Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי איביזה 2011 SC , מנוע 1.4 85 כ"ס ( חבל שלא 100 :cry: ) .

לפי הנתונים :

סל"ד להספק מרבי

5600 מומנט מרבי (קג"מ)

13.5 סל"ד למומנט מרבי

3800

יש לציין שהרכב לא הכי סוחב, ובגלל זה אם תרצה או לא תרצה אתה תגיע לסל"ד גבוה . השאלה היא,

אם הסל"ד למומנט מרבי הוא 3800, אז עדיף לא לעבור את זה בגלל שאז המנוע מתאמץ יותר מידי וזה עלול להביא

לבלאי ברכב ?

או שחוץ מבזבוז דלק לרכב לא קורה כלום ?

הרכב נוסע נחמד מאד בין 3 ל 4 סל"ד , אבל אני פוחד לבלאי גבוה, ובכלל לרוב אני על סל"ד שבין 2.5 ל 3 , אבל לפעמים שצריך לבצע עקיפה כמעט ובלתי אפשרי להישאר על הסל"ד נמוך יחסית כי הוא מאיץ ממש לאט, השאלה שלי בעצם ,

נניח שיש שני איביזיות,

האחת תמיד מעבירה מ2.5 ל 3 , והשנייה מ 3-4 ( פחות או יותר במומנט המרבי ) - האם הבלאי שתיהיה במכונית השנייה יהיה גבוה בהרבה ?

האם יהיה הרס למנוע ? או שבעצם המכונית בנויה לנסוע במומנט המרבי ?

אוטו-מאניה :-)

פורסם

בלאי המנוע מושפע באופן ישיר מהסל"ד הממוצע עליו אתה עובד. לכן אם אתה תעבוד בסל"ד גבוה כל הזמן, אתה גורם לבלאי גדול יותר ממה שהיית יכול לגרום אם היית עובד על סל"ד נמוך.

באופן אישי אני לא רואה שום סיבה להעביר הילוך מעל 2500 סל"ד אלא אם אתה מתכנן עקיפה. אתה גם מבזבז דלק ואתה גם גורם לבלאי מואץ.

ברוב הנסיעות העירוניות אין שום סיבה להעביר הילוך ב 4000 סל"ד.

פורסם

החיים זה לא רק שחור ולבן ואין תשובה חד משמעית לשאלה שלך.

נסיעות רבות בסל"ד נמוך גורמות לבלאי למנוע, בדגש על הצטברות של פיח ובוצה.

נסיעות רבות בסל"ד גבוה גורמות לבלאי אחר במנוע, בדגש על שחיקה למכלולים הפנימיים.

אתה נוהג נכון. כשאפשר לנהוג רגוע ואין צורך למשוך את המנוע לסל"ד גבוה נהג במתינות וחסוך דלק. כשצריך לתת בראש, לצאת לעקיפה או לעלות עם הרכב לירושליים אתה יכול לתת בשקט בגז ולעלות לסל"ד גבוה. הבלאי שנגרם כתוצאה מכך למנוע הוא אפסי כיוון שהמנוע מיועד לעבוד בתחום הסל"ד הזה. בתמורה תרוויח גם ביצועים סבירים, חברה' ביונאי i10 מנוע 1100 לא יצחקו עליך וגם תנקה את הפיח שצברת בנסיעות העירוניות הרגועות שלך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
בלאי המנוע מושפע באופן ישיר מהסל"ד הממוצע עליו אתה עובד. לכן אם אתה תעבוד בסל"ד גבוה כל הזמן, אתה גורם לבלאי גדול יותר ממה שהיית יכול לגרום אם היית עובד על סל"ד נמוך.

באופן אישי אני לא רואה שום סיבה להעביר הילוך מעל 2500 סל"ד אלא אם אתה מתכנן עקיפה. אתה גם מבזבז דלק ואתה גם גורם לבלאי מואץ.

ברוב הנסיעות העירוניות אין שום סיבה להעביר הילוך ב 4000 סל"ד.

קודם כל, הוא לא מושפע "רק" מהסל"ד הממוצע עליו אתה עובד, אבל אפילו אם זה נכון במאה אחוז, מה שענית פה זה סילוף משמעותי של הדברים.

שים לב שמילת המפתח כאן היא "הסל"ד הממוצע". אז תן לי לחדש לך - הסל"ד הממוצע באיביזה שמעבירה הילוכים ב-4000 הוא כמעט זהה לסל"ד הממוצע באיביזה שמעבירה ב-2500, בהנחה ומהירות השיוט של שתיהן זהה. הזמנים שהסל"ד נמצא מעל 3000 הם מועטים מאוד (אחוזים בודדים ומטה) מזמן הנסיעה הכולל.

לכן התשובה היא פשוטה - אין שום בעיה עם העברת הילוכים בסל"ד גבוה, אפילו אין בעיה עם להגיע מדי פעם ל-5000 ומעלה, כל עוד לא נוסעים ככה כל הזמן.

זה אפילו עדיף מבחינת בלאי להאיץ חזק בסל"ד גבוה מאשר ללחוץ פול גז ב-2500 סל"ד ולחכות שהרכב יבצע עקיפה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קודם כל רוני, אני לא רואה איפה רשמתי שבלאי המנוע מושפע "רק" מהסל"ד הממוצע. כתבתי שהוא מושפע באופן ישיר מהסל"ד הממוצע.

על איזה סילוף מציאות אתה מדבר פה?

אתה יוצא מנקודת הנחה ששני הרכבים משייטים באותה כמות, באותו הילוך ובאותה מהירות כשיחסי הגיר זהים. במצב הזה, ברור שגם אם אחד מהם נוטה להגיע לסל"ד גבוה באנומליות והשני לא - הממוצע יהיה כמעט זהה - אבל כשאני רושם סל"ד ממוצע אני לוקח את הפאקטור הזה בחשבון, ולכן אני לא רואה משהו לא נכון במשפט שרשמתי.

ממוצע זה לא משהו שנתון לפרשנות.

נהג שידאג תמיד להיות בסל"ד גבוה שם המנוע הכי יעיל גם אם אין באמת צורך בזה יגרום ליותר בלאי ובזבוז דלק. תקן אותי אם אני טועה כאן.

תרשה לי להפנות אותך לתרד נפרד:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=385151

תרשה לי לצטט הודעה של danniel:

"תיאורתית כן, שחיקה מנוע היא בראש ובראשונה פונקציה של סל"ד המנוע."

ובנוסף:

"בטוח, הסל"ד יותר קריטי.

סל"ד גבוה, גם ללא עומס, גורם לחוסר יכולת של טבעות שמן בבוכנות לווסת את השמן בדפנות הצלינדר ועקב כך גובר החום והחיכוך (זה גם מסביר למה מנועים צורכים יותר שמן בסל"ד גבוה). עומס כמובן מגביר את החום ואת החיכוך.

לגבי מיסבים, שם יש סיכה הידרודינאמית ולכן לעומס, כל עוד הוא בתחום התקין, כמעט אין משמעות."

אם משהו כאן לא נכון אני אשמח ללמוד משהו חדש.

• תוכן חדש...