Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5370 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למה זה לא פשוט לרכב לגמוא 70K בתשעה חודשים? הוא בן אדם שמתעייף? נתפסו לו השרירים?

לדעתי אין שום הבדל בין 70K שנעשים בתשעה חודשים ל- 70K שנעשים בתשע שנים, אם כבר הקלומטרג' הגבוה - שנעשה בזמן קצר - מקטין את פגעי הזמן (אין למשל גומיות שמתייבשות) ומשאיר רק את הבלאי תלוי המרחק.

אגב, ההערה הזו נוגעת גם לעורכי ה"מחקר" מוואלה.

סוף סוף קול שפוי. גם אם זה שלושה חודשים, ארבעה או חמישה. ולהזכירכם, שלא כל הנהגים שם הם נהגי מבחן שקורעים את הרכב במסלול, ואם אתם מתכוונים לכך שזה לא רכב שלהם ולכן הם "קורעים" אותו, אז מבחינתי זה כמו כל רכב ליסינג, ונראה חברת ליסינג שרוכשת כאלה רכבים פעם שניה, אחרי כזו החלפת בלמים מואצת... לבלום בעדינות כי אתה לא רוצה לשלם שוב על בלמים נשמע לכם הגיוני? WTF? ברצינות?

זה לא קשור בכלל ליצרן (או לזה שהוא לא VW). הייתי הראשון להודות ולדווח פה כשהיתה לי בעיה עם הגולף הקודמת, הייתי בין הראשונים לשבח את המחיר של הפוקוס ואת החבילה של ה- T + ידני, ובין הראשונים ששמחו על הגעת אופל חזרה לשוק.

אבל תסלחו לי, אם בעיניכם מקובל להחליף בלמים בתדירות שכזו, או שחלקים קופצים להם מהרכב ולא ממש חוזרים למקום - ואתם עוד משייכים את זה לנסועה החודשית הממוצעת - אז מי שלא אובייקטיבי פה זה לא אני... קיה ריו שנסעה (באורנג', תחת ידיו הממש לא עדינות של אחד העובדים שם) כמות דומה של ק"מ בחודש לא הצריכה שום החלפה. ואת זה שערכתם את הכותרת לכך שזה לא מעניין שבלמים לא שורדים 10K, אני ממש לא מבין, אבל קטונתי. ברור שהכותרת מוגזמת - זה המשפט הראשון בפוסט שלי, אבל לא מעניין את מי ששוקל לרכוש אסטרה?

ואגב, איל עם יוד אחת.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הקטע עם הגומיה קרה להורים שלי עם קורולה 2006 (דור ישן, לא הרובוטית), החלק העצוב הוא שלקח למוסך מורשה טויוטה יותר משבוע לתקן אותה (לנו לא כ"כ אכפת כי היה לנו רכב חלופי).

בנוסף לבוס שלי יש B4 ברמת איבזור הגבוהה וגם לו הגומיה בחלון האחורי נשרה.

אדון בר, מה שלום הקונצרן שאתה סוגד לו? פתרו כבר את בעיית הכפתורים המתקלפים ברכבים שעולים חצי מיליון שקל?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי אין שום הבדל בין 70K שנעשים בתשעה חודשים ל- 70K שנעשים בתשע שנים, אם כבר הקלומטרג' הגבוה - שנעשה בזמן קצר - מקטין את פגעי הזמן (אין למשל גומיות שמתייבשות) ומשאיר רק את הבלאי תלוי המרחק.

אני חושב שרוב הבלאי נובע מצורת הנהיגה, ולא מהמרחק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא מדובר על "לבלום בעדינות כדי לשמור על הבלמים". התופעה הזאת יכולה לקרות בכל אוטו והיא נובעת משימוש מאוד אגרסיבי וחימום הבלמים. נהגי הליסינג אומנם לא מרחמים על הרכב אבל להבדיל מבוחני רכב הם לא נוהגים לקחת את האוטו לבדיקות מאומצות בנס הרים/סדום ערד לדוגמה. ככה שיש הבדל וצלחות בלם מעוותות זאת תופעה שנגרמת מצורת נהיגה.

