Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש עכשיו מבצע (שמסתיים מחר) והרכב עולה 94K במקום 100K שזה התקציב שלי.

ראיתי את הרכב באולם תצוגה והוא מאוד מרשים מרווח ומאובזר, אבל יש סטיגמה כזאת שלא מתעסקים עם צרפתיות, השאלה היא אם הם לא אמינות גם ב-3 שנים הראשונות של האחריות? והאם ירידת הערך שלו גדולה? והאם המנוע 1.4 בנזין הוא מספיק חזק לזוג הורים עם שלשה ילדים?

(בחמש שנים האחרונות נסעתי בסקודה פאביה, האחרונה הייתה 1.4 ספורט שנגנבה לפני שבוע:cry:)

תודה!

פורסם

אם אני לא טועה, דגם הדיזל נמכר תמורת 103K במבצע הנ"ל. דגם הדיזל עדיף משמעותית מדגם הבנזין, ושווה להתאמץ קצת ולרכוש אותו (מנוע חזק משמעותית + צריכת דלק חסכונית). לדעתי זהו אחד הדגמים המוצלחים יותר של סיטרואן.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

שמת לב שיש גם סטיגמות עלבלונדיניות? אז מה, לא מתעסקים איתן?

חפש בפורום ותראה מה אומרים אלו שיש להם רכב כזה, או דומה של היצרן. אני מחשיב עצות של בעלי נסיון.

עצתי שתשכח את השמועות ודעות. חלקן היו תקפות בעבר, חלקן תוצאה של הצדקה או הכחשה אישית, ומה שאמר השכן של הבן דוד של הסבתא של חברה שלי ממש לא מעניין, ולרוב לא מבוסס.

היתה לי ZX במשך 10 שנים, שימושית ומהנה, והיא נקנתה בסוף תקופת ה-BX של סיטרואן בישראל. לא התחרטתי לרגע.

למשפחה עם שלושה ילדים האוטו יהיה סוג של פשרה, בגלל המרחב. קח לנסיעת מבחן, ואם מתאים לצרכים שלכם - סע בכייף.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

כבעלים של C3 1.4 בנזין ידנית (לא פיקאסו) 2005 אני סבור שאין ביסוס לסטיגמה.

הרכב אמין ככל מכונית אירופית אחרת שהייתה לי (כולל שתי מכוניות Audi 80 ו- Audi A4) ונרכשה משומשת בת 3 שנים.

כאשר רוכשים רכב חדש, הוצאות התחזוקה צפויות ואם לא נפלת על "לימון", לא תראה מוסך פרט לטיפולים שוטפים.

הפיקאסו מרווחת יחסית למשפחתיות קטנות אחרות, העיצוב הוא עניין של טעם ואני אישית לא מתלהב ממנו.

לעומת זאת יש לזכור שמנוע 1.4 בנזין אינו חזק או חסכוני במיוחד. יתכן שיש ייתרון למנוע הדיזל אך גם כאן אין לצפות לביצועים מיוחדים.

פורסם

תודה רבה!

הזמנתי את דגם הבנזין, אני לא עובר את ה-10000 ק"מ בשנה כך שאין לי צורך בדיזל

אני מחכה לנסיעת מבחן.

רק יש לי בעיה אחת, הם מתעקשים שהרכב יעלה לכביש עד סוף דצמבר ואני רוצה בהתחלת ינואר.

מה אתם חושבים? אם אני יתעקש אפי' במחיר של ביטול ההזמנה הם יסכימו או שחבל לי על הזמן?

פורסם

למה אתה מתעקש? מחירון הרכב נקבע כיום על פי חודש העליה לכביש ולא לפי שנתון.

אם בנסיעת המבחן לא תתרשם לטובה - האם תוכל לבטל את ההזמנה בלי להפסיד כסף?

