Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ועכשיו היא הרוויחה? אם המחיר היה נמוך יותר או שהרכבים היו מוחכרים ולא נמכרים היו רואים יותר על הכביש והיה קל יותר לשכנע עוד משקיעים להשקיע את הכסף שהיה מציל את החברה. יכול מאד להיות שזה מה שיקרה בסוף במסגרת הפירוק - המודל יהיה שונה ויימצא מי שיממן אותו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הרבה חברות גדולות היום לא היו רווחיות בתחילת דרכן, אבל חשוב לדעת לעשות את העניין בשלבים, לחדור לשוק קודם ואז להתחיל לקדם אינטרסים כלכליים.. כשאתה מנסה להרוויח כל אגורה מהלקוח הראשון בכל מיני דילים שלא שווים אפילו בדיקה, החברה לא תחזיק.

זה אמנם ממש לא אותו דבר, אבל בתכנית על הטסלה ב-NG דיברו קצת על המודל הכלכלי והדרך לחדור לשוק.. אולי היו צריכים בבטר פלייס לקחת כמה עצות.

פורסם

בחיי- אם כל התוכנית המטומטמת שלהם ושריפת מעל 3 מיליארד- אפילו אם הייתי מחלק 1000 מכוניות בחינם ויוצר שם בשוק+תלות לקוחות למתן שירות הייתי מפסיד פחות ולפחות מעיף יותר מכוניות-LOL.

נ.ב: האם יש מצב שלדיון הזה היה מישקל בקבלת ההחלטה היום?

מעניין אם גם הם גלשוו פה והשכילו...

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

חברים מישהו פה יכול לבדוק את המבנה התאגידי של בחברה לישראל.

אני רוצה לברר מאיפה יבוא כיסוי ההפסד...

יש לי הרגשה שכולנו פה נשלם את החשבון המחשמל בצורה כזאת או אחרת. :?

חבל. זה יהיה case study מעניין לאנשי שיווק, כלכלה ומנהל עסקים. מהתבוננות שטחית בלבד, עולה התובנה הבסיסית שמדובר היה במקרה קלאסי של חטא ההיבריס - החמדנות הבלתי נלאית לצד ההתעקשות העיוורת והקנאית להמשיך במתווה המקורי גזרו את דין הפרויקט המבטיח הזה.

והנה אנשי עסקים מכובדים, תעשיינים מבריקים ויזמים שאפתנים המעורבים בפרויקט, נותרים אדישים לשקיעתה של החברה אל המצולות. "בצר להם" הם ממשיכים להפגין חוסר נכונות אף להעלות על הדעת נסיון לכבוש את השוק "מלמטה", עד שכבר היה מאוחר מידי. במקום להפוך את החבילה למשתלמת עד כדי כך שתיעשה להצעה שלא ניתן לסרב לה, הם המשיכו בשלהם. מדהים. :shock:

הכשל השיווקי מאוד פשוט ובסיסי.

זה NO-NO מאוד רציני לבנות את הפן החברתי והפסיכולוגי של המוצר ללא הצדקה מוצקה של הפן הפונקציונלי.

זמין 8)

פורסם
בחיי- אם כל התוכנית המטומטמת שלהם ושריפת מעל 3 מיליארד- אפילו אם הייתי מחלק 1000 מכוניות בחינם ויוצר שם בשוק+תלות לקוחות למתן שירות הייתי מפסיד פחות ולפחות מעיף יותר מכוניות-LOL.

נ.ב: האם יש מצב שלדיון הזה היה מישקל בקבלת ההחלטה היום?

מעניין אם גם הם גלשוו פה והשכילו...

מה הבעיה לבזבז 3 מיליארד?

שי אגסי לקח 2, המשקיעים 1.5 והשאר משכורות.

אם זה היה בארה"ב היו מכניסים הרבה אנשים לכלא.

את Fisker חוקרים על עברות שהם עשו והוא סה"כ קיבל הלוואה של 20 מיליון $ מהמדינה.

אייל

פורסם

והפעלה של המערך על ידי המפרק בעלויות תחרותיות מאוד יחסית לרכבי בעירה פנימית.

