Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 163
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נחום תגיד לי, ואם אני עוקף מימין נהג שנוסע בנתיב השמאלי על 90 בכביש מהיר? אז מי העבריין פה?

רמז: כנראה שלא אני...

אם כבר אתה רוצה להתחיל לסדר את הכבישים, הייתי ממליץ לך להתרכז בזכות קדימה על נגזרותיה, אחת מהן היא אנשים שנתקעים בנתיב השמאלי (בכל מהירות שהיא) וימות העולם הם לא יזוזו. אגב, לדעתי אלה בדיוק האנשים שגם יעקפו על פס לבן כי כל שאר האנשים על הז** שלהם, הרי העיקר שהם נוסעים במהירות חוקית....

בגדול שניכם אבל השאלה היא כמה נתת עוד שניה ולא מיהרת...

אני אתן לך דוגמא מלפני 10 דקות שהייתה לי. אני פונה שמאלה מנתיב שמאלי קיצוני כי ככה יצא. פועל יוצא שכשאני על הכביש אני על השמאלי. מסתכל במראה, מאותת ימינה, עומד לעבור, אבל בינתיים נעקף מימין על ידי לחוצים למיניהם (כאלה שאם היו מחכים עוד שניה, הייתי משחרר להם את השמאלי) - אז מי פה לא בסדר ? כשהלחוצים עקפו, עברתי, אבל אם היו מחכים, זה היה חוסך גם לי וגם להם. הכל קשור אחד לשני ורוב הנהגים לא משהו בלשון המעטה ולא חושבים צעד קדימה.

פורסם
כי עוד לא סידרנו את כל הבעיות, אין נתיבי האצה ארוכים וגם עם מה שיש איפה שיש הנהג הישראלי לא יודע להתמודד, לא המשתלב ולא מי שנמצא על הכביש אליו משתלבים. אז העלאת המהירות - אחר כך, לא עכשיו.

שמע, בחיים האמיתיים זה לא עובד ככה. בפועל כבר יש לא מעט כבישים בארץ שבנויים בסטנדרט אירופי ורוב הנהגים מבינים מה צריך לעשות.

מה תגיד על יוון, שם גם נוהגים על הפנים מנסיון, אבל המדינה בונה מחלפים ענקיים וכבישי אגרה ומשפרת תשתיות כל הזמן והגבלה שם 130 כמו אצל כולם. גם ב160 אף אחד לא דיבר איתי.

גם בדרום איטליה המצב דומה, וברוב המדינות המזרח תיכוניות.

אני בדעה שצריך לבנות תשתיות סלחניות וכאלה שמראש מונעות טעויות ומצמצות נזקים, וכמובן הגיוניות מבחינה תחבורתית.

תבנה תשתית כזו, תאכוף לימוד נהיגה קפדני ואיכותי, תאכוף עבירות קטלניות בצורה דרקונית בלי רחמים אך גם אל תזלזל בעבירות פעוטות לכאורה כמו חוסר איתות (שהמפכ"ל שלנו חושב שזו לא עבירה :shock:), תוריד מהירות בתוך העיר ותעלה מחוצה לה.

זו הדרך שלי לפתרון תאונות הדרכים.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

טוב, ליוון יש הרבה כסף, הגרמנים עובדים בשביל לפרנס את הבטלנים האלו שיוצאים לפנסיה בגיל 50.

האמת שגם בארץ התשתיות שופרו בשנים האחרונות, ובהחלט אפשר להעלות את מהירות הנסיעה המותרת.

אני מתכוון לפעול החל משבוע הבא במישור הפוליטי למען העלאת המהירות המירבית המותרת, נראה מה יצא מזה (רמז - לא הרבה, אם בכלל).

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
למה לא להקיף כפרים במחסומים? משטרה ביחד עם אנשי מס הכנסה, גם להוריד עברינות כביש אמיתית וגם לעלות על מי שנוהג במרצדס S ומקבל ביטוח לאומי. שכחתי, זה יותר קשה...

