Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום נכנסתי לאוטו הכנסתי את המפתח והסתכלתי על הלוח מחוונים.

(כנוהל בC5 כל הנורות נדלקות ונכבות אחת אחרי השנייה עד למצב שבמצב אידאלי שום נורה לא דולקת).

נורית הService נשארה דולקת יחד עם נורית STOP ועם עוד נורית.

על מנת לעכל על הדברים אני מעלה 3 קבצים עם תמונות המצב והסברים בספר!!

נקודות להבהרה:

1) הנוריות שדולקות הן כאשר המונע דומם! כאשר אני מניע את הרכב כל הנוריות נכבות ואין שום הודעת תקלה.

2) גם כאשר המונע דומם, במחשב הרכב לא מתקבלת שום הודעה על תקלה כזאת או אחרת!

שאלתי למומחים שבפורום, ולאנשים שיש להם C5 או שנתקלעו בעבר בתקלה דומה לייעץ לי מה לעשות, לכאורה רשום בספר רכב לפנות למוסך מורשה, אך האם זה מה שצריך לעשות?

נ.ב הרכב בדיוק לפני שבוע יצא מטיפול במוסך, וייתכן שכאשר עידכנו את המחשב לא טיפלו/עידכנו בעיה זאת.

תודה רבה לכל העוזרים!!!

לוח מחוונים.JPG

אבחון תקלה.JPG

תצוגת הודעה.JPG

פורסם

תודה רבה - אבל אין שם עם מי לדבר, ועל מה לדבר.

הפתרון של ללכת למוסך תמיד על הפרק, אבל זה הפתרון הקל שגם עלול להיות היקר.

אותי מעניין מה חשובים על כך מומחים בתחום, מהסיבה שנורת החיווי לא דולקת בזמן שהמונע פועל, וגם שהיא כן דולקת אין שום אזהרת תקלה במחשב הרכב!

פורסם
נראה שם שאין שמן מנוע. (הריבועים צריכים להיות מלאים)

אני מניח שאתה מתכוון לריבועים של הקילומטרז?

הם מתמלאים כעבור שנייה, זאת התצוגה הראשונית של הרכב.

שמן? לא נראה לי- יש נורה שזאת מטרתה ! בנוסף בכל פעם מחדש כאשר חסר שמן מחשב הרכב דואג לתת אזהרה, ואני ממלא.

(כמובן שבדקתי גם עכשיו אם חסר- לא חסר, הרכבה רק יצא מטיפול גדול, ויש לו שמן חדש ובמידה הנכונה.

פורסם
לחץ על הלחצן בקצה ידית המגבים כדי לקרוא את ההודעה בצג וחזור לעדכן.

אורן

אין הודעה, עברתי בין כל המצבים. ( גם עשיתי לחיצה ארוכה במשך 5 שניות- זה מאפס את כל הנתונים של המחשב מהירות ממוצעת, צריכת דלק ממוצעת וכו').

תודה על העזרה שלכם בכל מקרה...

מה אתם מציעים?

עוד אנשים?!?!

פורסם
היה לי פעם את הרכב הזה, ואני זוכר במעורפל משהו כזה שהבעיה הייתה בטריה של השלט לקראת סוף חייה. תנסה לבדוק את זה.

זה מעניין- יכול להיות שהסוללה בשלט עומדת להתרוקן ( למרות שהאוטו נפתח גם מטווח רחוק בלי שום בעיה) - ואם זאת אכן הבעיה למה יש כזה חיווי , ובכלל איך מחשב של הרכב יכול לדעת על מצב הסוללה בשלט, וגם אם אני אחליף סוללה בשלט צריך ללכת להסיר את החווי במחשב.

החשש שלי שיש פה משהו קצת יותר רציני.

בכל מקרה אני אבדוק ותודה!!

אשמח לשמוע עוד תגובות.

