Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני אכן נצמד לשיקול הדעת, ושיקול הדעת שלי אומר שזה שיש נהגים שהחליטו שהמהירות החוקית לא מתאימה להם לא יגרום לי לעבור על המהירות הזו.

והטיעון הזה של "אם לא תנהג במהירות שהנהג מאחריך החליט שהיא הנכונה אתה מסכן את עצמך" לא מקובל עלי.

אכן ואם לשים לב אותו נהג, גם במהירות גבוהה יותר ייצמד כי זה חולה רעה של אנשים שצריך להוריד מהכביש, אם אפשר בדרכי טרור. אי שמירת מרחק זה הגורם לכל תאונות הדרכים.

• תגובות 108
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שוב - כולכם צודקים. אז תמשיכו לעכב אותו??? הוא הרי מסוכן - גם אתם אומרים את זה. אז טוסו לשוליים, ותנו לו להמשיך לסכן את עצמו - לא אתכם! אף אחד לא מינה אתכם למחנכים.

הוא נוסע צמוד מדי כך שסטיה לשוליים שאמורה להיעשות באיטיות ובהדרגתיות אינה אפשרית מבלי ליצור סיכון בלתי סביר. חוץ מזה, נהג אפס מאופס שנצמד לא צריך לקבל את הקרדיט שמישהו פוחד או מתרגש ממנו.

פורסם
לשימחתי כמעט ולא נתקלתי במצבים כאלה... הגרנדה פונטו נתפסת ככל הנראה כעגלה (במציאות היא בהחלט כזו, בייחוד בזינוק מתון מהמקום), כך שגם בכביש מהיר וגם כשנעמדים ברמזור, לרוב המוחלט של הנהגים תיהיה נטיה טבעית לעבור לנתיב האחר.

עוד יתרון של מהירות נמוכה :)

פורסם
הוא נוסע צמוד מדי כך שסטיה לשוליים שאמורה להיעשות באיטיות ובהדרגתיות אינה אפשרית מבלי ליצור סיכון בלתי סביר. חוץ מזה, נהג אפס מאופס שנצמד לא צריך לקבל את הקרדיט שמישהו פוחד או מתרגש ממנו.

בוא נעשה שיקוף לדבריך - אם אני מבין אותך נכון, אתה מוכן (ומאמין שכך צריכים גם אחרים) להמשיך ולסכן את עצמך ואת יתר המשתמשים בכביש על מנת שאותו הגורם המסכן לא יקבל תמריץ חיובי? הבנתי נכון?

לגופו - ירידה לשוליים, גם זהירה ומחושבת, הנה פעולה קצרה ביחס. לטעמי - עדיף על להשאיר סכנה מהדהדת על הזנב.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לגופו - ירידה לשוליים, גם זהירה ומחושבת, הנה פעולה קצרה ביחס. לטעמי - עדיף על להשאיר סכנה מהדהדת על הזנב.

החוק מגדיר מצבים מסויימים בהם מותר לנסוע על השוליים, נסיעה על השוליים בשביל לאפשר לנהגים ממהרים מאחור לעבור על המהירות החוקית היא לא אחד מהמצבים האלה.

עכשיו תסביר לי למה נהג שלא רוצה להיות עבריין ונוסע במהירות החוקית יסכים לעבור על החוק ולרדת לשוליים רק בשביל לאפשרי לחסרי הסבלנות לעבור על החוק ?

אני מקווה שאתה מבין עד כמה זה לא הגיוני מה שאתה מציע ...

פורסם

כדי לשרוד. מספיק טוב?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אף אחד לא צריך ישר לרדת לשול כדי לפנות דרך ללחצן. מעבר לכך שזה לא חוקי, זה יכול להיות מסוכן אם הכביש מתעקל, או אם השול צר, מלוכלך או אם מדובר בשול עפר (במיוחד באותם כבישים שבהם פעולת הריבוד יצרה מדרגה גבוהה). השיטה הזאת יעילה רק במקומות מתאימים ורק לאחר שכל הפתרונות האחרים מוצו.

הגברת המהירות היא פתרון פסול כיוון שמלכתחילה הנהג צריך לנהוג במהירות המתאימה לתנאי הדרך. כל נסיון להאיץ מעבר למהירות זו רק יגרום להגדלת הסיכון מקדימה וגם אפשר לסמוך על ה"אגזוזן" מאחורה שיקפוץ על המציאה וימשיך להיצמד לך מאחורה. אני גם לא בטוח שעלינו פשוט לאפשר לנהג ה"לחצן" יד חופשית.

