Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחי נוסע לחו"ל לתקופה של חודשיים.

הרכב שלו לא יהיה בשימוש בתקופה הזו.

האם עדיף להניע את הרכב אחת לתקופה? או לא להניע בכלל?

אם כן כל כמה זמן?

האם מספיק להניע ולכבות או לעשות סיבוב קצר?

האם יש משהו נוסף שראוי לציין?

תודה,

יניב

פורסם

מומלץ להניע את הרכב לפחות פעם בשבוע, ואם מדובר על תקופה של חודשיים, אז כדאי גם לעשות עם הרכב סיבוב קצר, אבל מספיק ארוך כדי שהרכב יגיע לטמפרטורת עבודה (בדר"כ חצי מהסקלה ברכב).

וכן - שאתה חוזר אחרי חודשיים, בדוק לחץ אוויר בגלגלים. לא יודע למה, אבל רכב שעומד נוטה לאבד לחץ אוויר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

גם מי שעושה סיבוב ברכב כל שבוע צריך לבדוק את האויר, משום מה אצלי (באונו) הרכב היה עומד שבועיים והאויר היה בורח...

בשביל הבטיחות שלך.

איתי.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

כמובן!

מומלץ גם לבדוק את הרכב ויזואלית לפני הנסיעה השבועית. כדאי לבדוק שמן/מים/אוויר לפני הנסיעה. אם מדובר ברכב שיקר ללב, אפשר לעשות גם סיבוב סביב הרכב, לחפש חבלות וסימני ונדליזם שיכולים להעיד על תקלה ברכב.

אהה, ועכשיו שאני חושב על זה, אם הרכב חונה הרחוב, צריך להזיז אותו מהמקום לפחות פעם בשבוע. אחרת העירייה תחשוב שמדובר ברכב נטוש, ועלולה לגרור אותו. פשוט לדאוג לחנות כל פעם במקום קצת שונה, שיראו שמדובר ברכב נוסע.

מעניין אם אפשר לעשות מזה כסף.. בייביסיטר למכוניות :roll:

פורסם

יש מתחת לבית שלי אוטו ישן של ולוו שלא זז מילימטר (חוץ מאיזה דחיפה שנתתי לו לא מזמן כדי שיהיה יותר מקום לחנות) כבר 5 שנים, ולא יצא לי לראות מישהו גורר אותו..

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

ברחוב מול הבית שלי היה רכב שלא יודע כמה זמן הוא לא זז, וכמה זמן הוא היה שם

אבל יום אחד קלטתי עליו פתאום שלט ענק של מיועד לגרירה.. חחח...

בסוף גררו אותו

ויש עוד אוטו בחנייה של הבניין שלי שלא זז איזה שנתיים שלוש ורק לפני חודש מישהו קנה אותו ועכשיו הוא מנסה להתניע אותו....

בכל מקרה, תמיד טוב להוציא את האוטו לסיבוב קצר

ואהבתי את הרעיון של הבייביסיטר למכוניות.. חחחחחח (: :lol:

פורסם

באם אני מתכון להעמיד את הרכב לתקופה ארוכה (שבועיים - שלושה)...

האם עדיף להשאיר את הגלגלים מנופחים במידה הרשומה או שמא יותר / פחות מהמלצת היצרן (על מנת לשמור על הצמיגים)?

רמי

אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

פורסם

לדעתי כדאי לנפח את הצמיגים במידה המומלצת ע"י היצרן. אני לא רואה טעם לנפח אותם בלחץ גבוה יותר, ואז להפעיל לחץ חזק יותר על דפנות הצמיג, או בלחץ נמוך יותר ואז להפעיל לחץ על תחתית הצמיג.

מה שכן, כדאי לחנות בצל, כדי שכמה שפחות שמש תפגע לך ברכב ובצמיגים.

והכי טוב - ארבעה בלוקים, והצמיגים בבית, בכיף שלהם :lol:

ובכלל, עמידה של שלושה שבועות ארוכה מדי בשביל רכב. נסה למצוא מישהו שאתה סומך עליו, שיוכל לפחות להניע את הרכב פעם בשבוע.

פורסם

אני נוסע לתקופה של 3 שבועות עוד מעט ולא יהיה אצלי אף אחד שיוכל להניע את האוטו, מה עלול לקרות אם לא יתניעו את האוטו 3 שבועות ?

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם

מה יקרה.. הממ... :puzzled:

בתור התחלה, סביר להניח שתחזור למצבר ריק לחלוטין. מערכת האזעקה ומערכות החשמל האחרות ברכב צורכות זרם גם שהרכב כבוי. בדרך כלל נסיעה של כמה דקות מספיקה כדי להחזיר את הזרם שנצרך במהלך הלילה, אבל שלושה שבועות זה הרבה זמן..

בנוסף, רכב שעומד במקום נוטה לאבד אוויר מהגלגלים. אתה עלול לחזור ולגלות את הרכב "על הג'נאטים", ותצא בנזק של ארבעה צמיגים גמורים.