זה קשה ויותר מזה - בלתי אפשרי פוליטית.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
בדיוק.

זה כמו לומר שאם נתיר שוד בנקים עפ"י חוק, אז לא יהיו כתבי אישום על שודים. אמנם זה לא אותו הדבר, אלא הנקודה להבהיר שזה עובד בכיוון ההפוך. יש מערכת כללים ומי שלא מכבד אותה, צריך לשאת בתוצאות, כמו ילד גדול.

אין שום קשר בין שני הדברים ולכן הטענה הזו מופרכת.

אגב, ברור שיש לציית לחוק, רק שיש לזכור כי החוק בא לשרת את הציבור ולא את קופת הממשלה. ולא, זה לא לגיטימי ובכל אופן לא בצורה הזאת.

מי זה "הם"? האחוזים הבודדים באוכלוסיה שנוסעים ככה היום? אתה באמת חושב שלכל מהירות שתאפשר לפי חוק, הציבור פשוט יוסיף 20 קמ"ש?

תן לי לחדש לך, הסיבה שדודה שלי, ואמא שלך, ואבא של נחום נוסעים בערך 110 בממוצע בכביש של 90, היא לא כי הם מכוונים ל20 קמ"ש מעל מה שהחוק מתיר, אלא מכיוון שזוהי המהירות הממוצעת ההגיונית לכביש הזה. ואם הכביש היה מפותל יותר, היו נוסעים בו 80. ואם הייתה גבעה קטנה ולא היו רואים הרבה קדימה, אז היו מאטים ל-70. ואם חושך מצרים ויש נתיב אחד לכל כיוון אז גם היו נוסעים לאט יותר. אבל אם יש שלושה נתיבים מוארים וישרים, עם שוליים רחבים וגדר הפרדה - אז כן, אפשר לנסוע 110. אפילו 120! אה, רגע, בדיוק שם שמו מצלמה חדשה...

+1

ואני מבטיח לך שנהג שרישיונו ישלל על תנאי עקב ריבוי עברות ינהג זהיר יותר, בוודאות.

ממש לא, מספיקות כמה פעמים בודדות בהן "עבריין מסוכן" ינוע במהירות "מטורפת" של 120-130 קמ"ש בכביש החוף (סכנה גדולה מאיראן, לכל הדעות) כדי שרשיונו ישלל. אתה באמת מאמין שזה יגרום לאותו אחד לנהוג זהיר יותר?

אין ויכוח על זה שצריך לאכוף את המהירות ובעדיפות גבוהה

על מנת להגביר את הכנסות המדינה? בהחלט. על מנת להעלות את רמת הבטיחות בכבישים ולהוריד את כמות הפצועים וההרוגים? ממש לא.

טוב, ליוון יש הרבה כסף, הגרמנים עובדים בשביל לפרנס את הבטלנים האלו שיוצאים לפנסיה בגיל 50.

אמנם זה לא קשור לנושא, אך חשתי צורך להגיב על הערה זו. לדעתי עדיף להמנע מהצהרה שכזו מבלי להכיר את כל הצדדים של הסוגיה. מטבע היורו הוא כחבל חנק עבור יוון, הרי אין להם כלל אפשרות לבצע פיחות. במקום זאת הם מקבלים חבילות "חסד" מגרמניה ושות'. גרמניה זקוקה לחבילות הסיוע הללו לא פחות מאשר יוון רק שהם כמובן בוחרים להציג זאת בצורה שונה. כמובן יש גם לקחת בחשבון כי עצם כניסתה של יוון לגוש האירו יש בצידה חובות לצד הזכויות. לבסוף, יש סיבה מדוע שוייץ לדוגמא אינה משתמשת באירו (והיא, בעיקרה לפחות, אינה מתוקף הנייטרליות שלהם, למרות שזה כיסוי מאוד נוח).