פורסם

בעיקרון תמיד אפשר לבטל. אבל אם אני מתנה את הרכישה בנסיעת מבחן אז אני לא יפסיד מאה שקל של דמי ביטול.

לגבי ההתעקשות ראיתי שיש הבדל ממוצע של 2500 שקל בין רכב שעלה לכביש בדצמבר 2010 לבין ינואר 2011. ואם גם ככה המסירה מתוכננת בין ה-25 ל 30 לחודש אז למה לא לחכות עוד כמה ימים?

פורסם

כי הם עושים את המבצע כדי לשפר את נתוני המכירות של 2011, ואם הכב יעלה על הכביש ב2012 אז הם מפספסים את המטרה שלהם ולא יהיה להם אינטרס למכור רכב במחיר נמוך.

פורסם
למה אתה מתעקש? מחירון הרכב נקבע כיום על פי חודש העליה לכביש ולא לפי שנתון.

אם בנסיעת המבחן לא תתרשם לטובה - האם תוכל לבטל את ההזמנה בלי להפסיד כסף?

התקנה התחילה משנת 2008.

לגמרי במקרה יצא לי לחפש רכב שנת 2008 בשבועות האחרונים ואני יכול לדווח לך שאף אחד לא מסתכל על חודש עליה לכביש.

נכנסים למחירון ובודקים מחיר של שנת 2008, אם המוכר רומז משהו על חודש עליה מחייכים בנימוס וממשיכים הלאה (ברכישה במחיר נמוך או לרכב הבא).

אולי זה יכול לעבוד במקרה של רכבים נדירים עם ביקוש גבוה, לא בטוח שזה המקרה (נדיר אולי כן אבל ביקוש לא משהו).

לכן אני חושב שכדאי לרוכש ללחוץ לקבלת הרכב בינואר 2012.

אגב, נניח והרכב מגיע ואתה מתעקב בתשלום מספר ימים (דבר שמעקב את השיחרור מהמכס), האם זה לא יגרום בפועל למסירת הרכב ב 2012?

פורסם

הרכב כבר בארץ והם רוצים תשלום עד ה- 15 לחודש כדי שיהיה להם 12 ימים לשחרר אותו ולמסור אותו בדצמבר.

אם אני לא ישלם עד ה-15 אז הם יכולים להעלאות את המחיר למחיר שיהיה באותו זמן.

פורסם

אם כך, זהו לא מבצע, בטח לא אחד כזה שהיה מושך אותי.

תמורת 6K ש"ח הנחה, אתה רוכש רכב שעולה לכביש בשנת 2011 וזאת מספר ימים לפני 2012.

אם אתה מוכר בעוד שנתיים שלוש אז יש לך סיכוי לקבל מחירון לפי חודש עליה לכביש.

אם אתה מוכר בעוד 4-5 שנים ויותר, אין לך סיכוי לקבל מחירון לפי חודש עליה אלא על פי שנת מודל (במקרה זה 2011).

במקרה זה ההפסד יכול להיות גבוה יותר או שווה ערך להנחה אותה אתה מקבל.

כלומר, אין מתנות חינם, לפחות לא במבצע הנ"ל.

כמובן שכל האמור נכון למצב הקיים כיום ואין לי מושג מה יהיה המצב של שוק הרכב בעוד 3-5 שנים.

בכל מקרה זה הרבה חוסר וודאות בשביל עוד 6K ש"ח, מצד שני הסיכון הוא לא גדול (סה"כ כמה אלפי שקלים לכאן ולכאן).

תנסה לבטל את ההזמנה ותראה מה קורה, את המקדמה הם אמורים להחזיר לך בכל מקרה (אם אני לא טועה).

פורסם

זה מה שחשבתי, בכל מקרה הזמנתי נסיעת מבחן ועדיין לא יצרו איתי קשר.

אני מאמין שהנסיעה תתבצע לקראת סוף השבוע ואז אני יגיד להם ששבוע (עד ה-15) לא מספיק לי לארגן את הכסף.