את הגומיה אני לא מצדיק אומנם ואכן זאת תקלה שלא אמורה להופיע ברכב חדש אבל זה עדיין לא מעיד על איכות הרכב. זה יכול להיות משהו נקודתי ולא בעיה גורפת בכל האסטרות. נראה איך יתפתח המבחן בהמשך ואולי נשכיל.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

לדעתי אין שום הבדל בין 70K שנעשים בתשעה חודשים ל- 70K שנעשים בתשע שנים

דעתך אינך עומדת בקנה אחד עם חוקי הפיסיקה. עייפות החומר תלויה לא רק בזמן אלא גם בתדירות המאמץ שהוא חווה.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
סוף סוף קול שפוי. גם אם זה שלושה חודשים, ארבעה או חמישה. ולהזכירכם, שלא כל הנהגים שם הם נהגי מבחן שקורעים את הרכב במסלול

אתה היית פעם עם נהגי מבחן במבחן דרכים?

"לא קורעים...", אהה...

פותחים את האמ-אמא, יותר מתאים.

תן לי נס הרים אחד, ואני מעלה לך רפידות בעשן, בנהיגה לא נכונה.

אם היה נכנס לכאן מישהו ואומר שהתעקמו לו צלחות הבלימה, היו אומרים לו שזו בעיה שלו, כי זה כנראה נובע מהנהיגה שלו. כל זמן שאין הצטברות של עדויות לבעיה כזו באסטרה, שמצביעה על כשל בחלק, צריך להניח שהבעיה היא בלאי ולא אחרת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא נעים לי להגיד, אבל בקורולה ליסינג שלי ברקסים מעלי עשן זה דבר כמעט יום-יומי (נהיגה חזקה בכביש של בית אורן/אוניברסיטה כל יום).

הרפידות מחזיקות בקושי 8K (אני מחליף על חשבוני בין טיפול לטיפול), אבל מעולם לא קרה לי שהצלחות התעוותו בגלל זה, אז אני לא חושב שאפשר להגיד שזה דבר שצריך לצפות לו בנהיגה אגרסיבית.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

ועכשיו הבה נראה מה קרה פה בשרשור הזה, וננסה להבין את הגישה הכל-כך "אנטי" של חלקים נרחבים בפורום הזה:

זה מה שכתבתי במקור (הדגתי לכם את העיקר) -

טוב, קצת הגזמתי, ובכל זאת - על אף ניסיונות ההסוואה והמחמאות לרכב - לא תוצאה נעימה אחרי 10K ק"מ...

http://cars.walla.co.il/?w=/4735/1872790

אגב, לא ברור למה הם לא פונים כבר עכשיו למוסך שיתקן להם את הבלמים, אלא ממשיכים לנסוע כך.

ואז אתם, החלטתם משום מה שיש לי משהו נגד אופל (כבעלים לשעבר של קורסה אני דווקא מאוד אוהב אופל, על אף עיצוב הקונסולה הנוכחי שלהם, ולו היו מביאים סטיישן 1.4T היה מה לדבר איתם), והחלטתם שכל מה שאני אוהב בחיי זה VW -

אדון בר, מה שלום הקונצרן שאתה סוגד לו? פתרו כבר את בעיית הכפתורים המתקלפים ברכבים שעולים חצי מיליון שקל?

סוגד? על מה אתה מדבר תגיד לי? שכחת שיצאתי נגד תמחור הרכבים שלהם בארץ הקודש? שהיתה לי בעיה (שתוקנה ולא חזרה, אגב) עם DSG7? ועל איזה כפתורים אתה מדבר? מעולם לא היה לי רכב שעלה חצי מיליון ש"ח, ואני לא חושב שאי פעם יהיה לי. נראה לי אפילו לא מוסרי לקנות כזה רכב, אבל זה כבר לדיון אחר.

וכרגיל, אתם קוראים רק מה שמתאים לכם לקרוא -

אתה היית פעם עם נהגי מבחן במבחן דרכים?

"לא קורעים...", אהה... פותחים את האמ-אמא, יותר מתאים.

תן לי נס הרים אחד, ואני מעלה לך רפידות בעשן, בנהיגה לא נכונה.

