Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש לי פיג'ו 306 ולמוכר היתה מערכת היי-אנד עם מגבר שהוא הוריד מהרכב לפני המכירה.

הוא השאיר לי את הרדיודיסק.

ממה שהוא אמר לי, בדלתות מה שיש לעשות זה לשים רמקולים אחרים, לחבר לכבלים שכבר יש שם וזהו.

אני לא אוהב לשמוע בווליום מחריש אוזניים כך שאני חושב שאני יכול להסתדר גם ללא מגבר.

אני לא אודיופיל, אבל בהחלט אוהב איכות.

אני לא בטוח בדיוק איזה גודל צריך, לפי מה שהבנתי הרמקול צריך להיות סביב ה6-6.5".

מאחורה אני מניח שצריך רמקולים בגודל 6X9.

ההיתי מעוניין לשמוע על המלצות לרמקולים לא יקרים אבל עם איכות סבירה, והיכן ניתן לרכוש אותם - אני גר בת"א.

שאלה נוספת, האם רמקולים שקונים מגיעים גם עם הרשת\מכסה מתכת שמלבישים אותו מעל הרמקול ע"מ להגן עליו או שצריך לקנות כאלה בנפרד?

פורסם

שבוע טוב.

מה התקציב שלך לרמקולים?

אתה רוצה גם קומפוננטים וגם רמקולים אחוריים?

גם מגבר?

בדרך כלל הקומפוננטים מגיעים עם כיסוי לרמקולים.

"גבינה חינם יש רק במלכודת של עכברים" :evil:

פורסם

אין לי תקציב מוגדר, אבל אני לא רוצה להוציא אלפים. ההיתי מעדיף להשאר מתחת לאלף, ומתחת ל500 יהיה אידאלי.

אני לא יודע כמה רמקולים אפשר לחבר למערכת הקיימת, איך אפשר לבדוק? אם אני לא טועה זה רדיודיסק של סוני, ששחכתי לבדוק איזה דגם בדיוק.

אני מעדיף לא להתעסק עם התקנה של מגבר.

אם אפשר, לא אתנגד לרמקולים האחוריים, אך זה לא חובה אם אני לא אוכל להכנס בתקציב.

ברכב כבר יש טוויטרים שנשארו מהבעלים הקודמים, אך אני לא יודע אם הם מחוברים בכלל.

פורסם

הייתי ממליץ לך לגשת למקום של התקנת מערכות לרכב שימצאו לך רמקולים נחמדים בתקציב שלך ובכך לסגור את הסיפור בלי כאבי ראש מיותרים.

אם אינך מעוניין במגבר וכל מה שמסביב אין מה להשקיע ברמקולים חזקים שיצטרכו הגברה.

רמקולים פשוטים יעשו את העבודה.

"גבינה חינם יש רק במלכודת של עכברים" :evil:

פורסם

מאחר ונראה שברכב אין הכנה לרמקולים מאחורה (הוסר כשהסירו את המגבר והרמקולים הקודמים?) אני שוקל פשוט לקנות זוג רמקולים קדמיים ולהתקין אותם לבד ברכב, מאחר ולקדמיים כבר יש הכנה. הגודל שאני צריך הוא 6.5", נכון?

מה מומלץ מבחינת איכות שמע אם אין בכוונתי לחבר אותם למגבר? אני לא מחפש להפציץ בווליום, אלא לשמוע בצורה סבירה ואיכות מירבית למחיר.

במחיר של 200-300 לזוג, אם משהו יקר יותר שמשתלם, אני פתוח להצעות.

מישהו יכול להגיד לי כמה יכולה לעלות עבודה של חיווט + התקנה של 4 רמקולים סבירים ברכב - שוב ללא מגבר כדי לא לסבך עניינים, ווליום גבוה לא ממש מעניין אותי. והאם יש מקום אמין ומקצועי באיזור ת"א\חולון?

