Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

הגטס ברשותי כבר שנה כמעט, ולראשונה יצא לי אתמול לנסוע עם רכב מלא לטיול בצפון.

בעליות ממושכות היא פשוט לא סוחבת. אני מושך את ההילוך השלישי עד 3000 סל"ד ובמצב הזה המהירות בערך 65 קמ"ש. כמובן שבכבישי הצפון עם נתיב אחד לכל כיוון אני מעכב את התנועה, ואפילו אוטובוסים עוקפים אותי.

ברגע שאני מעביר לרביעי, והסל"ד יורד ל 2500 בערך, אני פשוט לא מצליח להגביר מהירות, ואפילו להפך, היא יורדת. אני מגביר את הלחיצה על הגז ופשוט אין תגובה.

יש לציין שזה הרכב הידני הראשון שלי, לפני זה נהגתי רק על אוטומט, ככה שאני לא מכיר את התחושה של קלאץ' מחליק, אבל לדעתי זה לא המקרה, כי שוב, הטורים לא עולים בלחיצה על הגז.

האם במצב כזה עדיף למשוך את ההילוך השלישי עד 4000 סל"ד ורק אז להחליף לרביעי, או שמא בכלל להמתין עם ההחלפה עד סיום העליה? האם אין בעיה להגיע לתחומי סל"ד כאלה במנוע קטן כזה?

(החלפתי פילטר דלק לפני חודש, פלאגים וחוטי הצתה לפני 8K ק"מ, שמן מנוע, פילטר שמן ופילטר אוויר לפני 4K.)

Stay Dirty

פורסם

לא רשמת את נפח המנוע של הרכב.

בכל מקרה, כל עוד אתה לא מגיע לקו האדום אין שום סיבה שתדאג. אם אתה רואה שהרכב לא מושך בעליות בשלישי גם ב4000, רד להילוך שני והמשך לעלות עמו בסל"ד גבוה של 4500-5000 עד לסיום העליה.

פורסם

היי אסף

אני חושב שהגטס שלך תקינה. בעבר היתה לי גטס (אמנם מליסינג).

בנסיעות בהן הייתי נוסע לבד או עם עוד נוסע היא היתה עולה לי-ם בצורה סבירה,

אך כאשר הייתי נוסע עמוס (נהג+3)בעליות לירושלים היית עולה בהילוך שלישי כ-70 קמ"ש.

לעניות דעתי אין לך בעיה עם הקלאטץ, כי אם כך היה הסל"ד היה עולה והמהירות לא.

כניראה אלה ביצועי הרכב וצריך להכיר את מיגבלותיו.

שי

איש חכם אמר: "סעו לאט ותגיעו מהר!"

פורסם

אסף

אני נהניתי מאוד מגטס כשהייתי נוסע לבד או עם עוד נוסע, בנסיעות תכופות מצפון הארץ לי-ם.

אך כאשר הייתי עמוס הוא היה מתנהג כמו שאתה מתאר.

אבל בתוך העיר היו לו יתרונות של מימדים וזריזות יחסית.

בסה"כ אוטו כיף שיש לי אליו הרבה סימפטיה. תהנה ממנו.

שי

איש חכם אמר: "סעו לאט ותגיעו מהר!"

• תוכן חדש...