אז כמובן שאם אפשר לעבור נתיב - עוברים. אם אי אפשר, אז קודם כל מאטים\מגדילים רווח ממול. אחר כך מסמנים אחורה ורק אם זה לא עובד - אז מפנים את הדרך

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אין שום דבר בעולם, כולל נסיעה איטית, שיכול להצדיק אי שמירת מרחק. מי שלא שומר מרחק, לא שומר אותו גם במהירויות גבוהות ואם אתה מוריד את כל הנצמדים מהכביש, היית מצמצם את כמות התאונות באופן דרסטי (מה המרחק בין שתי מכוניות בזמן תאונה ומכאן קל להבין את הקשר, בלי להיות חכם מדי, בין תאונה לשמירת מרחק).

זה שאתה אוהב לשלם דוחות ולהעשיר את הרקורד שלך, לא אומר שכולם צריכים.

"במידה וזה חוזר על עצמו ואין סכנות חריגות בכביש, נוסע מהר יותר" - נהג לחיץ הוא נהג לא טוב. אולי אתה לחיץ, כי במקום לנסוע במהירות המותרת, התרגלת עם הזמן לנסוע במהירות שהלחיצו אותך לנסוע בה.

אף אחד לא צריך לקבל דוח בשבילך.

"הרי אין ויכוח שהמהירות המותרת על פי חוק ברוב כבישי הארץ אינה הולמת את תנאי הדרך." - מי החליט ? כמה ישראלים וגולשים מכאן ומעוד כמה מקומות ? זה שמצאת לך כמה תמימי דעים איתך בנושא הזה לא הופך את זה לעובדה.

אני מבין שאתה סובל מבעיה קלה בהבנת הנקרא, או שמה נושא זה כל כך קרוב לליבך שעברת על הודעתי בלהט ופספסת את מה שנסיתי להעביר.

אני חושב שאשבור שיא בציטוטים עצמיים בשירוש זה:

שים לב שאני לא מצדיק את מי שנצמד לך לתחת ומלחיץ אותך, אבל אני גם לא מסכים איתך.

זה מספיק ברור?

כמו כולם, גם אני מעדיף להשאיר את הכסף בכיס ולא לשלם דוחות והרקורד שלי נקי פרט לעבירת העדר שלט "נהג חדש" לפני כמעט עשור. תודה על הדאגה.

לחיץ זה בקבוק קטשופ, פה יש לנו אדם שנוסע באופן קבוע במהירות הנמוכה ממה שמאפשרים תנאי הדרך (לפי תיאורו) ומקבל הערות מרובות מנהגים שונים באופן קבוע.

כל כך קבוע שהוא פותח על זה שירוש בקארזפורום.

בנושא המהירות המותרת, אני שואל אותך את מה ששאלתי את מרטין, האם אתה נוסע תמיד אך ורק על פי המהירות המצויינת בשילוט הכביש, לא משנה כמה מגוחחת היא?

אני אכן נצמד לשיקול הדעת, ושיקול הדעת שלי אומר שזה שיש נהגים שהחליטו שהמהירות החוקית לא מתאימה להם לא יגרום לי לעבור על המהירות הזו.

והטיעון הזה של "אם לא תנהג במהירות שהנהג מאחריך החליט שהיא הנכונה אתה מסכן את עצמך" לא מקובל עלי.

איזה כיף להתייחס רק לחצי נושא נכון?

בכל אופן, בגלל שהתעלמת אני מבין שגם אתה לעיתים נוסע מהר יותר מהמהירות המותרת באופן מודע.

אתה לא מלחיץ בגלל זה נהגים אחרים שנוסעים כחוק וזה נהדר, אני תומך בשיטה זו.

אבל אתה צריך להבין שאולי במקרה זה אתה החריג וה"לא בסדר".

הסיפור שלך ותיאור הכביש נשמע לי כמו "אני בסדר, העולם דפוק".

לא הייתי בכביש המדובר (או שכן, לא ציינת היכן הוא) אבל נשמע לי מוזר שיש כל כך הרבה נהגים שנצמדים לך לתחת וצופרים, דבר חריג אפילו במחוזותינו.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

בכל אופן, בגלל שהתעלמת אני מבין שגם אתה לעיתים נוסע מהר יותר מהמהירות המותרת באופן מודע.

לא הייתי בכביש המדובר (או שכן, לא ציינת היכן הוא) אבל נשמע לי מוזר שיש כל כך הרבה נהגים שנצמדים לך לתחת וצופרים, דבר חריג אפילו במחוזותינו.

