שאמרנו למעלה.

תגיד לסוכן שינסה לגזור קופון אצל מישהו אחר.

בהצלחה.

סלע

פורסם

לא מן הנמנע כי החוק לא חל על העיסקה הזו .

מה שחל הוא ההסכם ביניכם ובו צריך להיות פירוט של דמי הביטול.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...