Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחג יצא לי לראשונה לבצע נסיעה ארוכה עם הסקסו שקניתי בספטמבר בדרך בין עירונית.

המסלול היה כזה-יציאה מכפר ויתקין לאחר תדלוק מלא של מיכל הדלק ואיפוס מד המרחק.

נסיעה עד לראשון לציון עצירה שם לכמה דקות, משם המשכתי כול הדרך עד לירוחם שבנגב.

בדרך חזור ביצעתי את המסלול הבא: מירוחם לנתיבות, עצירה בנתיבות ומשם נסיעה עד ויתקין.

אורך המסלול 403 ק"מ, יש לציין שבהלוך נסעתי רק עם הכלב שלי הרכב היה ריק ונסעתי בלי מזגן.

בחזור גם ברוב הדרך נסעתי בלי מזגן אך הפעם הרכב היה קצת מלא יותר, היינו שלושה נוסעים+כלב+ציוד של כולנו.

לאורך כול הדרך לא היו פקקים כלל, השתדלתי לנהוג בחסכון אבל נסעתי במהירות גבוהה מ90 קמש, רוב הזמן על 100+-.

את הרכב תידלקתי שוב באותה תחנה בויתקין, ידית התדלוק קפצה ב18.5 בערך ולא האמנתי לכן לחצתי עוד קצת וזה קפץ שוב מיד ב18.7.

מד המרחק הצביע על נסוע של 403 ק"מ מה שמצביע על צריכת דלק של 1-21.5! האם הגיוני שרכב כמו שלי(שנתון 99 עבר 183K ק"מ לאחר הנסיעה האחרונה), יגיע לכזה נתון בנסיעה בין עירונית?

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

גם לי זה נראה קצת בדיוני, חשבתי אולי מד המרחק מזייף אבל הנה נתון שהוצאתי מהאינטרנט על מרחק של מסלול נסיעה מויתקין לירוחם, המרחק הוא 185.3.

בהתחשב בעצירה שעשיתי בדרך בראשון שהייתה סיבוב של כמה ק"מ+ברבור קל שהיה לי במחלף אשדוד הנראה לי הגיוני מאוד שמד המרחק שלי לא מזייף וכול כיוון היה 200 ק"מ.

העובדה שגם תידלקתי באותה תחנה באותה משאבה שוללת את העניין שבפעם הראשונה המיכל היה מלא יותר, וגם אם כן בכמה כבר מלא יותר? 4 ליטר? עדיין נתון צריכת הדלק מדהים!

פורסם

נתון מעט אופטימי לדעתי אבל אני מאמין שמאוד יכול להיות שיצא לך איזור ה18 ק"מ לליטר אולי אפילו טיפה טוב יותר.

ב106 ראלי עם מנוע 1600 ומעט חמוצים השיא שלי עמד על 16 ק"מ לליטר. בC3 של ההורים עם מנוע 1400 ידנית כבר יצא לי לראות 17 ק"מ לליטר ואפשר לשפר (כמובן שמדובר על נסיעות בין עירוניות כמעט לגמרי). המון המון תלוי באופי הנסיעה והיכרות עם האוטו.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

קיימות C3 1400 בנזין ידניות. אומנם מעט נדירות בנוף הישראלי ולקח לנו זמן למצוא כזו אבל יש.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

השאלה שלי היא כזאת איך יכול להיות שהנתון שקיבלתי לא נכון, הרי ביצעתי מדידה ידנית מה שנקרא בלי מחשב דרך או כול דבר אחר שיכול לתת סטיה.

פורסם

איך מדדת את המרחק במדוייק? אם השתמשת בתוצאות המדידה של לוח שעונים, הוא יכול לזייף.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

http://maps.google.com/maps?saddr=%D7%9B%D7%A4%D7%A8+%D7%95%D7%99%D7%AA%D7%A7%D7%99%D7%9F%2C%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C&daddr=%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%97%D7%9D%2C%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C

אני לא נסעתי דרך 6, נכנסתי בדרך לתוך ראשון לציון, והיה לי ברבור קטן במחלף אשדוד.

בחזור נסעתי ועברתי בנתיבות.

מד המרחק שלי הראה 403 ק"מ.

המסלולים המוצעים הם באורך של 185+, תוסיף את העובדה שהמסלול שלי כנראה ארוך יותר(לא דרך 6)+ העצירות שעשיתי ותקבל שנתון של 403 ק"מ שמד המרחק שלי הראה כנראה אמיתי.

פורסם

בכל מקרה, אפילו אם יש טעות במדידת מרחק עדיין צריכת הדלק אצלך פשוט מדהימה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מנסיון עם הסקסו שלי (שנת 2000 ,1400 סמ"ק ידנית) לשעבר הצריכה הממוצעת בבין עירוני -מירושלים לרחובות 1:17 +- בנסועה שגרתית לחלוטין

(איך מדדת את המרחק במדוייק? אם השתמשת בתוצאות המדידה של לוח שעונים, הוא יכול לזייף ויתכן שאולי החלפת מידת מידת צמיגים במקרה? 8))

פורסם

רביד לגבי מד המרחק כבר התייחסתי לזה, נעזרתי בגוגל maps על מנת לוודא שהמרחק שנמדד אכן אמיתי, ולפי מה שקיבלתי המרחק כנראה אמיתי בלי טעות משמעותית.

מידת הצמיגים היא המידה הרגילה לא החלפתי.

יכול להיות שנסיעה לירושליים לוקחת יותר דלק בגלל פקקים/עליות.

בכול מקרה הנתון בהחלט הדהים אותי, גם נהיגה חלקה חכמה וחסכונית שלי לא הכינה אותי לכזה נתון מדהים.

אני ינסה להמשיך לעקוב אחר צריכת הדלק גם בדרכים שאני נוסע בהם בדרך כלל(בתוך העיר), ונראה מה נקבל.

אני גם זוכר שכשהגעתי לירוחם מד הדלק בקושי זז, כבר הייתי בטוח שמשהו קרה לו בסופו של דבר הבנתי שלא הייתה לו ממש סיבה לזוז יותר מדי.

• תוכן חדש...