פורסם

שמתי לב לעוד משהו מוזר, כשאני בודק את הנורות יש סוג של צפצופים חלשים ברכב- יכול להיות שזה קשור?!?!

אשמח להתערבות מצד המומחים פה בפורום

פורסם

גם במשפחתי היה סיטרואן C5 ,תנתק את המצבר חכה דקה תחזיר תמצבר תפתח ותסגור את הסוויץ שלוש פעמים ותניע .

אם הבעיה לא נפתרה וזה מלחיץ אותך גש למוסך.

אור.

8).................citroen C5 2002 Sx2000.................8)

פורסם

העברתי את הרכב היום טסט והייתי צריך להחליף גומיה בציריה הימנית, אז על הדרך גם בקשתי שיבדוק למה הנורית אזהרה דולקת.

מוסכניק הסביר לי שמדובר בנורית אזהרה שנדלקת מכיוון שקיימת בעיית כלשהי במערכת הזרקת דלק, אבל להערכתו זאת אינה בעיה משמועתית ולכן גם הנורית אזהרה לא נדלקת בזמן שהמונע דולק / נורית לא מהבהבת בזמן נסיעה.

עוד הוא אמר שעל מנת לטפל בזה צריך לעשות טיפול משמעותי כולל לניקוי המערכת ווהמליץ להימנע מלעשות זאת בשלב הזה!

הוא אומר שטיפול כזה מצריך הרבה עבודה ויעלה הרבה כסף, ולכן המליץ להוסיף תוסף דלק פעם בחודש בתקווה שזה יסייע.

אשמח לשמוע מה דעתכם!!

פורסם

ה C5 מאוד מאוד מאוד רגישה למתח המצבר (לא של השלט, של הרכב)

אם מתח המצבר נמוך מדי אתה יכול להתקל בהרבה דברים הזויים.

אריאל

פורסם
העברתי את הרכב היום טסט והייתי צריך להחליף גומיה בציריה הימנית, אז על הדרך גם בקשתי שיבדוק למה הנורית אזהרה דולקת.

מוסכניק הסביר לי שמדובר בנורית אזהרה שנדלקת מכיוון שקיימת בעיית כלשהי במערכת הזרקת דלק, אבל להערכתו זאת אינה בעיה משמועתית ולכן גם הנורית אזהרה לא נדלקת בזמן שהמונע דולק / נורית לא מהבהבת בזמן נסיעה.

עוד הוא אמר שעל מנת לטפל בזה צריך לעשות טיפול משמעותי כולל לניקוי המערכת ווהמליץ להימנע מלעשות זאת בשלב הזה!

הוא אומר שטיפול כזה מצריך הרבה עבודה ויעלה הרבה כסף, ולכן המליץ להוסיף תוסף דלק פעם בחודש בתקווה שזה יסייע.

אשמח לשמוע מה דעתכם!!

תחליף את החובבן\נוכל

זוהי נורת תקלת מנוע שיכולה להדלק ממיליון סיבות (אולי קצת פחות) וכל מטרתה היא שתגש למוסך מקצועי שיתחבר עם מחשב ויאבחן את התקלה.

פורסם
תחליף את החובבן\נוכל

זוהי נורת תקלת מנוע שיכולה להדלק ממיליון סיבות (אולי קצת פחות) וכל מטרתה היא שתגש למוסך מקצועי שיתחבר עם מחשב ויאבחן את התקלה.

אז זהו - שהוא לא חובבן- הוא מוסך מורשה של סיטרואן ופיג'ו !מה שמקנה לו את כל המכשור, והוא העלה את הרכב על מחשב ובדק תקלות.

נוכל? תלוי את מי שואלים, הוא מעולם לא ניפח לי חשבון או ביצע פעולות מיותרות.

האם במקרה הזה הוא צודק? אני גם הרמתי גבה, ואני לא חושב שתוסף דלק הוא פתרון של משהו ומכאן בעצם נבעה ההתייעצות!

• תוכן חדש...