פורסם

נשאלת השאלה האם החיווט של הרמקולים הקידמיים כרגע הולך לבאגז' או שהוא הולך לHU,

אני מאמין שאם היה מגבר, ובעל הרכב הקודם הגביר את הרמקולים הקידמיים,

יש סיכוי טוב שהחיווט של הרמקולים נחתך מהHU, והכבלים שורשרו לכיוון המגבר,

עדיף שתלך למתקין או אם יש לך חבר שמבין בתחום, באזור שלך שיכול לבדוק לך את זה.

פורסם

אכן צריך לבדוק כדי לוודא, אבל לפי מה שאמר לי המוכר, מקדימה צריך אך ורק לחבר ולנסוע, מאחור כנראה שצריך לבצע חיווט מחדש, כי לא ראיתי שם חוטים בכלל כשבדקתי.

העיניין הוא שאני לא מכיר מתקינים בכלל, ולא יודע לאן עדיף לי להגיע. איפה יש מקום אמין ומקצועי.

ומה בכלל עדיף. ראיתי כאן המלצה לשני סטים של JBL לפיאסטה שהיא בערך באותו הגודל כמו האוטו שלי, והוא יעלה כ700 + התקנה או פשוט ללכת על שניים כאלה מקדימה וזהו: KFCE1762 Kenwood

פורסם

עדכון:

אז ככה, בדקתי היום ונראה שגם החוטים שכבר נמצאים בדלתות כנראה לא מחוברים לשום דבר. ניסיתי לחבר היום רמקול רגיל שהיה לי בבית ולא יצא קול בכלל.

מאחור כלל אין חיווט.

המערכת שיש לי היא Sony CDX-GT310.

אני רוצה להבין מה היתרון בהתקנה של מגבר? מעבר לאפשרות של ווליום גבוה, כי זה לא מעניין אותי, אני לא אוהב מוסיקה רועשת, ובד"כ אקשיב בווליום רגיל - כזה שאפשר לשמוע בצורה נוחה מבלי להתאמץ. אם מישהו יכול להאיר את עיניי למה זה טוב ולהסביר האם עדיף לי להתקין אותו או לא.

אין לי העדפה מיוחדת למוסיקה אבל הנטיה שלי היא לרוק.

מה שאני רוצה זה מערכת שנשמעת טוב יחסית למחיר, אני לא מחפש משהו שהוא היי-אנד אבל גם לא משהו הכי זול שאפשר.

- מאחר ואני לא יודע מה סדר גודל של עלות הרכיבים שאני צריך אז קשה לי לקבוע תקציב, אבל ההיתי אומר שעד 2000, רצוי פחות כמובן, כולל התקנה. (כמו שהזכרתי, כבר יש מערכת ברשותי)

- אין לי בעיה לקנות מיד 2, כמובן אם המוכר נמצא באיזור ת"א או הסביבה.

- ההיתי שמח לשמוע על מקום מקצועי ואמין לביצוע ההתקנה כי לי אין ממש שמץ של מושג בנושא. ובלי המלצה אני קצת מפחד לחפש לבד וליפול על חאפר. אני גר בת"א אבל אין בעיה אם צריך להגיע למישהו באיזור המרכז.

- האם עדיף לרכוש את הציוד באופן עצמי ולהביא למתקין או שהמתקין יכול להשיג את הרכיבים?

- כמה זמן פחות או יותר יכולה לקחת התקנה כזו?

אם יש עוד מידע שלא נתתי ויכול לעזור בבקשה תרשמו.

פורסם

החיווט בדלתות קיים, כנראה שהוא לא מחובר לשומקום,

מגבר משמש להגברת האות שמגיע אל הרמקולים, בעיקרון הוא נותן יותר עוצמה,

כמו כן, במערכת עם מגבר, אתה גם יכול לכוון את התדרים שהרמקול ינגן,

ועל ידי כך תחום העיוות של הרמקול ע"י ניגון תדרים גבוהים יותר מתרחק ואתה יכול לנצל יותר טוב את הרמקול.

ציוד אודיו עדיף קודם לשמוע, לכל רמקול יש אופי סאונד משלו.

מחיר התקנה אצל מתקין משתנה גם לפי סוג הרכב, ולפי סוג העבודה,

אם צריך לסלול חיווט מחדש, קושי העבודה על הרכב וכו',

יש לך שמץ של מושג איזה גודל רמקול צריך להכנס אצלך בדלת הקידמית?