לא נראה שהפעם מפרק החברה יפעיל את החברה, הדבר מצריך המשך השקעות עתק שאין מהיכן לגייס. נראה כי החברה הולכת ממש לפירוק ולהפסקת פעילות.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
ההימור שלי:

השחלת תספורת ענקית לנושים והפעלה של המערך על ידי המפרק בעלויות תחרותיות מאוד יחסית לרכבי בעירה פנימית.

החברה לא הונפקה, איך בדיוק עושים תספורת?

מה הבעיה לבזבז 3 מיליארד?

שי אגסי לקח 2, המשקיעים 1.5 והשאר משכורות.

אם זה היה בארה"ב היו מכניסים הרבה אנשים לכלא.

את Fisker חוקרים על עברות שהם עשו והוא סה"כ קיבל הלוואה של 20 מיליון $ מהמדינה.

משבר הסאב פריים יצר בעיה כלכלית קצת יותר גדולה מסגירת בטר פלייס ואף זבוב לא נחקר ולא נכנס לכלא שם אז לא תמיד להסתכל על אמריקה בתור אורים ותומים זה הדבר הנכון.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
ייתכן ול לפלואנס ZE האלה יהיה יום אחד ערך אספני משמעותי.

ייצור בכמויות בודדות, שריד לפרויקט גלובלי שכשל בקיצור, רכב עם סיפור מאחוריו.

אם אני הייתי בעלים של אחת ואם המצב יתגלגל בצורה כזו שהרכב יהפך למשקולת חסרת ערך, אני הייתי מכניס לאחסנה ארוכה ומחכה 20 שנה.

מצטרף.

יש פוטנציאל אספני רציני לאוטו הזה.

אבל צריך סבלנות ומקום אחסון...

לגבי תחנות ההחלפה - אני מהמר שהמפרק יפסיק את פעילותן מאוד מאוד מהר.

אם יש אלף לקוחות משלמים וכל אחד משלם אלפיה לחודש (לפני מע"מ? אחרי מע"מ) אז זה הכנסה של מליון שקל לחודש.

לחלק ל33 תחנות החלפה זה 30K לחודש לתחנה.

רק עלויות הנדל"ן והמשכורות (לכל תחנה צריך לפחות 5 עובדים במשרה מלאה בשביל פתיחתה 24/7, בהנחה שמספיק עובד בודד בכל רגע נתון) כבר עוברות את זה.

כך שזה מחוץ לתמונה.

כל עניין החלפת הסוללות מת.

את עמדות הטעינה יש היתכנות להפעיל,

למיטב הבנתי העמדה הביתית היא בבעלות כל בעל רכב.

אחרי שחברת החשמל תסגור להם את הזרם אז אין מניעה עקרונית לחבר את העמדה לחשמל הביתי ולטעון על חשבונך.

כמובן שאת הסוללה יהיה צריך לקנות מהמפרק או בא כוחו.

או לשכור אותה מחברה שתיכף תקום ותעסוק בהשכרה של סוללה קבועה אחת לכל לקוח.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

+1

עמדות החלפה (שזה בעצם הלב של הלב של בטר פלייס) קשה להאמין שיתופעלו עוד יותר קשה להאמין שתוקמנה עמדות חדשות.

המשך שימוש בקיים - כנראה שכן, אולי בהסכם תמורת המשך תשלום מסויים מצד הלקוח.

אני אישית הופתעתי מהסגירה של החברה, למרות שאפשר היה לחזות את זה.

פורסם

אז מה יכול לצאת מזה?

במידה ולקונים יציעו לקנות את הסוללה באיזה 40-50 אלף ש"ח,ועוד עלות התקנת מטען בביתם-הם יצאו בנזק של לפחות 200K.

WILL,אם יסגרו חלק מתחנות ההחלפה,אז הכסף לתפעול כל האחרות יגדל,ואז אולי הקונים לא יקבלו את כל הצינור..:?

פורסם

באופן אבסורדי, בבתערוכת פרנקפורט הקרובה רנו תציג את מתיחת הפנים לפלואנס Z.E, שתהיה דומה כמובן לפלואנס הרגילה, אך צפויה גם סוללה משופרת עם טווח גדול יותר.

