Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חלודה זה נושא חשוב וכאוב מאין כמוהו. הייתי שמח אם תהיה התייחסות הן להקפאת המצב ומניעת ההחמרה והן לטיפול של ממש.

כמו"כ, הייתי גם שמח להתייחסות מפורטת לאספקטים שונים בצביעה: הכנה נכונה של פני השטח, שלבי העבודה הנכונים ועצות מעשיות לשמירה על הצבע לאורך זמן.

תודה רבה!

בהחלט שהסרה וטיפול בחלודה זה משהו שמעניין את כולנו ברמה כזו או אחרת וחובה שיהיה הדרכה לגביו.

השיחה שלי התחילה איתו לגבי הדבר הזה בגלל הנושא הכל כך חשוב שציינתה וזה עצות דרכים וטיפול לשמירת צבע הרכב לאורך זמן, סוגי החומרים והטיפול והשימוש הנכון בהם ,זה כמובן יעלה .

ציינתי בפוסט הראשון שאני חושב שבמידה ונגיע למצב שנדע להכין רכב במצב סביר שיש לו קצת חלודות וקצת מכות פח קטנות ב80% לצבע אז בעצם זו מטרת הלימוד.

יהיו עדכונים בהמשך היום .

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתמול התקיימה פגישה וסגרתי איתו את החומר שיעביר בהדרכה .

הכרה והבנת החומרים .

הכרה והבנת הציוד והכלים,הסבר לשימוש.

שלבי עבודה נכונים ברכב .

טיפול בחלודה,הסרת חלודה ,מניעת התפתחות חלודה.

מילוי וישור פח.

פירוק בסיסי של חלקים, מכסה מנוע, כנף , לא פירוק רכב .

הדרכה לטיפול ושימור בצבע רכב קיים.

שלייף סבון .

כל מפגש יכולל זמן מעשי ושימוש בחומר .

לבקשתו כל מפגש יהיה סה"כ שעתיים ולא יותר ,מקום המפגש והדרכה באזור התעשיה של נתניה.

רוצה להגיע לקבוצה של 8-12 משתתפים.

עלות עדיין לא קיבלתי ממנו אבל הכיוון או כזה שבאמת יהיה שווה ערך לכסף ונצא בתחושה של קבלת תמורה הוגנת לסכום המשולם, פרטים נוספים שיהיה.

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לצערי לא הצלחתי להגיע לתוכנית לימודים מספקת וכזו שאני יוכל לעמוד מאחוריה בטח כיוזם בשיתוף אותו בעל מקצוע שבתכנון המקורי אמור היה לשתף פעולה ולכן זה לא יצא לפועל,נסיתי לשתף פעולה מול מדרשת רופין שאני יודע שמלמדים שם את הצד הטכני אבל גם לא היה לי מספיק זמן לזה וגם לא מצאתי שם מישהו שירתם באמת לנושא.

מי שיצליח לבנות תוכנית נכונה ובעל מקצוע שיעשה זאת בצורה מקצועית ולימודית ברמה טובה אז יש קבוצה של יותר מ20 חברי פורום שיותר מישמחו להצטרף , וגם אני .

פורסם

בפנים!!!

(תלוי מקום ושעות)

חן

"לכל בעיה יש פתרון. שאם לא כן, לא הייתה בעיה" אלברט איינשטיין

שברולט מליבו 4.3 1978

פורסם

מעוניין אם יצא לפועל.

יש כוונה להתארגן על זה? למה הנושא הוקפץ?

ריתוך תלאים, הסרת חלודה ותיקוני צבע יהיו חלקים הכרחיים.

פורסם

חברים אין לי מושג למה הנושא הוקפץ ,כרגע לא עומד על הפרק בטח לא דרכי אז חבל לבקש להצטרף, במידה ומישהו יחליט להרים את הכפפה בבקשה ,אבל מבחינתי כרגע אין התארגנות ולא רלוונטי .

חברים במידה וזה לא הובהר קודם אני באמת מתנצל .

