Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

לאחרונה עולה בי תחושה שכדאי שאקדים תרופה למכה ואכניס את המחשב שלי למעבדה לצורך שדרוג/תחזוקה.

מדובר במחשב בן כ-3 שנים.

בסה"כ הוא במצב טוב והוא מתפקד לא רע!

אך לאחרונה לוקח לו יחסית הרבה זמן לעלות, ובזמן העליה הוא עושה רעש.

ואתמול פתאום קפצה לי הודעה שנשארו רק 250מ"ג פנויים בזכרון. ©

יש לציין שלכונן C מוקצים 50 ג"ב ולכונן D כ450 ג"ב. (מתוכם בשימוש כ 190 ג"ב).

אין לי הרבה תוכנות והשימוש במחשב הוא די בסיסי. אינטרנט, מוזיקה, מיילים וזהו. בלי משחקים ובלי תוכנות מיוחדות הדורשות איזה משהו רציני.

אני לא ממש זוכר אילו זכרונות ואיזה לוח אם וכו' יש במחשב.

אני רק יודע שזה מחשב בבניה עצמית, שחבר שמבין בנה עבורי. ובתקופה שבה המחשב נבנה, הרכיבים נחשבו לטובים מאוד!

הייתי בכיף שם את המחשב אצלו לשדרוג/תחזוקה, אך הוא לא גר בעירי ולפני כחודשיים נולדה לו בת. כך שאין מצב שהוא יתפנה לזה.

אז בעצם אני מבקש עזרה בשני נושאים.

א. האם אתם יכולים להמליץ על מעבדה או טכנאי בירושלים. מישהו שעבדתם איתו ויש לכם נסיון טוב איתו?

ב. מה כדאי לעשות במחשב? להחליף זיכרון? להחליף לוח אם?

יש לציין שאני לא מבין גדול במחשבים :shock:

תודה רבה!

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

קודם כל אפשר לגבות את כל הדיסק, לפרמט הכל ולבצע חלוקה שונה של המחיצות אם אין לך הרבה חומר בכונן D. אם יש לך, הייתי קונה HD חדש אפילו לא גדול כ"כ ומתקין עליו את מערכת ההפעלה ומשאיר HD נוסף רק למידע (ככה עשיתי בבית יש לי מחשב שיש לו 0.5TB לכונן C ו 1.5TB לכונן D).

חסרים נתונים על המחשב, תוכל להוריד תכנת דיאגנוסטיקה דוגמת SANDRA מאתר www.filehippo.com ולתת לנו עוד אינפורמציה?

לגביי האיטיות יכול להיות שיש לך תכנות שעולות בנוסף עם המחשב, או אולי אבק שסותם את המאווררים.

לגבי רעש מהמאוורר זה בד"כ או אבק/שימון מאוורר/החלפת מאוורר/כבל שנוגע במאוורר.

תנסה גם להוריד מ filehippo את תכנת ccleaner לנקות את המחשב ולראות דרכה אילו תכניו עולות ביחד עם המחשב (באופציה startup)

איתמר

פורסם

המחשב עולה לאט כי לא נשאר לו מקום לקובץ ההחלפה והכונן הקשיח משתגע כדי למצוא לו מקום ולכן המחשב עולה לאט (בעגה חופשית..).

דבר ראשון, להכנס להגדרות הדפדפנים ולמחוק את הקבצים הזמניים.

דבר שני, להקיש בשורת הRUN בXP או SEARCH בחלונות 7 את הפקודה %TEMP% ולמחוק את כל הקבצים שתמצא שם.

דבר שלישי, לאחר שהסרת הרבה מאד ג'אנק, ניתן להוריד גרסא חופשית של תוכנת EASEUS PARITION MASTER ולבצע בעזרתה שינוי לגודל המחיצות ולהקצות מעט יותר מקום לכונן C.

רוב הסיכויים שתרגיש שינוי מיידי במהירות העליה של המחשב.

בעיית הרעש פשוטה וצריך לפתוח את דופן המחשב, רצוי להצטייד עם שואב אבק ולחץ אויר (רק כאשר המחשב כבוי) ולנקות קצת, לראות שאין כבלים אשר קרובים למאווררים ולאחר מכן להדליק ולהקשיב איזה מאוורר מרעיש ולנסות לטפל בו, אם לא הולך, 4 ברגים והוא בחוץ וחדש עולה בערך 25 ש"ח.

אתה יכול להשתמש בתוכנה CPUZ כדי לתת נתונים על סוג המעבד/לוח/זכרון/כרטיס מסך של המחשב.

ארז.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

תודה רבה לשניכם על העצות והעזרה!

אפעל לפי המלצותיכם בקרוב ואז גם אתן נתונים טכנים על הרכיבים.

בינתיים קפץ ״אשף״ כלשהו שהציע לנקות את הכונן.

זה פינה יחסית הרבה מקום. עכשיו יש. כ1.75 ג״ב פנויים.

ארז, סלח לי על הבורות, אך מה זה ואיפה אני מוצא את שורת ה run?

תודה!!

עודד

עריכה:

מצאתי את שורת הRUN וביצעתי מחיקה.

אך לא הצלחתי למחוק שלושה קבצים. קפצה הודעה שאמרה שהקבצים בשימוש ולכן לא ניתן למחוק אותם.

פורסם

אם הוא חיפש RUN, יש לו XP

תבדוק מה גודל הקבצים האלה שנמצאים בשימוש, אם הם לא גדולים (נגיד מעל 100 מגה לקובץ) אז תניח להם.

בהחלט מומלץ להוריד ccleaner

תעשה גם disk defragmenter (מובנה בחלונות), זה עוזר מאוד.

תראה גם את הסרטון הזה:

http://www.youtube.com/watch?v=u9V_36floGA

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אז ככה, אני מצרף תמונות מCPUZ

Photo%2024-11-11%2016%2001%2048.jpg

Photo%2024-11-11%2016%2001%2058.jpg

Photo%2024-11-11%2016%2002%2005.jpg

Photo%2024-11-11%2016%2002%2011.jpg

Photo%2024-11-11%2016%2002%2017.jpg

Photo%2024-11-11%2016%2002%2023.jpg

משום מה בכמה נסיונות, לא הצלחתי ליישר את התמונות :oops: עמכם הסליחה.

מקווה שזה אומר לכם משהו :wink:

שוב תודה על העזרה!

• תוכן חדש...