ההמלצה הראשונית היא לחבר זוג קומפוננטים מקדימה,

ולאחר מכן להמשיך, אם אתה לא בעיניין של מגבר,

ההמלצה שלי היא להוסיף רמקולים אחוריים שיתנו השלמת סאונד וקצת באס,

בכל אופן אם אתה אוהב באס, ולא רוצה מערכת מטורפת יותר מידי,

זה להוסיף מונו (מגבר קטן) שיתחבר רק לסאב, ושהסאב יתן את הבאס.

פורסם

תודה על התגובה המפורטת.

בדלתות יש מקום לרמקולים של 6.5", מאחור זה 6X9 עד כמה שהבנתי.

אז מה שאתה ממליץ זה בעצם להתקדם בצעדים? להרכיב קודם כל את הרמקולים מקדימה, ואח"כ מאחור להשלמת הסאונד אם ארגיש שיש צורך?

ומה עם מקום התקנה מומלץ?

פורסם

מקום ל9*6 יש ב306 עד כמה שאני זוכר רק אם מישהו התקין שם 9*6 לפניך, העצה עדיין היא לקומפוננט קידמי, העדיפות היא לסאב, לא בהכרח סאב מפציץ בתיבה ענקית, יש סאבים קטנים כמו 8 אינץ' שעושים עבודה מאוד טובה, בתיבה קטנה, אבל זה יותר לפי שיקול דעתך.

עפ"י חוקי הפורום אסור להמליץ על מתקינים,

המבינים יותר מתקינים לבד, התקנה של לפתוח דלת לשים רמקול ולסגור היא פשוטה למדיי, באם יש לך 2 ידיים טובות,

מכיוון שאצלך כנראה שהחוטים שיוצאים מהדלת אינם מגיעים לHU,

יש 2 אופציות וזה כבר תלוי בך, ועד כמה אתה יכול / מוכן לעשות לבד,

או שאתה מעדיף ללכת לבעל מקצוע.

אני מאמין שיש לא מעט חברים בפורום, ובמיוחד באודיו, שיותר מישמחו לעזור לך בזמנם הפנוי,

אם זה בהדרכה כיצד לבצע באופן עצמאי, או להפגש ולתת יד,

כמו כן יש את "מפגשי הפורום" שמתקיימים בסופ"שים שם חברי הפורום תמיד פתוחים לעזרה.

וגם כאן על המסך עד כמה שאפשר.

פורסם

היתה התקנה, אבל הבעלים הקודם הוריד את הכל מהאוטו.

אני נפגשתי עם חבר פורום היום ואולי הוא יעזור לי עם עיניין ההתקנה.

לגבי עיניין הסאב, הרי צריך בשבילו מגבר, כך שזה מגדיל את ההוצאה עוד יותר, מעבר לעלותו של הסאב עצמו.

האם באמת חייבים סאב כדי לקבל מערכת שנשמעת טוב?

פורסם

כעיקרון אם אתה לא מעוניין במגבר אז הסאב יורד מהרשימה !

התקנת קומפוננט מקדימה של MOREL TEMPO 6 שהם די טוב היו מנוצלים מהרדיו דיסק, ומאחורה להשלמת הבאס בסאונד הייתי מסויף 6*9 של גם כן MOREL TEMPO 6*9 !

זו לדעתי ההצעה הכי מושלמת לתקציב די נמוך ללא מגבר וסאב !

איליה !

hu: alpine 117, component: hertz hi energy hsk165, amp: celestra fa275x, monoblock: dc-audio 1.2k, sub: hertz energy es300 x2

פורסם

אני לא הייתי קופץ ישר על הטמפו בלי לשמוע אותו לפני,

אני עשיתי את זה, והצטערתי, לא אהבתי את הטמפו בכלל,

שבועיים אחרי שקניתי והתקנתי פירקתי אותו,

עם כל הכבוד להמלצות, לפני שאתה קונה סט, תשמע אותו,

אולי בכלל לא תאהב את הצליל שלו.

• תוכן חדש...