Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא רואה בסירטון שום דבר שקשור לנושא השיחה. חוץ מזה שנחמד ליראות אותו הוא לא קשור.

אנחנו דיברנו על כרית אוויר במושב

בסרטון נראה בברור שהכרית הצידית נפתחת מתוך מושב הנהג (מדובר כמובן בהתנגשות צידית...תראה את הסרטון עד הסוף),

במקרה והמושב מכוסה בכיסוי לא מקורי של היצרן לאותו דגם ספציפי הדבר יגרור פעולה לא תקינה של כריות אוויר צידיות במקרה של תאונה.

לפותח השרשור: ממליץ לך לבדוק את הנושא מול היבואן.

אם אתה מול המחשב ובכל זאת סקרן פשוט תכנס ל- YOUTUBE ותחפש מבחן ריסוק של הרכב שיש לך...כך תראה מאיפה יוצאת הכרית הצידית...סביר להניח שהיא יוצאת מהמושבים.

זמין 8)

פורסם
טוב תקשיב חמוד, חאפר תגיד למי שילד אותך דבר ראשון. דבר שני כיסוי כמו שהוא אמר ולא משנה כמה תגיד וכמה היצרן יגיד לא משפיע על כריות האוויר. זה שאתה המבין הגדול לא אומר שאתה באמת מבין אז לך לחפש למי לקרוא חאפר. לך תברר את העניין הזה באמת ותבין שאאתה לא מבין כלום.

שלום

התחלנו ב"סמוך עלי", המשכנו בירידה לפסים אישיים ועכשיו אנו מקנחים בטיעוני בורות. כי באמת, למי אכפת מה אומרים כל יצרני הרכב הגדולים עם כל המהנדסים המומחים שלהם? למי אכפת ממה שכל אדם בעל מומחיות בבטיחות בעולם יגיד לך בפה מלא? למי אכפת מהיגיון א-פריורי פשוט?! הלא עדיף להקשיב להוד רוממותו ולעצותיו שמתבססות -- תנו דעתכם, רבותי -- על ניסיון בבהתקנת ריפודים ברכבים! עילוי של ממש!

אז בוא ננסח זאת באופן שבו אתה, וכל אחד שעלול ללכת שולל אחרי עצותיך, יוכל להבין: אסור בכל תכלית ולשון של איסור להתקין כיסוי כלשהו על מושב עם כרית אוויר! (שלא למטרת התאבדות).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
התחלנו ב"סמוך עלי", המשכנו בירידה לפסים אישיים ועכשיו אנו מקנחים בטיעוני בורות. כי באמת, למי אכפת מה אומרים כל יצרני הרכב הגדולים עם כל המהנדסים המומחים שלהם? למי אכפת ממה שכל אדם בעל מומחיות בבטיחות בעולם יגיד לך בפה מלא? למי אכפת מהיגיון א-פריורי פשוט?! הלא עדיף להקשיב להוד רוממותו ולעצותיו שמתבססות -- תנו דעתכם, רבותי -- על ניסיון בבהתקנת ריפודים ברכבים! עילוי של ממש!

אז בוא ננסח זאת באופן שבו אתה, וכל אחד שעלול ללכת שולל אחרי עצותיך, יוכל להבין: אסור בכל תכלית ולשון של איסור להתקין כיסוי כלשהו על מושב עם כרית אוויר! (שלא למטרת התאבדות).

צודק אני מצטער על הדיבור לא היה לעניין.

ובוא נעשה בדיקה, אני מחר ב7 הולך לעבודה אני יעשה כמה ברורים. ואני שוב מזכיר שלא מדובר פה בכיסוי עור או משהו בסיגנון

מדובר פה על כיסוי בד פשוט . יבואן הרכב ממליץ על ריפודים אלה אם עם של היבואן. והוא לא מדבר על החלפת הכיסוי המקורי הוא מדבר על כיסוי כמו שאנחנו מדברים.

אני בכל זאת מחר יעשה בירור, אך מן הסתם הוא ימליץ על משהו שהוא מייבא.

ולבחור עם הסירטון אני לא חושב שאתה מבין על מה מדובר. הכרית אוויר שלו מותקנת בצד המושב ולא במושב עצמו.

פורסם

עקב עצותיו מסכנות החיים, התעקשותו לדבוק בהן חרף אזהרות כלל יצרני ויבואני הרכב וחוסר יכולתו לנהל דיון ענייני, תגובותיו של aviv539 תתפרסמנה מעתה ואילך לאחר שתעבורנה אישור של אחד ממנהלי הפורום.

הפורום הזה לא יתן שום במה לתגובות שיש בהן סיכון חיים ממשי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

יש לי שאלה גם בנושא.