פורסם

טוב חברים.

החלטתי להרים את הכפפה ופניתי לאיגוד המוסכים שהם גם מפעילים קורסים בתחום הרכב של מכונאות רכב וגם קורס של פחחות רכב.

פניתי אליהם במייל וקיבלתי את התשובה הבאה במייל.

שלום רב,

במכללה הטכנולוגית לרכב אנו מקיימים קורסי הסמכה בפחחות רכב מזה כבר כמה מחזורים.

קורס נוסף אף עומד להיפתח בחודש הקרוב. בשעות הערב ( 17:30 – 21:00 ) עם מיטב המרצים בתחום.

מכיוון ש-20 איש נחשב כבר קבוצה ניתן ואפשר לפתוח את הקורס יעודי לכם, כלומר לפי ימים שאתם תבחרו ולפי שעות שאתם תבחרו.

לכן אם תרצו ניתן אפילו לקיים את הקורס בשעות הבוקר באופן מרוכז או ימי שישי מרוכז, לפי נוחיותכם.

אם מעניין אתכם , אפשר להציע לכם לשלב את ההסמכה בפחחות עם הסמכה בצבע.

כל קורסי ההסמכה מחויבים לעבור קורס מינהל, קורס ניפרד שמהווה חלק בלתי נפרד מתהליך קבלת ההסמכה.

על מנת להתחיל ללמוד בקורס משרד התמ"ת מבקש להוציא דירוג מקצועי 3 בפחחות , כלומר תעודה המעידה על כך שיש למועמד ותק וניסיון בתחום.

את התעודה הנ"ל, שמהווה כאישור, יש להוציא דרך ההסתדרות.

אשמח להעביר לך פרטים נוספים ולענות על שאלות

תעביר לי טלפון ואחזור אלייך

יום טוב ושבוע נפלא

לינס פרג - רכזת שיווק

אגוד המוסכים בישראל │ המכללה הטכנולוגית לרכב

סניפים: ת"א והמרכז ● חיפה והצפון ● ב"ש והדרום ● י"ם והאזור

יוסף קארו 24 ת"א, 67014

טל': 03-5620113

פקס: 03-5620383

אז במידה ומישהו מעוניין מפה לקדם את זה הלאה הוא יותר ממוזמן.

לצערי אני רוב הזמן בעבודה וקצת קשה לי לקדם את זה יותר מדי. :roll:

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

מדובר במסמך על "הסמכה" , זאת אומרת לבעלי וותק בפחחות וסוג 3 .

אין המדובר לקורס בהקניית ידע למי שאין :wink:

פורסם

מי שיש לו קשר מול מכללת רופין יכול לקדם את הנושא במידה וירתום את אחד המדרכים שם .

בתחום שלי מרצים ומדריכים לא פעם מעבירים השתלמויות לקבוצות מאורגנות מעבר לשעות הפעילות המסודרות בתחומי המכללה או האוניברסיטה ועושים זאת כ"בונוס" עבור עצמם ,כמובן שחלק מופרש לטובת המקום, יש לשאוף למשהו כזה .

הלוואי שיצא לפועל .

פורסם

renault5 כל הכבוד על היוזמה

אולם צריך לבקש קורס אחר. לדעתי ההסמכה לא משחקת כאן תפקיד, ואף אחד מהקבוצה לא ירצה לעבוד אח"כ כפחח.

המטרה היא למידה של הנושאים. הן תיאורטי וכמובן אם אפשר גם מעשי.

תנסה להדגיש את הפרט הזה בשיחה איתם.שאין בחינות בסוף, אין הסמכה, קורס לידע כללי בלבד.

בהצלחה

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אוקיי ירון אבדוק מולם שוב.

לפי מה שהבנתי ממנה אכן זה קורס יותר ארוך קורס של שנה, וזה פחות יתאים לרובנו.

אעדכן שוב מה יצא בהמשך.:wink:

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

• תוכן חדש...