Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום levil .

תגיד לי מאיזה אזור אתה בארץ ומדוע?

אני תושב ראשל"צ ובעירי היקרה יש מפעל לעיבוד שבבי למנועים ששמו "סמוך" ויפתיע אותך הדבר שהמפעל הזה מצויד בכל הציוד הטכנולוגי המתקדם ביותר לעיבוד שבבי למנועים, כגון מכשיר ששמו "סרדי" לליטוש תושבות ושסטומים.

אחרי ליטוש שלו לא עושים שליף סופפים (התאמת שסטומים בעזרת קרבורונדום) ואתה יכול להרכיב איזה שסטום היכן שאתה רוצה.

דרך אגב תסביר לי איך תעשה כיוון שסטומים במנוע שלך!!!

כמו כן המחרטות הם CNC, אבל לא חשוב.

הבנתי שאת שלמדת בשבוע אנחנו לא למדנו במשך 30 שנה, מה אני אגיד? מוריד אני את הכובע מלפנך "אתה גדול"

אגב השיטה של חיזוקי ברגי הראש שציינת, ממש המצאת את הגלגל מחדש! הצרפתים עובדים בשיטה הזו למעלה מ-40 שנה .

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

היי בני ,אתייחס לכמה דברים שציינת וארחיב לגבי השאר בפעם אחרת.

אני תושב חולון, ובעירי היקרה יש יבואן של ציוד לבקרת איכות ומדידה ששמו "אבי שטרנג", ויפתיע אותך הדבר שהחברה מצוידת בכל הציוד הטכנולוגי המתקדם ביותר למדידה ובקרת איכות כגון מכשיר ששמו T500 של חברת "HOMMELWERLKE" שמשמש למדידת טיב שטח,אחרי מדידה שלו אתה יודע בדיוק את טיב השטח וישנו גם T8000 (פרופילוגרף+מד טיב שטח) מתוצרת אותה חברה, הוא קצת יותר יקר אבל לבטח זול יותר בהרבה ממכונת ה-"סרדי" המופלאה שבשבילה הטרחתי את עצמי לפני מספר שנים לבקש רשות כניסה למפעלך (כנראה) כדי לצפות בפאר היצירה הצרפתי הנ"ל .

דרך אגב במנוע שלי לא עושים כיוון שסתומים !!! (וגם לא שסטומים) יש מערכת הידראולית( ועוד טרדה מיותרת נמנעה ממני)

כמו כן יש סליל לכל מצת אבל לא חשוב .

הבנתי שאחרי 30 שנה חלק גדול ממכם (ואני מקווה שאתה לא ביניהם) לא מעונין ללמוד יותר

מה אני אגיד ? את הכובע לא אוכל להוריד כובע מלפני מי שלא מוכן להתייחס לדרישה לגיטימית של לקוח לבצע את עבודתו עפ"י הוראות יצרן, לא מוכן לבצע בקרת איכות כי או שאין לו את המיכשור או שזה יקח עוד 10 דקות מזמנו היקר כי הוא "גדול" .

אגב את השיטה של חיזוקי ברגי הראש שציינתי,לא זקפתי לזכותי ! וכבוד הצרפתים יכול להשאר מונח במקומו לעוד 40 שנה מבחינתי.

לגבי מכונת ה-"סרדי" (וזהו שם החברה לא המכונה דרך אגב) לצערי (אולי?) לא זכיתי לחזות בביצועיה הנפלאים על מנועי ,אבל לא באתי בטענות כלפיה וכלפי מפעיליה המיומנים

התרכזתי בנושא איכות המשטח וברגי TTY כזכור.

לאחר שיטוט ובדיקה במספר "מפעלים" לשיפוץ מנועים, לאחר שבכל אחד מהם לא נמצא ציוד לביקורת איכות (ל"סמוך" לא הגעתי ואני מקווה להגיע לביקור ידידותי)החלטתי לשנות כיוון

ופניתי ליבואן הציוד הנ"ל ושאלתי אותו אם קיים לקוח אחד לפחות מהתחום "שלנו"? ולצערי התשובה הייתה שלילית, מסתבר שלקוחותיו הם חברות רציניות גדולות וגלובליות, למרות שחלק מהמכשירים עדיין בהישג יד של מפעל מכובד כמו "סמוך" . לא בדקתי ביבואן השני (גלובוס) ואני מקווה ואתבדה ואכן אפשר לסמוך על "סמוך" אבל חשד קטן עדיין מנקר בי:

למה בחרת בתואר "מפעל" למקום שלא מייצר כלום! הרי עם כל הכבוד אתם לא בונים מנועים ,אתם אמורים להכשיר מנועים לעבוד מחדש !.ואז נזכרתי במה שאחד מהמשפצים שלא אהב את בקשתי לבצע בדיקה אמר :"אנחנו משפצים 60 מנועים ביום" ואוו, זה אמנם מעיד על גאווה לכאורה אבל גם הווה אומר : למה לי לבזבז עוד 10-5 דקות על בדיקות לכל מנוע כלומר

10-5 שעות עבודה כל יום ? כשאתה קורא למקום כמו "סמוך" מפעל במקום בית-מלאכה או אפילו סדנה, אתה לא חושב כמו הבחור שהזכרתי? אולי גם לך חשוב יותר ההספק?

כי מה לעשות למרות שאני בטוח שרוב החברה האלו ( ואתה במיוחד) יודעים היטב לעבוד,

יש עוד דברים חשובים נוספים שאם עליהם מדלגים, העבודה הטובה שלכם היא חצי ממה שצריך ללא ביקורת איכות,

כי אחרי 30 שנה במקצוע ואלפי מנועים אולי הגיע הזמן ותבינו שאין דבר כזה מושלם ?

יש רק סיבולת קטנה או גדולה ואי אפשר לסמוך רק על המכונה שתעשה את עבודתה אלא גם לבדוק בעוד כלי עצמאי ולא תלויי.שהטכנולוגייה והידע מתקדמים כל הזמן ואתם אמורים גם?, שמה שהייה נכון אתמול אוליי השתנה כבר? שיש מפעל אמיתי שבו מייצרים את המנועים שאתם עובדים עלייהם וכדאי להתייחס להנחיותיהם? שיש מכונות וכלים חדשים שיכולים להגיע לרמת דיוק ועיבוד (וגם הספק!!!)גדולה יותר מהציוד המיושן שאתם עובדים עליו כבר 20 שנה ?

מעניין שבשיחה עם עובד בענף העיבוד השבבי נאמר לי שבבית המלאכה שעבד בו ,דווקא היו מכשירים דומים למה שהזכרתי, אבל מה לעשות והלקוח היה גוף גדול וחזק כמו חיל האויר הישראלי לקוח עשיר(מכספי האזרחים) שלא מזלזלים בו כמו אזרח מן השורה

ובאשר לנושא הטיב שטח וחשיבותו ההולכת וגוברת וברגי TTY והדברים שהספקתי ללמוד בשבוע בפעם אחרת

החובבן

.I'm a blocked user

• תוכן חדש...