Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5368 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי דרוש עידון בדברי לגבי "מחסור חמור" , סה"כ אני מוזן מהתקשורת וממה שאני רואה בלוחות הדרושים.

...

אולי אתן לך לקרוא את המסמך שכתבתי, ותוכל לתת לי את דעתך עליו? תודה.

נורא פשוט. התעשייה יכולה להיות בררנית (ולא רק להעדיף בוגרי אוניברסיטאות על מכללות, אלא גם לשים X על אוניברסיטאות מסויימות, על בעלי ותק "גבוה מדי" וכו') רק אם יש עודף הצע.

המסמך - בשמחה, off the record. בה"פ.

:turn-l:
פורסם
בתפקידי, אני מנהל מחלקה בחברת הייטק בתחום החומרה, ועוסק בין היתר בגיוס.

מה שסנטיאגו כתב מדוייק לחלוטין.

השוק די מוצף בבוגרים טריים (וגם לא טריים, כאלו שסיימו את התואר לפני כמה זמן ועדיין לא מצאו עבודה) של פקולטות ההנדסה באוניברסיטאות השונות. במצב הזה, בוגרי המכללות נמצאים במצב בעייתי מאוד.

המעסיקים מגדירים לעצמם (או לחברות ההשמה שעובדים מולן) פרופיל בסיסי, והוא לרוב יכלול דרישה לתואר אקדמי. במקרה הזה אתה פשוט נופל בסינון טכני ראשוני.

מי שמעוניין בבוגרי מכללות, אכן מייעד אותם לתפקידים "פחותי רמה" ובשכר נמוך יותר.

צר לי שאני כותב לך את האמת והמציאות כפי שאני מכיר אותה. אם זה מעודד אותך, זה לא הקו"ח שלך ולא אתה, זה פשוט התואר שיש לך (ליתר דיוק, שאין לך).

לסנטיאגו: למעשה עם פרט אחד בדבריך אינני מסכים כלל - אין מחסור חמור במהנדסים בתעשייה. יש תחומים מסויימים שבהם יש ביקוש למהנדסים עם נסיון, אבל למהנדסים חסרי נסיון בוגרי אוניברסיטאות היצע רב. התעשייה גם הוכיחה בעבר את נכונותה "להתפשר" על בוגרי מכללות וקורסי הסבה בימי הבועה, כשהיה מחסור אמיתי. היום, כשעל כל משרה מתמודדים לפעמים עשרות מועמדים, גם החיים של בוגרי האוניברסיטה לא קלים, ורק הטובים ביותר מתקבלים. מי ש"מפמפם" את המחסור לכאורה במהנדסים הם גורמים אינטרסנטיים (נחשו) שמעוניינים בהגדלת הצע העובדים (למשל "יבוא" מהנדסים מהודו) והקטנת השכר בהתאמה.

מה שאתה כותב הוא מאוד לא נעים לקריאה, לצערי (עם כל האמת שבדבר). יש לי 3 שנות ניסיון כהנדסאי בצה"ל וחשבתי שזה יכול להבדיל אותי משאר החבר'ה שרק עכשיו מסיימים אוניברסיטה/מכללה ועדיין לא קיבלו את הניסיון hands on שאני רכשתי במהלך שירותי הצבאי. לפי מה שהבנתי ממך, יש סיכוי גבוה שהמעסיק יעדיף בקבלה לעבודה בוגר ללא ניסיון מהאוניברסיטה על פני בוגר עם ניסיון כלשהו מהמכללה. האם אני טועה?

E.L-הסבת מקצוע מבחינתי זה ה worst case design (איך שאומרים המהנדסים :lol: ). אני לא ראיתי את עצמי בתחום אחר מלבד הנדסת אלקטרוניקה והמשכתי ללמוד את המקצוע גם בתיכון, ולאחר מכן בעתודה הטכנו' וגם בתואר הראשון.

קרא לזה איך שתרצה-פשוט לא הצלחתי להתחבר למקצועות אחרים כרגע.

חבר שלי עושה עכשיו הסבה בתוכנית "אקדמאים להוראה" אחרי שהוא לא מצא עבודה במשך 3 שנים. מבחינתו זה היה "הקש האחרון" אחרי שהוא סיים תואר ראשון במכללה מוכרת להנדסת אלקט'. לגבי הבחירה שלו-אני בספק אם היא נכונה, כי רמת השכר שם זוועתית, אך זה עדיף מכלום.

accent coupe-אני אכן חשבתי על חיפוש עבודה בחו"ל אך לא ראיתי את עצמי פשוט קם ועוזב עקב סיבות כאלו ואחרות.

האם תואר נוסף יכול לשפר את מצבי? אני התחלתי לחשוב על הוצאת תואר BSC בהנדסת תעשייה וניהול בנוסף לתואר שאוציא במכללה, ולאחר מכן אולי להמשיך ל MSC כלשהו.