פורסם
ייתכן ול לפלואנס ZE האלה יהיה יום אחד ערך אספני משמעותי.

ייצור בכמויות בודדות, שריד לפרויקט גלובלי שכשל בקיצור, רכב עם סיפור מאחוריו.

אם אני הייתי בעלים של אחת ואם המצב יתגלגל בצורה כזו שהרכב יהפך למשקולת חסרת ערך, אני הייתי מכניס לאחסנה ארוכה ומחכה 20 שנה.

בזמנו השתעשעתי ברעיון לייצא רום כרמלים לאספנים בארה"ב. היתה תקופה שהם נמכרו בגרושים והיו מעט כאלה נוסעות. הבעייה שזה היה אי שם בתחילת שנות התשעים כשעוד לא היה אינטרנט ועד שהעולם התפתח הם כבר לא היו זולות.

BP לא קרסה בגלל חמדנות אלא בגלל חוסר נשימה עד שהציבור יתרגל, טכנולוגיה לא בשלה מספיק (כ 100 ק"מ בין החלפות) וחוסר הבנה איך השוק עובד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אז מה יכול לצאת מזה?

במידה ולקונים יציעו לקנות את הסוללה באיזה 40-50 אלף ש"ח,ועוד עלות התקנת מטען בביתם-הם יצאו בנזק של לפחות 200K.

WILL,אם יסגרו חלק מתחנות ההחלפה,אז הכסף לתפעול כל האחרות יגדל,ואז אולי הקונים לא יקבלו את כל הצינור..:?

איך הגעת ל200K?

הנזק הרבה יותר קטן.

נניח בנאדם שקנה בשבוע שעבר ZE במחיר מלא של 120K (המקרה הכי גרוע)

עכשיו יש לו שתי אפשרויות:

1. להחזיר את הסוללה לכונס הנכסים ולהעיף את הרכב לברזל באלף שקל. (יש שם גם קצת נחושת :lol: )

נזק: 119K.

2. לשלם 40K ולקבל את המצבר לבעלותו.

עמדת הטעינה בחניה שלו כבר בבעלותו (היתה כלולה במחיר הרכב).

הוא נשאר עם רכב חשמלי מוגבל-טווח עם סוללה קבועה בבעלות מלאה.

נניח שווי ריאלי לרכב כזה של 90K. (אני פתוח להערכות אחרות. אנחנו נראה בחודשים הקרובים פרסומים ביד2 ונראה מה יהיה המספר האמיתי...)

הפסד נטו: 70K.

מה שאומר שאם ההערכות שלי סבירות (מחיר המצבר יהיה נמוך מערך הרכב כרכב נוסע כולל מצבר) אז המכוניות ימשיכו לנסוע בכבישים (אולי לא לאילת...)

לגבי תחנות ההחלפה:

אלו שעוד לא נבנו עד הסוף - אין מצב שממשיכים לבנות שם אפילו עוד יום אחד.

אלו שקיימות - אולי יופעלו עוד חודש-חודשיים עד שכל העובדים יקבלו הודעה מראש אבל אני לא רואה מצב של הפעלה חלקית של רשת התחנות,

אין בזה שום טעם.

רוב הלקוחות לא יסכימו לשלם אלפיה+ לחודש על רשת תחנות החלפה חלקית שלא מספקת אפשרות נסיעה בכל המדינה.

והרשת הנוכחית (כ-30 תחנות) היא די מינימלית, בהתחלה דיברו על 100 ואז קיצצו את זה עוד ועוד ואלו שפעילות כיום בקושי מספקות כיסוי מלא.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

WIL, עמדת הטעינה לא שלו כי מה שהיה כלול בעיסקה הוא התקנת העמדה. מי בדיוק ימשיך לשלם את חשבון החשמל שלהן אם BP כבר לא קיימת?

לגבי הסוללה, אל תצפה למחיר נמוך. הכונס יודע שזה או לקנות אותה או לזרוק את האוטו ולכם הוא יקח את המקסימום האפשרי.

חוץ מזה להמשיך להחזיק את ה ZE זה כמו לנהוג עם מדבקת "תראו איזה יופי דפקו אותי".

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...