למה בדיוק רצית שאתייחס בחצי הראשון ? לההיצמדות שלך למילים "תנאי הדרך"? הבנתי שלדעתך לפי "תנאי הדרך" אפשר לנסוע הרבה יותר מהר ממה שהחוק מרשה, אבל כשיבוא היום ואני אעמוד לפני שופט מה אתה מצפה שאני אגיד לו ? שעברתי על החוק כי אקסודוס חשב שתנאי הדרך מאפשרים לעבור על החוק ?

אני יכול לספר לך שרמזורים מסויימים אפשר לגנוב באדום גם בלי להסתכן כי "תנאי הדרך" מאפשרים זאת, אתה אולי מצפה שאני אעבור רמזור באדום כי תנאי הדרך מאפשרים ומישהו מאחורי ממהר ?

שים לב, החוק לא מרשה לך לעבור על המהירות המותרת כי "תנאי הדרך" מאפשרים זאת. החוק רק דורש ממך לנסוע לאט יותר מהמהירות המותרת כש"תנאי הדרך" לא מתאימים למהירות הזו.

פורסם

רד לשוליים זו ההמלצה של רוב האנשים כאן.

יש כבישים שאין בהם שוליים בכלל והם עם נתיב אחד בלבד עם גדר הפרדה ,חלקים מכביש 66 למשל.

אז מה הועילו חכמים בעצתם!? כלום!!

ויש נהגים שהמהירות הטבעית שלהם בכביש כזה היא איטית , והגברת המהירות מבחינתם היא מתכון אפשרי לאסון, גם הסיטואציה של אי שמירת מרחק צהרכב שלהם מבחינתם היא מתכון אפשרי לאסון .

לכן הוא מנסה לחפש דרכים כיצד להעביר את המסר לנהג מאחוריו אל תיצמד לי לתחת.

ניתנו פה מספר הצעות יישם אותם בתקווה שתצליח.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כביש 66 הוא היוצא מן הכלל ואין בו בכדי להעיד על אותו כלל. דווקא בכביש 66 (קל"ב) אין הרבה נהגים נצמדים שכן הכביש ידוע כמסוכן ובד"כ נוהגים בו באופן מרוסן יחסית, לפחות בקטעים המגודרים בבטונדות.

מה שאותו נהג שאליו נצמדים צריך להבין, כמו שאמרו כאן לפני, הוא שאם הדבר קורה לו כ"כ הרבה פעמים - אולי כדאי שיפשפש בציציותיו הוא ויבדוק מה לא בסדר אתו. אם נצא לשנייה ממנטרת ה"אני נוסע כחוק" נגלה שדווקא בכבישים חד-נתיביים בהם אין הרבה אפשרויות עקיפה ו/או ירידה לשוליים התנועה זורמת סביב המהירות החוקית (בניגוד לכבישים דו-נתיביים פתוחים שם התנועה זורמת במהירות העולה על החוקית). לכן אם אותו נהג מרגיש שנצמדים אליו כל הזמן, סימן שהוא נוסע מתחת למהירות שטף התנועה באופן מורגש ובכך הוא הוא מהווה את גורם הסכנה. נקודה למחשבה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לכן אם אותו נהג מרגיש שנצמדים אליו כל הזמן, סימן שהוא נוסע מתחת למהירות שטף התנועה באופן מורגש ובכך הוא הוא מהווה את גורם הסכנה. נקודה למחשבה.

קודם כל לא נצמדים כל הזמן, אבל זה קורה לא מעט,

דבר שני, "מהירות שטף התנועה" , תסביר מה זה ?

שלישית - מי מהווה סכנה ? אולי מי שנוסע מהר מידי ולא שומר על מרחק ?

ומי אמר שמהירות גבוהה היא דבר מקודש ? אולי רצוי שהממהרים יורידו טיפה את המהירות למשהו חוקי ולא יסכנו אחרים במצבים שלא ניתן לעקוף ?

נקודה למחשה ...

פורסם

במידה וזה חוזר על עצמו ואין סכנות חריגות בכביש, נוסע מהר יותר.

כמה מהר? אתה נוסע 80 בכביש של 70, נצדמים אליך אתה מאיץ ל100? ממשיכים להיצמד אליך אתה מאיץ ל 120? ממשיכים להיצמד אליך אתה מאיץ ל 150? אם לא אז אל תטיף מוסר, במקרה ואתה לא תמשיך להאיץ אתה לא תיהיה שונה בהרבה מפותח השירשור שלפי הגדרתך מהווה סכנה ו\או "נתפס כנהג תמוהה (בלשון עדינה)" (ראה הודעה 55 שלך).

