Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5319 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם,

הרכב כאמור הוא BMW318IS מודל 93 (ידנית קופה אם זה משנה).

הרכב עמד כשבועיים שבמהלכם התרוקן המצבר (בן כ4 שנים).

לפני שחזרתי להשתמש ברכב הטענתי אותו קצת וחזר לעבוד,עשיתי סידורים עם הרכב והניע ללא כל בעיה.

יום למחרת הרכב מניע בבוקר ויצאתי איתו לנסיעה קצרה,כשחזרתי סירב להניע, חיברתי כבלים מרכב אחר והופ הניע בנגיעה.

היום הוחלף מצבר והוחלפה קוטב מינוס לחדשה אך עדיין מסרב להניע. יש לציין כי הרכב מניע בדחיפה,מסרב להניע אם מחברים בוסטר רק כבלים מרכב אחר (הרכב השני אפילו לא צריך להיות מונע).

יש אורות, רדיו, אזעקה עובדת כרגיל.

לפני שבוע הייתה בעיה עם הסוויץ' שבמהלכה נותק הסוויץ',והחוטים של הסוויץ' החשמלי נחתכו והולחמו בחזרה ע"י חשמלאי שמבין עניין (ז"א לא חאפר).

למישהו יש כיוון מה יכולה להיות הבעיה?

תודה מראש.

Nothing runs like a Deere.

פורסם

תבדוק שוב פעם את עניין הסוויץ' למרות שבוצע תיקון.

תבדוק שוב פעם את המצבר ! ייתכן שהמצבר שלך התרוקן בגלל צריכת זרם פרזיטית.

הסיבה שבגללה הרכב מניע רק בעזרת כבלים ממצבר של רכב אחר היא:

מתח קטבי המצבר עולה ל-13.6-14.5 וולט כאשר מניעים מרכב בזמן שהוא מונע ולא 12.7 ממצבר בוסטר.

מסקנה: ייתכן שיש לך מפל מתח גדול בחיבור של קטבי המצבר וגם/או המצבר התרוקן.

האם נבדק האלטרנטור ?

איזה כייף לי :)

פורסם

DORKI-אעשה זאת תודה רבה

מארק 10- שחכתי לציין שהמצבר הולחף לדש אתמול אך עדיין אותה הבעיה,אני חושד שיש זליגת זרם ממקום כלשהו.

ד"א האלטרנטור לא נבדק.

פורסם

סיפור קצר, לי יש סיאט איביזה שנת 99, במהלך 8 שנים שאני הבעלים של הרכב היה לי קטע מוזר, לאחר נסיעות של חצי שעה ויותר הייתי חונה ולאחר 5 דקות חוזר לרכב ומנסה להניע הרכב לא היה מניע. לא היה רעש של סטרטר היה קליק וזהו. לאחר חיבור כבלים היה מניע כמו גדול או לחילופין לאחר המתנה של כחצי שעה שעה היה מניע.

הוחלפו: מצבר, סטרטר נוקו כל הקורוזיות והמגעים נבדק זליגה חשמלאי חפר הוציא לי את הבאזר של הדלתות - כלום לא עזר!

לאחר ייאוש מכל החשמלטורים למינהן אני חושב שמצאתי את הפתרון, מסתבר שלפולקסוואגן (VAG) יש בעיה במגעים של הסוויטץ (שיוצר מפל מתח גדול כפי שמרק אמר) ברכבים מתיישנים והפתרון הוא ממסר התנעה, פשוט לחבר ממסר בין הסוויטש לסטרטר. כבר חודשיים שלא חזרה הבעיה וכנראה שזה הפתרון, עלה לי 15 ש"ח ממסר מאיביי, קצת לימוד ועבודה (אגב חשמלאים מנתניה רוצים 150 ש"ח לעבודה הזאת). כל הטיפולים של החשמלאים עלו לי כמה אלפי שקלים... ! :-(

לא בטוח שזה הפתרון שלך רק שיהיה לך בראש שקיימת כזאת בעיה שחשמלאים לא ממש מכירים ובטח שלא מציעים (זול לעומת החלפת רכיבים במערכת החשמל שלא ממש חייבים להחליף אותם)

פורסם

BDITAY -תודה על העצה,נתת לי חומר למחשבה.

אתה מדבר על ממסר שיושב על החוט שמחבר בין הסוויץ' לסטרטר?

פורסם

חברים המון תודה על התגובות.

היכן ניתן בארץ להשיג ממסר כזה? ישנו דגם מסוים ממולץ?

יש למישהו קישור לתמונה איך הוא נראה?

• תוכן חדש...