וזה לא כולל את העובדה שהצמיגים מאבדים את המעגליות שלהם כשהם עומדים באותו מצב זמן רב.

הדלק ממיכל הדלק שלך יתאדה, אולי אפילו לחלוטין, וישאיר אחריו כמות משקעים גדולה, שתכנס בבת-אחת למנוע. לא נעים, במיוחד אם יש לך רכב עם הזרקת דלק..

בקיצור - תשאיר את הרכב לאח/דוד/אחיין/נכד/כל קרוב משפחה אחר.

אולי יחרשו לך קצת על הקילומטראז', אבל לפחות ידאגו לך לרכב. אני תמיד מחזיר לסבא את הפולו שטופה, מבריקה ומתודלקת אחרי שהוא חוזר משבוע בים-המלח :p

פורסם
אני נוסע לתקופה של 3 שבועות עוד מעט ולא יהיה אצלי אף אחד שיוכל להניע את האוטו, מה עלול לקרות אם לא יתניעו את האוטו 3 שבועות ?

אני נסעתי לשלושה שבועות, האוטו נשאר בחניון תת קרקעי ועמד כל הזמן. חזרתי והכל עבד, האוטו הניע מייד ונסע מצויין, כולל מזגן. מילוי אויר שעשיתי כדי להיות בטוח הראה שרק גלגל אחד איבד קצת אויר וגם זה לא הרבה. כל הדלק שהשארתי כשיצאתי (וזה לא הרבה, בכוונה) נשאר במיכל יופי טופי.

אז נא לא לכתוב שטויות. אמנם הרכב הנוכחי שלי חדש למדי, אבל הוא לא הרכב הראשון שאני משאיר לעמוד זמן כזה ללא תוצאות נראות לעין. 3 שבועות זה לא הרבה זמן לרכב לעמוד. זה שמישהו פה יתגעגע לרכב אם הוא לא יראה אותו חודש, זה לא אומר שהאוטו יתגעגע אליו בחזרה.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

איזה אוטו הניע לך מיד אחרי 3 שבועות? מרצדס?

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

סיאט לאון טורבו בת שנה וקצת. ולפני כן בורה 1.9TDI בת שלוש.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם
מה יקרה.. הממ... :puzzled:

בתור התחלה, סביר להניח שתחזור למצבר ריק לחלוטין. מערכת האזעקה ומערכות החשמל האחרות ברכב צורכות זרם גם שהרכב כבוי. בדרך כלל נסיעה של כמה דקות מספיקה כדי להחזיר את הזרם שנצרך במהלך הלילה, אבל שלושה שבועות זה הרבה זמן..

בנוסף, רכב שעומד במקום נוטה לאבד אוויר מהגלגלים. אתה עלול לחזור ולגלות את הרכב "על הג'נאטים", ותצא בנזק של ארבעה צמיגים גמורים.

וזה לא כולל את העובדה שהצמיגים מאבדים את המעגליות שלהם כשהם עומדים באותו מצב זמן רב.

הדלק ממיכל הדלק שלך יתאדה, אולי אפילו לחלוטין, וישאיר אחריו כמות משקעים גדולה, שתכנס בבת-אחת למנוע. לא נעים, במיוחד אם יש לך רכב עם הזרקת דלק..

בקיצור - תשאיר את הרכב לאח/דוד/אחיין/נכד/כל קרוב משפחה אחר.

אולי יחרשו לך קצת על הקילומטראז', אבל לפחות ידאגו לך לרכב. אני תמיד מחזיר לסבא את הפולו שטופה, מבריקה ומתודלקת אחרי שהוא חוזר משבוע בים-המלח :p

ראית יותר מדי סרטי אימה :D

זה התרחיש הכי גרוע שיכול לקרות

בפועל , אולי מה שיקרה זה שייצא קצת אוויר, יתאדה קצת דלק ואולי המצבר לא יהיה טעון במלואו.

בכל מקרה, כדאי לכסות את הרכב או להחנות בחניה מקורה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
ידידי היקר נוסע לחו"ל לתקופה של חודשיים.

הרכב שלו לא יהיה בשימוש בתקופה הזו.

האם עדיף להניע את הרכב אחת לתקופה? או לא להניע בכלל?

אם כן כל כמה זמן?

האם מספיק להניע ולכבות או לעשות סיבוב קצר?

האם יש משהו נוסף שראוי לציין?

תודה,

יניב

אם אפשר לעשות סיבוב (של 10 דקות לפחות, עדיף יותר) כל שבוע (מבחינת ביטוח וכו') - הכי טוב.

אם לא - גם רק להתניע יעזור.

תרחישי האימה שהועלו פה נכונים לתקופות יותר ארוכות של שנים, בחודשיים (אם תהיה הנעה שבועית, ונסיעה דו-שבועית נניח) לא יקרה כלום.

חניון תת-קרקעי יעזור מאוד מבחינת מניעת התייבשות צמיגים.

ולגבי העיריה ורכבים נטושים - אם הרכב ישן ונראה כמו משהו שעלול להיות נטוש - לא לחנות ברחוב ליותר משבוע רצוף באותו מקום.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...