Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שקראתי את הכתבה בקישור המצורף הכול נעשה ברור יותר. כפי שכבר נאמר על-ידי חברת הכנסת שלי יחימוביץ' לפני מספר שנים "חזירות קפיטליסטית מנהלת את המדינה".

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4129824,00.html

רק רגע... מה עם המונופול של עלית והקפה השחור ? שקית מסקנה של 100 גרם 9.7 שקלים בסופר ברמת-גן.

בל נשכח שגם אוסם השתלטה על רוב ייצרניות הממתקים והוופלים האם גם במקרה הזה תפתח חקירה ?

איזה כייף לי :)

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מרק, זו המדינה שלנו, עם מונופולים, קרטלים ודואופולים למיניהם.

בגלל זה דופקים אותנו כל השנים, ואנחנו אומרים תודה ומשלמים.

הלואי ותנובה תפשוט רגל, אבל זה לא יקרה, כי לצערי שטראוס וטרה(שלא פחות גרועות מתנובה)

לא יכולות לספק את הסחורה, וזאת הודות למונופול של תנובה על חומר הגלם.

זה כמו שיהיה לך קבלן ששולט על 55% מהשוק, ובנוסף הוא היחידי שקובע כמה מלט יקבל כל

קבלן אחר בשוק ובאיזה מחיר.

לגבי הקפה השחור, לדעתי המונופול הוא דווקא של עלית ולא אוסם, וזה אכן מקומם.

אני חושב שעלית ואוסם צריכות להיות הבאות בתור, אבל יהיה קשה לארגן חרם כזה.

פורסם

אותי מעניין כמה מרוויחה חזירה קפיטלסטית שלא אציין את שמה לחודש עבודה.

100.000 שקל לחודש ? 300.000 שקל לחודש ?

איזה כייף לי :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דווקא אותי לא כ"כ מעניין מי מרוויח כמה, כל עוד זה לא בא על חשבון אחרים. (מה שקורה במצב הזה)

לפחות הפעם אנשים למדו שהפגנות לא עוזרות בכלום, רק חרם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

החרדים למדו את זה מזמן, ועובדה שתמיד הם הורידו את החברות על הברכיים.

כמו שכתב SLOWRIDE, אין לי בעיה עם מנהל שמרוויח הרבה אם הוא לא עושה זאת

על חשבון הציבור, ואם הבעלים עושים משהו שבאמת מועיל למדינה.

לדוגמא, גיל שוויד מרוויח ים של כסף, אבל אין לאף אחד בעיה עם זה. הוא לא מחזיק מונופול

שגוזל את הצרכנים, ולא נהנה מקשרי הון שלטון, אלא עשה את הכל מאפס, וככל הנראה ביושר.

הכי מעצבן זה שקרנות דוגמת אייפקס או קרנות ומשקיעים זרים אחרים, באים לכאן, קונים מונופולים

ודומיהם, מעלים מחירים, שודדים את הציבור, ובסוף על הרווח, הם אפילו לא משלמים מס.

תראו כמה פעמים מכרו את בזק, ברווחי הון עצומים, ובלי לשלם של מס על הרווח הזה.

פורסם

הגברת הועפה לא בגלל שלי יחימוביץ (שלדעתי מדברת - והיא חזקה בזה - יותר ממה שהיא עושה) אלא בגלל הרעשים שמאוד לא מצאו חן בעיני אייפאקס. זו אינה המדיניות שלהם ולא הקו שהם מחכים מהמנהיגות אצלם. חכו כמה חודשים והיא תופרש בשקט גם מהתפקיד שהותירו לה באייפאקס.

יפה שהארגון ידע להראות לה את הדרך החוצה.

חזירות (למה?) קפיטליסטית היתה ותהיה, ואם כבר פוליטיקה, ששנואה עלי מאוד, המפלגה של שלי יצרה ובנתה את השיטה הזו.

ככה מתנהל העולם העיסקי, וכמה רמי לוי כבר יש אצלנו שמוכיחים שאפשר גם אחרת?

תחשבו לרגע מה אתם הייתם עושים לו הייתם בתפקיד כזה. מורידים מחירים לחצי ומעלים ב-50% את משכורות העובדים?

לא נהיה תמימים. מצפים ממנהל בכיר לביצועים, ולא משנה הדרך ואת מי רומסים. יש מעט מנהלים בכירים טובים עם חוכמת חיים וחוכמה עיסקית שיכולים למצוא דרך טובה בין כל הבעיות והציפיות שיש.

ראינו שחרם צרכנים אפשר לארגן, לא כל כך קשה, ואם הצרכנים ישתפו פעולה - הוא יצליח!

גם ראינו שמחאות על מחירי הדלק לא הצליחו בגלל אדישות הציבור.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

ככה נראית כתבת עיתונות מוזמנת ומגמתית.

לא כי מה שכתוב שם לא נכון, כי יש שם אסיפה של "לשעברים" שקוטלים את מי שפיטר אותם, ושום תגובה מאזנת של הצד שכנגד. זה מכוער, זה אנטי עיתונות וזה נראה כמו משהו מתוזמר ומתוכנן (ואל תטעו, בתור מי שסיקר את התעשיה, יש המון כתבות מוזמנות בעיתונות הכלכלית).

