Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תרשו לי לשאול שאלה קטנה:

אני הולך לעשות ביום ראשון הכהיית שמשות, המליצו לי על מישהו טוב באיזור המרכז, הוא עושה לי הכהיית שמשות לכל האוטו בלייזר (חוץ מהשמשה הקדמית) במחיר של 1700 שקל.

מאחורה, אני רוצה ממש שחור, האם הכהייה של 80% זה מספיק כדי שאף אחד לא יראה מה הולך בפנים? (סתם ענין של פרטיות)

מקדימה, אני מפחד מאוד שזה יעצבן לי את העיניים, במיוחד בלילה או ביום בלי שמש. איזה דרגה של השחמה אפשר לעשות כדי שזה גם יהיה קצת מושחם וגם לא יפריע בכלל לראיה? 40%? או 30%?

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

תגיד, אתה עוד משקיע בנבלה?

אתה מת שיורידו לך את הרכב מהכביש, אבל למה לשרוף 1700 ש"ח?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חחח הנבילה עברה לאשתי ועכשיו יש לי רכב אחר שאני משקיע בו...

אגב הזכרת את הדייהו נובירה, הנה מבחר ציטוטים נחמדים מהשרשור ההוא:

"אחי, אני איתך! אני רק לא מבין למה לא לחצת עד הסוף. 162 קמ"ש זו רק ההתחלה" :-)

"חוצמזה שדיון על בטיחות הוא כמו לעשות ביטוח משלים לקופת חולים, לא הכי מעניין אותי" :lol:

"אצלך הרכב היה צריך יותר טיפולים מרכב אספנות לפני השיפוץ" :?

"אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו" :-P

פורסם

ומה קשור שיורידו לי את הרכב מהכביש, אתה מתכוון בגלל הכהיית שמשות?

לפי כל מה שקראתי (אלף ואחד שרשורים כאן) זאת המסקנה שלי - מאחורה אין שום בעיה עם הכהיית שמשות; מקדימה, אם זה הכהייה עדינה ולא מורגשת, והיא נעשתה בלייזר, אף אחד לא ידבר איתך, אלא אם כן תפגוש בטסטר עצבני שישן על האף.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם הם ישימו לב שהחלונות הקדמיים יותר כהים מהשמשה הקדמית יגידו לך בטסט להחליף אותם.

מאחורה עד כמה שאני יודע מותר לך להשחיר כמה שאתה רוצה, אבל לא את השמשה האחורית, רק בדלתות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מותר להשחיר חלון אחורי אבל יהיה לך בעיה בטסטים!

חוץ מזה שאם הרכב לא הגיע מהמפעל ככה מושחר מאחורה והכל אז זה לא מקורי ועוד סיבה להכשלה\הורדה מהכביש.

כדי להיות בטוח במיליון אחוז שחלונות שחוריים הם חוקיים בכל צבע וגוון ודרך זה רק 2 החלונות האחוריים, מאחורי הנהג ומאחורי היושב לצד הנהג. תעשה בהם מה שבא לך, כל השאר, קדימה(שמשה קדמית), חלונות קדמיים וחלון שחור אחורי שהוא לא הגיע מהמפעל, קשה לראות איך תעבור טסט גם עם קומבינות.

בכל אופן, אני הייתי מציע לשים בחלון האחורי וילון חמוד עם סמל של הרכב,חוקי יפה.

פורסם

עזוב, תעשה טובה ואל תהפוך את הדיון למה מותר ומה אסור, יש כבר 1000 שרשורים על זה, וכבר הגעתי למסקנה שמאחורה בכלל לא מדברים איתך (וזה כולל גם שמשה אחורית ולא רק דלתות), ומקדימה זה תלוי אם זה ממש מורגש או הכהייה עדינה...

ואם כבר אנחנו מדברים, אותו אחד מהמרכז (לא רוצה לעשות לו פרסומת כאן בחינם) אמר לי בטלפון שמתוך 100 אנשים שעושים הכהייה אצלו, 90 אנשים עושים גם מקדימה (בצורה עדינה כמובן, אבל הוא דיבר על 50-60 אחוז הכהייה שזה נראה לי מוגזם מדיי), ואף אחד לא חזר אליו, חוץ מאיזה אחד שתפסו אותו על כמה עבירות תנועה ודפקו לו גם את הקטע של השמשות).

אבל שוב, פתחתי את השרשור הזה כי אני באמת רוצה לדעת אם זה מפריע לראיה (ומדובר בהכהייה בלייזר, שזה אומר כמו משקפי שמש כאלה ולא באיכות של מדבקה) ואם בלילה זה נראה ממש כרגיל.

יש לציין שברכב שיש לי כרגע השמשות קצת כהות מקדימה (נראה לי 20%) כי ככה הוא בא מהיצרן, וזה ממש לא מפריע לי.

פורסם

הכהיית שמשות בלייזר מונעת גם כניסה של חום או רק כניסה של אור?

כי במדבקות יש שני סוגים. אחד מהם (הזול) לא מונע כניסה של חום.

פורסם

לייזר מונע הכל, אור וחום, וזה ממש כמו משקפי שמש, להבדיל ממדבקה שהורסת את העיניים ואת הבריאות.

מי שרוצה יכול לעשות ניסוי ולהדביק על המשקפיים שלו (אם יש) מדבקה שחורה...

אני בכל אופן החלטתי לוותר על החלונות הקדמיים, בגלל שכבר יש לי חלונות ירקרקים עם כהות מספיקה, לא צריך יותר מזה.

וגם בטסטים יהיה סבבה ויעבור בלי בעיות...

• תוכן חדש...