Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה תלוי בסוג המנוע, גם מבחינת החיכוך וגם מבחינת המהירות הדרושה להתנעה. ב-205 שברשותי, גם מצבר כמעט מת שבקושי עובר את נקודת הדחיסה בזחילה - מניע.

אני חושב שאי אפשר לקבוע בוודאות שמצבר שהמתח שלו נמוך מכך וכך לא יניע שום מנוע.

דני

פורסם
זה תלוי בסוג המנוע, גם מבחינת החיכוך וגם מבחינת המהירות הדרושה להתנעה. ב-205 שברשותי, גם מצבר כמעט מת שבקושי עובר את נקודת הדחיסה בזחילה - מניע.

אני חושב שאי אפשר לקבוע בוודאות שמצבר שהמתח שלו נמוך מכך וכך לא יניע שום מנוע.

קיימים ייצרני רכב המפרטים את הקשר בין מצב הטעינה של המצבר והטמפ' החיצונית קרי קייץ או חורף עם יכולת ההתנעה של הרכב כלומר האם הרכב יניע או לא. כול מה שכתבתי הינו על קצה המזלג בלבד מבלי להיכנס לפרטים טכניים.

דני

אם אתה מעוניין להמשיך בדיון ברמה מקצועית אני מציע לך תחילה ללמוד את תורת חשמל הרכב ובמיוחד את נושא המצברים ולא לזרוק באוויר דוגמא אחת בודדת הקשורה לרכב שלך.

מצבר חומצת עופרת שמתח הקטבים שלו הינו 11.7-11.6 וולט נחשב מצבר פרוק או SOC שווה לאפס. כלומר הדבר היחיד שתוכל לעשות עם המצבר הוא להדליק לד או מנורה ולא להניע רכב ! יתרה מזאת מצבר שמתח הקטבים שלו 10.5 וולט נחשב מצבר מת לכן הטענה שלך שהצלחת להניע את הרכב כאשר מתח הקטבים של המצבר היה 10.5 וולט זו סתם שליפה מהמותן.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני מזכיר לך שאנו מדברים על מצב שבו אחד התאים מקוצר, ולכן מתח של 10.5V אין משמעו 1.75V לתא, אלא 2.1V לתא, וזה בהחלט מצב שיכול לספק זרם ניכר להתנעה.

אני לא אמרתי שמצבר כזה יניע כל מנוע בכל מצב, אלא בסך הכל שהעובדה שהוא הניע מנוע מסוים פעם אחת אינה הוכחה שכל ששת התאים תקינים. זה הכל.

דני

נ.ב. אני לא אמרתי שהנעתי מנוע עם מצבר שמתח הדקיו נמוך מ-12V, אלא עם מצבר שבקושי מסובב את המנוע.

פורסם
מסיבה זו אני חושד בתא פגום (מקוצר), דבר שיכול לאפשר התנעה אם שאר התאים חזקים.

דני

אני מזכיר לך שאנו מדברים על מצב שבו אחד התאים מקוצר, ולכן מתח של 10.5V אין משמעו 1.75V לתא, אלא 2.1V לתא, וזה בהחלט מצב שיכול לספק זרם ניכר להתנעה.

במידה ותא אחד פגום לא רק המתח הכללי יורד אלא גם קיבולת המצבר ומצד שני ההתנגדות הפנימית עולה בצורה קיצונית דבר שלא יאפשר התנעה של הרכב מכיוון שמתח המצבר יירד בצורה קיצונית בזמן ניסיון ההתנעה.

אני לא אמרתי שמצבר כזה יניע כל מנוע בכל מצב, אלא בסך הכל שהעובדה שהוא הניע מנוע מסוים פעם אחת אינה הוכחה שכל ששת התאים תקינים. זה הכל.

דני

נ.ב. אני לא אמרתי שהנעתי מנוע עם מצבר שמתח הדקיו נמוך מ-12V, אלא עם מצבר שבקושי מסובב את המנוע.

אם אתה מתעקש אתה מוזמן להדליק את האורות ואת המפוח כאשר הרכב לא מונע ולהמתין שמתח הקטבים יירד מתחת ל-11.7 וולט ונראה אם הרכב שלך יניע.

פורסם

אצלי בBMW יש לי מצבר מקורי בן 5.5 , כאשר המנוע עובד המתח הוא בדיוק על 14V מצוין.

אך כשאני מכבה את האוטו המתח יורד ל12.6 ומהר מאוד מגיע ל12.3.

כאשר בדקתי הבוקר לאחר 14 שעות מנוחה, את המתח לפני ההתנעה, ראיתי דרך מחשב הרכב שהמתח הוא 11.8V לפני התנעה עם סוויץ בפנים.

האם לדעתכם המצבר שלי גוסס בדרך למוות?