כלומר, אם הייתי צריך למצוא היום פתרון לתאונות הדרכים, העלאת המהירות בכבישי הארץ זה הדבר האחרון שהייתי שוקל לעשות אחרי שסידרתי את כל שאר הבעיות.

הקשר בין מהירות לפתרון לתאונות דרכים הוא זניח במקרה הטוב ולכן אין שום סיבה לא לעדכן את המהירות המותרת במדינת ישראל. קשה להתעלם מן ההתקדמות הטכנולוגית האדירה ב25 שנים האחרונות בענף הרכב.

עד שמגיעים לעניין הכנסות המדינה מענף מסחרי זה (ענף המהירות בו הקונים רבים, המוכר הוא מונופול והביקוש קשיח).

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אמנם זה לא קשור לנושא, אך חשתי צורך להגיב על הערה זו. לדעתי עדיף להמנע מהצהרה שכזו מבלי להכיר את כל הצדדים של הסוגיה. מטבע היורו הוא כחבל חנק עבור יוון, הרי אין להם כלל אפשרות לבצע פיחות. במקום זאת הם מקבלים חבילות "חסד" מגרמניה ושות'. גרמניה זקוקה לחבילות הסיוע הללו לא פחות מאשר יוון רק שהם כמובן בוחרים להציג זאת בצורה שונה. כמובן יש גם לקחת בחשבון כי עצם כניסתה של יוון לגוש האירו יש בצידה חובות לצד הזכויות. לבסוף, יש סיבה מדוע שוייץ לדוגמא אינה משתמשת באירו (והיא, בעיקרה לפחות, אינה מתוקף הנייטרליות שלהם, למרות שזה כיסוי מאוד נוח).

הקשר בין מהירות לפתרון לתאונות דרכים הוא זניח במקרה הטוב ולכן אין שום סיבה לא לעדכן את המהירות המותרת במדינת ישראל. קשה להתעלם מן ההתקדמות הטכנולוגית האדירה ב25 שנים האחרונות בענף הרכב.

עד שמגיעים לעניין הכנסות המדינה מענף מסחרי זה (ענף המהירות בו הקונים רבים, המוכר הוא מונופול והביקוש קשיח).

היוונים פשוט רימו את האיחוד האירופי בזמן שהצטרפו לגוש היורו.

יוון במשך שנים ארוכות חיה בגירעון מתמיד, ואז בן לילה איבדה את עצמאותה המוניטרית.

ליוון אין כמעט תעשיה, ועיקר הכנסות החוץ שלהם מגיעות מתיירות וצי הסוחר הענק שלהם.

המעבר ליורו ייקר מאד את השהות לתיירים, בייחוד בהשוואה לדרכמות, והתחרות מתורכיה פגעה בהם מאד.

בנוסף, ליוון יש מגזר ציבורי ענק וחסר פרופורציות, יציאה לפנסיה בגיל צעיר ואופי ים תיכוני גרמו להדרדרות המהירה.

ובקשר להעלת המהירות - תקופה ארוכה אני טוען כאן שזהו הצעד ההגיוני ביותר והמתבקש, רק שבמקום לפעול בנושא יותר קל להיתבכיין על מצלמות המהירות.

וחוץ מזה, מי שיסע כחוק לא יפגע, הכי פשוט בעולם.

פורסם

חבר טוב הביא לי את ירחון אוטו האחרון והראה לי את הטור של ניצן אביבי, לקרוא ולא להאמין.

אביבי מנפץ את האמיתות של חלק מהמגיבים פה על יעילות המצלמות , ניצב שטיין כנראה אינו מסוגל לנתח את הנתונים אשר הוצגו בפניו, ואו שהוא הפך להיות דובר מהרמה הנמוכה ביותר של משטרת המחשבות הישראלית.

אני לא יכול להעלות פה את הטור עקב זכיות יוצרים , אולי רוני יכול להעלות את הטור לאתר , פשוט בדיחה משטרת ישראל...