אם היה נכנס לכאן מישהו ואומר שהתעקמו לו צלחות הבלימה, היו אומרים לו שזו בעיה שלו, כי זה כנראה נובע מהנהיגה שלו. כל זמן שאין הצטברות של עדויות לבעיה כזו באסטרה, שמצביעה על כשל בחלק, צריך להניח שהבעיה היא בלאי ולא אחרת.

אני אמרתי שלא רק נהגי מבחן, בדיוק כמו שהם כתבו בכתבה שלהם. הבעיה התעוררה אחרי נסיעות משפחתיות שביצעו ברכב. אז על מה אתה מדבר, תגיד לי? קראת מהר מידי? ונכון שאין הצטברות של תלונות אבל הנה בפורום הקטן שלנו יש עוד עדות שכזו, ולא ממתחרה ג'ימיקאנות.

ועכשיו תגידו לי בבקשה, מי כאן מלא בדעות קדומות...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דעתי האישית, זה רק בגלל הכותרת:lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

סוגד? על מה אתה מדבר תגיד לי? שכחת שיצאתי נגד תמחור הרכבים שלהם בארץ הקודש?

מתי, כשחפרת חודשים על הערך המוסף במסך המגע שיש לך ברדיו?

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
דעתך אינך עומדת בקנה אחד עם חוקי הפיסיקה. עייפות החומר תלויה לא רק בזמן אלא גם בתדירות המאמץ שהוא חווה.

וואלה?

כל עוד המאמץ נעשה בתוך הטולרנסים שנקבעו לו אין שום משמעות אם מדובר בפעולה אחת רצופה או בכמה מקוטעות.

כאילו מה? כשאתה רוכש רכב משומש אחרי שבחנת את ההקילומטרג' אתה תבדוק שלא נסעו בו נסיעות ארוכות מידי ונתנו לו לנוח ולהרפות את השרירים בין נסיעה לנסיעה? :shock:

פורסם

bar72 (אייל),

הרשה לי לחוות את דעתי למה כולם "יוצאים" נגדך.

הכותרת המקורית שלך לפני ששונתה ע"י אחד המנהלים היתה "האסטרה המתפרקת של וואללה". רק בגוף ההודעה נזכרת לציין שהכותרת שלך היא סתם בגדר "גנב גנב". הכותרת דמגוגית ועצם פתיחת שרשור חדש בעניין עלולה לרמוז שיש לך איזו שימחה לאיד על אסטרה מתפרקת...רק חבל שהיא לא באמת מתפרקת כמו שחשבת.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
וואלה?

כל עוד המאמץ נעשה בתוך הטולרנסים שנקבעו לו אין שום משמעות אם מדובר בפעולה אחת רצופה או בכמה מקוטעות.

10K בחודש בידיים של בוחני רב הם לא טווח "פיסיולוגי" לרכב, ודחיסה של מאמץ שאמור להתפרש על פני מספר שנים לתוך תקופה של מספר חודשים היא בהחלט ברת משמעות.

אני תוהה אם אתה באמת מבין על מה אתה מדבר או שאתה פשוט מנסה להתווכח בשביל להנות מהויכוח, ואם האחרון הוא הנכון הרי שאתה מוזמן להמשיך להתווכח עם עצמך.

פורסם

מי שמבין קצת ברכבים יודע שבעל הרכב כניראה "קורע" את הרכב בבמפרים ולפי דעתי זה הסיפור ... בגלל זה הבלאי המהיר של הצלחות

פורד פיאסטה שנת 97 מנוע - יוטה 1.3

פורסם
10K בחודש בידיים של בוחני רב הם לא טווח "פיסיולוגי" לרכב, ודחיסה של מאמץ שאמור להתפרש על פני מספר שנים לתוך תקופה של מספר חודשים היא בהחלט ברת משמעות.

אתה צודק, אבל גם אתה מגיב בלי לקרוא את הכתבה עליה דנים כאן.

הרכב משמש את כל חברי וחברות המערכת. לא מבצעים לו מבחנים מידי יום ולא מודדים לו הקפות ברינג מידי שעה. ותרשה לי לנחש שבנסיעות עם המשפחה (שמתוארות ואף מצולמות בכתבה שכנראה לא קראת) גם לא יותר מידי "קורעים" את הרכב.

• תוכן חדש...