Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באתר המצורף יש , בין היתר , מאמרים על נהיגה נכונה. המאמרים (שנכתבו ע"י ראם סמואל , אם מישהו מכיר\שמע) מתיימרים להיות מדוייקים ומבוססים על נסיון אמיתי של נהגים. עכשיו לשאלתי: האם האתר מהימן ויש להתייחס לכתוב במאמרים כתורה מסיני ולאמץ את הרגלי הנהיגה המומלצים במאמרים הנמצאים שם.

http://www.maslulim.co.il

וואלאק אתה!!

פורסם
אני חושב שבהחלט אפשר לסמוך על מה שרשום שם.

ראם סמואל יודע מה הוא אומר.

:D

נכון, אתה צודק.

יחד עם זאת, יש להתייחס אל הדברים הכתובים כעל תורתו האישית של ראם, לאו דווקא זו המוסכמת על כולם.

כמובן שישנם אלמנטים רבים עליהם אין וויכוח בין המומחים בתחום, אולם על חלק אחר דווקא קיימת מחלוקת - על התוכן, על שיטות ההדרכה, על המטרות וכד'.

אין רע בלקרוא את הכתוב שם ואף ללמוד מזה, אולם במקומות אחרים תוכל לקרוא דברים נוספים / אחרים שישלימו את החסר שם.

דני G.

פורסם

קטע מתוך מאמר "טעויות נפוצות בנהיגה" של ראם סמואל:

הגעתם לסיבוב, משום מה לא הערכתם אותו נכון ונכנסתם מהר מדי, המכונית מתחילה להחליק. אם אינכם מיומנים בשליטה בהחלקה יש סיכוי סביר שתגיבו בבהלה, בין השאר תפחדו לבלום בחוזקה שמא תתהפך המכונית או שיקרה משהו אחר שאינכם יודעים להתמודד איתו. טעות, אם המכונית מחליקה עליכם לבלום בחוזקה, כך יש סיכוי שהמכונית תאט את מהלכה באופן משמעותי ותשאר על הכביש, אם אתם מספיק שולטים העצמכם, למרות הבהלה, הסתכלו כל הזמן לכיוון שאליו אתם רוצים לנסוע, יש סיכוי שאפילו תגעו לשם, המבט הוא מעצב כיוון הנהיגה מספר אחד.

הרי זו טעות בסיסית (ותקנו אותי עם אני טועה) , הרי צריך דווקא לתת גז ולתת היגוי בכיוון הפוך לכיוון ההחלקה. הלא כך?!

וואלאק אתה!!

פורסם

הדברים שכתובים באתר מיועדים בעיקר למי שלא עשה קורס נהיגה מתקדמת.

יהיה מאוד לא חכם לנסות ללמד נהגים ממוצעים בטקסט באינטרנט איך להחלץ מהחלקות מכל הסוגים וברמות חומרה שונות.

לנהג שאינו מיומן, ושלא התנסה בתרגול החלצות ממצבי החלקה, סביר להניח שבטוח יותר לדפוק ברקס ולעצור כמה שיותר קצר מאשר להתחיל לעשות ניסויים בפעם הראשונה של פעולה שנוגדת את האינסטינקטים.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

יהיה מאוד לא חכם לנסות ללמד נהגים ממוצעים בטקסט באינטרנט איך להחלץ מהחלקות מכל הסוגים וברמות חומרה שונות.

לנהג שאינו מיומן, ושלא התנסה בתרגול החלצות ממצבי החלקה, סביר להניח שבטוח יותר לדפוק ברקס ולעצור כמה שיותר קצר מאשר להתחיל לעשות ניסויים בפעם הראשונה של פעולה שנוגדת את האינסטינקטים.

אבל במקרה כזה ( של החלקה ) , בלימה של הרכב עלולה להיות מסוכנת יותר אפילו מניסיון להחלצות של אדם לא מנוסה.

ואני אומר את זה מניסיון: יום אחד חורפי , הכביש היה רטוב ואותו הדבר קרה לאבא שלי , הוא התחיל לאבד שליטה ולהחליק לתוך רכב אחר. אז הוא נזכר שלחיצה על הברקס לא תועיל לו בכלום (היה לו קצת ידע תאורטי בלבד בנושא) ולכן הוא נתן היגוי לכיוון הפוך מכיוון ההחלקה, נתן קצת גז , וזה מה שהציל אותו ואת הנוסעים שברכב מולו...

וואלאק אתה!!

פורסם

אולי כן ואולי לא.

אין לך שום דרך לדעת מה היה קורה אם....

אין שני מקרים זהים על הכביש, ולכן גם אין אפשרות לתת המלצה שאולי תהיה טובה לסיטואציה מסויימת, אבל עלולה להיות קטלנית בסיטואציה אחרת, ובמיוחד כשהקורא לא בהכרח יודע להבדיל בין הסיטואציות השונות.