אולי משטרת התנועה תשנה את שמה למשטרת המיסוי העקיף של מס הכנסה, הרבה יותר מתאים.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

לא הבנתי מה מסובך כאן.

מי שיסע כחוק לא ישלם, הכי פשוט בעולם.

מי שרוצה לסוע מהר, שיזהר או יכין את הארנק.

פורסם
לא הבנתי מה מסובך כאן.

מי שיסע כחוק לא ישלם, הכי פשוט בעולם.

מי שרוצה לסוע מהר, שיזהר או יכין את הארנק.

מה שלא הבנת הוא שמשטרת ישראל משקרת במצח נחושה כאשר היא מסבירה שמהירות היא הסיבה העיקרית לתאונות דרכים והרוגים.

משטרת ישראל משקרת שוב כאשר היא מציגה את המצלמות כתרופה לבעיה , כאשר השימוש במצלמה הוא בעיקר כגביה של מס עקיף למדינה.

מי שרוצה לסוע מהר שיכין את ה WAZE , כל המצלמות מופיעות שם, נאט לפני המצלמה וניתן גז לאחריה, כי בחלם תתנהג כמו בחלם.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

חז"ל היו יותר חכמים מהחכמים של היום

" א. אין גוזרים גזירה על הציבור אלא אם כן רוב הציבור יכול לעמוד בה[2]: כלל זה הוא אחד הכללים היותר מרתקים שבמשפט העברי ובהלכה. ההלכה קובעת כי על המחוקק הבא לגזור גזירה, שפעמים רבות היא מכוח המדרון החלקלק המסוכן, לבחון קודם לתהליך החקיקה את יכולת הציבור לעמוד בה, לאמור: את מה שכינינו לעיל כ"מחיר" של האיסור המוטל, ואם המחוקק מעריך שאין הציבור יכול לעמוד בתקנת המדרון החלקלק - אסור לו לחוקק אותה. לא זו בלבד, אלא שכוחו של הציבור יפה גם לאחר החקיקה עצמה: "... הרי שגזרו בית דין גזירה ודימו שרוב הקהל יכולין לעמוד בה, ואחר שגזרוה פקפקו העם בה ולא פשטה ברוב הקהל הרי זו בטלה ואינן רשאין לכוף את העם ללכת בה" (רמב"ם הלכות ממרים ב, ו). מהדברים עולה כי תקפותו של המדרון החלקלק מותנית ביכולת העמידה במחירו הכבד, ואם ציבורית כלל זה לא נתקבל - הוא לא תקף[3]. מגבלה זו משמעה שהקביעה האם החשש מפני המדרון החלקלק מוצדא או לא נקבע לפי מידת ההתקבלות הציבורית של הטיעון. בחברה המודרנית קשה עוד יותר לבחון זאת, שכן היא מקיימת בתוכה מנגנוני כפיה, אולם ניתן לקבוע שבמציאות בה על אף החקיקה ומנגנוני הכפייה האחרים לא התקבל הטיעון של המדרון החלקלק - הוא אכן לא תקף מבחינה פילוסופית. הציבור מהווה אפוא לא רק סיבה לחוסר התקפות אלא סימן לחוסר התקפות. "

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
חבר טוב הביא לי את ירחון אוטו האחרון והראה לי את הטור של ניצן אביבי, לקרוא ולא להאמין.

אביבי מנפץ את האמיתות של חלק מהמגיבים פה על יעילות המצלמות , ניצב שטיין כנראה אינו מסוגל לנתח את הנתונים אשר הוצגו בפניו, ואו שהוא הפך להיות דובר מהרמה הנמוכה ביותר של משטרת המחשבות הישראלית.

אני לא יכול להעלות פה את הטור עקב זכיות יוצרים , אולי רוני יכול להעלות את הטור לאתר , פשוט בדיחה משטרת ישראל...

אולי משטרת התנועה תשנה את שמה למשטרת המיסוי העקיף של מס הכנסה, הרבה יותר מתאים.

אתה מתכוון לזה?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...