קריאה בקורתית היא חיונית, לא לוותר עליה בשם הרצון להתלהם.

ועכשיו לעניין.

הבעיה היא לא זהבית עשתה כך או זהבית עשתה אחרת.

אם אני הייתי מנכ"ל תנובה והיו מגישים לי אפשרות להעלות מחירים, זה מה שהייתי עושה.

הבעיה היא שמפריטים מונופול באופן כל כך טפשי. מצד אחד מעבירים אותו לחשיבה קפיטליסטית פר-אקסלנס, מצד שני לא פוגעים בעובדת היותו מונופול. זה לא קפיטליזם, זה לא שוק חופשי, זה פרוטקציוניזם.

אם רוצים להפריט מונופול צריך להפריט אותו בחתיכות. או לפרק את הקשר בין הייצור לספק חומרי הגלם (הרפתות) או להגביל קווי מוצרים או גיאוגרפית או כל שיטה אחרת שיכולה לעבוד ומתאימה לתעשייה.

לחלופין, להשאיר אותו כפוף לרגולציה.

אז למה מכרו את תנובה כמונופול?

פשוט - כמונופול היא שווה יותר כסף במכירה (די ברור למה).

האם היו מוכרים אותה מפורקת, אז היו מקבלים פחות כסף, ואז היחימוביצ'ים היו אומרים שמוכרים את נכסי המדינה והציבור בנזיד עדשים...

אז שלא יימכרו בכלל?

זה גם לא טוב, כי אל תטעו, מונופול הוא בעייתי גם אם הוא לא מנסה בעיקר למקסם רווחים. הוא עדיין סובל מכל הבעיות של עסק שאין לו מתחרים: חוסר יעילות תפעולית, חוסר קדמה, חסימת תחרות דרך לחץ על המחוקק, ועוד.

אז מה צריך?

צריך מישהו עם איטגנריטי בשלטון. שיקים וועדה סטייל זליכה בשוק הרכב, שתגבש המלצות וליישם תוך בקרה, כשיעדי ההפרטה מוגדרים, ברורים ומוסברים, לא כניסיון למקסם מחיר מכירה אלא כניסיון לייצר שוק חופשי (חופשי - בלי מונופולים).

אז מה צריך כדי שלשלטון יהיה איטגריטי?

על שינוי שיטת הממשל בפעם אחרת...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

falou

"שמפריטים מונופול באופן כל כך טפשי."

תנובה לא הייתה אף פעם בשליטה ממשלתית.

היא הייתה שייכת לחקלאים שמכרו אותה בנזיד עדשים לקרן השקעות שאמורה לעשות כסף.

והיא עשתה את זה יותר בחוכמה מאשר החקלאים.

ועכשיו היא משלמת באופן חלקי את המחיר על החזירות שלה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אחרי שקראתי את הכתבה בקישור המצורף הכול נעשה ברור יותר. כפי שכבר נאמר על-ידי חברת הכנסת שלי יחימוביץ' לפני מספר שנים "חזירות קפיטליסטית מנהלת את המדינה".

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4129824,00.html

רק רגע... מה עם המונופול של עלית והקפה השחור ? שקית מסקנה של 100 גרם 9.7 שקלים בסופר ברמת-גן.

בל נשכח שגם אוסם השתלטה על רוב ייצרניות הממתקים והוופלים האם גם במקרה הזה תפתח חקירה ?

מילים: ברווז

לחן: נורית הירש

(על פי "פרפר נחמד")

חזירים, בכל מיני גדלים,

חלבו אותי, ואת שאר הישראלים,

הביאו לי במתנה,

כאב ראש ועצבים (בקטנה)

את השאר תמשיכו לבד, אין לי כח היום.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זהבית כהן ,רצתה לצאת עם ראש מורם ופה מאשימים אותה בתבוסה ומטילים את מלוא האחריות עליה ,למרות שהיא אשמה בדיוק כמו עוד אלפי מנהלים ויו"ר למיניהם ,אתם לא רואים אותם מתפטרים ,מעטים יכולים לוותר על הכיסא החם במיוחד עם זה בא מתוכם .

ובמה היא בדיוק אשמה ? במחירי הקוטג' ? החלב ? במה בדיוק מאשימים אותה ?

מחאת הקוטג' :lol: טוב שזאת לא הייתה מחאת מחירי פאות ,לא טוב לך קוטג' ? לא חסרים מוצרים אחרים ,מיליון איש התעוררו בשביל קוטג' או שזה היה עקרון ? אז למה לא מחאת מחירי החלב ,דווקא קוטג' .

לא הבנתי ולא אבין .

המחירים ירדו ,כי מישהו רצה להוריד ,לא בגלל החרם , ביום בהיר אחר ,אני מבטיח לכם כלום לא היה קורה ,אתם יכולים להאמין לי או לא .

