Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ושבת שלום,

ב21 בפברואר, נשלחה אלי מארה"ב חבילה באמצעות דואר USPS, דואר שליחים.

החבילה התקבלה בארץ שלושה ימים לאחר מכן, ב24 לפברואר.

יום למחרת התברר שהגיע לביתי שליח (ללא תאום מראש), והיות ואף אחד לא היה בבית, לא היה מי שיקבל את החבילה, והשליח הלך ולא השאיר שום פתק שהוא הגיע.

ב14 במרץ, בעודי ממתין לחבילה, ובודק מידי יום את מספר המעקב באתר של הדואר (והתוצאות מראות שאין מידע על החבילה),

החלטתי להתקשר למוקד של הדואר לברר. מהמוקד נמסר לי שהשליח הגיע, אך לא יכל ליצור איתי קשר היות ולא היה מספר טלפון על החבילה (וזה לדעתי שקר גדול, היות ואת החבילה הזאת הזמנתי מספר פעמיים ללא ציון מספר טלפון עליה, וידעו להתקשר אלי, איכשהו.). בנוסף נמסר שהחבילה חזרה ליעדה בדיוק יום למחרת (13 במרץ). ואין מה לעשות.

כרגע אני ממתין שהחבילה תחזור למוכר והוא יוכל לשלוח לי אותה בחזרה, ולדאגתי היא עדיין לא הגיעה.

באתר של דואר ישראל ושל USPS לא מוציינים פרטים גם.

מה עלי לעשות? להמשיך להמתין? אולי היא תקועה איפשהו? קיים מקום שחבילות שלא נלקחות מועבורות אליו?

פורסם

גם במקרה שאתה מסרב לקבל חבילה לפי החוק הדואר חייב לחכות משהו כמו 3 שבועות לפני שהוא יכול לשלוח את החבילה בחזרה למוכר. לכן זה הגיוני כאשר הם אמרו לך שזה נשלח בחזרה. קח בחשבון שהמוכר יצטרך לשלם עבור המשלוח בחזרה אליו והוא יבקש את התשלום הזה ממך.כאשר החבילה תגיע אליו הוא יצטרך לשלם בכדי לקבל אותה. זה לא חדש שהדואר הישראלי מציב בירוקרטיה מיותרת על חבילות. זוהי אחת הסיבות מדוע הרבה מוכרים בעולם מסרבים להתעסק עם ישראל. הדואר האמריקאי לא ייתן לך פרטים כי ברגע שהחבילה עזבה את ארה"ב אין להם שום מעקב על החבילה. היות והחבילה כרגע בידיים של דואר ישראל הם האחרונים שאחראים לו לא דואר ארה"ב. בקש מהמוכר את מספר המעקב ושים את זה באתר של דואר ישראל. צריך להיות מידע שם. אם המוכר יאמר לך שאין לו מספר מעקב בקש ממנו את מספר הטופס של המכס שהוא מילא שם. זה אמור להיות מס המעקב של החבילה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

http://www.israelpost.co.il/madrich.nsf/DefDocs/146?opendocument

מתוך מדריך הדואר:

חלק ג' דואר בין-לאומיspacer.gifmadricharrow.gifspacer.gifפרק ג' חבילות 3. טיפול בחבילות המתקבלות מחו"לspacer.gifmadricharrow.gifspacer.gif3.2. מסירת חבילותspacer.gif

3.2.1 חבילות שי נמסרות לנמען ביחידת הדואר הקרובה למענו.

3.2.2 חבילות מסחריות יימסרו לנמען לאחר שחרורן מהמכס ביחידות הדואר שנקבעו לכך.

3.2.3 חבילה שנתקבלה בשירות "אקספרס" מחוץ לארץ לא תימסר ע"י שליח מיוחד, אולם ההזמנה לנמען לבוא לקבלה תישלח בשרות "אקספרס".

3.2.4 החבילות נשמרות בבית הדואר במקום היעד 30 יום. לאחר תקופה זו, חבילות שלא נמסרו לנמען, יטפלו בהן בהתאם להוראות שנתן השולח בחו"ל, כפי שהן מופיעות על מסמכי החבילה.