נראה אם הם יתעקשו אפי' במחיר ביטול ההזמנה...

פורסם

אלון היקר, מאיפה לך לדעת שאם הוא ירצה למכור את הרכב עוד חצי שנה לא יתחשבו בחודש העליה לכביש?

זה שאתה ישר עובר הלאה כאשר מדברים איתך על חודש עליה, זאת בעיה שלך, לא של השוק, למרות שאתה תמיד רשאי להתמקח על המחיר בלי שום קשר למחירון. מה גם ש2008 הייתה שנת מודל ארוכה (מאמצע 07' עד סוף 2008) כך שהמצב בשנתון הזה פחות ברור

אני עבדתי בסוכנות רכב חדש ובעסקאות טרייד אין ועוד איך התחשבו בחודש העליה לכביש, גם מכרה שקנתה רכב 2011 משומש מהשכרה שילמה ע"פ חודש עליה. זה שתמיד יהיו חוכמולוגים שינסו לכופף את המוסכמות לטובתם זה נכון, אבל כנראה שרוב השוק אכן ימשיך לעבוד לפי המחירון עם כל ההורדות כמו עכשיו.

לדעתי אתה מפחיד פה את הבן אדם לשווא.

אם הרכב מוצא חן בעיניו והוא מוצע במבצע אטרקטיבי אז לפי דעתי כדאי שיקנה.

פורסם
אלון היקר, מאיפה לך לדעת שאם הוא ירצה למכור את הרכב עוד חצי שנה לא יתחשבו בחודש העליה לכביש?

זה שאתה ישר עובר הלאה כאשר מדברים איתך על חודש עליה, זאת בעיה שלך, לא של השוק, למרות שאתה תמיד רשאי להתמקח על המחיר בלי שום קשר למחירון. מה גם ש2008 הייתה שנת מודל ארוכה (מאמצע 07' עד סוף 2008) כך שהמצב בשנתון הזה פחות ברור

אני עבדתי בסוכנות רכב חדש ובעסקאות טרייד אין ועוד איך התחשבו בחודש העליה לכביש, גם מכרה שקנתה רכב 2011 משומש מהשכרה שילמה ע"פ חודש עליה. זה שתמיד יהיו חוכמולוגים שינסו לכופף את המוסכמות לטובתם זה נכון, אבל כנראה שרוב השוק אכן ימשיך לעבוד לפי המחירון עם כל ההורדות כמו עכשיו.

לדעתי אתה מפחיד פה את הבן אדם לשווא.

אם הרכב מוצא חן בעיניו והוא מוצע במבצע אטרקטיבי אז לפי דעתי כדאי שיקנה.

זהו, שהמבצע מסתבר לא כל כך אטרקטיבי.

ולא זכור לי שציינתי שבעוד חצי שנה לא יתחשבו שחודש עליה לכביש...

יותר נכון, רשמתי שאולי בעוד שנה שנתיים הוא אכן יוכל לדרוש מחירון לפי חודש עליה לכביש, ואולי אפילו לקבל זאת (בכל זאת סיטרואן), אבל בעוד 4-5 שנים.. תעשה לי טובה.

נכון לעכשיו אף אחד לא מסתכל על חודש עליה לכביש לרכב שנת 08, למעט חברות טרייד אין אשר מנסות את מזלן.

ובאופן ספציפי יותר, כאשר אני חיפשתי סיטרואן פיקסו C4 שנת 08 יצא לי לבדוק מה לובינסקי טרייד מציעים, כאשר הסוכן מכירות התחיל לחשב לי את מחיר הרכב לפי חודש עליה התחלתי לחייך ואמרתי לו שיעבור הלאה.. בסופו של דבר המחיר עמד על 72K ש"ח, וגם הסוכן הסכים איתי שאין חשיבות לחודש עליה מבחינת המחיר אלה רק מבחינת מצב הרכב.

• תוכן חדש...