פורסם

זה נכון שרוב האנשים כמנהלים היו מעלים מחירים, במידה והם יכולים לעשות את זה.

אבל, וכאן האבל, לכל תעלול יש גבול, ומה שלא לקחו בחשבון בתנובה, שבסוף

הצרכן מתפוצץ.

המצחיק הוא , שדווקא מי שהיתה אחראית על כתיבת הדוח יחד עם מקינזי, התריעה

על זה שכל העלאת המחירים המוגזמת של תנובה, עלולה להתפוצץ להם בפנים,

וזה בדיוק מה שקרה.

fsound, הקוטג' עלה ועלה בלי פרופורציה לכלום, והוא נחשב למוצר עממי שיש כמעט בכל

בית, בכל ארוחת ערב או בוקר. ולכן בחרו אותו לתחילת המחאה, וכך הוא הפך לסמל מחאת

הצרכנים.

למה לא חלב? כי חלב מפוקח, והמחיר שלו לא יכול לעלות בלי אישור הרגולטור, לעומת קוטג'

שלא בפיקוח, ואפשר להעלות את המחיר ללא הגבלה.

פורסם
תנובה לא הייתה אף פעם בשליטה ממשלתית.

היתה תחת רגולציה וכפופה לחוק ההגבלים העסקיים ולממשלה, שלא כמו עסק רגיל.

היא הייתה שייכת לחקלאים שמכרו אותה בנזיד עדשים לקרן השקעות שאמורה לעשות כסף.

מעל מיליארד דולר עבור חצי (וקצת) זה "נזיד עדשים".

נו, טוב...

הכסף שימש להחזר חובות הקיבוצים.

פורסם

אכלו לי שתו לי גנבו לי.

חבר'ס, תמשיכו לקנות ולבכות והמצב לא ישתנה.

התאגדות צרכנים חזקה יכולה להוריד על הברכיים חזירים.

זה נעשה כבר בעולם ולא פעם אחת.

כל המילים היפות לא ישנו את העובדה שגבינה לבנה של תנובה עולה בארה"ב 4 ש"ח.

כולל משלוח.

אז מי הפראייר?

זהבית?

היא עשתה יופי את העבודה שנתנו לה.

אם לא נלמד שאנחנו הצרכנים אנו אלו שממלאים את הכיסים של החזירים בכסף, המצב לא ישתנה.

קנו תחליפי. ב90 אחוז התחליפי הוא למעשה המקור אבל עם מדבקה שונה

יקר? אל תקנו. חפשו משהו דומה של חברה זולה יותר.

וזה נכון לכל המוצרים בכל התחומים ומכל הסוגים.

מדירות ועד למלפפונים.

כשהחברות יתקעו עם מלאים מתים, המחירים יתחילו להחתך.

רק צריך סבלנות ואמונה.

הבעיה שלנו היא שאנחנו לא ניתן לאף אחד לעבוד עלינו. אם זה יקר, סימן שזה טוב.

פורסם

הממשלה לא הייתה צריכה לאשר מכירה של מונופל לחברת השקעות.

זה מובן מה הם הולכים לעשות עם זה ותהיו בטוחים שזאת רק ההתחלה.

חברת השקעות שהורידה 15% מהמחירים תוריד גם 15% מכוח האדם בשביל להחזיר את הרווח.

עכשיו נשאלת השאלה מי אחראי להפגנות נגד תנובה, הפגנות עולות כסף ומישהו משקיע כסף בנפילה של תנובה.

אייל

פורסם
הבעיה שלנו היא שאנחנו לא ניתן לאף אחד לעבוד עלינו. אם זה יקר, סימן שזה טוב.

אתה גם צודק, אבל התחלת הדבר צריכה להיות בכך שהשלטון לא מאפשר קיומו של מונופול ושואף לפרקו.

מונופול, מעצם הגדרתו, נהנה מעמדה שמאפשרת לו להעלות מחירים בלי שלצרכנים יש מספיק אלטרנטיבות. בשוק כל כך מצומצם כמו שוק מוצרי החלב, גם שטראוס וטרה נהנו מהמחירים הגבוהים שתנובה הכתיבה.

אני נוטה בנושאים הללו ללכת עם גישתו של זליכה - פרק, פרק, פרק. אל תבנה על רגולטור קודם כל, אלא תפרק את המונופול למרכיבים. נכון, אסור לעשות זאת בלי מחשבה, כי לעיתים יש יעילות במבנה המונופולי ופירוק לא נכון של מרכיבים שצריכים להיות קשורים עניינית, יכול להביא לתוצאה גרועה.

למשל, הפרטת הרכבת בבריטניה, שהפריטה את שירותי הרכבות על בסיס איזורי, אבל הפרידה את ניהול התשתית מניהול הרכבת עצמה. התוצאה היתה גרועה מכל הבחינות.

ואני נוטה להסכים שיש כאן מהלך מתוזמר יפה, אבל גם אם מניעי הציבור שונים מאלו של מי שמזיז את המהלך, התוצאה עדיין יכולה להיות מבורכת.

• תוכן חדש...