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• ספונסר פורום
פורסם
אצלי בBMW יש לי מצבר מקורי בן 5.5 , כאשר המנוע עובד המתח הוא בדיוק על 14V מצוין.

אך כשאני מכבה את האוטו המתח יורד ל12.6 ומהר מאוד מגיע ל12.3.

כאשר בדקתי הבוקר לאחר 14 שעות מנוחה, את המתח לפני ההתנעה, ראיתי דרך מחשב הרכב שהמתח הוא 11.8V לפני התנעה עם סוויץ בפנים.

האם לדעתכם המצבר שלי גוסס בדרך למוות?

כשמדדת מתח במנוע מונע מדדת את המתח של האלטרנטור ולא של המצבר - המתח שלו בסדר

ירידת המתח במצבר מעידה על זליגה חיצונית או פריקה עצמית חמורה

במקרה של זליגה הבעיה ברכב

במקרה של פריקה הבעיה במצבר ויש להחליפו בהקדם

בדוק את המתח לאחר נסיעה והפעם במד מתח וכשאחד הקטבים מנותק מהרכב

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

במידה ותא אחד פגום לא רק המתח הכללי יורד אלא גם קיבולת המצבר ומצד שני ההתנגדות הפנימית עולה בצורה קיצונית דבר שלא יאפשר התנעה של הרכב מכיוון שמתח המצבר יירד בצורה קיצונית בזמן ניסיון ההתנעה.

אני בפירוש אמרתי שאני משער מצב שבו תא אחד מקוצר. קצר אינו מעלה התנגדות. קיבולת המצבר תהיה במקרה זה 5/6, מן הסתם 5/6 של מצבר ישן וחלש - כלומר מעט מאד. אבל מנוע שמניע מיד לא צריך כל כך הרבה, בטח שלא 60AH או דומה.

אם אתה מתעקש אתה מוזמן להדליק את האורות ואת המפוח כאשר הרכב לא מונע ולהמתין שמתח הקטבים יירד מתחת ל-11.7 וולט ונראה אם הרכב שלך יניע.

אבל אני אמרתי בפירוש שאינני מדבר על מצב זה, אז למה לחזור על כך?

דני

נ.ב. הבוקר הנעתי שוב את אותו 205 עם מצבר גמור. המצבר היה כל כך חלש שהמנוע עצר לחצי שניה (בערך) על נקודת ההתנגדות, עבר אותה בקושי ובאיטיות - והניע. מומלץ? לא. אמין? לא. אפשרי? אכן.

נ.נ.ב. יתכן שיש כאן ענין נוסף - ל-205 המדוברת יש מערכת הצתה מיושנת - אלקטרונית אך לא ממוחשבת. מערכת כזו מוציאה ניצוץ חזק גם עם מתח נמוך, ומספיק לה מעבר ראשון על נקודת הצתה כדי להצית - וזאת בניגוד למערכות ממוחשבות חדישות יותר, שבדרך כלל מצריכות סיבוב שלם של המנוע כדי להגיע לנקודת ייחוס לפני שישלחו ניצוץ ראשון. במקרה כזה כנראה לא היה המנוע מניע, כי נראה לי שהמצבר לא היה מצליח לסובב אותו מספיק.

פורסם
אני בפירוש אמרתי שאני משער מצב שבו תא אחד מקוצר. קצר אינו מעלה התנגדות. קיבולת המצבר תהיה במקרה זה 5/6, מן הסתם 5/6 של מצבר ישן וחלש - כלומר מעט מאד. אבל מנוע שמניע מיד לא צריך כל כך הרבה, בטח שלא 60AH או דומה. - תא אחד פחות במצבר=התנגדות פנימית גבוהה יותר.

אבל אני אמרתי בפירוש שאינני מדבר על מצב זה, אז למה לחזור על כך?

דני

נ.ב. הבוקר הנעתי שוב את אותו 205 עם מצבר גמור. המצבר היה כל כך חלש שהמנוע עצר לחצי שניה (בערך) על נקודת ההתנגדות, עבר אותה בקושי ובאיטיות - והניע. מומלץ? לא. אמין? לא. אפשרי? אכן.

נ.נ.ב. יתכן שיש כאן ענין נוסף - ל-205 המדוברת יש מערכת הצתה מיושנת - אלקטרונית אך לא ממוחשבת. מערכת כזו מוציאה ניצוץ חזק גם עם מתח נמוך, ומספיק לה מעבר ראשון על נקודת הצתה כדי להצית - וזאת בניגוד למערכות ממוחשבות חדישות יותר, שבדרך כלל מצריכות סיבוב שלם של המנוע כדי להגיע לנקודת ייחוס לפני שישלחו ניצוץ ראשון. במקרה כזה כנראה לא היה המנוע מניע, כי נראה לי שהמצבר לא היה מצליח לסובב אותו מספיק.

תחליף מצבר.

• תוכן חדש...