Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בסיאט איביזה שנת 2000 נפח מנוע 1600.

מזה הרבה זמן אני קורא פה ת'רדים ולומד המון

כבר הצלחתי לסדר כמה תקלות ברכב בעזרת המידע שנמצא כאן אך יש לי כרגע בעיה שאני צריך הכוונה .

יש לי רעידות ברכב כשאני נמצא בהילוך סרק , התחושה היא שהמנוע רועד מעבר לנורמה ומדי פעם יש אף התחזקות ברעידות לפרק זמן של שניה , חצי שניה .

פתחתי את הבית המצערת , ניקיתי אותה עם נוזל לניקוי קרבורטורים פתחתי את מנגנון מנוע הצעדים - נראה תקין .

בהנעה עם המצערת גלויה לעין אני רואה קפיצות בפרפרית המצערת , היא רוקדת .

מבחינת הס"לד - הוא נשאר יציב על 900 סל"ד , עם תזוזות מזעריות של המחוג (משהו כמו 20 סל"ד למעלה ולמטה)

בדקתי את הרכב ובזמן נסיעה בניוטרל מורגש וכאילו הרעידות נעלמו (קשה להגיד בוודאות משום שלא מצאתי כביש מספיק חלק ..)

תסמינים נוספים - ריח של זיהום אוויר יחסית גבוה מהאגזוז (גם נאמר לי בטסט שאני בקצה של גבול התקין) וכשאר אני נמצא על הילוך ומשחרר את הגז במהירות שבה צריך להעביר את ההילוך (נניח 30-40 להילוך שלישי) הרכב לא מאט באופן לינארי אלא מקבל מן מכת האטה , הרכב קופץ מעט ואז הוא מתתחיל להאט.

ניסיתי לנתק את חיישן החמצן אך עדין הפרפרית במצערת רוקדת ..

מה זה יכול להיות?

פורסם
מדובר בסיאט איביזה שנת 2000 נפח מנוע 1600.

מזה הרבה זמן אני קורא פה ת'רדים ולומד המון

כבר הצלחתי לסדר כמה תקלות ברכב בעזרת המידע שנמצא כאן אך יש לי כרגע בעיה שאני צריך הכוונה .

יש לי רעידות ברכב כשאני נמצא בהילוך סרק , התחושה היא שהמנוע רועד מעבר לנורמה ומדי פעם יש אף התחזקות ברעידות לפרק זמן של שניה , חצי שניה .

פתחתי את הבית המצערת , ניקיתי אותה עם נוזל לניקוי קרבורטורים פתחתי את מנגנון מנוע הצעדים - נראה תקין .

בהנעה עם המצערת גלויה לעין אני רואה קפיצות בפרפרית המצערת , היא רוקדת .

מבחינת הס"לד - הוא נשאר יציב על 900 סל"ד , עם תזוזות מזעריות של המחוג (משהו כמו 20 סל"ד למעלה ולמטה)

בדקתי את הרכב ובזמן נסיעה בניוטרל מורגש וכאילו הרעידות נעלמו (קשה להגיד בוודאות משום שלא מצאתי כביש מספיק חלק ..)

תסמינים נוספים - ריח של זיהום אוויר יחסית גבוה מהאגזוז (גם נאמר לי בטסט שאני בקצה של גבול התקין) וכשאר אני נמצא על הילוך ומשחרר את הגז במהירות שבה צריך להעביר את ההילוך (נניח 30-40 להילוך שלישי) הרכב לא מאט באופן לינארי אלא מקבל מן מכת האטה , הרכב קופץ מעט ואז הוא מתתחיל להאט.

ניסיתי לנתק את חיישן החמצן אך עדין הפרפרית במצערת רוקדת ..

מה זה יכול להיות?

גם לחבר שלי שיש לו פולו 2001 יש רעידות בסרק, אני חושב שזה החתיכות שמקבעות תמנוע לשילדה, שכחתי תשם שלזה..

פורסם

תושבות ?

לדעתי זה לא תואם את התסמינים שלי.. בכל אופן אני אבדוק אם הן סדוקות או קרועות ..

אולי למישהו יש עוד רעיון ?

פורסם

גם לי יש אותם תסמינים בדיוק בקורדובה 2000 עם אותו מנוע. הרעידות אותן רעידות בדיוק וזה כנראה עניין של מצערת בשילוב של תושבת אחת או כמה תושבות שהתבלו (גם אם תושבת לא נראית קרועה, יכול להיות שהיא בלויה וכבר לא מתפקדת). לגבי העזיבה של הגז, ובהנחה שהגיר שלך ידני, אז אני מנחש שזו המחלה הידועה של חיבור גיר/דיפרנציאל לקוי שגורם לנסיעה לא נעימה עם קפיצות כשעוזבים את הגז ובהמשך גם לנזילת שמן גיר.

