Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם עדיין ברשותכם אבנים נא לא לסקול אותי.

אני לא חשמלאי- וברצוני להזיז שקע חשמל בצורה עצמאית. (בהתחשב בכל היבטי הבטיחות)

ההזזה תתבצע בתוך קיר גבס עד חצי מ' מהמיקום הנוכחי. הצרכנים על השקע הם מחשב על אביזריו+מטען טלפון.

השאלה שלי היא איך לבצע הארכת הכבלים הנוכחים עד למיקום החדש בצורה הבטוחה ביותר.

התכנון שלי הוא להשתמש במהדקים ואת כל זה לצינור שרשורי.

אם יש קורות עץ התכנון החלופי הוא להשתמש בבידוד מתכווץ על המהדק.

אשמח לחוו"ד לתכנון שלי, הערות והארות יתקבלו בברכה.

תודה מראש!

פורסם

אם אתה משתמש במהדקים אתה חייב להשאיר נקודת ביקורת. נקודת הביקורת יכולה להיות שקע, אבל חייבת להיות נקודה למהדקים ואי אפשר לכסות אותם בתוך קיר הגבס.

אם זה קריטי לך שלא תהיה נקודה, תצטרך להעביר חוטים חדשים מהנקודה הקודמת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הכוונה שלי היא למשוך חוטים חדשים מהנקודה הישנה לנקודה החדשה.

את הנקודה הישנה אני רוצה לסגור.

יש דרך אחרת להעביר את הנק' מבלי להשאיר את הישנה במקומה?

העניין די חשוב- ההתקנה של השקע הנוכחי בוצעה מבלי להשתמש באיבר מאוד חשוב בגוף האדם ומ2 צידי הקיר הותקנו שקעים חופפים.

כל נגיעה בשקע מצידו האחד של הקיר "דוחפת" את השקע מצידו האחר של הקיר.

פורסם

את השקע שאתה רוצה "להעיף" תוציא וכמובן ותעשה תיקון יפה לקיר.

בצד השני של הקיר תחליף את קופסת השקע לקופסת עומק, ומשם תמשוך צינור למיקום הנקודה החדש.

עכשיו יש לך מספיק מקום בקופסה כדי לחבר מהדקים ולשלוח מוליכים לכיוון השקע החדש וגם להוציא מוליכים בצורה נוחה לשקע שיושב על קופסת עומק.

לא לשכוח שרק בעל רישיון חשמל רשאי לעסוק בחשמל וכל הנאמר כאן הוא בגדר המלצה ולא כולל את כל שלבי העבודה ההכרחים.

פורסם

את ההארכה עצמה אתה יכולה לבצע עם כבל XLPE תקני בעובי 3X1.5 מ"מ. לדעתי האישית, במקרה זה, אין חובה קריטית לשים שרשור בתוך הקיר (כבל XLPE חוסך לך את העניין הזה).

את החיבורים ניתן לבצע עם מהדקים, ואת החור שנשאר בקיר לסגור עם כיסוי לבן לנקודת ביקורת (יש כיסויים חזקים עם 2 ברגים בצדדים שניתן להדק אותם למקום).

את הקופסא החדשה (הפלסטיק העגול שיושב בתוך הקיר ולתוכו נכנס השקע שאתה מתקין) אתה צריך להתקין בדומה לנקודה הקיימת, בתקווה שזו אכן נקודה לקיר גבס ולא נקודה רגילה (כי אז אין לה חיזוקים לקיר והיא תזוז מכל פיפס בקלות). וודא שהקופסא הקיימת היא קופסא לקיר גבס (בנקודות האיכותיות יש בורג בכל צד, סה"כ 2, שבזמן שאתה סוגר אותו הוא מהדק פחית קטנה וככה הנקודה נתמכת היטב בקיר גבס עצמו).

מאחר וציינת שקיימות 2 נקודות חופפות על אותו קיר, כנראה שהחיבור שלהן משורשר ולכן, סביר להניח, שלא תצטרך להשאיר נקודות ביקורת ולהשתמש במהדקים אלא לבטל אחת מהן ולהשתמש בשקע הנותר (באחד מצידי הקיר) כנקודת שירשור לנקודה החדשה.

** מאחר וביקשת שלא נשתמש באבנים - אני חוזר ומדגיש שאינני חשמלאי מוסמך וכל ביצוע עבודת חשמל באופן חובבני הוא על אחריותך המלאה בלבד ולמיטב ידיעתי גם בניגוד לחוק :roll:

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בוקר טוב,

צביקה, מ2 צידי הקיר ישנם שקעים מקבילים אחד דוחף את השני. אני רוצה לבטל את אחד הצדדים ולהזיז אותו משם.

בצדו השני של הקיר נמצא "מקום פנוי" באחד השקעים- שומש פעם לקו בזק וכעת נותר יתום, אני אתקין בו קופסה ושם אעשה את החיבור עם המהדקים. וסגירה ע"י המכסה שאיציק כתב עליו.

מצ"ב תמונות. שקע על רקע קיר לבן זהו השקע שאותו אני רוצה להזיז.

על רקע ירוק/תורכיז השקע חסר המקום והמיקום לחיבור מהדק אחרי התקנת קופסת ביקורת (? זה השם?).

לאחר בחינת התמונות יש הצעות אחרות או משהו שפיספסתי?

תודה

sheka2.jpg

sheka3.jpg

sheka.jpg

פורסם

כמו שכתבו לך ככל הנראה השקע הישן מוזן מהנקודה ולא מהלוח.

לכן תבטל את החוטים שמגיעים לשקע שאתה רוצה להוריד (הם מחוברים בתוך השקע השני).

תעשה את החור במקום שאתה צריך את השקע החדש עדיף מחברת גביס המלבני, כמו שאתה רואה בתמונה שלך הוא הכי יציב.

תיראה איך אתה יכול להגיע מהנקודה המזינה אל מקום השקע החדש ולמשוך חוטים באורך המתאים (להאריך לא מומלץ).

אם כל זה ג'יבריש עבורך עדף שתיפנה לבעל מקצועה.

פורסם

תודה רבה. בשביל לבדוק מהיכן אני מקבל חשמל לשקע המלבני (שאותו אני מעוניין להזיז) אני צריך לפרק את השקע. אם אני מקבל למלבני חשמל מהלוח אני אעביר את החיבור לעגול וממנו אני אמשוך לחיבור החדש חיווט חדש.

מה הסיכוי ששני השקעים מקבלים חשמל מהלוח?

מה אני עושה במקרה כזה?

תודה!

פורסם

את מה שצריך לעשות כבר אמרו.

בפן המשפטי - אם תפרוץ שריפה או ייגרם נזק כלשהו לכל דבר כזה או אחר בבית, ויעלו על כך שלא חשמלאי עשה את העבודה - הביטוח של הדירה לא יהיה תקף. קח את זה בחשבון.

בנוסף לכך, זוהי עבירה פלילית.

אלרואי.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם
את מה שצריך לעשות כבר אמרו.

בפן המשפטי - אם תפרוץ שריפה או ייגרם נזק כלשהו לכל דבר כזה או אחר בבית, ויעלו על כך שלא חשמלאי עשה את העבודה - הביטוח של הדירה לא יהיה תקף. קח את זה בחשבון.

בנוסף לכך, זוהי עבירה פלילית.

אלרואי.

שכנעת אותי. שבוע הבא אזמין חשמלאי שיבצע את העבודה. תודה רבה לכל מי שעזר.

• תוכן חדש...