פורסם

בכל מודעת דרושים בתחום אתה תראה שרשום, ניסיון חובה או יתרון משמעותי. אני חושב שהמהלך שאני עושה הוא די נכון, לעבוד במקצוע עוד במהלך התואר ולצבור ניסיון רלוונטי. יש לי חבר שסיים הנדסת חשמל ב'סמי שמעון' וכרגע עובד באלביט חולון.

אין מה לעשות, זה הרבה עניין של עיתוי גם.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אני מבקש לציין שהבעיה הזו היא ספציפית לבוגרי חשמל במכללה.

באילו 3 ראיונות היית? באיזה תפקידים מדובר?

הייתי בראיון למשרת מהנדס תכנון ובדיקת רשתות אופטיות, משרה של מהנדס בדיקות, ומשרה של מהנדס RF.

בשלושת המשרות הללו ניתנו 2 סיבות שונות לאי התאמתי:

הראשונה היתה שאני עדיין סטודנט (לא שינה להם שזה הסמסטר האחרון שלי ואני יכול לעבוד משרה מלאה).

השנייה-מעוניינים בבוגר אוניברסיטה, "למרות שיש לי את הניסיון הנדרש" :evil: .

פורסם
לפי מה שהבנתי ממך, יש סיכוי גבוה שהמעסיק יעדיף בקבלה לעבודה בוגר ללא ניסיון מהאוניברסיטה על פני בוגר עם ניסיון כלשהו מהמכללה. האם אני טועה?

...

האם תואר נוסף יכול לשפר את מצבי? אני התחלתי לחשוב על הוצאת תואר BSC בהנדסת תעשייה וניהול בנוסף לתואר שאוציא במכללה, ולאחר מכן אולי להמשיך ל MSC כלשהו.

בתור בוגר מכללה אתה לרוב פשוט לא בתחרות. למשרות שפתוחות עבור בוגרי אוניברסיטה, מועמודותך נפסלת על הסף, ככה שאין פה כל שיקול של נסיון, תכונות ואישיות וכו'.

אולי לא מיותר לציין: אני מספר את מה שמוכר לי, מעבודתי ומחבריי - הוא לא בהכרח מתאר את מה שקורה בכל החברות (אבל יש לי רושם שהוא כן מייצג).

למה אתה לא מעלה את האפשרות של BSc בהנדסת חשמל? המכללה שלך היא "שלוחה" של ת"א, לא? אז אולי תזכה לפטורים ולהכרה בחלק מהקורסים? ואולי תלך על איזה תואר "קצת" שונה (אבל הרבה דומה), כמו תקשורת, מחשבים. עם תואר בהנדסה מאוניברסיטה עם עבר כהנדסאי/טכנאי ונסיון עבודה יהיה לך יתרון.

:turn-l:
פורסם
בתור בוגר מכללה אתה לרוב פשוט לא בתחרות. למשרות שפתוחות עבור בוגרי אוניברסיטה, מועמודותך נפסלת על הסף, ככה שאין פה כל שיקול של נסיון, תכונות ואישיות וכו'.

אולי לא מיותר לציין: אני מספר את מה שמוכר לי, מעבודתי ומחבריי - הוא לא בהכרח מתאר את מה שקורה בכל החברות (אבל יש לי רושם שהוא כן מייצג).

למה אתה לא מעלה את האפשרות של BSc בהנדסת חשמל? המכללה שלך היא "שלוחה" של ת"א, לא? אז אולי תזכה לפטורים ולהכרה בחלק מהקורסים?

BSC בהנדסת חשמל דורש תוספת קורסים בנוסף למה שלקחתי, והכי קריטי-הוא דורש סטאז' של שנתיים נוספות כמהנדס חשמל על מנת לקבל רישיון ממשרד התעסוקה לעסוק בתחום. שנית, כבר למעלה מעשור המכללה שלי אינה שלוחה של אוניברסיטת ת"א אלא עומדת בזכות עצמה.

ואולי תלך על איזה תואר "קצת" שונה (אבל הרבה דומה), כמו תקשורת, מחשבים. עם תואר בהנדסה מאוניברסיטה עם עבר כהנדסאי/טכנאי ונסיון עבודה יהיה לך יתרון.

אני כבר עכשיו מסיים את התואר שלי בהתמחות בהנדסת תקשורת. יש הרבה קורסים אצלנו שנוגעים בתחום הRF, ותקשורת דיגיטלית ואנלוגית ותכנון אנטנות. מדוע אני צריך להתחיל את כל התהליך של הקורסים/לימודים ע"מ לקבל תואר מאוניברסיטה ש*אמור* להיות זהה לתואר שלמדתי במכללה?

12345

• תוכן חדש...