Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגרת שיפוץ שאני עושה בדירתי, רציתי להעביר את לוח החשמל לתוך הדירה.

כיון שלפני מספר חודשים הניחו אצלינו ריצוף חדש בחדר המדרגות, ניצלתי את ההזדמנות ועל מנת לעשות הכנה להעברת הלוח, הזמנתי חשמלאי שהניח צינור (32 אני חושב) מתחת לרצפה בחדר המדרגות, והשחיל בתוכו כבל 5X6. כיום, כשהשיפוץ בדירה נכנס להילוך גבוה, כל החשמלאים שהזמנתי על מנת לקבל הצעות מחיר (חוץ מאותו אחד, כמובן) אמרו שעל מנת להעביר את הלוח לתוך הדירה צריך לפחות 5X10. אותו חשמלאי, אגב, ממשיך להתעקש ש 5X6 זה מספיק.

כרגע, על פי מה שרוב החשמלאים אמרו, נותרתי קרח מכאן ומכאן: גם שילמתי כסף רב על הכנה, גם חדר המדרגות כבר רוצף מחדש (ולכן לא אוכל להניח צינור חדש), וגם אין לי מה לעשות עם התשתית שהניחו לי.

רעיונות? הצעות?

פורסם

כמה אמפר החיבור של חברת חשמל

וכמה אמפר הראשי של הלוח

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

כבל 5X6 זה כבל ל32 אמפר לפזה.

אתה יכול להתקין 3X25A עליו.

השאלה היא מיה ש לך כהכנה בבנין. אולי התשתית הראשונה היא 5X10 ולכן לא ניתן לחבר בינהם מבלי להתקין חצי אוטומט שיוריד את הצריכה ל32A

5X16 זה עד 63 אמפר

5X10 זה עד 50 אמפר.

5X6 זה עד 40 אמפר (תכלס עובדים איתו על 32)

5X4 זה 20 אמפר.

5X2.5 זה 16 אמפר.

כל הנתונים הם לכבלים קשיחים. לא גידים דקים! והם בתקן XLPE. כבל ירוק.

לגבי התשתית.

אתה חושב ש3X25 יספיקו? כי היום כבר כדאי לאשר יותר.

אתה מתכנן על 3X25. אני הייתי הולך ישר על 3X32 או 3X40.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

רגע - אם 5X6 זה עד 40 אמפר, אז למה אני לא יכול להתקין עליו 3X40?

האמת היא שאין לי מושג מה אני צריך - ולמען האמת גם אין לי מושג מה יש לי עכשיו. ממה שקראתי באינטרנט, רוב הדירות שנבנו בתקופה בה נבנה הבניין בו אני גר (אמצע שנות השבעים) מותקנות עם 1X25, וממה שרוב החשמלאים אמרו לי, 3X25 יספיקו לי, אף אחד לא דיבר איתי על 3X40. מצד שני, אני מודה שאני פשוט מצטט, ההבנה שלי בזה היא לא גדולה.

הדירה אמורה לשמש למגורים, ויהיה בה ציוד חשמל סטאנדרטי: 2 מזגנים מיני מרכזיים (אחד לחדרים ואחד לסלון/מטבח), מכונת בכיסה, מייבש, מדיח, מערכת קולנוע ביתי בסלון, טלויזיות בחדרים, מחשבים, אולי בחורף עוד איזה תנור חימום. שום דבר שצורך חשמל בצורה לא מטורפת.

לדעתך דירה כזו צריכה 3X40?

פורסם

את נוהלי האישור של חברת החשמל בדקת? לפני שדרוג החיבור ידרשו ממך תוכניות וחתימה של חשמלאי, ובהחלט יבואו ויבדקו את העבודה. כיוון שממילא לא תוכל להתחמק ממעורבות חשמלאי עדיף לשתפו לתחילת הדרך ולהשאיר לו את העבודה - הן הרגולטורית והן הטכנית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבעיה היא שגם אצל חשמלאים, כמו אצל כל אנשי מקצוע, יש טובים יותר וטובים פחות - וכיון שאני לא רוצה ליפול שוב בפח, כמו עם ההכנה הלא טובה שעשו לי, אני מנסה להבין מאנשים מנוסים ממני מה האפרויות ומה צריך.

:-)

• תוכן חדש...