בשורה התחתונה אין כמו לעשות קורס נהיגה מתקדמת, לחוש את המצבים האלה באופן אישי וללמוד איך להחלץ מהם בכל השיטות.

פורסם

אתה יודע אולי אם יש איזו הגבלת גיל למי שעובר קורס כזה?? (כי אני עוד נהג טרי טרי , עוד לא בן 18 )

כמה בערך עולה קורס כזה וכמה הוא באמת אפקטיבי ושימושי לחיי היום היום??

בתודה מראש , עמרי

וואלאק אתה!!

פורסם
אתה יודע אולי אם יש איזו הגבלת גיל למי שעובר קורס כזה?? (כי אני עוד נהג טרי טרי , עוד לא בן 18 )

כמה בערך עולה קורס כזה וכמה הוא באמת אפקטיבי ושימושי לחיי היום היום??

בתודה מראש , עמרי

עד כמה טרי אתה בדיוק? בעקרון אני לא הייתי ממליץ על קורס כזה אם עדיין אין לך שום נסיון.

עדיף לבוא לשם לפחות עם קצת נסיון על הכביש,לפחות חצי שנה הייתי אומר.

ואני יכול להגיד מנסיון שקורס כזה הוא מאוד מועיל..

אני עשיתי משהו דומה..נהיגה ספורטיבית על הנעות אחוריות.בארה"ב.

אני יכול לומר בבטחון מלא שלמדתי המון דברים מועילים.

רק חבל שאין לי רכב הנעה אחורית כדי ליישם את כל מה שלמדתי שם.. :lol:

אבל ביום מן הימים!!! עוד תהיה לי פרארי!! (כן..אני שוב הוזה.. :roll: )

.All Imprezas are equal,some are more equal then others

פורסם

אני נהג טרי טרי מבחינת החוק (רק חודש וחצי רשיון) , למרות שמעשית אני מגיל 13 בערך נוהג בהדרכת אבי-מורי הנאמן (ככה זה שאתה בן של קיבוצניק שלא מכיר את חוקי העיר :nono: )

עד כמה טרי אתה בדיוק? בעקרון אני לא הייתי ממליץ על קורס כזה אם עדיין אין לך שום נסיון.

אז אתה מציע שאני יחכה עם קורסי נהיגה מתקדמת עוד איזה חצי שנה??

אני יכול להגיד מנסיון שקורס כזה הוא מאוד מועיל..

רק חבל שאין לי רכב הנעה אחורית כדי ליישם את כל מה שלמדתי שם..

אבל ביום מן הימים!!! עוד תהיה לי פרארי!! (כן..אני שוב הוזה.. )

איך היה? כמה עלה? באיזה גיל היית? על איזה רכב נסעת? מה למדת?

וואלאק אתה!!

פורסם

ג'רמי, אני לא מסכים איתך.

ברכב ללא ABS, כל עוד הגלגלים מסתובבים גם נהג לא מיומן וחסר ידע יוכל להשפיע. ייתכן ותגובותיו לא יהיו יעילות ו/או מדוייקות, אבל כל עוד הוא לא ינעל את הגלגלים ובעזרת האינסטינקט יפנה את ההגה למקום הנכון (מה שבד"כ קורה במציאות), סיכויו להיחלץ מההחלקה טובים יותר.

ברכב עם ABS, עדיף לנהג הלא מיומן לבלום בכל הכח ולהיעזר בהגה תוך כדי האטת הרכב משום שבלימת הרכב לא תביא לאובדן השליטה בו. עם זאת, אין זה הפתרון האידאלי שכן במצב של תת-היגוי למשל - בלימה חזקה מאד תגרע מאחיזת הגלגלים הקידמיים שגם כך מתקשים לאחוז ותרחיב את רדיוס הסיבוב עוד יותר.

דני G.

פורסם
באתר המצורף יש , בין היתר , מאמרים על נהיגה נכונה. המאמרים (שנכתבו ע"י ראם סמואל , אם מישהו מכיר\שמע) מתיימרים להיות מדוייקים ומבוססים על נסיון אמיתי של נהגים. עכשיו לשאלתי: האם האתר מהימן ויש להתייחס לכתוב במאמרים כתורה מסיני ולאמץ את הרגלי הנהיגה המומלצים במאמרים הנמצאים שם.

http://www.maslulim.co.il

לא לומדים נהיגה בהתכתבות!!!

לא משנה אם אתה נוהג יום או שנתיים, קורס נהיגה מתקדמת - תמיד מומלץ.

האופציות העיקריות: מסלולים של ראם סמואל או אלטרנתיבי של איתי אלון. אני אישית, אם הייתי במצבך הייתי מתחיל באלטרנתיבי - בגלל הסקיד...