• ספונסר פורום
פורסם

אם יש לך היסטוריית טיפולים מסודרת של הרכב שלך ולא הוחלפו עד היום התושבות מנוע אז בהחלט ניתן להכריז עליהם שהם מתו בשיבה טובה.

מכיוון שלא מדובר בתקלה מהותית אני הייתי קופץ בזמני החופשי לבדיקה זריזה אצל מוסך רון אשר מאוד מומלץ פה בפורום.

פורסם

בקשר לחיבור לא נכון של הגיר במוט הדפרנציאל, זה משהו שאפשר לסדר אותו או שיש להחליף חלקים מסוימים?

ואיפה מוסך רון ממוקם ? אני נמצא באיזור הדרוםו .

פורסם

יש לי שאלה נוספת ,

תפקיד חיישן החמצן הוא לווסת את זרימת הדלק למנוע או שיש לו גם תפקיד במסירת נתונים ששולטים על מנוע הצעדים ?

• ספונסר פורום
פורסם

חיישן החמצן לא קשור בכלל למנוע צעדים.

הבעיה היא לא בגיר/דפרנציאל אלא בתושבות מנוע שתפקידן לקבע את המנוע במקום.

ברגע שהתושבות נקרועות/בלויות המנוע זז יותר מדיי וכתוצאה מכך אתה מרגיש רעידות (בעיקר כשהרכב עומד מונע) ובנוסף הגיאומטריה של ה"מוטות" שיוצאים מהדפרנציאל יכולים להשתנות, זו נראת לי התופעה ש-streicher_19 ניסה לתאר.

פורסם

אני דווקא התכוונתי למחלה הידועה של הגירים הידניים של VAG מתחילת שנות ה 2000, שאם הבנתי אותה נכון מקריאה בפורומים מחו"ל, אז הדיפרנציאל הוא חלק אינטגרלי מהגיר עצמו, אלא שהם לא מחוברים אחד לשני בצורה טובה (פאק בתכנון, מוזר שלא יצא על זה ריקול) ואחרי 70000-100000 ק"מ החיבור הזה כבר מתרופף ולכן הנקישות והרתע כשעוזבים את הגז בזמן נסיעה כשאחד ההילוכים משולב.

אולי קשור, אולי לא. ממה שאני מכיר, זו תופעה נפוצה על סף הבלתי נמנעת במכוניות האלה אחרי כמה שנים על הכביש.

פורסם

תבדוק את צינורית הוואקום של הבלם, במודלים האלה יש לה נטיה להסדק ולדלוף.

הבדיקה פשוטה - כבה את המנוע כשהבלם משוחרר, מיד אחרי הכיבוי לחץ על דוושת הבלם, אם אם שוקעת בצורה רגילה היא תקינה, אם היא מתקשה למצב אבן ולא שוקעת אז הצינורית דולפת.

הבדיקה לא דורשת שום פירוק או מאמץ אלא רק פעולה פשוטה מכיסא הנהג.

פורסם

בכיבוי המנוע אחרי דיווש אחד בדוושת הבלם היא נעה בצורה תקינה..

אחרי מספר דיוושים היא מתקשה .. אך לפי מה שאני יודע זה מצב תקין .

תודה סטריצ'ר , טוב לדעת את זה.

יש משהו לעשות בנידון בנוגע לחיבור הלקוי שלא עולה כמה אלפי שקלים ?

פורסם

התשובה היא לא, אין פתרון זול ופשוט ככל הידוע לי. האופציות הן כמובן או החלפה מפירוק/יבוא או שיפוץ. שתיהן לא מזהירות - גיר מפירוק/יבוא לבטח יהיה תקול כבר וגם אם לא אז זה רק עניין של זמן קצר. שיפוץ גיר זה גם לא איזה משהו שבא לי להתאבד עליו - יש מעט מאוד בעלי מקצוע בישראל שעדיין מתעסקים בשיפוץ גירים ידניים, וזה עסק יקר ומסורבל.

אני כרגע נוטה בין להישאר עם הגיר הנוקש והרותע עד שימות לגמרי לבין לשפץ אם אני אמצא מישהו שאוכל לסמוך עליו במשימה הזו ואם זה לא יהיה יותר מאלפים בודדים. סך הכל רכבים ישנים ולא בטוח שכדאי לשפץ להם גיר/מנוע במידה ואלו מתקלקלים.

• ספונסר פורום
פורסם

לעיניין תיבת ההילוכים שלך ,אתה יכול לקבל אצלנו תיבה כזאת משומשת מיבוא

במחיר של 3500 שח כולל עבודה לפני מעמ .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

תודה רון , אני אשקול את ההצעה הזו בעתיד .

ותודה לכולם על העזרה :)

החלפתי מצערת + מנוע צעדים שהוזמן מחו"ל והרעידות פסקו

יש רעידות זניחות שכנראה נובעות מהתושבות הבלויות

אבל זה לא מטרד גדול כל כך .

• תוכן חדש...