3.2.5 בהיעדר הוראות השולח, החבילה תוחזר אליו, והוא יחוייב בדמי ההחזרה.

3.2.6 הטיפול בחבילות מזון וכד' שתכולתן נתקלקלה ועלולה לסכן את בריאות הציבור, יהיה בהתאם להוראות של משרד הבריאות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

קח את הפתק הרשום וסע לבית הדואר האזורי ליד הבית שלך

החבילה שם.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
גם במקרה שאתה מסרב לקבל חבילה לפי החוק הדואר חייב לחכות משהו כמו 3 שבועות לפני שהוא יכול לשלוח את החבילה בחזרה למוכר. לכן זה הגיוני כאשר הם אמרו לך שזה נשלח בחזרה. קח בחשבון שהמוכר יצטרך לשלם עבור המשלוח בחזרה אליו והוא יבקש את התשלום הזה ממך.כאשר החבילה תגיע אליו הוא יצטרך לשלם בכדי לקבל אותה. זה לא חדש שהדואר הישראלי מציב בירוקרטיה מיותרת על חבילות. זוהי אחת הסיבות מדוע הרבה מוכרים בעולם מסרבים להתעסק עם ישראל. הדואר האמריקאי לא ייתן לך פרטים כי ברגע שהחבילה עזבה את ארה"ב אין להם שום מעקב על החבילה. היות והחבילה כרגע בידיים של דואר ישראל הם האחרונים שאחראים לו לא דואר ארה"ב. בקש מהמוכר את מספר המעקב ושים את זה באתר של דואר ישראל. צריך להיות מידע שם. אם המוכר יאמר לך שאין לו מספר מעקב בקש ממנו את מספר הטופס של המכס שהוא מילא שם. זה אמור להיות מס המעקב של החבילה.

כשאני מכניס את מספר המעקב באתר של דואר ישראל, נרשם לי שלא קיים מידע אודות דבר הדואר.

כך גם היה כל התקופה בזמן שחיכיתי לחבילה.

בכל מקרה, לפי מה שאתה אומר אני אמור להמשיך ולהמתין שהחבילה תחזור לשלוח (עבר שבוע וחצי מיום ההחזרה).

והדרך היחידה שלי לוודא שזה הגיע אליו כרגע, זה רק להציק לו בהודעות.

אמיר - לפי מה שציטט מאתר דואר ישראל, נעשה כאן מחדל.

לא קיבלתי שום פתק לבוא ולקחת את החבילה, וגם החבילה נשמרה שלושה שבועות ולא 30 יום.

יש לי כאן עילה לפיצוי מהדואר? יש טעם להתעסק עם זה?

אליקו - קרא את מה שכתבתי בראש הנושא שוב.

פורסם

את העניין שהחבילה חזרה לשולח פספסתי.

כדאי שתוודא את זה כי מחזירים חבילות רק אחרי 28\30 יום מיום הקבלה בארץ.

מספר מעקב ב USPS לא תמיד מועיל אם זה במשלוח מוזל, אז זה לא מועבר ל EMS רשום בארץ.

איזה סוג של פתק קיבלת?

של דואר רשום? או של דואר שליחים?

האם זה דואר מסוג זה שאתה צריך לתאם קבלה בארץ, או שזה פתק רגיל אדום "דואר רשום" שבד"כ קורה עם USPS.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

מבחינת המוכר הוא שולח את זה כדואר רשום רגיל,

אך אני מסתמך על ניסיון עבר עם אותו מוכר ואותה חבילה -

באופן קבוע בארץ החבילה הועברה תמיד למרכז דואר שליחים ותמיד היו מתקשרים אליו כשזה הגיע כדי לתאם שליח.

בלי פתק ובלי שום דבר. למרות שבאחת הפעמים אני זוכר ששמו לי בתיבה פתק דואר שליחים ואני הייתי צריך ליצור קשר.

אני יוצא מנקודת הנחה כרגע שהדואר בארץ פספס אותי והחבילה נפלה בין הכסאות.