אלון

דניG - אתה מוזמן להסביר מה זה הסקיד הזה.... אני הייתי מסביר, אבל כבר מאוחר ובטח אתה תעשה את זה יותר טוב ממני :wink:

אלון

פורסם
אני נהג טרי טרי מבחינת החוק (רק חודש וחצי רשיון) , למרות שמעשית אני מגיל 13 בערך נוהג בהדרכת אבי-מורי הנאמן (ככה זה שאתה בן של קיבוצניק שלא מכיר את חוקי העיר :nono: )

אז אתה מציע שאני יחכה עם קורסי נהיגה מתקדמת עוד איזה חצי שנה??

אני יכול להגיד מנסיון שקורס כזה הוא מאוד מועיל..

רק חבל שאין לי רכב הנעה אחורית כדי ליישם את כל מה שלמדתי שם..

אבל ביום מן הימים!!! עוד תהיה לי פרארי!! (כן..אני שוב הוזה.. )

איך היה? כמה עלה? באיזה גיל היית? על איזה רכב נסעת? מה למדת?

איך היה:

כיף מאוד..חוויה אמיתית.

אני מתכוון לעבור עוד קורס דומה..

הפעם קורס נהיגת ראלי ב"מסלולים" ברגע שאני אצבור קצת ממון..(כרגע יש לי טיפונת בעיות כלכליות :? )

כמה עלה:

כמה אלפים בודדים..לא יקר במיוחד. :roll:

באיזה גיל:

23 בערך.

איזה רכב:

Z06 שהייתה כמדומני שנת 2001..

מה למדתי:

אוווווווו...למדתי המון דברים. :D

ממש ממש על קצה המזלג-שליטה נכונה בהנעה אחורית,דריפטים,ונהיגת מסלול..(על מסלול מאולתר)

.All Imprezas are equal,some are more equal then others

פורסם

כמה דברים.

גם פה נאמר בפורום שכסא בתנוחת שכיבה זה לא טוב ואת זה ענו למשהו שכתב שיש לו בעיה כי הוא גבוה והרגלים מפריעות...

גם באתר של ראם סמואל היה כתוב משהו דומה

אז ככה...

1.

לקחת טיפים מאתרים מוכרים בקשר לסגנון נהיגה תמיד טוב במיוחד מאדם כמו ראם.

2.אמרו פה לא לומדים נהיגה בהתכתבות כמו שלא לומדים שחיה בהתכתבות ואפילו יותר...אם אתה בכל זאת הולך על זה מכל מני אתרים שנן טוב טוב...

3.לגבי המושב...לפי דעתי ונסיוני אדם גבוה צריך לשבת בצורה שתהיה לו הכי נוחה(כמו כל אדם)ובצורה הכי בטיחותית(אגן גב) אבל אפשר קצת להזיז משענת אחורה...כל מי שלא מסכים מה אתם מעדיפים שהרגליים יהיו רחוקות מדי מהבלם או הידיים מההגה שגם אותו הרבה פעמים אפשר לכוון קדימה אחורה?

שכיבה ממש לא אבל משענת אחורה ראיתי הרבה פה שמתנגדים וזה לא תמיד אפשרי...

פורסם

ג'רמי, אני לא מסכים איתך.

ברכב ללא ABS, כל עוד הגלגלים מסתובבים גם נהג לא מיומן וחסר ידע יוכל להשפיע. ייתכן ותגובותיו לא יהיו יעילות ו/או מדוייקות, אבל כל עוד הוא לא ינעל את הגלגלים ובעזרת האינסטינקט יפנה את ההגה למקום הנכון (מה שבד"כ קורה במציאות), סיכויו להיחלץ מההחלקה טובים יותר.

ברכב עם ABS, עדיף לנהג הלא מיומן לבלום בכל הכח ולהיעזר בהגה תוך כדי האטת הרכב משום שבלימת הרכב לא תביא לאובדן השליטה בו. עם זאת, אין זה הפתרון האידאלי שכן במצב של תת-היגוי למשל - בלימה חזקה מאד תגרע מאחיזת הגלגלים הקידמיים שגם כך מתקשים לאחוז ותרחיב את רדיוס הסיבוב עוד יותר.

דני G.

דווקא עם ABS עלולה להיות בעיה לבלום בזמן שאתה בהחלקה.

לגמרי במקרה יצא לי לאחרונה לדפוק ברקס במכונית עם ABS שהיתה בהחלקה של הגלגלים האחוריים. הבלמים כמעט לא האטו את הרכב בכלל, בעוד שברכב בלי ABS הגלגלים היו ננעלים מיד ומביאים לעצירת הרכב בטווח קצר מאוד.

כל זה לא גורע כמובן ממה שאתה אמרת לגבי רכב בלי ABS, ובכל מקרה אני רק העליתי השערה למה נכתב בקישור שיש לבלום בחוזקה....

• תוכן חדש...