פורסם

לחיץ זה בקבוק קטשופ, פה יש לנו אדם שנוסע באופן קבוע במהירות הנמוכה ממה שמאפשרים תנאי הדרך (לפי תיאורו) ומקבל הערות מרובות מנהגים שונים באופן קבוע.

כל כך קבוע שהוא פותח על זה שירוש בקארזפורום.

בנושא המהירות המותרת, אני שואל אותך את מה ששאלתי את מרטין, האם אתה נוסע תמיד אך ורק על פי המהירות המצויינת בשילוט הכביש, לא משנה כמה מגוחחת היא?

מה שאותו נהג שאליו נצמדים צריך להבין, כמו שאמרו כאן לפני, הוא שאם הדבר קורה לו כ"כ הרבה פעמים - אולי כדאי שיפשפש בציציותיו הוא ויבדוק מה לא בסדר אתו. אם נצא לשנייה ממנטרת ה"אני נוסע כחוק" נגלה שדווקא בכבישים חד-נתיביים בהם אין הרבה אפשרויות עקיפה ו/או ירידה לשוליים התנועה זורמת סביב המהירות החוקית (בניגוד לכבישים דו-נתיביים פתוחים שם התנועה זורמת במהירות העולה על החוקית). לכן אם אותו נהג מרגיש שנצמדים אליו כל הזמן, סימן שהוא נוסע מתחת למהירות שטף התנועה באופן מורגש ובכך הוא הוא מהווה את גורם הסכנה. נקודה למחשבה.

אתם מתעלמים מהעובדה שלא כל הרכבים והנהגים בכביש מצבם זהה, אני משוכנע שאם הנ"ל היה מוסיף שהוא נהג פול טריילר, לא הייתם ממהרים להיצמד לו לתחת ולהגיד לו שברגע שמישהו מגיע מאחוריו שירד לשוליים, למרות שגם זה קורה.

כמי שנוסע לפעמים על רכבים ישנים או מלאי סחורה ברור כי המהירות תהיה נמוכה בחלק מהכבישים מהמהירות של שאר הנהגים או מהמהירות שבה אני נוהג ברכב רגיל באותו הכביש, תחשבו רגע מהצד הזה - מכונית/נהג שהמהירות הממוצעת של הכביש אינה מתאימה לו, לא צריך להתאים את עצמו לנהגים האחרים אלא לכביש, כך שאם יימנע מהיצמדות לתחת יקלע למצב חרום אחר שממנו כבר לא ייצא.

רד לשוליים זו ההמלצה של רוב האנשים כאן.

ויש נהגים שהמהירות הטבעית שלהם בכביש כזה היא איטית , והגברת המהירות מבחינתם היא מתכון אפשרי לאסון, גם הסיטואציה של אי שמירת מרחק צהרכב שלהם מבחינתם היא מתכון אפשרי לאסון .

לכן הוא מנסה לחפש דרכים כיצד להעביר את המסר לנהג מאחוריו אל תיצמד לי לתחת.

ניתנו פה מספר הצעות יישם אותם בתקווה שתצליח.

אני מסכים עם ישה לחלוטין ומשתדל לבצע בעצמי כשאני במצב זהה, יש למצוא את הסיטואציה לפנות את הכביש לעוקפים בצורה חכמה ובטיחותית ולהשתדל לעכב את הכביש כמה שפחות, אם המצב לא מאפשר זאת, אז מנסים להבהיר למי שמאחורה שאין מה לעשות וישמור מרחק, ותתפלאו, לרוב הנהגים בישראל יש את טיפת הסבלנות הזאת, גם אם זה לא נראה כך.

פורסם

martines - אף אחד לא מקדש דבר (חוץ ממך והמצדדים בעמדתך). אתה פשוט מתעלם מעובדה מאד פשוטה - רוב האנשים לא באמת מסכנים את עצמם, בשל אינסטינקט ההישרדות. לכן רוב הנהגים נוהגים בדיוק במהירות שמרגישה להם בטוחה בנסיבות המקרה וזה בדיוק אותו שטף התנועה שביקשת שאסביר. מכיוון שלא סביר שכל המשוגעים והמופרעים נופלים דווקא עליך, יוצא שגורם הסכנה בפועל הוא, מה לעשות, אתה. גם אם אתה בטוח שבעיני החוק אתה נוהג נפלא ומושלם - בפועל אתה הוא הגורם המסכן. אתה יכול לטעון עד מחר "אני בסדר זה העולם דפוק" אבל את מבחן המעשה זה לא עובר.

שוב - אתה תבחר בין להיות צודק ללהיות חכם.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...