פורסם
כשאני מכניס את מספר המעקב באתר של דואר ישראל, נרשם לי שלא קיים מידע אודות דבר הדואר.

כך גם היה כל התקופה בזמן שחיכיתי לחבילה.

בכל מקרה, לפי מה שאתה אומר אני אמור להמשיך ולהמתין שהחבילה תחזור לשלוח (עבר שבוע וחצי מיום ההחזרה).

והדרך היחידה שלי לוודא שזה הגיע אליו כרגע, זה רק להציק לו בהודעות.

אמיר - לפי מה שציטט מאתר דואר ישראל, נעשה כאן מחדל.

לא קיבלתי שום פתק לבוא ולקחת את החבילה, וגם החבילה נשמרה שלושה שבועות ולא 30 יום.

יש לי כאן עילה לפיצוי מהדואר? יש טעם להתעסק עם זה?

אליקו - קרא את מה שכתבתי בראש הנושא שוב.

אתה מכניס את המספר כולל האותיות נכון? רק ליידע כללי. כאשר המוכר שולח לך חבילה גם אם היא ללא מעקב הוא ממלא טופס מכס שבו הוא מצהיר את תכולת הקופסא ועל העלות. כמובן שכל טופס כזה ממוספר ובמידה ושלחו את החבילה בדואר רגיל המספר הזה הוא זה שמשמש לאתר את החבילה בארץ. אבל כפי שאמרתי, ברגע שהחבילה עוזבת את ארה"ב לדואר שם אין אפשרות לעקוב אחריה. לעומת זאת, החבילה הגיעה כבר לארץ ונקלטה במערכת לכן הדואר כאן צריך לדעת מה הולך איתה. כאמור, זה אותו המספר שעל הטופס. מוזר מאוד שהדואר לא יודע מה עם החבילה.

דבר שני, שמתי לב שרשמת שהחבילה הגיעה תוך מספר ימים לארץ. עובדה מאוד מעצבנת לגבי הדואר בארץ שהם החזירו אותה בצורה הכי זולה שיכולה להיות. למה? אין לי מושג, שהרי השולח ישלם על החבילה בכדי לקבל אותה. בכל מקרה, שבוע וקצת שעבר מאז זה עדיין מוקדם. תתקשר לרשות הדואר, את המספר תראה באתר שלהם ותשאל מה אם החבילה. אין כזה דבר שהם לא יודעים. הם חייבים לדעת, אם לא הם אז מי כן?

אל תציק למוכר בעניין. תשאל פעם בשבוע ותבקש ממנו יפה לעדכן אותך באם משהו קורה במשך יתרת ימי השבוע. רוב האמריקאים שמוכרים באייביי הם אנשים הגונים ביותר. אין למוכר שום אינטרס לשבש את עניין המכירה. הלוואי ומוכרים בארץ היו לומדים מהאמריקאים. הם מציינים כל פיפס על המוצר, כל שריטה הכי קטנה שיש. תענוג לעבוד איתם. או עם רוב רובם בכל מקרה.

תמיד יש עילה לפיצוי או תביעה. במקרה כזה משתמשים בבית משפט לתביעות קטנות. כמובן שזה זמן וקצת כאב ראש. לפעמים השווי של החבילה לא שווה את כל זה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

אני מזין את מספר המעקב נכון, עובדה שהפקידה בדואר ידעה לומר לי בודאות שהחבילה נשלחה בחזרה כשהקראתי לה את המספר בטלפון.

פשוט באתר של הדואר אין נתונים על המספר.

בכל מקרה, אני אמשיך להמתין ולראות מה יקרה. תודה לכם.

פורסם

קצת מתעלק אבל עדיין קשור לנושא.

הרבה אנשים טוענים שהצד שמוכר את המוצר,בארץ אחרת,"אין להם שום דרך לעקוב אחרי המוצר"

ואני תוהה - אנחנו העם היחידי שיודע אנגלית ולבדוק TRACKING של פריט כשהוא בארץ המוצא,וכשהוא בארץ היעד?