יש אצלי על התעלות מעל החלונות הקדמיים, הכוונה לתעלות שבצדי השמשה הקדמית, כיתוב למעלה "AIRBAG". במקום של חשמל רכב, הכניסו לי בתוך אחת התעלות האלה כבל למכשיר חשמלי שאני משתמש בו ברכב. האם יש בכך משהו מסוכן????

פורסם

הייתי מבקש ממי שהתקין להעביר את הכבל ממקום אחר. אני לא חושב שיש מקום לשיקול דעת כשמדובר בבטיחות.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

היצרן והיבואן "מכסים" את עצמם... מה שהוא לא חד משמעי, ויש סיכוי שיפעל באופן לקוי ברור שיגידו לך שאסור כדי לכסות את עצמם

אני יודע שתופרים ריפוד בהזמנה אישית שהוא לא מונע מהכריות אוויר להיפתח

פורסם

אצלנו בסניק יש גם כאלה כריות מצד המושבים הקדמיים

והלכתי ותפרתי במיוחד ריפודים שיש להם מקום לכרית לצאת

אצלנו חייבים ריפודים , הם הצילו את המושבים ממי יודע כמה הקאות ושוקלדים למיניהם

ואם יש לכרית לאן לצאת - אני חושב שזה יחסית בטוח

זה שוב הרגשה אישית (ומה שאנשי הריפודים אמרו)

:wink:
פורסם

לפני כעשור תפרו לי ריפודים בהזמנה שהצד שלהם היה ריק כדי לא להפריע לכרית. הרפד היה מקצוען ושמחתי שהוא יודע מה הוא עושה.

פורסם

נראה לי שפתרתי את הסוגיה באמצעות סכין יפנית פשוטה, עשיתי קרע בצידי המושבים הקדמיים(בכיסויים הפשוטים, לא בריפוד המקורי חלילה) ומתחתי את הכיסוי מתחת למכסים של כריות האויר בצורה אסטטית, מה דעתכם? האם זה פתרון סביר?

הסיבה שאני עושה את זה כי יש לי כיסויים מהרכב הקודם, הם שכבו אצלי בתא המטען יותר מדי זמן ונמאס לי שהם תופסים לי שם מקום. והריפוד המקורי של הרכב שלי במצב טוב אבל כבר מתחיל להראות סימני הזדקנות במיוחד על כסא הנהג.:roll:

פורסם

נראה לי תקין לחלוטין. יש יצרנים (HR למשל) שמוכרים כיסוים עם פתחים יעודיים כאלו. לרוב הם עולים יותר, ולדעתי לא פרופרציונלית לכמות העבודה הנוספת הנדרשת לייצורם. אבא שלי קנה כאלו לרכב שלו. אני קניתי ריפודים פשוטים ועשיתי בעצמי את החורים כך שיתאימו לכריות האוויר שבמושבים שלי.

תדאג לחתוך לחלוטין את החתיכה שנמצאת מעל כרית האוויר, ולא רק לפרום את התפר. כלומר, ממש חור מעט גדול יותר מהפתח שממנו אמורה לצאת כרית האוויר. את קצוות הבד ניתן "לצרוב" מעט על ידי מלחם כדי למנוע המשך פרימת הבד (הסינטטי כמובן).

פורסם

כשאני עבדתי בהתקנות (כן, זה היה בשנים ההן,כשרק נכנסו כריות האוויר לשימוש), אם הבוס שלי היה תופס את אחד המתקינים מעביר חוט חשמל בקוודרנט של חוט תפירה מול האיזור המשוער ברדיוס של חצי מטר מהכרית, הוא היה מסיים את תפקידו בחברה מיידית.

אני מניח שאם הוא היה שומע על הרעיון לכסות את הכריות בריפודים מחוזקים בספוג הוא היה נהיה אדום יותר מהרגיל (הוא ג'ינג'י):lol:

בכל מקרה- אצלי במאזדה אין מכסי פלסטיק לכריות האחוריות. אני מניח שהן אמורות לפרוץ דרך תפר "מוחלש" בכוונה בריפוד.

ב"ה, שלא נדע ולא נחזה בזה...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
אני פשוט מתחתי את הקרעים שעשיתי מסביב למכסה של הכרית, הוא בולט(המכסה) אז השחלתי את הבד מתחתיו בשני הכסאות.

ניתן לעשות קומבינה שתניח הדעת.

השאלה אם זה שווה ולו במעט את הסיכון.

מכה שמצריכה פתיחה של כרית אוויר היא לא מכה זניחה.

אני אישית הייתי מעדיף את ההגנה הבטוחה של הכרית ולא מ"מ של בד.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...