כאילו,לאתר הדואר הישראלי יש גם גרסה באנגלית,אז כמו שאנחנו יודעים לגשת לדוגמא לאתר ROYALMAIL ולבדוק פריט עם סיומת GB לדוגמא,ולעשות אותו הדבר כשזה הגיע לארץ - כך גם הם אמורים לדעת (לא שהם אמורים לעשות,אבל בכל זאת).

פשוט מפליא אותי הטיעון הזה שאף חברה\מוכר\חנות בעולם אין לו הידע או האמצעים לבדוק פריט אחרי שהוא עזב את ארצו.

לפותח השרשור - אל תתרגש מזה שאין מידע באתר הדואר בארץ לגבי פריט שנשלח מארה"ב דרך USPS.

מנסיון לא מופיע שום דבר שם גם אחרי שאתה מקבל את הפריט (מנסיון בד"כ,לי הסטטוס האחרון בד"כ הוא שהפריט עזב את מתקן המיון במיאמי\שיקגו ומאז לא נודע כי בא אל קרבו :p)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
אני מזין את מספר המעקב נכון, עובדה שהפקידה בדואר ידעה לומר לי בודאות שהחבילה נשלחה בחזרה כשהקראתי לה את המספר בטלפון.

פשוט באתר של הדואר אין נתונים על המספר.

בכל מקרה, אני אמשיך להמתין ולראות מה יקרה. תודה לכם.

אהה, זה תפנית חדשה לסיפור. לא אמרת שקיבלת מידע שהחבילה עזבה את הארץ. כל מה שאמרת ששמת באתר את המספר ולא ידוע מה קרה לחבילה. אם נאמר לך שהחבילה נשלחה בחזרה אל חשש. כל עוד זה מוכר בארה"ב ולא בסין אז הוא יקבל אותה. כאשר המוכר יקבל אותה הוא יצטרך מן הסתם לחתום ואז הדואר בארץ יקבל את ההודעה שהחבילה נמסרה. אל חשש. לך צפה באיזה משחק כדורגל טוב, שתה קוקה קולה ותחזור אלינו עם עדכונים. כמו שאמרתי, אל תהיה קרציה. שלח לו הודעה פעם בשבוע לשאול אם יש חדש ובקש ממנו להודיע לך שיש חדש.

קצת מתעלק אבל עדיין קשור לנושא.

הרבה אנשים טוענים שהצד שמוכר את המוצר,בארץ אחרת,"אין להם שום דרך לעקוב אחרי המוצר"

ואני תוהה - אנחנו העם היחידי שיודע אנגלית ולבדוק TRACKING של פריט כשהוא בארץ המוצא,וכשהוא בארץ היעד?

כאילו,לאתר הדואר הישראלי יש גם גרסה באנגלית,אז כמו שאנחנו יודעים לגשת לדוגמא לאתר ROYALMAIL ולבדוק פריט עם סיומת GB לדוגמא,ולעשות אותו הדבר כשזה הגיע לארץ - כך גם הם אמורים לדעת (לא שהם אמורים לעשות,אבל בכל זאת).

פשוט מפליא אותי הטיעון הזה שאף חברה\מוכר\חנות בעולם אין לו הידע או האמצעים לבדוק פריט אחרי שהוא עזב את ארצו.

לפותח השרשור - אל תתרגש מזה שאין מידע באתר הדואר בארץ לגבי פריט שנשלח מארה"ב דרך USPS.

מנסיון לא מופיע שום דבר שם גם אחרי שאתה מקבל את הפריט (מנסיון בד"כ,לי הסטטוס האחרון בד"כ הוא שהפריט עזב את מתקן המיון במיאמי\שיקגו ומאז לא נודע כי בא אל קרבו :p)

UPS ו FEDEX יודעים כל שנייה איפה החבילה. אבל בגלל זה מחיר המשלוח הוא בהתאם. יש אפשרות לדעת איפה החבילה בכל זמן נתון אבל בשביל זה משלמים יותר עבור השירות. המוכר שלך את החבילה בדואר אויר אני מניח. אין אפשרות לדעת איפה החבילה בכל רגע נתון אלא אם כן הוא שולח את זה באקספרס בסגנון EMS ואז יודעים איפה החבילה פחות או יותר.

• תוכן חדש...